Vyzvednutí dítěte ze školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5938
7.4.23 07:26
@Lucie_Sx píše:
Nemas pravdu. Skola muze nevydat dite pouze v pripade, ze ma podezreni, ze je rodic pod vlivem navykovych latek. Navykove latky jsou v zakone vyjmenovany a jsou to zjednodusene alkohol, nikotin a drogy. Opravdu to nejsou leky a uz vubec se to nevztahuje na rodice, o kterem skolka predem vi, ze se leci na nejakou nemoc! To opravdu neni podezreni na navykovou latku.

Hele, nikdy nebyl problém, o lécích vědí a vědí, jak pod jejich vlivem vypadá. Tentokrát působila jinak, úplně mimo, takže to podezření, že je něco jinak bylo oprávněné. A nemají jak zjistit, jestli změnila léky, vzala si k tomu do kombinace jiné, nebo to zkombinovala s jinou návykovou látkou. Nehledě na to, že léky jsou taky drogy, vzniká na nich závislost a ovlivňují vnímání, prožívání a chování. Lékové závislosti jsou setrvale na vzestupu. Takže ano, učitelka jednala nevhodně, ale to proto, že jednala nedostatečně. Kdyby došlo na lámání chleba, tak jí na tom utaví, že to dítě vydala a neudělala žádné opatření pro jeho bezpečí. A piš si, že by jí na tom tavila i zakladatelka, až by přišla k sobě, kdyby zjistila, že se něco stalo. Ta totiž pořád chce vědět, kdo co zařídí, kdo to vyřeší, ale sama řešení a zařizování odkládá. Půjde až teď, na oznámení školky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85478
7.4.23 07:39

Mne se postup skolky zamlouva, jak jinak tomu diteti zajistit bezpeci. At se to prosetri, pripadne ve spolupraci s doktorem upravi medikace. Bezpeci ditete na prvnim miste. A uz to muselo byt hodne napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.4.23 07:45
@inkakřivák píše:
A znovu - jak pozná učitelka, že rodič není pod vlivem drog, ale léků ( které jsou mimochodem drogy )? To nepoznají bez testu ani zdravotníci. Takže když pro dítě přijde zpomalená, třeba nezřetelné artikulující a zmatená osoba, učitelka by rozhodně neměla dítě vydat. Ta matka zde se chová jako cvok. Ona má po celém bytě kamery, někdo ji hlídá, ale napraskovana se sebere a jde do školky, protože není nikdo, kdo by ji dítě vyzvedl? Pak je jednoduše pitomá a nezodpovědná.
Co uděláš, když uvidíš matku s kočárem, jak se kymácí na ulici a motá se třeba? Necháš ji? Anebo zavoláš policajty? Určitě necháš, protože jsi situaci vyhodnotila jako naprosto pohodovou, jo?

Leky ale opravdu nejsou drogy, viz zakon, a skolka situaci zakladatelky prece zna.
Na ulici - ne, fakt nezavolam policajty, ale nabidnu pomoc prece :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.4.23 07:50
@utopia píše:
Hele, nikdy nebyl problém, o lécích vědí a vědí, jak pod jejich vlivem vypadá. Tentokrát působila jinak, úplně mimo, takže to podezření, že je něco jinak bylo oprávněné. A nemají jak zjistit, jestli změnila léky, vzala si k tomu do kombinace jiné, nebo to zkombinovala s jinou návykovou látkou. Nehledě na to, že léky jsou taky drogy, vzniká na nich závislost a ovlivňují vnímání, prožívání a chování. Lékové závislosti jsou setrvale na vzestupu. Takže ano, učitelka jednala nevhodně, ale to proto, že jednala nedostatečně. Kdyby došlo na lámání chleba, tak jí na tom utaví, že to dítě vydala a neudělala žádné opatření pro jeho bezpečí. A piš si, že by jí na tom tavila i zakladatelka, až by přišla k sobě, kdyby zjistila, že se něco stalo. Ta totiž pořád chce vědět, kdo co zařídí, kdo to vyřeší, ale sama řešení a zařizování odkládá. Půjde až teď, na oznámení školky :zed:

A divis se? Ty by ses nebala, ze ti dite vezmou?? Ja teda jo. Dneska fakt clovek uz nevi. Ta duvera v organy je ponekud posramocena, nemas pocit…?

Pokud je dite nejak postizene, nikdo se o nej starat nechce, tak proste dela co muze.
Ja ji uplne chapu.
Vsechny tady se snazime delat pro dite, co muzeme. Aspon myslim.

A leky fakt nejsou drogy, na to mame zakonnou definici navykovych latek.

Mimochodem vis, u kolika leku je napsano, ze ovlivnuji pozornost…? Nemas s nimi ridit, ale dite do Klokanku fakt davat nemusis, kdyz si ten lek vezmes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80258
7.4.23 07:50

@Lucie_Sx Když ta matka bude třeba nadrana jak peří? Co uděláš? Pomůžeš ji dostat se s kočárkem domu a? Co potom? Zůstaneš u ní, než vystřízliví? A kde necháš své dítě/děti po dobu tě péče?
A jo, i léky jsou drogy. A také se často zneužívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.4.23 07:59

§ 2
Vymezení pojmů

Pro účely tohoto zákona se rozumí

1. návykovou látkou alkohol, tabák, nikotin, omamné a psychotropní látky a jiné látky s psychoaktivními účinky, jejichž užívání může vést nebo se podílet na vzniku a rozvoji duševních poruch a poruch chování,
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.4.23 08:00
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx Když ta matka bude třeba nadrana jak peří? Co uděláš? Pomůžeš ji dostat se s kočárkem domu a? Co potom? Zůstaneš u ní, než vystřízliví? A kde necháš své dítě/děti po dobu tě péče?
A jo, i léky jsou drogy. A také se často zneužívají.

Tak oslovit a situaci probrat je asi krok cislo jedna, nemyslis? A mel byt i v te skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22727
7.4.23 08:06

Skolku bych neresila. Dite je atualne doma, tak by mela zakladatelka resit, kdo se teda postara, kdyz ona nemuze. Ona to musi vyresit. Nikdo jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80258
7.4.23 08:06

@Lucie_Sx bezva, takže když dojde matka, která do sebe předtím hodila Lexaurin, Neurol a dva panáky, tak klidně můžeš dítě předat. Protože léky jsou léky, a ty dva panáky jednou za měsíc nejsou nic.
A oslovit a situaci probrat, y mě bavíš. Když tě ta nadrana matka pošle někam, protože ti po ní nic není, co uděláš? Zavoláš policajty?
Ty jsi očividně ten typ, co má představu, jak má všechno být. V reálu si myslím by ses otočila na druhou stranu a šla dál. Znám takových pár. Ale jo, přesně vědí, jak to měl ten druhý udělat dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
7.4.23 08:21

Zakladatelka by měla nové léky zkoušet o víkendu a dát si v pracovním týdnu budíka i přes den, a to dost včas, aby stihla vysprchovat, dát si kafe a trochu se probrat, než půjde do školky. Plus se v areálu školky soustředit na to, aby mluvila co nejméně a chodila rovně. Aspoň těch pár desítek metrů, než zajde za roh. Školka jednala správně a lidsky. Vlastně tě přátelsky upozornili, že pokud se to bude opakovat, dítě ti nevydají. Nezavolali policii hned, což mohli.
Je jedno, jestli je člověk sjetý léky nebo zchlastaný. A věřím tomu, že tři měsíce zvracející těhotná matka s manželem v zaměstnání se stará o dítě leště hůř než ty. A nikdo to neřeší. A víš proč? Protože v té školce buď nezvrací a nebo tam někoho pošle.. Budeš na tom muset zapracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
7.4.23 08:21

Takže když si vezmete silné léky tak auto řídit nemůžete (můřete někoho ohrozit) ale děti jsou v pohodě na to nemá nikdo právo to řešit dítě ohrozit nemůžete :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34322
7.4.23 08:24
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx bezva, takže když dojde matka, která do sebe předtím hodila Lexaurin, Neurol a dva panáky, tak klidně můžeš dítě předat. Protože léky jsou léky, a ty dva panáky jednou za měsíc nejsou nic.
A oslovit a situaci probrat, y mě bavíš. Když tě ta nadrana matka pošle někam, protože ti po ní nic není, co uděláš? Zavoláš policajty?
Ty jsi očividně ten typ, co má představu, jak má všechno být. V reálu si myslím by ses otočila na druhou stranu a šla dál. Znám takových pár. Ale jo, přesně vědí, jak to měl ten druhý udělat dobře.

Tys me nepochopila, ja vubec nemam predstavu, jak by to melo byt.

Ja naopak jsem pro to, aby o svych detech rozhodoval rodic sam. Ne aby nam o nich rozhodovaly urady a nejaka urednice, ktera posoudi, co je pro nase deti nejlepsi. Chapes…?

A ne, fakt neni rec o panakach. Skolka VI, ze je zakladatelka nemocna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
7.4.23 08:32
@Lucie_Sx píše:
Tys me nepochopila, ja vubec nemam predstavu, jak by to melo byt.

Ja naopak jsem pro to, aby o svych detech rozhodoval rodic sam. Ne aby nam o nich rozhodovaly urady a nejaka urednice, ktera posoudi, co je pro nase deti nejlepsi. Chapes…?

A ne, fakt neni rec o panakach. Skolka VI, ze je zakladatelka nemocna.

Jako jak rozhodoval rodič sám? Jako opravdu do extrému i za cenu toho že to dítě rodič ohrozí? Například že bude řídit pod vlivem a poveze dítě a úřady o tom nemají právo kecat protože jde o JEHO dítě? Nebo když se rodič rozhodne že dítě nebude léčit na rakovinu ale bude chodit za šamanem, protože zlí doktoři? Nebo když je rodič psychicky nemocný tak taky stát zasáhnout nemůže a dítě nechá člověku co ny potřeboval být na psychiatrii? Nebo bude rodič dítě týrat a zase úřady nic nesmí dělat protože chudák rodič přeci jen dítě vychovává a úřady mu do toho kecají?

• Citovat
  • Upravit
Birds
7.4.23 08:33

Že se do toho vsouvám… Mlčky a nezaujatě si to tady čtu a mě teda přijde, jakoby zakladatelka sondovala, co se bude dít, až jí dítě odeberou. Přijde mi, jakoby s tím počítala. Nechci malovat čerty na zeď, ale když má člověk takové problémy, tak si přece nejde pro životní rady na emimino. Spíš zjišťuje, co má očekávat při průšvihu a přijde mi, že s tím průšvihem počítá nebo to tak možná dokonce i chce.

Já bych se nedivila. Nikde nemá žádnou pomoc, má zhoršený zdravotní stav natolik, že má doma kamery a sos náramek. Píše, že na kamerách jí kdyžtak uvidí rodina, ale přitom taky píše, že nikdo z rodiny jí nepomůže. Tady mi to nějak neštimuje.

Vždyť to vidíte. Už neřeší, jak si pomoct a jak ty možnosti zlepšit. Řeší, co se bude dít dál, když jí jednoho dne dítě nevydají, protože bude v takovém stavu, že to bude řešit ospod a policie. Možná už je ze všeho fakt unavená, možná ví, že není schopna se o své dítě postarat dlouhodobě…

Mě tohle téma zavání něčím fakt nedobrým.

Ovšem, usuzuji pouze z toho, co tu čtu. Jaká je opravdu realita, to nevím.

• Citovat
  • Upravit
7228
7.4.23 08:38
@Lucie_Sx píše:
Kolik je tehotnych, co sotva dolezou z gauce k zachodove mise a doma jim sedi dvouletak u pohadky…?
Tohle posoudit je plne v kompetenci rodice, ne nejake soudruzky ze skolky.

Ale zase z lidské stránky, ta učitelka, se o to dítě taky může úplně normálně bát… hele na začátku jsem i byla na straně matky, ale mám pocit, že ona si neuvědomuje jednu zásadní věc a to, že primárně musí zabezpečit dítě, aby se mu nic nestalo…tedy minimálně ho poučit a naučit, co dělat, pokud maminka zkolabuje…zavolat babičku, zazvonil na sousedku…a následně naplánovat všechny možné eventuality, jako pokud nebude schopná pro dítě dojít do školky, aby ho vyzvedla babička nebo jiná osoba… pokud bude hospitalizovaná, aby věděla, kde dítě je a aby na to bylo připravené…

Moje babička si brala dceru v 5 letech ven, už měla trochu problémy, několikrát někde upadla, takže dcera měla lísteček s mým telefonním číslem a instrukce, že kdyby se babičce něco stalo má oslovit nejbližší osobu a dát jí můj telefon…nikdy se nic nestalo, ale tohle je prostě základ…

Znala jsem i mámu po mrtvici a ty to taky měli vymyšlené, co by kdyby a syn byl řádně poučen, co v určité situaci dělat…

Já si nemyslím, že by jí měli dítě odebrat, ale, že je nutné nastavit prostě nějaký systém, kontrolu má těmi kamerami od rodičů ;) tak to je velké plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová