Vypočítavý partner?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
20.4.18 13:04

@Tkanicka26 No, ono tys ho tady popsala jako někoho komu se nechce pracovat a jak je všechno na tobě atd. A přitom podle toho, co teď píšeš, tak staví dům. A asi je toho na něj hodně.

A to je právě to, co nechápu. Když jste se společně rozhodli pro rodinu a společné bydlení, tak je dům na tebe?? Je to jen kvůli tomu, aby na něj nemohly jeho děti??

Jinak ano to, co píšeš na konci je správně. Oba jste vyčerpaní a on možná dvakrát tak víc, protože je mu taky dvakrát tak víc. On ti nadává, protože nemá situaci ve svých rukách a když po něm něco chceš, tak se to logicky obrátí proti tobě, i když to myslíš dobře. A když mu to pořád budeš předhazovat, že ty jsi ta co dělá to a to…viz. účetní, hypotéka, aj..tak se prostě zasekne a nic s ním nehne.
On už nikdy nebude mít takový tah na branku jako ty, protože má svůj věk. A potřebuje klid a zázemí a dělat si věci po svém. A taky potřebuje něco, co bude jeho, a co necháš jen na něm. On určitě ví, že udělal chybu, ale někdy je lepší mlčet a zbytečně to nedráždit, i když tě to štve.

Kolikrát si říkám, že mamka nebo tchýně dělají věci, které bych já nedělala. Spoustu věci „neřeší“, kolikrát i odkývou a jdou si po svém. I když to třeba není úplně dobře. Ale prostě chlapům nechávají jejich životní prostor a tempo. Asi je to holt úděl nás žen, dělat doma chlapovi to zázemí, i když samy to někdy potřebujeme mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tkanicka26
20.4.18 13:15

@P4ja Hypoteku s jeho vekem, abychom na ni byli oba by nam dali, ovsem s absolutne jinyma podminkama (horsima).Dale jsme samozrejme resili, ze zaprve s jeho zenou neni oficialne soudne vyrovnan v sjm.Ac tam neni co delit, tak ona citi, ze ma dostat miliony.Dale samozrejme v uvaze bylo i to, ze kdyz uz si beru na sebe hypoteku na 30let a memu partnerovi by se neco stalo, tak kde mam vzit penize na vyrovnani s nimi??Ostatne ani jedno jeho dite neni ochuzeno. Detem zustal moc pekny dum s bazenem bez hypoteky. Pravnicky ho vlastni dcera-to tady nebudu resit, proc jen dcera a ne syn.To je zalezitost partnera. Proste obe deti jaks e jednou podeli je jejich boj. Dcera ma od tatinka auto.Syn kdysi take dostal auto. A o dum se dcera se synem nejakym zpusobem staraji. Nevidim jediny duvod, proc bych se pak nekdy mela bat, ze budu muset hledat penize na jejich vyplaceni. Majetek dostane nas spolecny potomek. A ani nevim, jak by to vypadalo u refinancovani hypoteky, kdyz bych polovicniho majitele dala jeho ale na hypotece budu jen ja.Tak snad jsem to dobre vysvetlila, jak se veci maji.

• Citovat
  • Upravit
21091
20.4.18 13:31

@Tkanicka26 No je vcelku jedno, co dostaly jeho bývale děti, to už je jeho věc. A i právně jak to má ošetřené. I když by bylo potřeba, aby to rozsekl.

Spíš to, jak to spolu máte nastavené vy. Jestli opravdu nemůže mít pocit, že mu nic nepatří, a že v tom domě nebude mít jistotu? Víš tak to myslím. Podle práva ho v podstatě kdykoli můžeš vyšoupnout na ulici a jemu zůstanou ještě alimenty. Tak jestli mu třeba i tohle nějak nedošlo teď, když vám to tolik neklape. A nebo naneštěstí, kdyby se s tebou něco stalo, tak on taky nebude mít nic, pokud to nemáte ošetřené nějakou pojistkou a nebo ty třeba závětí.

A jinak s tím děděním, no nevím. Dům těžko bývalé děti dostanou, když je na tebe, ale pokud by měl třeba auto a nebo i účet na sebe, tak myslím, že stejně zase budou mít jeho bývalé děti nárok. Manželka ne, ale děti určitě. A pokud nebudete svoji, tak si myslím, že v první linii zase budou dědit jenom jeho děti. U nesezdaného partnera to nvm :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tkanicka26
20.4.18 13:49

@P4ja Kazdy mame ZP a pri smrti se vyplati bud jednomu nebo druhemu.Kdyz umru, tak dostane 2,5milionu ;) Tak samozrejme, ze vs eco je psane na nej, v pripade smrti dedi manzel/ka pulku, a druhou pulku si rozdeluji potomci.Kdyz ja manzelka nebudu, tak vsechny jeho deti si deli na 1/3z jeho podilu (pisi 1/3 pac ma 3deti).Jak rikam, v nasem pripade, kdyz je hypoteka cela na me, nevim, jak se na to u refinancovani bude banka tvarit.To neni jenom tak. A dalsi vec je, ze vzhledem k tomu, jak jeho exmanzelka s penezi zachazela, tak jeste nas cekaji dalsi 3roky, kdy budeme 100%vedet, ze uz na nej nejak nemuze ohledne dluhu. Jedna se o promlceci lhuty v ramci sjm atd. Takze si vezmete zase mou situaci. Ikdyby to pak tedy slo, prevedu pulku a bude i na hypotece a pak se najednou objevi dluhy od exmanzelky za manzelstvi a my o to prijdeme.Vite jak to byva, kdyz jeden prestane treba splacet, tak automaticky jdou banky po druhem aniz by se zatezovali resit dluznika.Az bude mit ten muj chlap proste svoji minulost vyresenou hlavne co se tyka tech financi, pak muzeme resit dalsi veci. A to se na me nezlobte, ale dneska kdyz to vidim. Sestra mela manzela a s nim hypoteku a nemovitost.Do toho deti. Rozvedli se a deti ve stridave peci. A o sjm se soudi mnoho let. Exsvagr si predstavuje, ze mu ma sestra zapaltit 500tis a odepsat se z katastru ale ne z hypoteky :lol: Pak se prosim mne nedivte, ze nas timto chranim a nemyslim jen na sebe.

• Citovat
  • Upravit
7006
20.4.18 13:54
@Tkanicka26 píše:
@Kubula.K Mozna o nich spatne mluvim, ale z me strany je jen hypoteka. Zbytek nakladu se tahne z jeho strany.Co prijde mne, tak vse odchazi na jak me tak castecne i jeho naklady a zbytek uz si zase z jeho uctu splaci on ci napr. plati alimenty.Nic tezkeho na tom neni. Nevim, ale takove rypave komentare by si nekteri mohli odpustit.Ja beru negativni proti mne pokud to ma nejakou vahu, ale takovy komentar :nevim: K nicemu neprispel.

Myslis ten muj? Ja to nemyslela rypave, jen zes puvodne psala, ze si manzel nemuze praci tak uplne vybirat, kdyz mate hypo, a pak ze ji platis ty. Ale jasne, je to vsechno provazane, kdyz hospodarite spolecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
20.4.18 13:58

@Tkanicka26 Jasně, však to beru. Jen jsem se zeptala, jestli je ta hypotéka takhle řešená kvůli jeho bývalé rodině. Stačilo ano nebo ne. :)

Ale na druhou stranu, není opravdu možné, že se on může cítit jako páté kolo u vozu??? Že je z toho unavený a má toho dost?? Proto se chová tak, jak se chová. Ono ty důvody proč to tak máte jsou samozřejmě logické a jasné, ale pocity člověk neschová. Obvzlášť, když nikde nemá jistotu. A ty s ním.
No držím palce, abyste to překonali a společně to zvládli. Chce to trpělivost, toleranci a důveru a určitě bude líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tkanicka26
20.4.18 14:08

@P4ja Ja tomu Vasemu nazoru rozumim. Najednou financni potize a on nikde nema zazemi a jistotu.Ja jsem taky 6let splacela sama sve auto a pak prodala abychom si koupili vetsi a to nove uz je jeho. V tomhle pripade kazdy mame sve obeti at uz v jakemkoliv meritku.Ja ho kazdopadne odnikud vyhazovat nechci a nebudu.Ja si jen preji, abychom to zvladli a byli spolu a treba se jednou i vzali.

• Citovat
  • Upravit
Tkanicka26
20.4.18 14:17

@Kubula.K Mam rodicak, prispevek od zamestnavatele a jeste jsem si vyridila prispevek na bydleni. Takze jsem domu vzdy dotahla skoro 15tis a to jsem na rodicaku. Z toho mi nic nezbyde a platim z toho vse co mohu a zbytek on.

• Citovat
  • Upravit
21091
20.4.18 14:26

@Tkanicka26 No já bych pořád nevytahovala, co kdy jsem udělala já a co on. On má určitě tolik zkušeností, které kdyby takhle začal vytahovat, tak by jsme se možná divily.

Já to beru tak, že vztah je silný tak, jako je silný jeho poslední článek. Takže se spíš snažím hledat to pozitivní a to podporovat. A jasně, jednou mám pocit, že je toho na mě moc, podruhé to zase má víc na bedrech manžel, ale tak to je A vzájemně si s tím pomáháme. Protože když se budeme vzájemně trápit tím špatným, tak si nepomůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tkanicka26
20.4.18 14:28

@P4ja Kompromis,komunikace a podpora=zaklad vztahu ;) Snad to dobre dopadne a bude to lepsi :hug:

• Citovat
  • Upravit
Tkanicka26
30.4.18 14:07

@P4ja Tak jsem si myslela, ze kdyz jsme si s partnerem sedli a neco si rekli, co kazdemu vadi, tak by to mohlo byt dobre.No on si pral, ze jr pry doma bordel a neuvareno.Tak jsem zacla vse kazdy den poctive (ne ze bych to nedelala) nebo spise poctiveji uklizet.mame prcka, takze to je taky masakr.No a prijde domu.Tady nalestino, navareno a on jak kdyby zacal prpste neco hledat, co by mohlo byt spatne.No a nasel.Ze jsem synovi nenabila tablet a kde je laskave nabijecka.Tak na nej koukam jak oparena. Dalsi super situace na baraku-Jelikoz tam jeste nebydlime, ale jakmile je teplo, mame to tam v podkrovi na pul huby udelane, ze si uvarime atd. Nadobi musim myt v kybliku a na zemi jsou osb desky. A jak mi par kapek ukaplo vedle, tak jsem dostala vynadano, ze to delam schvalne a ze nicim podlahu za 20tis.No kdyz jsrm mu tenkrat rikala, schovej a nevyhazuj ta lina, co mas, muzou se hodit, tak se je vyhodil. A priste si pod to nemam co dat.Kdyz jsem se branila, aby se ke mne nechoval hnusne, tak mi řekl, ze uz mi na barak neda ani korunu.No nevim. Ja se sehnala na barak penize a cele to mam na sebe. Dneska jsme se bavili neco o jeho dospele dceri a rikam, ze snadd pristi rok fakt dostuduje, protoze je to pro nas take vydaj.Ona odmita jit do prace.Tak mi rekl, ze je to jeho dcera ale.Ja rikam, ze ano. Pomoct se musi, ale ruce a nohy ma zdrave a my obracime kazdou korunu. Nacez jsem samozrejme prohodila, ze si nemuzu pro sebe koupit nikdy nic.Syn mi rozbil me slunecni bryle a nemam ani to.Tak mi rekl, ze si mam na ne nasetrit.Ja nevim, ale tohle.uz jsou tak hloupy hadky. Dalsi vec s nasi super sousedkou u baraku.Ta od zacatku (upozornuji, ze je vdana)za mym chlapem lezla a porad mu neco vykladala. Samozrejme, kdyz jsem tam nebyla ja.Byl s ni i nejaky incident, kdyz probihala stavba a jezdila betonarka. Nacez muj partner rika, ze uz s nima nikdy nepromluvi a ze si to pani posrala. A chvili na to zase zacal zdravit a ja vypadala jako krava, co je nezdravi. Sousedka zacala na myho chlapa mavat jak na svatej obrazek kdyz ho zdravila.Byla se mu po incidentu omluvit. Partner se tam zacal se vsemi strasne kamaradit a pritom na zacatku rikal, jak se s nikym nebudeme druzit a bavit..bla bla.Ja uz si zacinam pripadat jako blazen. Zacina mi diktovat snad vsechno.Mam 45kg a jsem. uplne vysilena. vcera jsme byli na baraku a on pozval ty debilni manzele sousedy na cigarko k nam.Ja mu pak v aute rikam, ze je u nas nechci.Ze my jsou ti lide proti srtsti a do baraku si je nehodlam tahat. Akorat je slusne pozdravim.On se te blbky sousedky, co si stezuje snad na vsechno, co kolem jejiho baraku projede.Mam toho uz proste plny zuby.Ani to nedokazi napsat v souvislostech.Mam v sobe tolik hnevu. Nikdy jsem takova nebyla. Byvala jsem tak stastna zenska a vesela.Ted nemam krom rodiny nikoho o koho bychse mohla oprit. Rodina je vsak daleko. A vzdycky kdyz se na malyho podivam, tak mi ho je lito, protoze to proste citim, ze to nedopadne dobre. Partner ted zacal machrovat, protoze ma dostat neco malo z dedictvi, tak cekam, az mu to prijde a zda treba pak neutece, kdyz bude zabezpeceny.

• Citovat
  • Upravit
21091
30.4.18 14:14

@Tkanicka26 Hele a když tě tak poslouchám, tak problém bude asi i jinde. Tys něco změnila, a co udělal teď on? Myslím po tom, co jste si promluvili? Tohle spíš vypada, že si svojí depku hojí na tobě. Nějak to nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tkanicka26
30.4.18 14:24

@P4ja Me to uz to osobne taky pripada, ze ma on nejaky problem a hoji si to na mne.On neudelal nic.Dnes treba jdeme prezout gumy odpoledne. v tydnu mi rika v pondeli odpoledne jdeme na prezuti. A ja mu rikam, ja musim se synem na ockovani predtim, ale to je jen na chvili.No a v patek mi najednou rika, ze mu ten automechanik nerekl v kolik.Tak rikam, vim, ze jsi rikal az odpoledne a ja ti rikala, ze kolem 13hod musime u te dr. A on na me zacal jakoby slovne utocit, ze jsem psychopat a mam se nechat lecit. Uplne proste mimo. A zacal me taky pekne hlidat.Ja dnes rano mela jet s malym jeste za rodici a on ze kvuli natankovani pojede za nama druhym a pak se vrati domu. S tim, ze kdyz uz jsem odjizdela, tak mi skocil do auta a ze jede s nama.Mam jednou tydne vychazky na pivko na 3hodky cca. A posledni dobou se me furt vyptava, kdo se mnou sedi :nevim:.No ja teda chodim sama. Kamaradku tu nemam. Obcas potkam kolegy z prace. A ani by me nenapadlo proste nekde neco vyvadet.Driv mu to bylo jedno a byl uplne v klidu.

• Citovat
  • Upravit
2499
30.4.18 19:50

Je to hrozné, co žiješ, jak to popisuješ!

Možná že to tak je nějakou aktuální skrumáží událostí. Zkus to chvilku od sebe odfukovat, ať se tě to příliš nedotýká. Nějak se to pak vyvrbí a uvidíš a zařídíš se podle toho.

Pokud to je už spíše dlouhodobý až chronický stav, tak je to na pováženou.

Zkus se od toho na nějakou dobu odpoutat. Trochu život improvizovat, jakoby zlehka, tanečně. Možná už ho nebavíš, že se prosazuješ, ale na to on ti kašle, protože je dominantní ve vašem vztahu.

Měla jsem známou, která postavila 2 domy, normálně do zaměstnání chodila, všecko zařídila, víkendy dělníkům vařila, dovolenou strávila tak, že obskakovala v jejich rozestavěném domě manželových 9 příbuzných, vyvářela jim. No a výsledek? Krásný dům, malý syn, a on se zamiloval v práci do sekretářky, která se 2 malými dcerami se kvůli tomu rozvedla a on odešel od své rodiny za ní. Známá to velmi ztěžka rozdejchávala a pak pochopila, že ji manžel přestal brát za ženu, že ji bral za chlapa. Ona vlastně tím úsilím, dřinou a jak byla úžasně schopná, setřela ze sebe pel ženskosti, to tajemství ženství, a tím ztratila kouzlo pro něj - takto to ona pochopila. Takže pokud je to u vás něco podobného, tak nahodit kouzlo ženství. Víly, princezny, královny neuklízí, ale tančí, usmívají se a nosí se ladně a vznešeně. Mít doma chlapa kontrolora, který buzeruje kvůli smítku - ne, to opravdu není chlap pro životní radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hroznej puberťák
30.4.18 20:13
@Tkanicka26 píše:
@P4ja Me to uz to osobne taky pripada, ze ma on nejaky problem a hoji si to na mne.On neudelal nic.Dnes treba jdeme prezout gumy odpoledne. v tydnu mi rika v pondeli odpoledne jdeme na prezuti. A ja mu rikam, ja musim se synem na ockovani predtim, ale to je jen na chvili.No a v patek mi najednou rika, ze mu ten automechanik nerekl v kolik.Tak rikam, vim, ze jsi rikal az odpoledne a ja ti rikala, ze kolem 13hod musime u te dr. A on na me zacal jakoby slovne utocit, ze jsem psychopat a mam se nechat lecit. Uplne proste mimo. A zacal me taky pekne hlidat.Ja dnes rano mela jet s malym jeste za rodici a on ze kvuli natankovani pojede za nama druhym a pak se vrati domu. S tim, ze kdyz uz jsem odjizdela, tak mi skocil do auta a ze jede s nama.Mam jednou tydne vychazky na pivko na 3hodky cca. A posledni dobou se me furt vyptava, kdo se mnou sedi :nevim:.No ja teda chodim sama. Kamaradku tu nemam. Obcas potkam kolegy z prace. A ani by me nenapadlo proste nekde neco vyvadet.Driv mu to bylo jedno a byl uplne v klidu.

Ty vaše příbehy jsou jak přes kopírák. Lepit baráček šíleným způsobem, protoze nejsou prachy, v zakopané pr…, protože neksou prachy, je přesně akorát poukázka na průser. Vycouvej z toho rovnou. Už teď je pozdě, ale furt lepší, než bude ještě později. Bude to ještě horší… Píšu to teda z plezíru, protože tomu stejně neuvěříš a vyžereš si to až do dna, ale nedá mi to.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky