Vracov, Bzenec, Kyjov ....

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9943
4.7.10 13:16

no vida jak se nám to tu pěkně rozjíždí :palec:
ahoj Astrid
já dneska nemám moc času-chystám manžovi oslavu na narozky, tak peču teĎ bábovku, dělala jsem tvarohový nepečený dort-to my máme rádi-radši jak klasické dorty. No manža se snažil uspat malého, ale nějak se mu to nepovedlo-uspal jen sebe a malý tu lítá jak čamrda.
Taky jsem si hezky zavzpomínala na ten tábor, jak tu o tom píšete, akorát že já si toho tolik nepamatuju, bylo mi tak možná 8. Ale nedávno sem z té doby našla nějaký diplom a hrozně mě to potěšilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.7.10 16:48

Astrid, v rodném listě mám 16. březen 1968… A nejhorší je, že se na to vůbec necítím, ale zubatá už vzkázala, že si příští pětiletku pomalu začne brousit kosu… :mrgreen: No jo, musíme tam všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
4.7.10 20:59
Jura007 píše:
Anlii, v Čejkovicích se narodila moje prababička, zbytek života prožila v Osvětimanech a Vřesovicích..... Tak jestli nakonec nejsme vzdálení příbuzní… :mrgreen:

Že by? Možné je vše, svět je malej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
4.7.10 21:00
Astrid píše:
Anlii já tam rodila už skoro před dvěma roky a tenkrát tam bylo plno.Neměli kam dávat rodičky, některé musely zůstat na gyn. oddělení i po porodu.Všechno bylo hrr hrr, našla se mezi sestrama i nějaká kravka ale byli tam i hodné sestřičky.Jinak porod byl ok :palec:

No ty kravky sestry nebo spíš porodní asistentka … ta je tam pořád :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.7.10 22:10

Anlii, byly tam i nějaké z Vracova, pokud mě paměť neklame… co jsem tak zaslechl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
4.7.10 22:18

no jednu kravku za PA jsem měla taky, jen jsem se děsila,aby mě nakonec i nerodila. Když už jsem na tom sále byla tak dlouho, tak jsem si říkala, že by to mohlo vydržet i do dalšího střídání směny. Bohužel ne, ale nakonec u samotného produ už to s ní šlo. Ale jinak byla dost hnusná. A jedna dětská sestra taky kravka. Dokonce mě nepřišla v noci vzbudit na kojení, jedno nebo možná i dvě, když byl malý dva dny v inkubátoru. No všude se někdo najde. Zato jsem měla štěstí na holky na pokoji, až na jednu, ale tu naštěstí už poslední den, tak mě to taky netížilo. Tak jen doufám, že teĎ netrefím na nějaké koze na tom pokoji. Být s někým takovým celé dny a noci, brrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.10 09:21

Děvčata, trochu bych diskusi posunul jinam… Určitě víte, co jsou to na Kyjovsku „krajové přezdívky nebo taky "obecní přezdívky“. Je obecně známé, že ve Vracově bydlí „saláti“, ve Ždánicích (ale taky v Dubňanech a ve Vřesovicích) zase „metlaři“ a tak dál. V Lovčicích jsou zase pro změnu „habřéci“. Nevíte ještě o nějaké přezdívce, o které jsem nikdy neslyšel…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
5.7.10 13:16

v Ježově tchoři a my žeravjáci kyškaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.10 13:54

Brusku, taky ty opravdu neznám… a to se můj děda narodil v Žádovicích… 8-o :roll:

Ale mezitím se mně vybavily další: Vacenovice a Nenkovice - Rumunsko, Násedlovice - Mexiko, no a potom část Vřesovic, ketré se říká Kobylí Doly - „Kobylácká horská služba“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.10 13:55

Pardon, zapomněl jsem - v Bzenci jsou „kvašáci“…

A před dávnými lety mě dostal do kolen kolega v práci, když k označení Dubňan použil výraz „údolí březových vysavačů“… :-P :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
5.7.10 19:12

Ahojky, já slyšela že vacenovjáci jsou Pokemoni (jedna tetka nahlíží do kočárku a ptá se : po kem on je?), ale jinak jsem našla toto http://verak.blog.cz/…ich-obyvatel a kyjovjáci „prdi“?! Sem se urazila. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
5.7.10 20:22

brusku já měla u porodu krávu asistentku a stálo to opravdu za to. Než jsem přejela na sál, tak za mnou chodila, že prý to ještě bolet nemůže a že teprv uvidím, co je bolest a takový … a když jsem přecházela na sál … tak mi ještě nadávala, že jdu pomalu … hodně mi to znepříjemnila. Fakt svině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
5.7.10 20:42

no já strávila na sále 46 hodin, takže jsem za tu dobu slyšela hodně porodů probíhajících vedle a jedna maminka tam teda opravdu byla trošku hysterická, i potom u šití vyváděla snad víc než u samotného porodu a ona ke mě přišla a říkala mi, abych si z té vedle teda rozhodně příklad nebrala…tak jsem jí řekla, že po těch dvou dnech bolestí a bez jídla už jsem tak zesláblá, že vůbec nevím, jestli budu mít sílu na samotný porod a kdo ví, co u toho budu dělat já. No nakonec si myslím, že jsem ani moc nevyváděla teda, i když manža se děsil, když za mnou šel, jak jsem sténala…ale to chlapec neslyšel, co dělaly jiné :-D ono ani nehlesnout u toho holt nejde. Ale když jsme u té kozy, tak co mi nejvíc vadilo-že mi jednak vůbec neřekla, co se mnou bude-tím že se to táhlo tak dlouho, jsem nevěděla, jestli mě ještě pošlou domů nebo z toho bude císař nebo mi to budou vyvolávat nebo prostě co a když jsem se jí zeptala, co se mnou bude, tak mi odsekla-no porodíte, co by mělo asi být. A když už konečně se k tomu schylovalo, tak se mě sica ptala, jestli jsem si volala manželovi, na to já jí řekla,že bych ráda, ale že nemám sílu se zvednout, abych si podala ze stolku telefon-myslíš si, že mi ho ta kráva podala :cert: :pocitac: ale to mě tak nas…, že to ve mě zmobilizovalo veškeré zbytky sil a zvedla jsem se pro něj teda. Ale kámoška, co se mnou byla na pokoji (dělá zdr. sestru na kojeňáku) říkala, že je tím známá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.7.10 08:19

Juro čejkovjákům se říká slípáci, oni neříkají kohout ale slípák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
6.7.10 10:06
Jura007 píše:
Anlii, byly tam i nějaké z Vracova, pokud mě paměť neklame… co jsem tak zaslechl…

Myslíš porodní asistentky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová