Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já ti to věřím, ale protože moje švagrová měla podobnou zkušenost a snažila se to opravdu asertivně s nima řešit a nic- k ničemu to nebylo - debilovi nevysvětlíš.. tak to pak začala ignorovat a sice bušení neustává, ale ona se hodila do klidu a mají druhý dítko..tak jim tam dupou a křičí dvě ![]()
Příspěvek upraven 16.06.12 v 13:20
Jak píšou ostatní, sousedy nech, ať buší.
Pokud dítko pro klid v domě budeš při každém řevu utišovat, nějak zabavovat, rychle pochopí, že tohle je cesta, jak zajistit, aby všichni skákali, jak ono píská..
Syn má zrovínka taky takové období, věkově jsou taky skoro nastejno.. Docela pomáhá klidně, ale důrazně vysvětlit, že pokud něco potřebuje, přestane se vztekat a vysvětlí mi normálně, co ho trápí, co potřebuje, do té doby se s ním odmítám bavit, cokoliv řešit.
Pokud má hysterák a nereaguje na nic, odešlu ho za dveře, ať se vyvzteká tam a pak přijde.
Já jsem nervák a taky by mě to asi vadilo, ale není noční klid tak at si to topení třeba urvou..Je to blbý, měli jsme něco podobnýho-ještě jsem ale neměla děti-paní sousedce vadilo i chození nás dospělých, tak si stěžovala aspon na psa. Byl to důvod proč jsme se raději odstěhovali do domku. Vykašly se na to. A kdyby měli kecy tak jim řekni že není noční klid at si jdou stěžovat kam chtějí.
Na věku nesejde.. souseda švagrovky je asi 30-letá a vzteklá jak fúrie…
Sousedi asi nemaj (a neměli) děti, že
? Jinak by měli pochopení.
U nás se taky buší, teda stalo se to myslím dvakrát a neřeším to, když je to baví, tak ať si buší, já kvůli někomu nebudu měnit svoji výchovu a dělat něco, co nechci
.
Na sousedy se vykašli a nenech se tím rozhodit ![]()
Situaci z vlastní zkušenosti nemám zažitou, ale já bych zkusila jít nejdřív cestou smíru… vzala bych malého vzteklouna, zaklepala s ním na dveře a zkusila bych něco v tom smyslu, že jste se přišli omluvit za hluk, že vůbec nevíš, co s tím. A pak bych se otočila na prcka řekla bych mu, že paní a pána moc ruší, když se vzteká. Jim bych dala prostor, aby mrňousovi taky něco řekli…
No a pak bych je používala jako „výstrahu“ v okamžiku, kdy by se začal vztekat…
Ale to vše by bylo možné jen v případě, že sousedi nejsou primitivové..
@marra píše:
debilové opravduhele jde o to ze se sama musis prez to prenest, nic jineho ti nezbude. Chces klidne dite? chces, tecka. at si nakaslou. At s itreba busi od rana do vecera, udelej si z toho s prckem legraci, smejte se tomu. Nenervuj se fakt. A to jsou nejaci duchodci nebo co?
no, právě že nejsou, jsou to lidi ve středním věku, tak okolo 45 let. Mají dva kluky, tak něco přes 18.
Ten jeden kluk, ten má podle mě po maturitě, ten je celý den doma, i dopoledne. Ten mi mlátí do topení dopoledne, malej nemá moc rád čištění zubů, tak u toho řve. A to jsou pak taky rány.
Do dnešního oběda jsem myslela, že mlátí jen ten kluk, říkala jsem chlapovi, že si nedovolí mydlit do topení když jsou rodiče a můj chlap doma, a ejhle, rány i když jsou všichni doma. Musí to být ti nad námi, protože jsem pak v kuchyni nad hlavou slyšela nějaký rozčilený hlasy.
Joo sousedy si nevyberes…bud se nad to povzneses nebo se odstehuj..a nebo se driv odstehujou oni
…my meli jeden cas sousedy - duchodce co ve dve rano prisli zvonit jestli pritel nemuze curat vic potichu a aby laskave si zvedl prkynko uz nez jde spat aby to v noci nekleplo..no a zvonili proste fur a kvuli vsemu…vadilo jim ze soulozime..vadilo jim ze varime..vadilo jim ze nemame papuce a slyset pleskani chodidel
…ze chodime na zachod..nedej boze kdyz sme jeli vytahem…proste nekteri lidi sou magori!!! ![]()
Nečetla jsem rady, tak snad se nebudu opakovat.
Na sousedy se vybodni, jako kdyby ještě zabušili v noci, no, nechápu, ale možná bych se to snažila pochopit, ale jako přes den? Ať si zajdou, není rušení nočního klidu a ať si políbí. A kluka nech normálně být, on se uklidní spíš dřív, když u něj nebudeš stepovat, ho to dlouho bavit nebude. Kluk to občas po odpoledním spánku dělá taky, to si i lehne na zem a kope nehama, tak ho tam nechám a jdu si po svým, ať se v klidu probere a do minuty je u mě a s úsměvem, dokud jsem uklidňovala, řval i 10 minut.
@enia píše:
Situaci z vlastní zkušenosti nemám zažitou, ale já bych zkusila jít nejdřív cestou smíru… vzala bych malého vzteklouna, zaklepala s ním na dveře a zkusila bych něco v tom smyslu, že jste se přišli omluvit za hluk, že vůbec nevíš, co s tím. A pak bych se otočila na prcka řekla bych mu, že paní a pána moc ruší, když se vzteká. Jim bych dala prostor, aby mrňousovi taky něco řekli…
No a pak bych je používala jako „výstrahu“ v okamžiku, kdy by se začal vztekat…
jo, to my malýmu už říkáme, že přijde paní, a že se bude moc zlobit, když nepřestane…no, když ho to drapne, tak není to účinné. Zabírá to, když si třeba chce hrát s něčím hlučným…Ale to vše by bylo možné jen v případě, že sousedi nejsou primitivové..
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym, ale jsem celá vyřízená…
Máme dítko, necelé 3 roky, je živější, snažíme se ho krotit, jsme s ním celý den venku…bohužel má nějaké vzteklé období, nechce jíst, vzteká se. Nikdy ho ale nenecháváme buhví jak řvát. Sousedi nám ale po chvilce mlátí do topení, aby se přestalo. Nevím, jak to ovlivnit, nevím, co dělat.
Příklad ze včera:Dítě spí odpoledním spánkem, probudí se, začne brečet. Z breku přešel do hysterického řevu. Dělala jsem, co jsem mohla, dala pít, pustila videa na mobilu. Nosila jsem ho po bytě, aby neřval na jednom místě. Asi tak po 10 min. neúspěšného uklidňování se ozvaly rány do topení. Vzteky jsem už pěstí zabušila zpět, a zařvala, že to nedělá schválně.
Dnes, před okamžikem:Dítě se vrtá v obědě, evidentně nechce jíst. Říkám, jdi od stolu. Začne řvát, a tentokrát snad po 5 min. rány do topení.
Já fakt nevím, co mám dělat
Nevím si rady, jak dítě uklidnit, jsem z toho ve stresu, a čekám, kdy zas budou bušit
Chlap, ten sice taky nadává, ale nic nedělá
Co mám dělat??já fakt nevím, už jsem zoufalá.
já bych koupila čokoládu a šla k nim se omluvit, vysvětlit situaci a dát jim čoko na nervy. Myslím, že by to vyostřené vztahy alespoň trochu urovnalo
@sophinka píše:
já bych koupila čokoládu a šla k nim se omluvit, vysvětlit situaci a dát jim čoko na nervy. Myslím, že by to vyostřené vztahy alespoň trochu urovnalo
Bych se na ně ani nevyprdla, dítě prostě občas řve, no a co? By měli oni donést aspoň tunu čokolády zakladetelce nebo jediný, co bych jim donesla by byla antidepresiva ![]()
@Veruš1 píše:
Bych se na ně ani nevyprdla, dítě prostě občas řve, no a co? By měli oni donést aspoň tunu čokolády zakladetelce nebo jediný, co bych jim donesla by byla antidepresiva
no já se dokážu vžít i do sousedů, přijít domů a poslouchat řev dítěte asi není to co by si přáli. Já myslím, že trochou slušnosti se nic nepokazí
Ja bych tam na ne vletela sama. Nepotrebujes cekat co udela chlap, copak jsi nesvepravna?
Klidne, ale razne bych jim rekla ze se mi tahle jejich sikana nelibi. A pak bych se zaridila podle toho co reknou dal.