Vztah partnera a jeho dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24988
24.8.21 12:07

Je to kombinace všeho, co tu zaznělo : ty vidíš hranici úplně jinde, protože jsi z ledového odchovu (my si doma lásku vyznáváme často, že holky miluju jim říkám či napíšu skoro denně) + holčička na tebe jistě přirozeně žárlí, což je normální + má tátu fakt ráda a vážně se jí po něm stýská.
Nevidím na tom nic špatného a byla bych ráda, že spolu ti dva mají hezký vztah, takže jim to přej.

Vidíš, a mně na manželovi vadil pravý opak ( na svou dceru z prvního manželství docela kašlal-vše jsem organizovala/plánovala já.. bylo to jádro našich dlouholetých sporů a následky si nese holka dodnes + to mělo negativní vztah i na nás dvě - měla pocit, že se pletu, do čeho nemám, což od její puberty už nedělám a nestarám se vůbec a nijak)..

Příspěvek upraven 24.08.21 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505

Měla sis najít muže bez dětí. Dívka je u tatínka málo, tak si ho chce užít. A ty na to dítě žárlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas

Tohle je názorný případ toho, že si do dětského myšlení lidé projektují to dospělé. Jakože naznačovat, že by snad ta holka po svém otci jela nebo co. Když děti pusinkují své rodiče (v libovolném věku), tak to přece taky neznamená, že za tím mají stejnou motivaci jako při líbání partnera.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
24.8.21 12:18
@Uslava píše:
Je to hezké, ale podle mě to přehání. Buď to dělá schválně a nebo to opravdu takhle cítí a v tom případě potřebuje odbornou pomoc. Taková lehká hysterie. Kdyby byla menší, tak bych jí to i věřila. V deseti letech už ne. Ale matka může být třeba hrozná žena a matka a tak se dítě upíná k otci. To by taky mohlo být. Není to možné?

Kdyby to bylo naopak a desetileté dítě by brečelo kvůli tomu, že maminku vidí 4 dny v měsíci a říká jí, že ji miluje, tak bys taky řekla že to přehání? A že potřebuje odbornou pomoc?
Mi kolikrát přijde, že lidi berou dobrého otce, kterého mají děti rádi, jako lochnesku.

• Citovat
  • Upravit
9093
24.8.21 12:20

Rozvedli se jí rodiče a tátu vidí minimálně. Asi se bojí, že o něj přijde. Ty máš děti? Možná si ve svém věku už uvědomuje, že si otec může pořídit další s tebou, které s ním pak budou každý den a má strach, že bude míň jeho dítě, když bude jen víkendová. Pořád je to desetileté dítě, i když ti přijde už velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32611
24.8.21 12:28

Zamilovaný randění, jo? :roll: Jako kam vy už tady budete ty diskuze o nevlastních dětech šponovat?
Hnus, mam dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
24.8.21 12:30

Stejné chování jsem viděla u dcery z prvního manželství svého svagra, když začal žít s mou sestrou. Taky to bylo až moc. Časem se začala chovat „normálně“. Je to kombinace toho všeho…
Míň času s tátou, nová žena v jeho životě…
Neřeš to. Ono se to vše srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
24.8.21 12:33

Tobě to může připadat divné, ale je to pořád dítě, navíc takové, které vida otce minimálně, a teď ještě přišla konkurence, takže pozornosti bude ještě míň. Neumí ještě své emoce zformulovat do schůdnější varianty. Emoce, obavy, které jsou oprávněné. Snaží se obrátit pozornost, lásku, zájem, city otce k sobě a udržet si je. Způsobem, který umí dítě. Taky by mohla být hnusná na tebe a udělat ti peklo. To, že je partner benevolentní je bohužel normální. Jak chceš plnohodnotně vychovávat 4 dny v měsíci? Za pár let možná budeš mít prostor volný, bude mít jiné zájmy, kamarádky, kluka a kontakt se ještě omezí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
24.8.21 12:33

Mně osobně na podobných příbězích přijde úplně nejsmutnější to, že dítě je ČTYŘI DNY v měsíci s rodičem, a jeho nový partner, který šel vědomě do vztahu s člověkem co má dítě, se cítí „nekomfortně“. Blbý čtyři dny nedáváš to, že dítě zcela logicky vyžaduje pozornost rodiče, kterého vidí tak málo.

Já nevím, na mě chování té holčičky působí hrozně smutně, ne přehraně, ne jako jako schválnost, ale jako projev smutku a strachu. A přestože je mi jasný, že to nemyslíš zle, a že jako bezdětná holka za to nemůžeš, přijde mi tvoje myšlení nedospělé a nesympatické.

Máte jeho dceru čtyři dny do měsíce a ty na ni koukáš jako na „soupeře“, ohrožení. Být tebou, hledám bezdětného chlapa. Jsi jedna z těch, co cizí dítě nedává. To není nic zvláštního, má to tak hodně lidí, ale měla by sis to přiznat a zařídit se podle toho. Ušetříš sobě i jim spoustu trápení do budoucna.

Příspěvek upraven 24.08.21 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5160
24.8.21 12:35

Chudak holka, vidi tatu 2× mesicne. Naopak byste ji meli pozvat casteji, i v tydnu, at nema pocit ze je odstrcena, treba by to pak snasela lepe. Pokud budete mit dite spolu, a to na nem bude viset, objimat ho, rikat vam ze vas ma rado, taky ti to prijde divne? Ja taky s rodicema nikdy nemela ten ‘mazlici objimaci vztah’ ale se svyma detma ho mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
24.8.21 12:36

Tohle chování u stejně starých dcer vídám. I u těch, co jsou spolu pořád.
Ono ji to přejde, bude mít jiné objekty zájmu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.8.21 12:40

Mám desíti letého kluka a taky mi dává pusinky a říká mi, že mě miluje. K narozeninám mi koupil bonboniéru ve tvaru srdce. Takže mi to přijde normální.
Co mi nepřijde normální, je tvé projektování dospělých citů do těch dětských. A ještě divnější a smutnější mi přijde, že otec na ni má čas jen 4 dny v měsíci a nepíšeš ani nic o tom, že by si ji o prázdninách vzal alespoň na dva týdny.

• Citovat
  • Upravit
862
24.8.21 12:41

Nic v tom nehledej, prostě se jí po tatínkovi normálně stýská. Asi by chtěl mít oba rodiče spolu a třeba o to tímto způsobem podvědomě o usiluje. Časem to asi bude méně intenzívní. Vůbec bych to neřešila. Důležité je, aby jí dal najevo, že on ji má taky rád. A co se výchovy týká, za víkend ji moc nevychová, ale nějaký režim u vás taky má, ne? Nechodí snad spát o půlnoci a podobně?
Na mého muže se občas věší i jeho třináctiletá, která v začátcích taky nechtěla od něj pryč. Nebo když se objímám já s mužem, tak se někdy na nás navěší všechny děti (všechno holky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
24.8.21 12:51
@mokkk píše:
Myslím, že se před tebou trochu předvádí. Kdybys na ty dva víkendy šla třeba nakupovat nebo do fitka a ona tam byla s tatínkem sama, asi po něm nepoleze. Kde není obecenstvo, nemá cenu dělat představení.

To by se mohlo zkusit. Něco na tom bude.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 12:52

Zakladatelka

@lucenka píše:
Mám desíti letého kluka a taky mi dává pusinky a říká mi, že mě miluje. K narozeninám mi koupil bonboniéru ve tvaru srdce. Takže mi to přijde normální.
Co mi nepřijde normální, je tvé projektování dospělých citů do těch dětských. A ještě divnější a smutnější mi přijde, že otec na ni má čas jen 4 dny v měsíci a nepíšeš ani nic o tom, že by si ji o prázdninách vzal alespoň na dva týdny.

Žádný strach, prázdniny si tatínka užila tak, jako ještě nikdy, protože jsem ho poprvé po 10 letech donutila si vzít dovolenou a vymyslela jsem jim program jenom pro ně dva na celé volno. Takže nic smutného se nekonalo, pouze mi to nepřišlo podstatné uvádět :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky