Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tkanicka26 Nechápu tě, manžel to není, ty máš vše na sebe, takže když ho kopneš do zadku, tak nic z toho mít nebude… A pak se divíš, že to neřeší? Honíš ho do práce kvůli tvé hypotece a vše řešíš za něj. To ho chápu, že je mu to fuk.
@P4ja Ja ho honim do prace kvuli sve hypotece??
Tak taky vyklad nooo. A ja mela za to, ze kazdej normalni beloch do prace chodi.Ja ho nehonim kvuli hypotece.Tu si laskave platim sama.Za to on ma svych zavazku a splacet je ma kdo??Nekdo za nej? A co bychom pak jako jedli? Travu? ![]()
@Kubula.K Mozna o nich spatne mluvim, ale z me strany je jen hypoteka. Zbytek nakladu se tahne z jeho strany.Co prijde mne, tak vse odchazi na jak me tak castecne i jeho naklady a zbytek uz si zase z jeho uctu splaci on ci napr. plati alimenty.Nic tezkeho na tom neni. Nevim, ale takove rypave komentare by si nekteri mohli odpustit.Ja beru negativni proti mne pokud to ma nejakou vahu, ale takovy komentar
K nicemu neprispel.
@Tkanicka26 a ten dum jsi chtela hlavne vic ty nebo on? Z toho, ze je hypo na tebe bych tipoval, ze ty. V rodine jsme staveli barak, takze vim presne co jsou za nervy kolem toho. A ty vase financni problemy a jeho „neschopnost“ hradit platby se projevily az potom co jste zacali stavet? Prijde mi dost ujete se vrhat do nekolika milionove investice, kdyz neni zadny jasny plan jak bude fungovat financovani a on nemel doresenou minulost a majetek s ex-rodinou…
@Tkanicka26 Jasný, takže je to tak, že ty sis na sebe napsala dům a hypotéku, tu si spláciš, aby tak ne, když je to vše psané na tebe. Jeho si využila, protože chtěl dítě. Ale honíš ho do práce, aby si pokryl svoje závazky, což je jeho věc a aby přispíval na jídlo? Já bych teda v téhle situaci zvolila pronájem nebo nějaká společné řešení. Takhle ty máš svůj dům, ze kterého ho kdykoli můžeš vykopnout. A navíc ještě bude muset platit na vaše společné ditě.
Vem si jak se musí cítit, a jak se bude cítit potom v domě, který mu nepatří. Navíc, pokud jsi ambiciozní a dáváš mu najevo, co by měl dělat, a co nedělá, tak to pro něj musí být soda. ![]()
Napsala bych, ať si představíš sama sebe, ale to nejde, protože to nikdo mladej takhle v rozletu nepochopí.
Ono jste se minuli generačně a ještě mně přijde, že se míjíte i v těch základních věcech. ![]()
Zkus to s ním nějak probrat, jak si to představuje. Ale nech ho mluvit a poslouchej, pokud bude sdílnej ti něco říct.
V zakladatelky situaci bych teda ani část domu na něj nepřeváděla. Nikdy nevíš, co se stane, pak bude vyplácet i jeho děti z prvního manželství.
A že by měl partner pracovat, aby byl schopen platit svoje závazky, tak to mi přijde snad normální.
@AjaF píše:
V zakladatelky situaci bych teda ani část domu na něj nepřeváděla. Nikdy nevíš, co se stane, pak bude vyplácet i jeho děti z prvního manželství.
A že by měl partner pracovat, aby byl schopen platit svoje závazky, tak to mi přijde snad normální.
V roli zakladatelky bych se ho zbavila už teď za to, že je :
@AjaF píše:
@AjaF Tak já jsem nepsala, že nemá pracovat a platit svoje závazky, a že má dům převádět. Ale představa, že bydlím někde, kde mně neříká pane ani klika u dveří. S tím, že mě partner pořád do něčeho tlačí. A ve věku, kdy opravdu nikdy nevím, co se stane, to musí být dost stresující. Pořád v tom nevidím žádnou jistotu a zázemí, kterou každý člověk potřebuje, jenom stres doma i od bývalky. A to mě na partnerský vztah přijde dost málo.
Pořád si říkám, jestli ho zakladatelka taky teď za něco ocení, pochválí, a na oplátku on ji, jestli se spolu smějí a jsou rádi spolu. Jak spolu fungují jako partneři a hlavně kamarádi a parťáci. To je na vztahu asi to nejdůležitější, aby oba měli chuť v něm být a něco pro to udělat.
@P4ja Pri uspesnem pohovoru jsem mu napr pogratulovala a rekla mu, ze jsem na nej hrda
@Tkanicka26 A jinak?? Normálně, když jste spolu doma?? Takové ty běžné věci??
@P4ja Mate v tomhle velice mylnou predstavu.Ja si miminko prala a on chtel taky.Do hypoteky se mi nikdy moc nechtelo, ale v ramci toho, ze jsme si zalozili rodinu jsme spolecne rozhodli, ze pujdeme do neceho sveho.Oba jsme i chteli z naseho mesta odejit a nekde zacit znovu bez tech pomlouvacu jaci jsou tady.Ba naopak tu nemovitost chtel vice partner.Ve stavebnictvi delal jiz roky a mnohe umi.Ja navrhla variantu domu na klic.On to moc nechtel, protoze sam vi, jak nektere firmy sidi material atd a ze to udelame svepomoci.Tak prosim ze me nedelejte v tomto ohledu zlatokopku, co vyuzila staryho chlapa k diteti. K zalozeni rodiny jsme opravdu dospeli spolecne a stejne nakonec i s domem. Dorota Machalova teda urcite nejsem. Ikdyz je to ted velmi tezke, tak ho mam skutecne moc rada a chci to vse dotahnout do konce s bydlenim a s partnerem zustat sice ne za kazdou cenu, ale pokud se to nejakym zpusobem spravi, kdyz se nam treba financne ulevi a zacneme znovu komunikovat, tak to dobre dopadne.Oba musime zacit od sebe. srovnat si v palici priority a co je pro nas dulezite.
@P4ja Obecne receno ho chvalim. Pokud mi treba i pomuze v domacnosti sem tam, tak mu podekuji, ze mi pomohl.Tak sama vim, ze Ti chlapi to potrebuji a take si ho vazim, pro vse co pro nas udelal nebo udela.Mela jsem ted toho uz proste plne zuby, jak jsem za vse mohla vlastne ja.Vse spatne. Ja preci take delam pro nasi rodinu co mohu nejvice.Jako je mozne, ze se treba necitil v tu chvili jako chlap.Ale jsou vevi, kdy bych nezakrocila, tak mame kravu ucetni, ktera by snad ho jeste nechala sednout casem do vezeni.Vite ja ho nechodila kritizovat, ale treba prisla a ze mame takove a makove naklady. S tady tema vecma by se vyhodne dalo zkoncovat a ulevi se nam a co na to rika.Jak to vidi on. A ne ze ty ses blbec co dela nebo nedela tamhle tohle a vse je kvuli Tobe nahovnajs.
@LaPaloma takhle shrnuto v bodech to vypada jednoznacne. Muj nazor je obdobny a vic nez jeho vek by mi vadilo na miste zakladatelky, ta jeho nezodpovednost a negramotnost. A zakladatelka si sama na sebe upletla bic s barakem. Ona je ted v pasti. Nevim zda psala jak jsou spolu dlouho, ale podle me byla pekna blbost zacit za jejich finan. situace stavet barak. Ale po bitve je kazdy general.
@Tkanicka26 tenhle prispevek jsem psal jeste pred tim tvym poslednim, ale u tebe mi prijde, ze prani je otcem myslenky.
Ze zlatokopectvi te urcite nepodeziram, ale spis z velke naivity.
@Chytrak Ona v te dobe ta financni situace takova nebyla. Sesypalo se to na nas no. Pokud to dobre dopadne, tak v listopadu pujdu do prace a budu mit pekne penize.Coz bych mela vedet v cervenci cca. Kdyby clovek vedel, to co vi dnes…Ja jsem si stanovila sve dvoje priority a necham ted partnerovi ty oteze a uvidime co z toho vznikne atd. Treba to bude lepsi stejne nebo jeste horsi.Co ma byt bude a stane se. Uprimne jsem vycerpana z toho vseho take a potrebuji se dat do kupy, abych mohla fungovat spravne jako matka a pote jako partnerka. Verim, ze si v nove praci zvykne a ulevi se mu od toho pitomyho podnikani.Az pozna vyhody zamestnance, ze to nemusi byt tak hrozne bude lip.Jen to chce cas.