Vyzvednutí dítěte ze školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
5.4.23 21:13
@Anonymní píše:
Tak jsem se dozvěděla, že školka to trochu přepískla a pohybuje se na tenkém ledě. Není oprávněna k tomu někomu měnit jeho léčbu či mu nařizovat, ať ji změní. Rovněž, pokud ví, že je osoba špatného zdravotního stavu měla by se zavolat kromě jiného i záchraná služba.

Nejsem proti ospod jako takovému, ale vadí mi ten přístup, že se ze mně udělalo bůhví jakou feťačku, na kterou je potřeba někoho zavolat. I když se vědělo o mém zdravotním stavu ze strany školky.

Ano, můj zdravotní stav může být špatný, znednadání se zhoršit, ale nikoho to neopravňuje k tomu dehonostovat něčí osobu a zašťítit to nějakými právy dítěte. Nemocný rodič není na stejné úrovni jako uživatel tvrdých drog a netorický alkoholik.

Podle všeho by to mohlo mít větší dohru i pro samotnou školku.

Nicméně, školka pak volala, jestli může moje telefoní číslo přededat sociálce, tak jsem zvědavá, co z toho nakonec bude. Na čem se shodneme.

Ale tady přece jde v první řadě o to, že v tom stavu jsi evidentně nebyla schopná se o dítě postarat, nebylo to pro něj bezpečné. Proto to školka musela řešit, když jsi to neřešila ty a nezajistila někoho jiného, kdo se o dítě postará. Z hlediska bezpečí dítěte je úplně jedno, z čeho ty stavy máš. A o to přece jde, aby o dítě bylo postaráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
5.4.23 21:26

Zakladatelko, ty pořád řešíš to, jak se na tebe dívají ostatní, školka, sociálka atd. Já bych měla v první řadě strach, že dítě pod vlivem těch léků nějak ohrozím.
Píšeš, že máš v bytě kamery a rodina sleduje, jestli jsi v pořádku. Takže rodinu máš, proč nepomůžou s péčí o dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
5.4.23 22:29
@Anonymní píše:
Tak jsem se dozvěděla, že školka to trochu přepískla a pohybuje se na tenkém ledě. Není oprávněna k tomu někomu měnit jeho léčbu či mu nařizovat, ať ji změní. Rovněž, pokud ví, že je osoba špatného zdravotního stavu měla by se zavolat kromě jiného i záchraná služba.

Nejsem proti ospod jako takovému, ale vadí mi ten přístup, že se ze mně udělalo bůhví jakou feťačku, na kterou je potřeba někoho zavolat. I když se vědělo o mém zdravotním stavu ze strany školky.

Ano, můj zdravotní stav může být špatný, znednadání se zhoršit, ale nikoho to neopravňuje k tomu dehonostovat něčí osobu a zašťítit to nějakými právy dítěte. Nemocný rodič není na stejné úrovni jako uživatel tvrdých drog a netorický alkoholik.

Nicméně, školka pak volala, jestli může moje telefoní číslo přededat sociálce, tak jsem zvědavá, co z toho nakonec bude. Na čem se shodneme.

Nevím jakou dohru by to pro školku mělo mít. Viděli tě ve stavu, který se neslučuje s péčí o dítě. A těžko budou zjišťovat, co to zapříčinilo. A ani to není podstatné. Kontaktování OSPOD mi přijde na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 00:48
@Tosidelassrandu píše:
Doufám, že tě nahlásí. To, že to tak bagatelizuješ, jen dokazuje, jak blbě na tom jsi.

Když jsem na tom blbě, tak by mělo být přivolání lékařské pomoci automatické.

A příčina by je zajímat měla. Nejsem žádná feťačka, co si píchá heráč v podchodě.

• Citovat
  • Upravit
34322
6.4.23 01:02

Ja bych se teda zakladatelky zastala, zkuste si predstavit sebe v jeji situaci. Staci na ospodu nejaka kraaa.va a uz clovek celi odebrani ditete. Proste je to vzdy do urcite miry riziko, byt male.

Ono bohate staci nepratelskost nemocnic, kdyz rodic skonci nedejboze na jipu nebo nasledne intenzivni peci, tak za nim dite nesmi, treba ho roky neuvidite. Super vyhlidky.

Nedivim se, ze se snazi fungovat, pokryt ty nenadale situace (kamery, telefon), proste s tim ditetem byt co to jde.
Navic starsi skolkoveve dite uz lze poucit, co delat pri nejakem prusvihu, to uz ucime deti odmala treba pri pobyt u babicky - dostat se z bytu, zazvonit na sousedy, privolat pomoc. A to je jen prevence, „kdyby neco“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 01:02
@mihla píše:
Zakladatelko, ty pořád řešíš to, jak se na tebe dívají ostatní, školka, sociálka atd. Já bych měla v první řadě strach, že dítě pod vlivem těch léků nějak ohrozím.
Píšeš, že máš v bytě kamery a rodina sleduje, jestli jsi v pořádku. Takže rodinu máš, proč nepomůžou s péčí o dítě?

O tohle vůbec strach nemám, že bych ho nějak ohrozila. Přinejmenším ne, že je mi blbě. Spíše vidím problém v tom, co by bylo pak, kdyby se mi něco stalo. V té nastalé situaci.

Možná to vypadá, že jsem sobecká a myslím první řadě na sebe, ale ono by to tak mělo být. Rodič by měl myslet první řadě na sebe, aby mohl poskytovat adekvátní péči.

Tak trochu jsem se v této situaci ocitla protože jsem nechtěla, aby moje dítě bylo doma, když je zdravé a bylo se mnou zavřené mezi čtyřmi stěnami. Chození do školky je klíčové a dítěti to prospívá.

A rodiče jsou ochotni se podívat, jestli se mi něco nestalo. Zavolat mi záchranku, ale bohužel o vnouče kvůli tomu, že není jako ostatní děti se odmítají starat. Nezvládli by to a chtějí svůj klid. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5395
6.4.23 02:02
@Anonymní píše:
O tohle vůbec strach nemám, že bych ho nějak ohrozila. Přinejmenším ne, že je mi blbě. Spíše vidím problém v tom, co by bylo pak, kdyby se mi něco stalo. V té nastalé situaci.

Možná to vypadá, že jsem sobecká a myslím první řadě na sebe, ale ono by to tak mělo být. Rodič by měl myslet první řadě na sebe, aby mohl poskytovat adekvátní péči.

Tak trochu jsem se v této situaci ocitla protože jsem nechtěla, aby moje dítě bylo doma, když je zdravé a bylo se mnou zavřené mezi čtyřmi stěnami. Chození do školky je klíčové a dítěti to prospívá.

A rodiče jsou ochotni se podívat, jestli se mi něco nestalo. Zavolat mi záchranku, ale bohužel o vnouče kvůli tomu, že není jako ostatní děti se odmítají starat. Nezvládli by to a chtějí svůj klid. :nevim:

Hlavně že Ty to zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5395
6.4.23 02:12
@Anonymní píše:
Možná. Pravdou je, že jsem si musela osobně vyžádat, ať mi podávají informace o dění ve školce. Dítě má problémové chování a rovněž bere léky. Takže vědět, jak reaguje ve školce je docela důležitá věc.

O testech na MMSE 25 uvádějí: „Pro tento test jsou dostupné normy dle věku a vzdělání pro českou populaci starších dospělých ve věku 60-96 let.[3]“

https://www.wikiskripta.eu/…l_State_Exam
Takže je Ti minimálně 60?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5395
6.4.23 02:16

4. 4. v 9:55 píšeš:
„To víš, že mám strach. Ta péče mě neustále velmi zmáhá. Bojím se, že skončím v nemocnici. Že se u mně projeví či začíná projevovat jisté onemocnění, co máme v rodině, které ovlivňuje mentální funkce. Už před lety jsem měla MMSE 25.“

Což neumím ocitovat, páč je v jedné zprave nad jiným Tvym textem, který se mi zkopíroval do predchoziho příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5395
6.4.23 02:22
@Anonymní píše:
Já si to dovolím kritizovat, protože když jsem se ptala, co s tím, tak mě každý jenom posílal někam, ať si to nějak zařídím. Nikdo nic nechtěl řešit. Dávali mi najevo, že je s tím otravuji.

Rodina se nepostará. Otec dítěte se odmítá osobně starat. Sám má kvůli péči, či spíše nepéči u sociálky vroubek.

Takže, co s tím?

Tady vůbec nejde o to zavolání policie a sociálky jako takové, ale co dál? Zavolají mi sanitku a dítě umístění nějak do ústavu, na psychiatrii? Pomůžou mi vyjednat lázně, někde pobyt? Budou zajišťovat dítěti docházku?

Pak by mě zajímalo, protože se o tomhle tématu moc nemluví, jak je to celkově s péčí. Jak se s takovými lidmi jedná. Jestli se odeberou děti a nazdar. Nebo funguje nějaký podpůrný program.

Hlavně že dokážeš psát na mimino. To sis nevzala ráno léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5395
6.4.23 02:24
@Anonymní píše:
Dobře. A ti pak postupují jak?

Vím, jak se tak nějak postupuje, když rodič bere drogy nebo holduje alkoholu.

Bohužel není moc informací o tom, co orgány dělají v případě zdravotních obtíží rodiče.

Jak se tu někdo ptal jaká je moje prognóza, tak jenom řeknu, že všelijaká. Skeny mozku mám čisté, jako další vyšetření tohoto druhu. A dokud se mi něco vyloženě neobjeví jako třeba nádor, tak to nikdo nechce řešit. Nicméně, jsem indikovana na ty kontrolní skeny chodit každý rok.

Jak? Tak nejspíš přijede socialka v doprovodu policie a nazdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41532
6.4.23 05:38
@Anonymní píše:

jasně, tak místo toho, aby jsi řešila dítě, jeho bezpečí a to, kdo se o něj může starat, tak budeme řešit, jestli náhodou školka něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41532
6.4.23 05:40
@Anonymní píše:
Když jsem na tom blbě, tak by mělo být přivolání lékařské pomoci automatické.A příčina by je zajímat měla. Nejsem žádná feťačka, co si píchá heráč v podchodě.

přijde mi, že pořád očekáváš, že někdo se postará…někdo ti měl zavolat lékařskou pomoc, někdo by se ti měl postarat o dítko…
Tak pokud je mi tak blbě, tak si snad v první řádě zavolám záchranku sama, ne? a řeším, proč mi medikace nesedí :think: stejně tak nesedím a nečekám, kam asi dítko dají, když se zhroutím. Místo aby jsi měla připravené alternativy dopředu a trochu na to dítko připravila, tak to necháváš plynout…však on se někdo postará…víš, jakej šok to pro to dítě může být? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
6.4.23 05:49
@Keyllah píše:
přijde mi, že pořád očekáváš, že někdo se postará…někdo ti měl zavolat lékařskou pomoc, někdo by se ti měl postarat o dítko…
Tak pokud je mi tak blbě, tak si snad v první řádě zavolám záchranku sama, ne? a řeším, proč mi medikace nesedí :think: stejně tak nesedím a nečekám, kam asi dítko dají, když se zhroutím. Místo aby jsi měla připravené alternativy dopředu a trochu na to dítko připravila, tak to necháváš plynout…však on se někdo postará…víš, jakej šok to pro to dítě může být? :think:

no, ono to je celkově nějaké dost podivné… :think:

myslím že to v realitě bude ještě trochu jinak, takže těžko soudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
6.4.23 06:38
@Anonymní píše:

A rodiče jsou ochotni se podívat, jestli se mi něco nestalo. Zavolat mi záchranku, ale bohužel o vnouče kvůli tomu, že není jako ostatní děti se odmítají starat. Nezvládli by to a chtějí svůj klid. :nevim:

Ale ty momentálně tu adekvátní péči poskytovat nemůžeš. Takže bys měla primárně řešit, kdo o dítě bude pečovat během těch tvých stavů, kdy o sobě nevíš. Co o víkendu, když dítě nebude ve školce a ty budeš od rána mimo? Nebyli by prarodiče aspoň ochotní přijít k vám a být tam, co kdyby něco?
Já to prostě celé nějak nechápu, prarodiče nezvládnou pohlídat vnouče, protože je jiné, ale to dítě je na tom teda tak dobře, že se o sebe klidně samo celý den postará, když ty budeš mimo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová