Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Ukulina jo to je slogan Penny marketu, tam naštěstí nechodím, raději uděláme jednou za čas větší nákup v Globusu ![]()
@Sati píše:
Myslím, že je to jednoduché. Koupí polského výrobku podpořím zaměstnanost v polsku. Koupí českého výrobku podpořím zaměstnanost u nás.
Koupí mléka přímo u farmáře mu dám za litr 13 korun, koupí mléka v marketu dám tomu samému farmáři za jeho litr 7 korun.Jen je třeba, aby se takto chovali lidi plošně.
Naprosto souhlasím a jako spotřebitel se chovám stejně. Snažím se taky nakupovat od lokálních zemědělců, i když netvrdím, že bych v lednici nevyšťourala něco, na čem by možná PL bylo. Ale třeba mléčný výrobky nikdy. Ty kupujeme opravdu vždy český.
Máslo, v Brně je zrovna obchůdek Grand Moravia, litovelksé sýrárny kde prodávají čersvté máslo na váhu. Cena podle mě výborná, 13 Kč za 100 g a je fakt výborný. ![]()
@ivana-domca píše:
@claire91 tak to jo, si neumím představit, že by to prelepili a nebylo to vidět
Tím že Koukam na složení a datum spotřeby, tak rovnou kouknu i na výrobce, radši si to hlidam
Já to taky čtu, ale spousta lidí uvidí českou vlajku tak si myslí, že je to vyrobeno v čr a tak by to mělo být.
Taky jsem začala sledovat původ výrobků a díky tomu PL v oválku jsem přestala kupovat mléčnou vanilkovou kaši od Nutrilonu, byť nám hodně chutnala.
@claire91 píše:
Já to taky čtu, ale spousta lidí uvidí českou vlajku tak si myslí, že je to vyrobeno v čr a tak by to mělo být.
tak okolo mě se pohybuji lidé, kteří na to skoro vůbec nekoukaji, takže jsem pro ně tak trošku blázen ![]()
Ale souhlasí, že když je u zboží něco s nápisem vyrobeno v ČR tak by to tak mělo být, jenomže u nás prodejci koukají jen na to, aby na lidech vydelali ![]()
Takhle jsem si z lékárny donesla dětskou kukuřičnou krupičku od Nestlé a doma zjistila, že je vyrobená v Polsce ![]()
@Marika2 píše:
Taky jsem začala sledovat původ výrobků a díky tomu PL v oválku jsem přestala kupovat mléčnou vanilkovou kaši od Nutrilonu, byť nám hodně chutnala.
@Seizdra koukám na potraviny, hlavně proto, že žiju v kraji, kde jsou polské výrobky téměř u všeho. Vybírám české, pokud je možnost, beru přímo od místních. Takže jsem si sehnala zelináře, člověka, řezníka, co má jen místní české maso, kupuju dom. vajíčka a pod.. nějak tomu polskému nevěřím, možná, že lákají na ceny, ale ta kvalita
mmchdm, peněz nemám na zbyt, ale radši fakt dám od 20 kč za kg masa víc, když vím, odkud je, že ten člověk nekrmí sajratama, připlatím 2 kg na kg zeleniny víc, když vím, že v tom není šílená chemie a pod.. oni ty sumy navíc nejsou tak horentní, aby si to člověk nemohl dovolit… teď jsem třeba přes emimino sehnala dom. vajíčka a nedá se to srovnávat s kupovanýma
![]()
Příspěvek upraven 10.05.13 v 13:17
@Jackie píše:
Naprosto souhlasím a jako spotřebitel se chovám stejně. Snažím se taky nakupovat od lokálních zemědělců, i když netvrdím, že bych v lednici nevyšťourala něco, na čem by možná PL bylo. Ale třeba mléčný výrobky nikdy. Ty kupujeme opravdu vždy český.
Máslo, v Brně je zrovna obchůdek Grand Moravia, litovelksé sýrárny kde prodávají čersvté máslo na váhu. Cena podle mě výborná, 13 Kč za 100 g a je fakt výborný.
Kde je prosím ten obchůdek? ![]()
@Seizdra ahoj, přesně jak píšeš, překvapila mě ta lučina a ještě další výrobky, hodně jsou to levnější eidamy, samozřejmě sýr Krolewski, kterej jsem měla docela ráda.. Cokoli, co je vyrobené v Polsku nekupuju a to, co je vyrobeno v EU se snažím taky nekupovat (páč se za tím stejně maskuje většinou Polsko), ale někdy to prostě nejde
Snažím se podporovat české výrobce a Poláci ať si svoje jedy na krysy a posypovou sůl a bůhvíco ještě za srágory, sežerou sami!
![]()
Hlidam a nekupuji, maso a masne vyrobky vubec (kdo mi zaruci, ze to nejsou zase zdechliny). Jinak se snazim ted hodne cist a opravdu si dat praci s tim co kupujeme a jime.
@Bibi82 píše:
Takhle jsem si z lékárny donesla dětskou kukuřičnou krupičku od Nestlé a doma zjistila, že je vyrobená v Polsce
Tak jsem letěla prozkoumat tu naší kukuřičnou krupičku a fakt je polská
Taky polský výrobky vědomě nekupuju, občas se přiznám, že se zapomenu kouknout v obchodě a koupim…
A naprosto nejvíc mě dostala poznámka od nějakýho vysokýho polskýho představitele, že Češi jsou ohledně polských potravin zbytečně hysterický
Toho bych kopla do pr***, až by mi po*ral špičku ![]()
@Seizdra
ahoj, už u hodně výrovků jsem zjistila že se vyrábí v Polsku a v kvalitě je to opravdu znát. S přítelem jsme oba takoví šťouralové, takže když nakupujeme, tak vše prohlédneme a zkoumáme kde je to vyrobeno. Polské věci prostě nekupujeme. Podporujeme české výrobce a když si dá člověk tročku práce dá se takto vybrat vše
Proč bych měla podporovat Poláky ( hlavně když slyším co přidávají za „chuťovky“ do potravin) ![]()
@cilly Je to v nákupním centru v Krpoli, naporti vchodu do Tesca. Mají tam i výborný sýry, mléko, syrovátku, jogurt… no samý mňamky. ![]()
@Rafaela tak tak.. a ta polská kukuřice bude navíc zcela jistě GMO ![]()