Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dostala jste se některá do situace, kdy jste neměly peníze a hledaly jídlo v kontejnerech u supermarketů? Dělám to už asi 14 dní. Našla jsem jogurty, salámy, zeleninu, čokolády…je mi hanba, ale lepší, než mít hlad.
je to starší diskuze, pokud vím kontejnery super, hyper marketů jsou za plotem pod kamerou. Na internet máš?
@mamina1982 píše:
@Gosi a kdo ti da jistotu, ze to tak bude porad? Jistoty dnešní doby teda není žádná jistota, ze ano? A samozřejmě, jestli by v krizove situaci byla nějaká charita či organizace, kde by pomohli, jsem tam i s dětmi…
Za tech par mesicu co to tu zakladatelka pise se v socialnim systemu zas tak velky zmeny neudaly, ona neresi situaci ani pred, ani za dvacet let…
@Gosi tak to jiste. Ale můžou přijít horsi změny, než jsou změny v sociálním systemu přeci… A jestli ona vidí východisko ve vybírání kontejneru před obchodakem, a jinou cestu zvolit nemohla nebo nechtěla, tak přeci ji za to odsuzovat nějak nemůžeme. Nakrmi sebe a dítě a žijou ne? Zajímavý je, ze kdyz tady někdo skemra o pomoc jak na sociální dávky, tak ta lavina se na něj spustí taky. Já osobně v tomhle zakladatelku chápu, než abych šla někam skemrat a připadat si jako povl spolecnosti, tak jestli by to bylo možné, zvolila bych jinou cestu( praci na doma…), ale kdyby už vážně nebyla jiná cesta, tak skemrat jdu. A co se týká kontejneru u obchoďáku- někdy je to opravdu na palici! Ne vše se vyhazuje prosle a ze toho není málo, takže si myslím, ze kdyz ji nedělá problém tam jít, najde tam i jídlo pozivatelny…
Ale každá na to máme jiný názor… Já jsem za to, ze jestli ji to v ten moment prislo jako jediný nápad jak se postarat o syna tak, aby o něj nepřišla, tak ji fandím. Myslím si, ze ma dost rozumu na to, aby kluka nekrmila plesnivym či proslym jídlem. No jinak je me jich líto! Doufám, ze ted už je lip ![]()
@mamina1982 píše:
@Gosi tak to jiste. Ale můžou přijít horsi změny, než jsou změny v sociálním systemu přeci… A jestli ona vidí východisko ve vybírání kontejneru před obchodakem, a jinou cestu zvolit nemohla nebo nechtěla, tak přeci ji za to odsuzovat nějak nemůžeme. Nakrmi sebe a dítě a žijou ne? Zajímavý je, ze kdyz tady někdo skemra o pomoc jak na sociální dávky, tak ta lavina se na něj spustí taky. Já osobně v tomhle zakladatelku chápu, než abych šla někam skemrat a připadat si jako povl spolecnosti, tak jestli by to bylo možné, zvolila bych jinou cestu( praci na doma…), ale kdyby už vážně nebyla jiná cesta, tak skemrat jdu. A co se týká kontejneru u obchoďáku- někdy je to opravdu na palici! Ne vše se vyhazuje prosle a ze toho není málo, takže si myslím, ze kdyz ji nedělá problém tam jít, najde tam i jídlo pozivatelny…
jak nemohla? tady se jí vypsalo x jinejch variant… a pokud někdo potřebuje dávky kvuli dočasné nouzi, nikdo mu tady nic neřekne, pokud si někdo vybere stát jako hlavního živitele, tak jsou pobouřené reakce poměrně namístě… což teda asi bude případ i zakladatelky, kvuli sociální fobii není schopná práce, dítě žije bez tatínka, o nějákých financích od něj taky nemluví, neni schopná jednat s úřednicema, kvuli fobii, ale dítěti ten banán z popelnice oloupe a dobrý, pak ještě vakuovaný salámy budou taky super základ jídelníčku malýho dítěte, i když teda u nich je to riziko napadení čímkoli nižší…
@Gosi tady se ji vypsalo a tak nějak to šla řešit, ne? A co se týče toho zda někdo žije ze státních prispevku… No k tomu se ani vyjadřovat nebudu. Někdo opravdu vyzira, ale ne vždy je to pravidlem, ze… Ale každýho věc. Já jsem za sebe rada, ze takovou situaci řešit nemusím a ji je mi stejne líto.
@mamina1982 píše:
@Gosi tady se ji vypsalo a tak nějak to šla řešit, ne? A co se týče toho zda někdo žije ze státních prispevku… No k tomu se ani vyjadřovat nebudu. Někdo opravdu vyzira, ale ne vždy je to pravidlem, ze… Ale každýho věc. Já jsem za sebe rada, ze takovou situaci řešit nemusím a ji je mi stejne líto.
ne, nešla, psala, že má sociální fobii a proto nemůže jednat s úřednicema a že radši bude vybírat popelnice, než asi se šla zeptat na možnost potravinových bank… líto mi je jejího syna, nejen kvuli tomu čím ho krmí…
@Gosi já myslím četla, ze šla do Adry nebo či kam? Tak jsem se asi přehlídka…no tak se tady nebudeme ha ndrkovat
Její život. Její dítě. A zas tak špatně na tom s tím klukem není. Sice jídlo od kontejneru na odpis, ale znám i jine případy, kde deti vyslovene trpí i když by nemuseli ![]()
U nás se toto neděje, ale babička ve městě takové zbytky co by ještě někoho lákaly dávala do extra čistého pytlíku, aby aspoň nebyly špinavé od ostatních odpadků.
Víc asi nenaděláš. Dle mě, kdo nechce být na ulici, tak na ní není, pomoc si najde a když bude chtít pracovat, tak si na lepší živobytí vydělá.
@Anonymní píše:
Holky..jak vnímáte vybírání popelnice? Už po několikáté jsem byla svědkem toho kdy popelnice u nás z paneláku vybírají lidé.. Jsem z toho vždycky smutná..Tuhle jsem viděla paní s malou holkou.. A my zrovna jedli vepřové maso.. Upřímně jsem si to vůbec nevychutnala..Nebo když někoho vidím, tak mám chuť jít a něco mu dát.. Teď jsem vyhodila dvě housky.. zapomněli jsme na ně a ztvrdly. Teď jsem stála u okna a chlap si ke vzal a hned snědl.. Je mi z toho ouzko..Jak to vnímáte vy? Jistě že mají možnost pracovat.. Vůbec neříkám že si za to někteří nemohou samy.. Ale i tak.. Jak to vnímáte?
Chápu, mě zas štvou odpadky, nesmyslné balení čtyř rajčat do plastové vaničky, na začátku jsem byla rozčilená a znechucená, teď jsem se na to vrhla a zjišťuji, jaké jsou alternativy a jak pomoct, našla jsem kouzlo bezobalového nakupování. To z čeho mi bylo na začátku smutno jsem přeměnila a dělá mi radost každý ušetřený sáček. Třeba je tohle tvoje téma a přijdeš na něco, jak tuhle situaci změnit.
@Anonymní píše:
Holky..jak vnímáte vybírání popelnice? Už po několikáté jsem byla svědkem toho kdy popelnice u nás z paneláku vybírají lidé.. Jsem z toho vždycky smutná..Tuhle jsem viděla paní s malou holkou.. A my zrovna jedli vepřové maso.. Upřímně jsem si to vůbec nevychutnala..Nebo když někoho vidím, tak mám chuť jít a něco mu dát.. Teď jsem vyhodila dvě housky.. zapomněli jsme na ně a ztvrdly. Teď jsem stála u okna a chlap si ke vzal a hned snědl.. Je mi z toho ouzko..Jak to vnímáte vy? Jistě že mají možnost pracovat.. Vůbec neříkám že si za to někteří nemohou samy.. Ale i tak.. Jak to vnímáte?
Já teda vidím u popelnic jen bezdomovce nebo fetáky či různá individua co tam hledají aby mohli něco prodat, udělají bordel a za peníze si koupí chlast. Tím neříkám že jsou takový všichni ale převážně to tak vidím. Existují různé potravinové banky, jsou snad v každém městě. Pochybuji že tam hledají jídlo ![]()
Taky u nás vidím jen bezdomovce a feťáky - a to tedy často. Vybírají ale různé krámy a papír. Paní s dítětem, nebo normálnější osobu jsem neviděla nikdy.
@Anonymní píše:
Ja to vnímám tak, že minimálně 90% z nich s tim můžou neco dělat a nedělají. Je to jejich volba
@Anonymní píše:
Nikdy jsem nevidela, ze by nekdo jedl z kontejneru jidlo, akorat hledaji neco na zpenezeni a chlast a obleceni. Nechaji tam po sobe desny bordel co vyhazi ven, zadny entuzianismus v tomto pripade necitim.
Ja bezne to co nesnime davam do zavarovaci lahve a postavim na popelnici v uzavrene lahvi do pul hodky je to pryc mam z Toho dobry pocit nevyhodim jidlo a nekdo se maji at je to bezdomovec nebo fetak. Zbyly chleba dam v sacku na popelnici a take je za chvili pryc.