Vzteklí sousedi a dítko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
12.5.13 08:31

@Lemuska Ano, jsou to duchodci, ale ne zase 70leti, rekla bych ze celkem jeste aktivni. Vzdy jsem si myslela, ze jsou v pohode, aspon mi tak od pohledu pripadaji, ted jsem na ne bohuzel zmenila nazor. Moc se prave nepotkavame, ale pokud to bude pretrvavat tak za nimi asi zajdu.

@Jitka1976 Nastesti se maly v noci nebudi s nejakym krikem. Zoubky zatim nemame tak nevim. S prdikama sme si uzili kdyz byl mensi ale to nikdy nikdo neklepal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.5.13 08:33
@enia píše:
tak teď jsi na to kápla… protože někdo nechce řešit konflikt agresivně a je mu to proti srsti, šup s ním k psychologovi, ať se naučí bránit. Hmm, jenže v tomhle případě vůbec není potřeba k něčemu obrana, není to válka. Je to jen výlev rodiny, kterou vytáčí křičící dítě a to z důvodů, o kterých nemáme tušení. Teď je řada na zakladatelce, jak zareaguje. Klidně se může svou reakcí postarat o klid a přežijí tohle období na obou stranách… a můžu tě ubezpečit, že to by psycholog řekl, kdyby tam přišla s problémem, že jí matka z emimina poradila, aby si k němu zašla, že neumí bušit správně do topení a správně vracet facky… velice by se podivil a dost možná doporučil, aby spíše naslouchala vlastní pocity než názory na emiminu…

Hlavně nelézt s každou kravinou k psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.5.13 08:35
@maxi2408 píše:
Ahoj,
nejvíc buší Ti, kteří mají sami máslo na hlavě.
Máme takové, pod nimiž bydlet je jedna veeeelikááánská radost. Jejich normální chůze po bytě u nás znamená houpání lustrů. Večerní chování odrostlého dítka znamená, že rány z dětského pokoje jsou slyšet až u nás v obýváku.
ALE NEDEJBOŽE, ABY u nás maličký déle plakal, nebo bych si dovolila o půlnoci vyndavat myčku (samozřejmě obezřetně, abych nebudila vlastní) :D
Takže u nás to skončilo několika dopisy ve schránce a teprve poslední s návrhem na zahájení správního řízení zabral.
Vychovávám třetí dítě a po těchto zkušenostech mu nikdy neřeknu - buď tišeji, nebydlíme tu sami. :)

Jinými slovy - můžeš dělat rámus, abychom je nasrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
12.5.13 08:43

Jo ještě jsem zapomněla napsat, že oni takhle bouchají na topení i na ty sousedy na nad náma - ti si zase rádi pouštějí hudbu nahlas a asi to jde slyšet až o 2 patra dolů takže sousedi pod náma na to taky reagují boucháním na topení. Párkrát se stalo, že ti nad náma jim taky začli odpovídat boucháním na topení a takhle si to párkrát zopakovali. Není nad to obývat pak ten byt mezi nima :-D

Bohužel žijeme v paneláku a tak musíme počítat s tím, že tu nebude 100% klid a ticho. Já kdybych měla řešit boucháním na topení to, že nad náma taky když chodí tak dupou, pouštějí si na hlas hudbu, štěkaj psi apod. tak nedělám celý den nic jiného… A to nemluvím o tom, že zase sousedi vedle přes 2 měsíce rekonstruovali byt a na denním pořádku jsem měla hned za zdí vrtání a bouchání. By mě zajímalo co v tu dobu dělali sousedi pode mnou, že se z toho nezbláznili když jim vadí občasné zabouchání nožičkama 8 měsíčního dítětě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
12.5.13 08:45

@Monca G asi bych za nima fakt zasla, vysvetlila situaci, ze davas pod malehi koberecky, polstare…proste vse co jsi napsala tady…nicmene jsou veci, ktere jaksi ovlivnit moc nejdou. Pokud by to nepochopili tak uz nezbyva nez je ignorovat :nevim: Kazdy ma to vnimani jine. Moje kamoska se odstehovala z pronajmu kvuli,,udajne" bezohlednym sousedum s detmi (sama taky s deckem). Zkus to poresit mirovou cestou a uvidis, mozna budou rozumni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
12.5.13 08:47
@Monca G píše:
Jo ještě jsem zapomněla napsat, že oni takhle bouchají na topení i na ty sousedy na nad náma - ti si zase rádi pouštějí hudbu nahlas a asi to jde slyšet až o 2 patra dolů takže sousedi pod náma na to taky reagují boucháním na topení. Párkrát se stalo, že ti nad náma jim taky začli odpovídat boucháním na topení a takhle si to párkrát zopakovali. Není nad to obývat pak ten byt mezi nima :-DBohužel žijeme v paneláku a tak musíme počítat s tím, že tu nebude 100% klid a ticho. Já kdybych měla řešit boucháním na topení to, že nad náma taky když chodí tak dupou, pouštějí si na hlas hudbu, štěkaj psi apod. tak nedělám celý den nic jiného… A to nemluvím o tom, že zase sousedi vedle přes 2 měsíce rekonstruovali byt a na denním pořádku jsem měla hned za zdí vrtání a bouchání. By mě zajímalo co v tu dobu dělali sousedi pode mnou, že se z toho nezbláznili když jim vadí občasné zabouchání nožičkama 8 měsíčního dítětě :nevim:

Tak to je des…asi je bouchani do topeni nejaky mistni kolorit :mrgreen: treba si takto sousedka.se sousedem domlouva tajne rande :mrgreen: Jezisi jesteze bydlime v baraku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
12.5.13 08:47

My v podnajmu nebydlime, mame byt na hypoteku takze stehovanim a prodejem by to bylo slozitejsi. Navic kde vezmu zaruku ze kdyz se odstehuju do jineho bytu tak tam nebude podobny problem - mozna jeste horsi sousedi? :dance: Na domecek bohuzel nejsou finance, i kdyz to by bylo idealni reseni :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
12.5.13 08:49

@Lemuska O domlouvani rande dost pochybuji, leda ze by nas ani ne 30 lety soused byl na duchodkyne :-D Asi je to nejaky mistni sport do ktereho nas zapomneli pri nastehovani zapojit. Nebo ze by to byla morzeovka? Musim to priste bedliveji poslouchat, treba vyctu nejaky vzkaz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
12.5.13 08:59

Chápu obě strany - ty máš naprosto normální dítě, které se vyvíjí a je to ruší a nechtějí to poslouchat. Zajdi za nimi, vysvětli situaci, víc dělat nemůžeš :).

• Citovat
  • Upravit
2326
12.5.13 09:00

Sousedi si prostě musí uvědomit, že bydlí v paneláku. Nenarušujete ani noční klid a určitě ani nepřekračujete hygyienické normy únosnosti hluku, takže pokud si to nenechají rozumně vysvětlit, mají prostě smůlu. A věř mi, že vím, o čem mluvím. Mám teď už pětiletého chlapečka a pod námi důchodce, kteří navíc bydlí v přízemí, kde byl původně sklep, takže nedostatečná izolace :roll: - užila jsem si dost a to je syn poměrně klidné a hodné dítě, ale prostě tříletému nevysvětlíš, že nesmí poposkočit nebo popoběhnout. A hračka taky prostě občas upadnou. No pokaždé, když jsem sousedku potkala, tak fňukala, jak je to hrozný, jak od nás je pořád hluk - musel jí to pak až vysvětlit manžel trochu ostřeji. Teď máme v bytě nad námi prcka necelé dva roky starého a užívám si pro změnu já - sousedi nad námi mají všude dlažby a prcek dostal plastovou motorku, na které drandí i hodinu v kuse několikrát denně, klidně i večer v devět - je to jak když stojíš pod mostem, po kterým přejíždí vlak, ale zatínám zuby a nestěžuju si( ikdyž upřímně si myslím, že je to trochu bezohledné, mě by nikdy nenapadlo malému tohle dovolit). Problém je trochu to, že mám teď druhého chlapečka, čtyřtýdenního a ten chodí spát kolem sedmé a hluk od motorky mi ho skoro denně vzbudí-tak nevím, jestli je nepoprosit, aby alespoň večer to ježdění nějak omezili…co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
12.5.13 09:08

Joo holky, koukám taky zábava :mrgreen: na nás klepou sousedi pod námi.. a to i když byla starší dcera u babičky a my s mužem leželi u notebooku :lol: nechali jsme je ať si poklepají a když zjistili, že to na nás nemá účinky, tak přestali.. každopádně pokud je u vás hluk z normálního provozu a né nic extrémního, tak zkuste sousedům říct, že oni měli děti taky a oni sami byli taky děti, ale zřejmě již zapomněli, jak to s dětmi chodí.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
12.5.13 09:09

@alien21 proc?? Vzdyt prece nenarusuji nocni klid ani hygienicke normy??? :P

• Citovat
  • Upravit
419
12.5.13 09:11

@alien21
to bych tam zašla.. na takovej ten přátelskej pokec.. pokud je maminka nad vámi v pohodě, tak nebude snad problém.. ale nikdy nevíš na koho narazíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
12.5.13 09:12

@chatwenna No vždyť právě proto na ně neklepu ani jsem jim nic neříkala… :nevim: Jen jsem se zeptala na názor, jestli byste je šli POPROSIT, aby omezili večerní ježdění. Tak mě prosím neházej do jednoho pytle s „bušiči do topení“. Já fakt nejsem netolerantní soused prudič!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
12.5.13 09:14

@Marilyn.M Mně je to právě blbý -já přece moc dobře vím, že když bydlím v paneláku, nemůžu počítat s tím, že o sousedech neuslyším. (i to je důvod, proč stavíme domeček a na konci roku se budeme stěhovat) Jen mě mrzí, že mi vždycky malýho vzbudí a on pak hodně pláče, než se mi ho povede zase uspat - to zase musí rušit je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí