Vyplacení sourozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3667
26.9.19 08:39

Dnes se máme sejít a nějak se finálně domluvit. Jsem z toho strašně nervózní. Nechci dělat v rodině zle, ale prostě ten milion mi přijde méně než bych měla dostat. To je tak blbá situace! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.9.19 08:56
@Tardulka píše:
Tak jsem včera měla celkem nepříjemný rozhovor s bráchou, že jeho nabídka milionu je pevná a víc nemá a nedá. Odhad se dělat nebude, protože mi stejně víc nedá páč na to nemá. To jsem zvědavá, z čeho tam bude dělat opravy, když nemá žádné rezervy :think:

Rekla bych, ze nic rekonstruovat nebude a proda to. A rekla bych mu, ze jestli se mnou hodla jednat takovym stylem, tak at na to zapomene.
Mama u toho byla/bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
26.9.19 08:56

Jsou jen dvě řešení: Buď se necháš oškubat, nebo si postavíš hlavu, že chceš vyplatit spravedlivou sumu. Pak musíš počítat, že se to bez sporu neobejde, obzvlášť pokud odmítá odhad (pak by totiž byla ta suma jasná okamžitě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
26.9.19 09:27
@Tardulka píše:
Dnes se máme sejít a nějak se finálně domluvit. Jsem z toho strašně nervózní. Nechci dělat v rodině zle, ale prostě ten milion mi přijde méně než bych měla dostat. To je tak blbá situace! :,(

Taky myslim, ze to bude chtit prodat. Takze bud to mama prepise na vas oba nebo to takhle zustane a hotovo.
Vy tam prece taky jezdite. Jako na chalupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.9.19 09:39
@Tardulka píše:
Hezký den, vím, že si to nakonec budu muset rozhodnout sama, ale jen bych se ráda zeptala na Váš názor a jak by jste se zachovali vy. Jsem nyní v situaci, kdy by se se mnou chtěl finančně vypořádat můj bratr.
Jde o rodný rodinný dům s velkým pozemkem, kde jsme oba vyrůstali. Nyní cca 10 let oba bydlíme jinde se svými rodinami (v bytech.) V domě nyní bydlí naše mamka a ráda by tam i dožila. Minimálně by tam ráda byla do doby, dokud bude mít na dům síly.
No a bratr by tam moc rád bydlel a mě vyplatil ještě za života mamky. Teda konkrétně mě chce za jejího života pouze vyplatit a chce nechat přepsat dům na něj s tím, že mamka tam bude mít doživotní břemeno. ALE nechce tam s ní bydlet. Bude i nadále bydlet se svou rodinou v bytě a až mamka jednou nebude, tak se tam teprve nastěhují. Nebo až nebude mít mamka sílu na barák, vymění si bydlení. Oni půjdou do domu a mamka do bytu.
Já do rodného domu jít nechci. Takže nevznikne mezi mnou a bratrem hádka kdo tam ve finále bude jednou bydlet. Pouze jsme se domluvili na vyplacení.
Jenže, dům je v super žádané lokalitě, s velkým pozemkem. Myslím si, že jeho cena je min. 6 milionů. Odhad udělán není. A bratr mi nabízí milion a víc že prý nemá a nedá.
Tak se teď rozmýšlím, zda to přijmout nebo mám trvat na vyšší částce? Co by jste dělali vy? Řekli si, je to rodina…beru milion. Nebo se snažili domluvit na vyšší částce?
Ještě jsem chtěla dodat, že my sami bydlíme v bytě se třemi dětmi a rádi bychom do většího a nezbyde nám nic jiného než si vzít větší hypotéku. Moje mamka mě moc přemlouvá, ať to přijmu a manžel zase ať nejsem hloupá, že milion je o dost nižší částka než by mi náležela. Je to strašně těžká situace. Ach jo! Nechci si nikoho rozhádat.

Už teď ty vztahy pohnojil směšnou částkou, tvoje jasné a pochopitelné ne vaše vztahy zmrazí stoprocentně. Dělení majetku zažíva je nesmysl, stejný jako bydlení s rodiči… Jednomu ze sta to funguje parádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.9.19 09:40
@Aspera píše:
Kdyby aspoň navrhnul, že se k mámě přestěhuje, bude se o ní starat, zvelebí jí to tam, aby si dožilo co nejlíp, tak bych slevila s tím, že to pomůže mámě. Pokud má plán, že až nebude moct, že jí šoupne do bytu a on bude mít barák, tak to by se mi nelíbilo a chtěla bych půlku z odhadu.

Sliby chyby!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
26.9.19 12:29

No to je ale hodný bratr, víc nemá a nedá? Tak nebude mít domeček…Já bych to prostě nechala odhadnout, chtěla svojí část a jestli nechce, tak ať nechce. Necháš se oškubat? Klidně bych zle udělala, protože on se s tebou snaží vydrbat a to určitě není naposledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33736
26.9.19 12:39
@Tardulka píše:
Tak jsem včera měla celkem nepříjemný rozhovor s bráchou, že jeho nabídka milionu je pevná a víc nemá a nedá. Odhad se dělat nebude, protože mi stejně víc nedá páč na to nemá. To jsem zvědavá, z čeho tam bude dělat opravy, když nemá žádné rezervy :think:

Bratr si je nějak moc jistý. Jak že se nebude dělat odhad a on ti prostě víc nedá? Tak se to prostě nechá, jak to je a až jednou maminka nebude, tak se rozdělíte s tetou. Nebo tetu vyplatíte teď každý půlku a pak bude barák polovina tvoje, a polovina jeho. Na to se udělá odhad a budˇjeden, nebo druhý vyplatí a nebo se dům prodá a peníze si rozdělíte. On ale na nic přistoupit nechce a bere za vyřízené to, že ti dá ten milion a nazdar vidˇ? Ne, na to bych mu nekývla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
26.9.19 13:06

Tak když na to bracha nemá tak nemůže nic od tebe kupovat, takže blby, ale pro nej no. Musíte to nechat tak jak to je. Nedej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
26.9.19 13:12

No ale aby to nedopadlo tak, ze bratr zpracuje maminku a ta to prepise jen na nej. A co vzmuze zakladatelka? Nic :?
A nebude mit ani milion, ani barak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
26.9.19 13:14

Ja bych trvala na tom, ze ten barak chci. Pred mamou, pred brachou. Protoze kdyz se bude dozadovat penez, tak bratr snaz zpracuje mamu, nez kdyz zakladatelka bude si ten barak chtit nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
26.9.19 13:17
@Tardulka píše:
Dnes se máme sejít a nějak se finálně domluvit. Jsem z toho strašně nervózní. Nechci dělat v rodině zle, ale prostě ten milion mi přijde méně než bych měla dostat. To je tak blbá situace! :,(

Nedej se, hlavně se nenech zatáhnout do nějakého emocionálního tlaku. Buď milá, vyjádři pochopení, já bych asi řekla „Já chápu, že teď víc nemáš, proto nechápu, proč to tedy chceš řešit teď a nepočkáš si, až si na to došetříte, když tu stejně ještě mamka bude dlouho bydlet. Tetu můžeme vyplatit napůl. A kdybyste tedy s mamkou oba trvali na vyřešení teď hned, tak já přeci nejsem nelida. Stačí mi ihned pouze peníze, které máš (tedy ten milion), a zbytek v pravidelných splátkách, já přeci netrvám na vyplacení všeho ihned. Snad je nám všem jasné, že na tom vyděláš tak jako tak opravdu dost, protože cena nemovitosti v čase poroste. Na tu splácenou část nebudu chtít žádné úroky, takže opět výdělek pro tebe (oproti tomu, kdyby sis na vyplacení sourozence kdekoliv půjčil). V čem je to pro tebe tedy nepřípustná varianta?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
26.9.19 13:40

Spravedlivé je udělat odhad a pokud nemá tak si může vzít hypotéku a tím domem ručit a nebo prostě se dům časem prodá a peníze rozdělí. Na druhou stranu pokud mamka chce tak mu ho může darovat a tobě nezbyde ano ten milion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
26.9.19 14:00

My sme vyplacali. Nechali sme urobit znalecky posudok a vyplatili sme polovicu. Nerob kompromis a ani nepristup na splatky. Ak chce nehnutelnost a chce ta vyplatit, musi sa zariadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
26.9.19 20:56

@BlaZenkaB @zrcadlo @Bubla Bůčková @TopSecret Takže citový nátlak jako kráva a vyměkla jsem asi po hodině na 1200000,– jsem měkota blekota. Jak na mě spustili…ach jo…to se nedalo. Věřím na karmu, hlavně zdraví!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová