Vydědění potomka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10142
4.2.14 10:23

@katkatel no jo no, tak to bývá. Vždy jsou dvě strany názorů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
4.2.14 10:30
@katkatel píše:
@Petttruše Mas pevne nervy, ze vydrzis slusne reagovat na vsechny tyto prispevky. Tos asi necekala, co vsechno se od tolika „expertu“ o sobe doctes ze? Je mi jasne, ze vsechny ty prispevky, ktere Te vice ci mene obvinuji, psaly zensky, ktery zazily neco podobneho. Protoze jak jinak by tomu mohly tak dobre rozumet ze :lol: Drzim pesti a preju zazrak, ktery by asi spocival v tom, ze divka potka nejakeho normalniho kluka, ktery ji nastavi trochu zrcadlo… a pomuze se ze svych mindraku dostat. Nebo mozna se dostane do vetsiho prusvihu a zjisti, ze na ni ani tata nezapomnel…Mimochodem nejvic me pobavil napad, ze ma tatinek vyvezt svou dceru (ktera ho tak pekne tituluje a lze mu, kdyz z nej taha penize, odmita s nim byt a urazi jeho dalsi rodinu) na dovolenou. Opravdu si to nekdo dovede predstavit? Jak by to mohlo pomoct? Jak vychovne by to zapusobilo? Souhlasim, ze holka potrebuje pomoct, ale je svepravny dospelak, tedy nelze ji zadnou pomoc vnutit…Zakladatelce hodne optimismu a pevne nervy

Jestli to fakt pomáhá tak to zkusím taky!!! :pankac: :pankac: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.2.14 11:07

@petrafra miluju kdyz si někdo domýšlí něco, co tu nikdo nepsal a překrucuje to co napsaný je :zed: tvoje pocity jsou každýmu úplně ukradený, důležitý je, co tu zakladatelka píše a narozdíl od některých tady aspoň nepíše z cesty. Kdyby sis aspoň POŘÁDNĚ přečetla co píše :roll: ale to by bylo moc složitý že, to je lepší domýšlet a překrucovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.2.14 11:11

PRO VŠECHNY, co nově vkládají komenty, aniž by si možná přečetli celou diskuzi a pro ty, co k věci debatovali po celou dobu, ŽÁDNÉ VYDĚDĚNÍ NEBUDE, BYL TO HORKÝ NÁPAD VYPLOZENÝ Z HORKÉ SITUACE. Budeme doufat v lepší zítřky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
4.2.14 11:31

@Petttruše Já to četla od začátku do konce ;) mě jen vyděsilo to, že tohle vůbec rodiče může napadnout u 19letého dítěte. To mi přišlo takové lehce uspěchané. Důležité je, že si to uznala, že to bylo dost horký nápad a doufám, že můj příspěvek z pohledu nehoráznýho fracka a puberťáka tě trošku přiměl uvažovat jinak :) Nikdy nevíš jaké budou tvé děti :) a pokud si myslíš, že tvoje děti budou zlatíčka v 19, tak jisto jistě nebudou :) buď to tak nějak přežijete ve zdraví což bych ti přála a nebo se ti může stát, že bude tak nezvladatelné, že se budeš hodně trápit, ale pochybuju, že budeš uvažovat o jeho vydědění v 19letech :-) budeš uvažovat o vyřešení, o pomoci a dávat dítěti milion šancí a modlit se aby tu šanci konečně vzalo za pačesy a využilo jí, ale určitě ho v 19 nezavrhneš a upřímně pokud tohle tvůj manžel vůbec vypustil z úst, tak bych se bála o děti co máte společné aby něco podobného taky jednou nevypustil takhle brzy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
4.2.14 13:17

@Lady Bee :) :) :) jestli mě Tvůj příspěvěk přiměl uvažovat jinak? :) :hug: :hug: :hug: to asi ne, mám svůj rozum a doufám, že není neuvážený a asi jednám tak, jak prostě jednám. A neptejte se mě na to, co bych udělala, kdyby se takhle chovaly moje děti, jelikož to jednoduše nevím. Jak jsem psala, těžko mohu posoudit něco, co nenastalo ;)
Ale i tak platí, že díky za všechny příspěvky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
13.4.15 22:32

Mám dotaz: Kolik u notáře stojí když tchýně chce vydědit syna a rovnou napsat závět na další své 2 děti? A musí u toho děti být? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
13.4.15 22:36

U závěti by snad nikdo být neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
13.4.15 22:40
@Raddkka píše:
U závěti by snad nikdo být neměl.

Tak já jestli třeba nechce notář Op nebo tak. A tchýně chce aby tam oba byli u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.15 23:09

Jen taková věcná připomínka, nemyslí zle - nemůže vydědit synovi děti a vyděděný syn může závěť napadnout.

@minonci píše:
Mám dotaz: Kolik u notáře stojí když tchýně chce vydědit syna a rovnou napsat závět na další své 2 děti? A musí u toho děti být? :think:

@minonci

• Citovat
  • Upravit
32028
14.4.15 02:37
@Petttruše píše:
KAŽDOPÁDNĚ. Urážet vlastní rodiče, otce, a jiné dospělé, tedy pro mě, je naprosto něco, co bych si nedovolila a přijde mi to nehorázné.. Jestli jsem naivní, možná ano, ale pokud jsou spory, i tak si tohle dítě k rodiči nemůže dovolit. Nebo by nemělo. Doba je hodl asi taková, že může. Mě to teda fakt vysloveně šokuje.
Zavolat otci, zmr.. pošli peníze nebo otčím přijede a zmlátí Tě…nevím, tohle mi přijde přes čáru prostě pro KAŽDÉHO.
mě toto nepřijde jako pubertální výrok, ale jestli takoví pubertáci jsou, asi jsem už moc stará a nepobírám to…

Smutné je to, že je to dneska tak nějak normální v některých rodinách i když nejde o rozvedené či jinak výrazněji problémové rodiny v tomto směru. Takže to, že se takhle chová za dané situace mě až tak moc nepřekvapuje. Pubertální děcko z rozvedené rodiny, kde případně ještě máma navádí, se prostě může takhle chovat :nevim: asi bych zkusila pro začátek nějakého odborníka, klidně i bez ní, jen vy - vypovídáte se a on vám případně i bude schopen poradit, jak se dál zachovat :kytka:

Nicméně jak to vypadá, nezlepšilo se to? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
14.4.15 09:01

@Nimie
ahoj,
nijak se to nezlepšilo, bohužel. Dcera ještě přes to léto, kdy pak v září měla dělat opravky, párkrát zkusila, že potřebuje peníze, když pak neuspěla, párkrát nás pourážela (všechny),udělala závěrečky a neozvala se již. V prosinci se ozvala před Vánocmi, jako by nic, to začala psát jako by vše bylo v pořádku, manžel ji poslal k Vánocům peníze a poté sejiž neozvala. Měla přijet v lednu, to asi 3× zrušila, nepřijela. Pak už nekomunikovala a nekomunikuje, sem tam o ní slyšeýme, že ji vyhodili z práce, tak se přestěhovala zase někam jinam, ale nejsou s manželem v kontaktu.
Nejvíce „komunikativní“ byla v době, kdy měla „nárok“ na peníze, ted už vůbec. Nepopřeje k manželovo narozeninám, svátku, nic.
Tak zatím tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
14.4.15 09:44
@Petttruše píše:
@Nimie
ahoj,
nijak se to nezlepšilo, bohužel. Dcera ještě přes to léto, kdy pak v září měla dělat opravky, párkrát zkusila, že potřebuje peníze, když pak neuspěla, párkrát nás pourážela (všechny),udělala závěrečky a neozvala se již. V prosinci se ozvala před Vánocmi, jako by nic, to začala psát jako by vše bylo v pořádku, manžel ji poslal k Vánocům peníze a poté sejiž neozvala. Měla přijet v lednu, to asi 3× zrušila, nepřijela. Pak už nekomunikovala a nekomunikuje, sem tam o ní slyšeýme, že ji vyhodili z práce, tak se přestěhovala zase někam jinam, ale nejsou s manželem v kontaktu.
Nejvíce „komunikativní“ byla v době, kdy měla „nárok“ na peníze, ted už vůbec. Nepopřeje k manželovo narozeninám, svátku, nic.
Tak zatím tak…
:( to je mi líto :hug: moc vám přeju, aby přišla k rozumu :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.4.15 10:50

@Petttruše

Se svým majetkem si každý může dělat, co chce. Jestli otec usoudí, že si dítě nic nezaslouží, je to jeho věc a nikdo mu do toho nemá co kecat. Udělejte si to tak, jak vy dva budete chtít. Dcera (vystudovaná) nemá za života rodiče nárok na NIC. Moc mě baví, jak si občas mladí rozdělují dědictví už za života rodičů. Slyšet tak mluvit svoje děti, tak všechno prodám a odjedu dožít třeba na Havaj. A to spolu vycházíme velmi dobře. Ty, kdo chtějí své děti neustále sponzorovat, ačkoliv to není potřeba, dělají pro své děti opravdu špatnou službu. Finančně je podporovat při studiu, je poslední smysluplný výdaj pro dítě. Pak už je vše nadstandard a někdo na to má a někdo nemá. Každopádně na to není nárok a rodiče nemusí mít špatný pocit, že nedali víc. Jen snad u dětí postižených a nemocných. Ale to snad dá rozum, že ty se podporovat musí.

• Citovat
  • Upravit
10142
14.4.15 12:40

@Nimie děkujeme. Já si to přeji kvůli manželovi. Protože toho to musí jako rodiče mrzet. Ale co naděláme, každý svého štěstí strůjce :nevim:
:kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová