Vyplacení sourozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33608
24.9.19 15:42
@Tardulka píše:
Mamka by podle mě taky raději abychom si to potom vyřešili až mamka nebude. Jenže bratr tlačí, aby se to vyřešilo teď. A mamka mu podléhá :,(

Tak si s mamkou prolmuv. Navrhni jí, že by se tedy udělal odhad, bratr by ti dal hned ten milion a pak jednou až by se stěhoval do domu, tak by ti nechal svůj byt. Nebo hned milion a zbytek by ti třeba splácel. Aby ti ale dal jen ten milion a pak měl celý dům je prostě nespravedlivé, to musí uznat každý. Proč na to batr tak najednou spěchá? Maminka si přece s domem může nakonec sama naložit podle svého, třeba si ho sama prodat, koupit si malinkej byteček a cestovat. Bratr přece nemůže takhle rozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
24.9.19 15:42

@cincula ma pravdu a štěstí. 100% spravedlnost v tomto již ani nemůže být. Dnes jsou nemovitosti cenově někde jinde. Už není reálné většinou se vyplácet. 1.nechcete tam bydlet, 2, mám zájem, aby dům zůstal v rodině-citová, emoční vazba, svědomí vůči předkům. 3, v jakém je stavu, pokud to není novostavba, je treba nějakých investic, jen střecha může být až za milion, elektřina apod. Kdo to bude platit?, ma na to maminka, nebo tam schnije, a také v jakém jste věku, kolem 40, uz by člověk měl vědět jak chce žít v důchodu a na se připravit i finančně. Důchodce těžko bude v téměř 70 se cítit jak na větší přestavbu tak už prostě nemusí na to mít. Takové to rozhodnutí se dělají ve vydelecnem věku. za další je to dobrá nabídka a za další pokud do domu investujete ztrácí hodnotu a nakonec můžete zaplakat. Manžel at si řeší svou rodinu. Toto mu nepřísluší. k ostatním názorům bych řekla že většina z vás asi nemá zodpovědnost za dům, to jsou jen řečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
24.9.19 15:43
@wildcherry píše:
Uprimne? Mamka potrebuje taky otevrit oci, protoze ji bratr nezdrave ovlivnuje.Ja nevim, klidne ji dej precist diskusi, protoze bratr s tebou chce vydrbat a mamka vedomne ci nevedomne podporuje jen jedno dite.

Víte on bydlí ve stejném městě jako mamka a mají to k sobě kousek. Takže teď jsem je minulý týden načapala, že se sešli. Pár dní na to jí pozval na kafíčko. Včera přijela k nám a orodovala ať milion přijmu. Ach jo!!! Jako je to můj brácha, moje rodina. Ale ovlivňování mi přijde nefér. Taky bych to mohla dělat, ale nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
24.9.19 15:43

@Tardulka Tak když nemá, nemůže mít barák, to je snad jasný, ne? Ty taky nemáš barák, protože nemáš peníze…A za necelé dva miliony by chtěl barák v trojnásobné hodnotě? No to by chtěl asi každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
24.9.19 15:44

Dle mého názoru by bylo řešení, pokud nabízí milion, ať ti k tomu dá svůj byt. Maminka v něm dožije a ty ho pak můžeš pronajímat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
24.9.19 15:44

@Tardulka já bych asi nebyla tak rázná, jako holky tady. Opravdu bych se bála, že mamka přepíše barák na bráchu a ty budeš ta hamižná mrcha, co se nechce domluvit. Co tak se domluvit nějak jinak, třeba že kromě milionu ponese náklady budoucí péče o maminku nebo že tvým dětem do 18 naspoří nějakou částku (samozřejmě si to nechat sepsat). Naše rodina ja taky rozhádaná kvůli blbýmu baráku a nemyslím, že to za to stojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
24.9.19 15:46
@Tardulka píše:
Víte on bydlí ve stejném městě jako mamka a mají to k sobě kousek. Takže teď jsem je minulý týden načapala, že se sešli. Pár dní na to jí pozval na kafíčko. Včera přijela k nám a orodovala ať milion přijmu. Ach jo!!! Jako je to můj brácha, moje rodina. Ale ovlivňování mi přijde nefér. Taky bych to mohla dělat, ale nechci.

Je proste vychcany a vi jak na mamku, to je cely :roll:.Jolky tady radi dobre, co udelat. Chytni se toho a neboj se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33608
24.9.19 15:49
@Tardulka píše:

Tak zahraj mamince trochu na city. Pávě proto, že jste rodina, tak máte držet spolu a ne aby tě bratr takhle vyčůraně připravil o polovinu domu. Jste rodina, tak atˇs ním nekuje pilke za tvými zády, to prostě není fér. Maminka se bojí aby jste se jednou nerozhádali ale tímhle přístupem to bude co nevidět. Má dvě děti a ty by tedy měla podělit spravedlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
24.9.19 15:53
@Tardulka píše:
Ještě jsem chtěla dodat podstatný fakt, že 1/4 baráku je nyní tety a ta mu prodá svůj podíl za 800tisíc. Takže by měl celý barák v hodnotě x milionů za 1800000,– Nejdřív byla dohoda, že se vypořádá jen teta a že to uděláme společně. A najednou to chce vypořádat jen on, ALE chce vyřešit celý barák a přepsat na sebe s břemenem mamky. No a mě nabídl milion, že více nemá.

Tak to meni celkem dost. Ta 1/4 je tete k prdu a kdyz dostane 800tis, tak bude rada. Ale pak zbytek uz neni teda polovina, ale budou to 3/8 co budete mit kazdej s brachem. To uz je tak 1,5-2 miliony max. Najednou ten jeho milion nevypada az tak mega vycurane jak na zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15154
24.9.19 16:03

@Cenarius souhlasím. Najednou je to úplně o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
24.9.19 16:30

Je to dobrá nabídka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
24.9.19 16:55
@karkarka píše:
@Cenarius souhlasím. Najednou je to úplně o něčem jiném.

Ano, proto jsem to napsala. Podstatný fakt. Tetě se v minulosti již vyplácela 1/6 a teď 1/4. Celkem tedy teta dostane 1400000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.19 17:06

No jo, no. Já zas říkám rodičům, ať dají dům sestře, ať to neřeší, že já mám všechno, co potřebuju. A oni se na mě mračí, že to zařídí tak, aby to bylo půl na půl. Ale my se dohodneme…

V tomhle případě se může stát spousta věcí, které to zamíchají… první mě napadly dvě věci: — Maminka se rozhodně / bude přesvědčena přepsat dům na syna (snad se zřízením věcného břemene) ještě za života. — Trh s nemovitostmi zase padne (a nejen ten; ekonomické ukazatele jsou často na hodnotách, které jsme viděli při poslední krizi), nemovitost bude mít mnohem menší hodnotu a zakladatelka diskuse se ochudí o peníze oproti situaci, kdy by teď nechala dům ocenit a požadovala polovinu. Nebo bratr namítne snížení hodnoty a bude s tím nějak kalkulovat. (Bratr jí polovinu může slíbit, slibem nezarmoutíš, jak to z něj pak bude dolovat je věc jiná, jestli teď má fakt max milion.)

Mně by přišlo nejlepší: Kývnout bratrovi na milion a požadovat, aby ve chvíli, kdy na něj bude přepisován RD, přepsal on svůj byt na mě = sestru (nebo něco v tomhle smyslu). Tedy z pohledu matky, syn bude mít RD, dcera byt a milion. Syn milion i byt má, podle všeho, nemusel by se zadlužovat nebo zavazovat k splátkám. Stejně… Byt pak potřebovat nebude, že. Pokud nebude chtít byt přepsat, požadovala bych k milionu ještě splátky. Byt přece bude asi pak pronajímat, nebo prodávat, takže příjem navíc bude, aby bylo na splátky. Aby mu plynuly zisky z bytu zatímco bydlí v RD s pozemkem (za pouhý milion) a jeho sestra platila hypotéku, je v případě rodiny „která přece nikdy neměla peníze“ blbost.

Akorát s tou odhadní cenou je to všelijaké. My máme odhadní cenu domu + pozemku fakt vysokou, a to jsme sice v rozumné dojezdové vzdálenosti od Prahy, ale v obydlené zatáčce. Nedovedu si představit, že by to za tu cenu někdo koupil… 15 let starý dům, veeelký, to by jedna „normální“ rodina nevyužila. Zahrada hektarová. Staré stromy taky strašně zvýší cenu pozemku. To by od nás za odhadku nikdo nekoupil. My tu teda plánujeme spíš umřít, ale byli jsme v podobné situace a jsem ráda, že nemusíme podle odhadu nakonec nikoho vyplácet. To bychom měli do důchodu co dělat. :nevim: (Nikdo nepřišel zkrátka.)

• Citovat
  • Upravit
2038
24.9.19 17:19

Udělala bych odhad a chtěla půlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
24.9.19 18:22

@Tardulka po tom posledním, příspěvku už vůbec nevvím o jakém podílu se tu baví. Napiš kdo, jaký podíl vlastní a jaký podíl ty máš zdědit po matčině smrti.
Protože takto to na první pohled vypadalo, že máš nárok na 1/2, po dalším příspěvku na 3/8 a teď po další informaci s 1/6 už nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová