Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Xsenova píše:
Sme presyteni vecami a verim tomu co pises. http://www.sedmagenerace.cz/…skeho-odpadu toto je pekny clanok. Bolo o tom pisane aj v reflexe - viem, ze v ceskej republike velke obchodne retazce posielaju vsetko zbozi na likvidaciu a nejake dobrocinne organizacie sa snazili aby sa to jedlo posuvalo dalej - ako sa to robi v inych krajinach - ale zatial to nedopadlo. V Prahe sa za posledne 3 roky rapidne zvysil pocet ludi ktori vyberaju popelnice - v centre len triedeny odpad, pretoze k zvysku nemaju pristup. Ale ak denne neprejde kos na papier piatimi zaujemcami, tak ani jednym.
dneska se mi bude dobře spát, díky ti ![]()
@Anonymní píše:
nosím rukavice, beru vakuově balené, nebo co se nedostalo do kontaktu s nějakou tekutinou, zelenina jenom to, co se dá oloupat, oškrabat. nejsem jediná s děckem, kdo takhle chodí. Já sbírám ještě plechovky od pití na hliník, nějakou stovku to dá. Znám jednu, která tahá papír…hodně lidí sbírá…
Jedina, co ma decko co takhle hodi, nebo tam s sebou ty a dalsi berete deti(jinak, co je s ditetem, kdyz ty takhle lovis jidlo?)… vakuovane salamy a sunky jsou urcite super hlavni a jediny zdroj masa pro dite, no a loupani zeleniny ti moc nepomuze… jako jo, krize zazivame vsichni, ale to, ze ses chytla toho jak je hrabani kontejnerech cool a trendy, misto prispevku o charite, taky o necem vypovida… a s vecma, co se doma uz nepotrebovaly, taky jsem zazila, ze se pokladaly vedle kontejneru, kdyby mel nekdo zajem, ale ani to neni hrabani… a vic, nez jeden clovek co znam smazi, ale taky to nejak neni argument abych se dala na drahu fetacky…
@Gosi píše:
Jedina, co ma decko co takhle hodi, nebo tam s sebou ty a dalsi berete deti(jinak, co je s ditetem, kdyz ty takhle lovis jidlo?)… vakuovane salamy a sunky jsou urcite super hlavni a jediny zdroj masa pro dite, no a loupani zeleniny ti moc nepomuze… jako jo, krize zazivame vsichni, ale to, ze ses chytla toho jak je hrabani kontejnerech cool a trendy, misto prispevku o charite, taky o necem vypovida… a s vecma, co se doma uz nepotrebovaly, taky jsem zazila, ze se pokladaly vedle kontejneru, kdyby mel nekdo zajem, ale ani to neni hrabani… a vic, nez jeden clovek co znam smazi, ale taky to nejak neni argument abych se dala na drahu fetacky…
máš problém s pochopením psaného slova? evidentně jo, já nejsem smažka, ani alkoholička, ani kuřačka čehokoliv ![]()
@Anonymní píše:
Holky, počítač mám stařičký. Nikdo by ho nechtěl a jiný bych si nepořídila.
Máš deti?
Pro rejpalky, počítač mám rovněž od kontyše. Pro někoho už nebyl dost hogo fogo, ale mě zatím stačí. Už pořádně nevím, co je donesené a co ne.
Jsem hrozná, já vím a stydím se. ![]()
@Anonymní píše:
Dostala jste se některá do situace, kdy jste neměly peníze a hledaly jídlo v kontejnerech u supermarketů? Dělám to už asi 14 dní. Našla jsem jogurty, salámy, zeleninu, čokolády…je mi hanba, ale lepší, než mít hlad.
Mozna jsem blba a naivni, ale ani na chvilku me nenapadlo, ze jsi sem prisla zebrat, ze jsi smazka atd. Drzim palce a kdybys potrebovala neco malo, napis SZ. ![]()
Mě osobně to nijak nepohoršuje, sama bych se do toho asi jen tak nepustila, ale chápu nouzi a hlad. Škoda, že nejsi z Prahy. Určitě bych mohla ráda dovézt nějaké přebytky ze zahrádky. Přeju ať jste na tom brzy líp
A zakladatelko třeba si přivydělat, to nejde? Myslím, že i tím paběrkováním u popelnice se dá občas narazit na skvost - nábytek, doplňky apod. Mám takhle křesla, židli a industriální lustr - všechno je sice ve stavu k rekonstrukci, ale lidi tyhle věci chtějí a zaplatí. iva
@Anonymní píše:
máš problém s pochopením psaného slova? evidentně jo, já nejsem smažka, ani alkoholička, ani kuřačka čehokoliv
Chovas se jako bys byla… minimalne ten argument „nejsem jedina“ tomu odpovida… no a co je teda s tvym synem, kdyz ty se hrabes v popelnicich? Proc jsi neresila svoje problemy s charitou, nebo socialkou? Fakt si tak hloupa, ze myslis, ze brambory, nebo mrkev z popelnice se jen oskrabou a jsou v poradku? Davas tohle jidlo synovi? Ani pro nej se nepostaras o normalni, nezavadny jidlo? Fakt doufam, ze se tim jen nekdo bavi, jinak je mi uprimne lito tvyho ditete…
Mám fobii s jednání s lidmi obecně. Na žádnou charitu a sociálku bych nešla.
Vlez do kontáče je pro mě psych. přijatelnější, než žebrat peníze po někom, štítím se toho, jako jiní kotyše.
Nechci se vypovídávat cizím lidem. Léčím se s deprese.
Do práce jdu, ale vůbec nevím, jak dám být mezi lidmi. Jestli jsem použitelná v práci, uvidíme. ![]()
Proc uz davno nemas brigadu, treva tady v kaufu ajinych hledaji porad do skladu na inventury apod
Radeji se hrabes v popelnicich a krmis tim sve dite…
Pokud na to psychycky nemas, bez se lecit a dej dite treba rodicum nebo otci, at ma lepsi zivot
@Anonymní píše:
Do práce jdu, ale vůbec nevím, jak dám být mezi lidmi. Jestli jsem použitelná v práci, uvidíme.
Jasně, nepracuj, ale to sis neměla pořizovat dítě. To potřebuje důstojný život. Ty si klidně živoř ale nenič dítěti život tím že bude mít línou nepracující matku.
Deprese má každý pátý člověk a normálně chodí do práce ![]()
@Gosi píše:
Chovas se jako bys byla… minimalne ten argument „nejsem jedina“ tomu odpovida… no a co je teda s tvym synem, kdyz ty se hrabes v popelnicich? Proc jsi neresila svoje problemy s charitou, nebo socialkou? Fakt si tak hloupa, ze myslis, ze brambory, nebo mrkev z popelnice se jen oskrabou a jsou v poradku? Davas tohle jidlo synovi? Ani pro nej se nepostaras o normalni, nezavadny jidlo? Fakt doufam, ze se tim jen nekdo bavi, jinak je mi uprimne lito tvyho ditete…
Jseš hrozná, promiň.
nosím rukavice, beru vakuově balené, nebo co se nedostalo do kontaktu s nějakou tekutinou, zelenina jenom to, co se dá oloupat, oškrabat. nejsem jediná s děckem, kdo takhle chodí. Já sbírám ještě plechovky od pití na hliník, nějakou stovku to dá. Znám jednu, která tahá papír…hodně lidí sbírá…