Vyrobeno v Polsku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
10.5.13 12:57

@Ukulina jo to je slogan Penny marketu, tam naštěstí nechodím, raději uděláme jednou za čas větší nákup v Globusu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
10.5.13 12:59
@Sati píše:
Myslím, že je to jednoduché. Koupí polského výrobku podpořím zaměstnanost v polsku. Koupí českého výrobku podpořím zaměstnanost u nás.
Koupí mléka přímo u farmáře mu dám za litr 13 korun, koupí mléka v marketu dám tomu samému farmáři za jeho litr 7 korun.Jen je třeba, aby se takto chovali lidi plošně.

Naprosto souhlasím a jako spotřebitel se chovám stejně. Snažím se taky nakupovat od lokálních zemědělců, i když netvrdím, že bych v lednici nevyšťourala něco, na čem by možná PL bylo. Ale třeba mléčný výrobky nikdy. Ty kupujeme opravdu vždy český.
Máslo, v Brně je zrovna obchůdek Grand Moravia, litovelksé sýrárny kde prodávají čersvté máslo na váhu. Cena podle mě výborná, 13 Kč za 100 g a je fakt výborný. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
10.5.13 13:03
@ivana-domca píše:
@claire91 tak to jo, si neumím představit, že by to prelepili a nebylo to vidět ;-)
Tím že Koukam na složení a datum spotřeby, tak rovnou kouknu i na výrobce, radši si to hlidam ;-)

Já to taky čtu, ale spousta lidí uvidí českou vlajku tak si myslí, že je to vyrobeno v čr a tak by to mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
10.5.13 13:05

Taky jsem začala sledovat původ výrobků a díky tomu PL v oválku jsem přestala kupovat mléčnou vanilkovou kaši od Nutrilonu, byť nám hodně chutnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
10.5.13 13:09
@claire91 píše:
Já to taky čtu, ale spousta lidí uvidí českou vlajku tak si myslí, že je to vyrobeno v čr a tak by to mělo být.

tak okolo mě se pohybuji lidé, kteří na to skoro vůbec nekoukaji, takže jsem pro ně tak trošku blázen :roll:
Ale souhlasí, že když je u zboží něco s nápisem vyrobeno v ČR tak by to tak mělo být, jenomže u nás prodejci koukají jen na to, aby na lidech vydelali :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
10.5.13 13:11

Takhle jsem si z lékárny donesla dětskou kukuřičnou krupičku od Nestlé a doma zjistila, že je vyrobená v Polsce :roll:

@Marika2 píše:
Taky jsem začala sledovat původ výrobků a díky tomu PL v oválku jsem přestala kupovat mléčnou vanilkovou kaši od Nutrilonu, byť nám hodně chutnala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.5.13 13:15

@Seizdra koukám na potraviny, hlavně proto, že žiju v kraji, kde jsou polské výrobky téměř u všeho. Vybírám české, pokud je možnost, beru přímo od místních. Takže jsem si sehnala zelináře, člověka, řezníka, co má jen místní české maso, kupuju dom. vajíčka a pod.. nějak tomu polskému nevěřím, možná, že lákají na ceny, ale ta kvalita :think: mmchdm, peněz nemám na zbyt, ale radši fakt dám od 20 kč za kg masa víc, když vím, odkud je, že ten člověk nekrmí sajratama, připlatím 2 kg na kg zeleniny víc, když vím, že v tom není šílená chemie a pod.. oni ty sumy navíc nejsou tak horentní, aby si to člověk nemohl dovolit… teď jsem třeba přes emimino sehnala dom. vajíčka a nedá se to srovnávat s kupovanýma :palec: :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.05.13 v 13:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
10.5.13 13:16
@Jackie píše:
Naprosto souhlasím a jako spotřebitel se chovám stejně. Snažím se taky nakupovat od lokálních zemědělců, i když netvrdím, že bych v lednici nevyšťourala něco, na čem by možná PL bylo. Ale třeba mléčný výrobky nikdy. Ty kupujeme opravdu vždy český.
Máslo, v Brně je zrovna obchůdek Grand Moravia, litovelksé sýrárny kde prodávají čersvté máslo na váhu. Cena podle mě výborná, 13 Kč za 100 g a je fakt výborný. ;)

Kde je prosím ten obchůdek? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
10.5.13 13:17

@Seizdra ahoj, přesně jak píšeš, překvapila mě ta lučina a ještě další výrobky, hodně jsou to levnější eidamy, samozřejmě sýr Krolewski, kterej jsem měla docela ráda.. Cokoli, co je vyrobené v Polsku nekupuju a to, co je vyrobeno v EU se snažím taky nekupovat (páč se za tím stejně maskuje většinou Polsko), ale někdy to prostě nejde :( Snažím se podporovat české výrobce a Poláci ať si svoje jedy na krysy a posypovou sůl a bůhvíco ještě za srágory, sežerou sami! :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
10.5.13 13:26

Hlidam a nekupuji, maso a masne vyrobky vubec (kdo mi zaruci, ze to nejsou zase zdechliny). Jinak se snazim ted hodne cist a opravdu si dat praci s tim co kupujeme a jime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
10.5.13 13:26
@Bibi82 píše:
Takhle jsem si z lékárny donesla dětskou kukuřičnou krupičku od Nestlé a doma zjistila, že je vyrobená v Polsce :roll:

Tak jsem letěla prozkoumat tu naší kukuřičnou krupičku a fakt je polská :roll: Taky polský výrobky vědomě nekupuju, občas se přiznám, že se zapomenu kouknout v obchodě a koupim…
A naprosto nejvíc mě dostala poznámka od nějakýho vysokýho polskýho představitele, že Češi jsou ohledně polských potravin zbytečně hysterický :zed: Toho bych kopla do pr***, až by mi po*ral špičku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
10.5.13 13:27

@Seizdra
ahoj, už u hodně výrovků jsem zjistila že se vyrábí v Polsku a v kvalitě je to opravdu znát. S přítelem jsme oba takoví šťouralové, takže když nakupujeme, tak vše prohlédneme a zkoumáme kde je to vyrobeno. Polské věci prostě nekupujeme. Podporujeme české výrobce a když si dá člověk tročku práce dá se takto vybrat vše :-) Proč bych měla podporovat Poláky ( hlavně když slyším co přidávají za „chuťovky“ do potravin) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
10.5.13 13:28

@cilly Je to v nákupním centru v Krpoli, naporti vchodu do Tesca. Mají tam i výborný sýry, mléko, syrovátku, jogurt… no samý mňamky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
10.5.13 13:32

@Rafaela tak tak.. a ta polská kukuřice bude navíc zcela jistě GMO :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
10.5.13 13:38

@Jackie :kytka: díky, vyzkoušíme :mrgreen: