Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tarena píše:
A jak zvladas tu peci o to druhe dite? O to postizene
já pochopila, že tohle školkové dítě je postižené
@Oriseka píše:
A vysvetlila jsi ve skolce, ze nejsi opila, ale beres silne leky, ktere potrebujes? Ja myslim, ze by meli pochopeni. Pokud nejsi schopna starat se o dite a neni vubec nikdo, kdo by se postaral, tak bohuzel asi nejaka ochranna vychova-klokanek, pestouni. Nevim, jak na tom jsi. Je mi lito tve situace. Snad ti na tom OSPOD pomohou. Asi to chtelo resit driv.
Sama jsem jim to řekla a omluvila se, že jsem přišla pozdě. Dokonce jsem je poprosila, jestli by mi nezavolali, pokud bych nějak dlouho nešla. Ředitelka na to, že ty léky nemám brát, když chodím pro dítě do školky. A mám si zajistit někoho, kdo dítě vyzvedne.
Tak si říkám, jestli jsem si na sebe neupletla bič, když jsem jim řekla, že jsem nemocná a musím brát léky.
O tom, že mám zdravotní problémy ví školka dlouhodobě.
@stinga píše:
já pochopila, že tohle školkové dítě je postižené
Aha. Psala „k tomu“ tak jsem to brala, ze to je dalsi vec. Ale mozna tedy jen jedno dite.
@Anonymní píše:
Sama jsem jim to řekla a omluvila se, že jsem přišla pozdě. Dokonce jsem je poprosila, jestli by mi nezavolali, pokud bych nějak dlouho nešla. Ředitelka na to, že ty léky nemám brát, když chodím pro dítě do školky. A mám si zajistit někoho, kdo dítě vyzvedne.Tak si říkám, jestli jsem si na sebe neupletla bič, když jsem jim řekla, že jsem nemocná a musím brát léky.
O tom, že mám zdravotní problémy ví školka dlouhodobě.
To je, ale sileny alibismus od skolky, nebrat, jen kdyz jdes pro dite. Tim rikaji, ze co se deje doma nebo jinde jim uz je fuk.
@Tarena píše:To víš, že mám strach. Ta péče mě neustále velmi zmáhá. Bojím se, že skončím v nemocnici. Že se u mně projeví či začíná projevovat jisté onemocnění, co máme v rodině, které ovlivňuje mentální funkce. Už před lety jsem měla MMSE 25.
A jak to vidis ty? Jsi schopna nebo nejsi? Mas strach, ze neco podelas?
@Kelsey píše:
Sehnala bych potvrzení od lékaře, že bereš silné léky, které mohou mít takový vliv. Ty jo, ale to přehání své kompetence. A pak bych šla kromě ředitele i za zřizovatelem.
Možná. Pravdou je, že jsem si musela osobně vyžádat, ať mi podávají informace o dění ve školce. Dítě má problémové chování a rovněž bere léky. Takže vědět, jak reaguje ve školce je docela důležitá věc.
@Tarena píše:
To je, ale sileny alibismus od skolky, nebrat, jen kdyz jdes pro dite. Tim rikaji, ze co se deje doma nebo jinde jim uz je fuk.
Léky beru ráno, hned co vstanu. Pro dítě si chodím odpoledne. ![]()
@Anonymní píše:
Možná. Pravdou je, že jsem si musela osobně vyžádat, ať mi podávají informace o dění ve školce. Dítě má problémové chování a rovněž bere léky. Takže vědět, jak reaguje ve školce je docela důležitá věc.
Ja spise myslela, zda muzes nejak ohrozit dite, pod vlivem tech leku. Usnout, omdlit a tak.
@Tarena píše:
no tak ale to je pochopitelné, školka odpovídá za to, co se děje ve školce, ne doma - to bys po nich fakt chtěla moc
@Kelsey píše:
Sehnala bych potvrzení od lékaře, že bereš silné léky, které mohou mít takový vliv. Ty jo, ale to přehání své kompetence. A pak bych šla kromě ředitele i za zřizovatelem.
Tak podle toho, co popisuje, ta školka reaguje správně. Přece nemůžou předat dítě někomu, kdo vypadá úplně mimo.
Vlastně možná nereagují správně. Asi jí v tom stavu neměli dítě vůbec předat a volat policii. ![]()
@stinga píše:
no tak ale to je pochopitelné, školka odpovídá za to, co se děje ve školce, ne doma - to bys po nich fakt chtěla moc
No pokud by meli podezreni, ze se doma neco deje spatneho, tak by nemeli zavirat oci.
@Anonymní píše:
Měla jsem přijít ve dvě, přišla jsem skoro před zavíračkou. Nevolali.
Odpovím tímhle zároveň i na přechozí dotazy:Vypadala jsem, že se každou chvíli složím a šourala jsem se nepřítomně za dítětem.
Změnit léky by asi teoreticky šlo… K tomu počítám, že mi další doktor napíše zřejmě další léky.
jako že jsi nedokázala vstát? nebo že tě budík nevzbudil? odpadla jsi? ![]()
Promiň, ale jestli jsi v takovém stavu, tak reálně nejsi schopna se o dítě postarat, takže bych rychle začala vymýšlet řešení -) okamžitě bych se objednala k lékaři a řešila medikaci nebo hospitalizaci a zároveň řešila, kdo mě v péči o dítko na ten čas zastoupí…
@Tarena píše:
No pokud by meli podezreni, ze se doma neco deje spatneho, tak by nemeli zavirat oci.
tak asi na ni hned napoprvé nechtěli volal policii a ospod a doufají, že si zařídí tu pomoc s péčí…
@Keyllah píše:
tak asi na ni hned napoprvé nechtěli volal policii a ospod a doufají, že si zařídí tu pomoc s péčí…
Ale tohle chapu, ale rict, at vyzvedava bez leku a co se deje doma pak uz je fuk, mi prijde hrozne pro to dite.
Ted zacne vyzvedavat treba sousedka. Skolka spokojena, ale doma se to nezmeni a zakladatelka bude furt mimo, jeste s postizenym ditetem. Nevim tedy zda postizene mentalne nebo fyzicky.
Chapala bych, kdyby skolka rekla, at si najde i doma pomoc s ditetem, nejen na to vyzvedavani.
@Sonmi píše:
Tak podle toho, co popisuje, ta školka reaguje správně. Přece nemůžou předat dítě někomu, kdo vypadá úplně mimo.
Vlastně možná nereagují správně. Asi jí v tom stavu neměli dítě vůbec předat a volat policii.
Přesně tak. Školka měla okamžitě odmítnout předání dítěte a na místě volat policii - a takto postupovat opakovaně, klidně při každém vyzvednutí, pokud se zakladatelka bude takto projevovat.
Já vůbec nechápu, jak může někdo zakladatelku jakkoli omlouvat nebo hájit. Jestliže ji léky ovlivňují způsobem, který tady popisuje, tak jí dítě nepatří do rukou… a místo dumání nad tím, co školka může nebo nemůže, by měla urychleně a důrazně řešit, jak resp. kým zajistit bezpečnou péči o dítě (které je navíc samo náročnější a problémové).
@Tarena píše:
Ja spise myslela, zda muzes nejak ohrozit dite, pod vlivem tech leku. Usnout, omdlit a tak.
Je to možné. Vlastně nevím, jestli se to právě nestalo. Vím jen, že jsem se probudila hrozně zmatená. Mám na ruce hodinky s možností SOS voláním a po bytě kamery, aby se rodina, pokud se se mnou nedokáže spojit, mohla podívat, jestli někde neležím v bezvědomí.
@BohunkaP píše:
Přesně tak. Školka měla okamžitě odmítnout předání dítěte a na místě volat policii - a takto postupovat opakovaně, klidně při každém vyzvednutí, pokud se zakladatelka bude takto projevovat.Já vůbec nechápu, jak může někdo zakladatelku jakkoli omlouvat nebo hájit. Jestliže ji léky ovlivňují způsobem, který tady popisuje, tak jí dítě nepatří do rukou… a místo dumání nad tím, co školka může nebo nemůže, by měla urychleně a důrazně řešit, jak resp. kým zajistit bezpečnou péči o dítě (které je navíc samo náročnější a problémové).
Tvé moralizování je sice moc pěkné, ale nic to neřeší. My se tu bavíme o tom, co dělat, když rodič je vážně nemocný. Budeš jako hrdinka volat policii na člověka s demencí, po mrtvici a tak? Jde o to, jak se takovéhle situace řeší.