Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pajuleh píše:
Ahoj,jsem uz zoufala:((chtela jsem Mikulase,ale pritel se jmenuje prijmenim Krestan a to zni opravdu blbe:(((poradte prosim:)mam rada stare zadna moderna:)diky
He Mikuláš Křesťan
to je dobré
![]()
Co se týče jmen mě se hrozně líbí Vilibald
Nevím proč, ale kdyby bylo na mně tak bych ho dala. Samozřejmě jsem si ho neprosadila ![]()
Holky já jsem Kornélie, syna jsem chtěla Mikuláše ale ten neprošel a nakonec máme Terinku, druhé bych chtěla ENIE(Enii)a na kluka musím vybojovat toho Mikuláš ale Oliver je taky supeeeeeeeer
![]()
jo no Mikulas Krestan:)je fakt blbe:(ale Oliver se mi taky libi,ale kamoska ma termin o mesic driv a chce kluka Olivera:(jeste uvazuji nad Theodorem,jachymem,Frederik,Vincent ale nic z toho asi neprojde:(
My budeme mít Samuelka
Mikuláš je moc pěkné, ale neprošlo mi to ![]()
Ahoj všem, už máme syna Maxe. Nechtěli jsme jméno úplně obvyklé, i když teď mám pocit, že všude potkávám malé Maxíky.
Manžel je Jiří, dlouho studoval a pracoval v cizině a se svým jménem si tam dost užil. Doteď když ho chci poškádlit, říkám mu [Džerry] a v Americe když řekl Jirka, lidé se hrozně šklebili. Nevím, jaké to tam má konotace, ale zřejmě dost divné.
Jo a ha ha, tchýně proti jménu Max také strašně bojovala. Když se narodil, zdála se být O. K., ale pak asi po půl roce prohlásila: „Už jsem si na to jméno docela zvykla.“
Mimochodem příjmením je Dobeš, myslím, že to k sobě docela jde.
Ale teď máme opět problém, čekáme 2. kluka, termín už mám za necelé 4 týdny a pořád nevíme. Zbyla 2 jména, v nejužším výběru je Benjamin a Theodor. Chceme zas mezinárodní, v dnešní době je víc než pravděpodobné, že budou studovat nebo i žít kdekoli… Kupodivu co jsem zjišťovala, Benjamin je například teď hodně obvyklé v Anglii (stejně jako Max). Theodor, což se zdá dle reakcí v Čechách v okolí přijatelnější je méně obvyklé a navíc anglosaská podoba je, myslím, Theodore - s E na konci. Tak si zase říkám, aby to neznělo divně… K příjmení mi to zní obojí dobře, ale mojí mámě se k příjmení Ben. nelíbí… Já vždy chtěla Jonathana, to je moje srdeční záležitost, kdysi mě to napadlo, není to podle nikoho, koho znám. Prostě se to vynořilo z mého nitra. Ale to rozhodně neprošlo u nikoho. ![]()
PROSÍM, PROSÍM, poraďte: Theodor nebo Benjamin???
Ahoj tak nad Theodorem uvazuji taky a myslim ze je to krasne jmeno, takze urcite toto:)
Ahoj my sme malému dali FILIP, ale vymyslel to přítel samozdřejmne padali různá jména mě se osobně líbýl Michael ale byly jsme domluvení že on vymíšlí pro kluka já pro holku nakonec jsem dali toho Filipa
a denis je taky hezké ![]()
Já jsem taky pro Tedíka
Je to moc hezké jméno, taky jsme ho měli v plánu, ale vyhrál Sebastian.
Jé, tak zatím jednomyslně vítězí Theo - děkuji moc všem, kdo jste zatím reagovali!
Je pravda, že k Benjaminovi se doteď přikláněla pouze moje sestra se slovy: „Jak jsi to říkala? Theodor? Tak to když řekneš, každý bude rád za Benjamina.“
A kupodivu ne. Ale pište, prosím názory dál! Děkuji moc.
@Gituš píše:
Já jsem taky pro TedíkaJe to moc hezké jméno, taky jsme ho měli v plánu, ale vyhrál Sebastian.
A víte, že mě vůbec u Theodora nenapadla zdrobnělina Tedík??? Tedy Gituš, díky moc! To se mi líbí!
Napadlo mě to protože našemu synovi říkáme Sebík, a Teodor je podobné jméno. Opravdu hezké jméno ![]()