Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tardulka Co na to všechno říká maminka? Vždyť ona může mít s domem úplně jiné plány ![]()
@Monchichik píše:
@Tardulka Před 5 lety není teď, nemovitosti šly nahoru a bratr je fakt frajer…Tak mu řekni, že necháš udělat odhad, budeš chtít půlku a hotovo. Neokradeš přeci vlastní děti jen proto, že má bratr ostré lokty. Přiber k diskuzi tvého manžela, ať nejsi u toho náporu sama a neodkýveš něco, co nechceš.
Manžel je ze situace naštvaný. Už se do toho i vložil, ale nikdo ho neposlouchá. Hrozně mě mrzí, že se mamka nechala zpracovat a ani v ní nemám oporu. Pořád říká, že jsme přeci rodina a nikdy jsme peníze neměli…a že když se kvůli mě nedohodneme, budeme muset jednou ten barák prodat
Fakt blbá situace. Bojím se, že jí jednou brácha ukecá a mamka mu to přepíše. Nelíbí se jim, že chci více. Mám 3 děti a sami potřebujeme do většího. Nejraději bych to uzavřela a řešila až tu mamka jednou nebude.
@Monchichik píše:
@Tardulka Tak co je to za argument, že jste rodina? To se máš nechat obrat jako proč? Mamka ti to vysvětlí jak? Že půlka z 5 mega je jeden?
Jak vidno tak bratříček má nejspíš maminku už zpracovanou, takže myslím, že je schopna to přepsat na syna i bez toho milionu, protože chce za každou cenu, aby barák zůstal v rodině, i když dcera nedostane nic nebo málo.
Kdyby aspoň navrhnul, že se k mámě přestěhuje, bude se o ní starat, zvelebí jí to tam, aby si dožilo co nejlíp, tak bych slevila s tím, že to pomůže mámě. Pokud má plán, že až nebude moct, že jí šoupne do bytu a on bude mít barák, tak to by se mi nelíbilo a chtěla bych půlku z odhadu.
@Tardulka píše:
Manžel je ze situace naštvaný. Už se do toho i vložil, ale nikdo ho neposlouchá. Hrozně mě mrzí, že se mamka nechala zpracovat a ani v ní nemám oporu. Pořád říká, že jsme přeci rodina a nikdy jsme peníze neměli…a že když se kvůli mě nedohodneme, budeme muset jednou ten barák prodatFakt blbá situace. Bojím se, že jí jednou brácha ukecá a mamka mu to přepíše. Nelíbí se jim, že chci více. Mám 3 děti a sami potřebujeme do většího. Nejraději bych to uzavřela a řešila až tu mamka jednou nebude.
A co kdyby to bylo obráceně? Ty bys dala bratrovi ten milion? To by se mu asi nelíbilo že? Nechala bych udělat odhad a z toho prostě polovinu aby to bylo spravedlivé ![]()
@arinecka píše:
@Tardulka Co na to všechno říká maminka? Vždyť ona může mít s domem úplně jiné plány
Mamka by podle mě taky raději abychom si to potom vyřešili až mamka nebude. Jenže bratr tlačí, aby se to vyřešilo teď. A mamka mu podléhá ![]()
@Tardulka píše:
Manžel je ze situace naštvaný. Už se do toho i vložil, ale nikdo ho neposlouchá. Hrozně mě mrzí, že se mamka nechala zpracovat a ani v ní nemám oporu. Pořád říká, že jsme přeci rodina a nikdy jsme peníze neměli…a že když se kvůli mě nedohodneme, budeme muset jednou ten barák prodatFakt blbá situace. Bojím se, že jí jednou brácha ukecá a mamka mu to přepíše. Nelíbí se jim, že chci více. Mám 3 děti a sami potřebujeme do většího. Nejraději bych to uzavřela a řešila až tu mamka jednou nebude.
no, změň tatktiku, řekni, že spoříš a jednou po její smrti taky budeš chtít do toho baráku, takže to pak vyřešíte s bráchou, až tu nebude.
@Tardulka píše:
Tak navrhni opak, že ty půjdeš do baráku a bráchovi dáš mega co by na to řekl.
@Tardulka No to bysme se opravdu nedohodli, protože takhle bych se sebou vyběhnout nenechala. A pokud jsme teda rodina a ne sv. ně, tak přeci nemůže dostat bratr barák za 5 mega a ty milion. To jí přijde v pořádku? Barák se nemusí prodat, bratr má ještě dost let na to, aby šetřil, aby tě mohl vyplatit a má přeci ještě byt, ne? Ten může prodat. On bude mít byt, barák a bude ho to všechno stát jeden trapný milion. To je teda opravdu chytré…
@Tardulka Mám takový tchány, mají obyčejný barák na obyčejné vesnici, nic extra, ale stále řeší co bude s barákem po jejich smrti. My máme svůj dům, manžel jedináček, to že tam nebydlíme nevydýchají nikdy, já do toho baráku nepůjdu za žádnou cenu. Myslím, že maminka klidně přepíše ten barák na tvého bratra i když tě vlastně poškodí. Pro mě nepochopitelné, pro tyto lidi je to barák, barák, barák a nic než barák.
A taky veliký argument pro ně je to, že tam jezdíme s dětmi na zahradu a na návštěvy. A že se tam rekreujeme. Ale to bráchy rodina taky. Že i dál bychom tam mohli být a jezdit. I kdyby to bylo bráchy. Že by se nic nezměnilo. Jenže já se bojím, že by se to časem změnilo.
@Tardulka píše:
Mamka by podle mě taky raději abychom si to potom vyřešili až mamka nebude. Jenže bratr tlačí, aby se to vyřešilo teď. A mamka mu podléhá
Uprimne? Mamka potrebuje taky otevrit oci, protoze ji bratr nezdrave ovlivnuje.Ja nevim, klidne ji dej precist diskusi, protoze bratr s tebou chce vydrbat a mamka vedomne ci nevedomne podporuje jen jedno dite.
Ještě jsem chtěla dodat podstatný fakt, že 1/4 baráku je nyní tety a ta mu prodá svůj podíl za 800tisíc. Takže by měl celý barák v hodnotě x milionů za 1800000,– Nejdřív byla dohoda, že se vypořádá jen teta a že to uděláme společně. A najednou to chce vypořádat jen on, ALE chce vyřešit celý barák a přepsat na sebe s břemenem mamky. No a mě nabídl milion, že více nemá.
@Tardulka píše:
Ale vždyť to není pravda. Pokud k tomu milionu bratr přidá peníze z prodeje bytu, tak už to na půlku bohatě stačí. Zeptala bych se bratra, kolik by byl schopen měsíčně splácet, a propočítala variantu milion hned + měsíční splátky po dobu maminčina života ve výši Xtis. měsíčně+zbytek do výše Y (polovina odhadní ceny v roce 2019) dejme tomu do půl roku od maminčiny smrti (= získané z prodeje bytu). Je možné, že maminka bude žít ve zdraví dlouho a bratr to splatí ještě za jejího života. On na tom určitě vydělá (dostane bezúročnou půjčku na barák, který bude mít v době zákonného vypořádání dědictví podstatně vyšší hodnotu), ale ty na tom neproděláš zásadně, budeš mít zajištěný příjem (můžeš to třeba spořit dětem nebo koupit na hypo další byt a peníze použít na splátku té hypo - abys taky měla majetek, kterému bude růst hodnota), a když to sepíše dobrý právník, tak by to m+lo být v pohodě, ne?
@wildcherry píše:
Uprimne? Mamka potrebuje taky otevrit oci, protoze ji bratr nezdrave ovlivnuje.Ja nevim, klidne ji dej precist diskusi, protoze bratr s tebou chce vydrbat a mamka vedomne ci nevedomne podporuje jen jedno dite.
Přesně! A pokud nepovolíš a bratr bude sílit na maminku tlak, může to přepsat celé na něj…
Maminka potřebuje otevřít oči