Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud ti malej neřve jak tur v noci kdy je noční klid, tak bych je nechala ať si mlátěj do topení jak je jim libo, a když přijdou normálně bych se ohradila že přes den není nakázán klid v domě a poslala bych je do patřičnejch míst. Sama dobře víš že se snažíš aby malej neplakal, tudíž máš čisté svědomí.
V domě jsem to zažila ne kvůly dítěti, nějak jsem sousedce nesedla i když nevím proč, jednou jsem o nevydržela vyřvala ji a od té doby mám dokonalý klid:-)
Ber to tak, že se máš asi naučit se ozvat a bránit se..no a možná uvaž psychologa…mě nepřijde úplně normální že se dospělá ženská klepe a má úzkostný stavy kvůli takové opravdu prkotině…
No počkejte, co tady všechny blázníte??? V podstatě zbytečně popuzujute a vytváříte další konflikty.
Snad jako první by měla být omluva a pokus o smír. Proč tu vyjíždíte jak čertíci z krabičky. Uvědomte si, že tam spolu budou jako sousedé bydlet třeba hodně let a pokazí se vztahy hned při prvním problému, který je prostě krátkodobý jen kvůli matkám z emimina, které hned buší do topení zpátky a reagují v diskuzích popudlivě a vyvolávají problémy. Po hádce s manželem se taky hned perete a rozvádíte s ním? Proč by měl mít jiný potencionálně dlouhý vztah se sousedy jiné agresivnější řešení???
Rychle se uklidněte a uvědomte si souvislosti. Ten kluk, co začal bušit jako první se může učit na zkoušky nebo je po noční, může mít jakýkoli důvod.
Maličký má prostě klasické období vzdoru a to ho přejde. Ta rodina taky vychovala děti, tak není nic snadnějšího před tím než spustím žabomyší války, které mi budou otravovat život (pokud nejsi konfliktní a hádky nejsou tvé jediné vzrušení během dne), tam zajít s čokoládou, určitě sebou vzít toho maličkého (aby si on i ta rodina promítli do problému tváře a posunuli jste se na osobnější rovinu) a vysvětlit situaci. Maličký až se pro něj paní nebo pán stane určitým člověkem, kterého zná, taky bude reagovat jinak než když pořád dokola slyší pro něj prázdný pojem „paní“. Děti potřebují vidět a idealní by bylo, kdyby s ním paní promluvila. A stejně tak paní se začne chovat jinak po zatáhnutí do problému.
Matky neplašte a rozumně přemýšlejte… svými radami jste udělaly jedinou věc a to, že jste někde zbytečně přiostřily situaci… by byl svět vyprázdněný, kdyby všichni řešili problémy stylem, který tady většina z vás navrhuje…
Zakladatelko, chce to nadhled a klid, nikdo jiný z této diskuze s tebou nežije a s tvými sousedy pravděpodobně žít nebude… ![]()
Stačí zkusit jako první vysvětlení, tím naberete čas a třeba bude mít za 2 měsíce mrňous po tomhle období a bude klid, čím agresivnější bude vaše reakce, tím agresivnější bude reakce zpět. A nakonec začnou vadit i sebemenší maličkosti a to na obou stranách…
enia,já jsem zaujala vyčkávací postoj, uvidím, co bude dál…kluk je dnes v klidu, nic se neděje…jinat nen „mladej“ co asi buší do toho topení je asi po maturitě, je celé dny doma, jak dopoledne, tak odpoledne. Maturity už asi skončily, ne?
nepracuje, na brigádu nechodí.
jinak děkuji za názor, nechci to přiostřovat, nicméně myslím, že by ev. mohla stačit rozumný rozhovor…
Zakladatelka.
@Sisulík píše:
Ber to tak, že se máš asi naučit se ozvat a bránit se..no a možná uvaž psychologa…mě nepřijde úplně normální že se dospělá ženská klepe a má úzkostný stavy kvůli takové opravdu prkotině…
tak teď jsi na to kápla… protože někdo nechce řešit konflikt agresivně a je mu to proti srsti, šup s ním k psychologovi, ať se naučí bránit. Hmm, jenže v tomhle případě vůbec není potřeba k něčemu obrana, není to válka. Je to jen výlev rodiny, kterou vytáčí křičící dítě a to z důvodů, o kterých nemáme tušení. Teď je řada na zakladatelce, jak zareaguje. Klidně se může svou reakcí postarat o klid a přežijí tohle období na obou stranách… a můžu tě ubezpečit, že to by psycholog řekl, kdyby tam přišla s problémem, že jí matka z emimina poradila, aby si k němu zašla, že neumí bušit správně do topení a správně vracet facky… velice by se podivil a dost možná doporučil, aby spíše naslouchala vlastní pocity než názory na emiminu…
Zakladatelko, záleží kolik mu je. Kdyby byl starší než maturitní ročník, může se učit na zkoušky, nějakou třeba neudělal a ty jsou do konce června a pak zase v září. Nebo dělá klauzury, cokoli, je moc možností… třeba dělá řidičák.
Je možné, že je to mladé tele, provokatér a vyspává a ve skutečnosti nic nedělá. Ale to by si ho zase mohla zpracovat jeho matka…
@enia píše:
No počkejte, co tady všechny blázníte??? V podstatě zbytečně popuzujute a vytváříte další konflikty.
Z vlástní zkušenosti si myslím, že u tohohle typu lidí je smírný přístup k ničemu. Akorát budou mít pocit, že mají navrch, budou si myslet, že je sousedka slabá - ne slušná, a troufnou si ještě víc.
Kašlat na ně a kdyby ještě prudili, tak je poslat do patřičných míst, tenhle typ lidí většinou pak zaleze.
Taky sem měla tendence řešit všechno smírně, bylo to k prdu a ještě sem si připadala jako debil. Pak sem jednou nevydržela a zařvala si a najednou byl božský klid ![]()
Pokud na mě někdo hned na začátku vyjede, tak už se o smír fakt nesnažím a vystartuju taky. Slušný člověk by začal nějaký problém řešit normálně a na debila slušný přístup stejně nezabere, ta co.
@enia píše:
tak teď jsi na to kápla… protože někdo nechce řešit konflikt agresivně a je mu to proti srsti, šup s ním k psychologovi, ať se naučí bránit. Hmm, jenže v tomhle případě vůbec není potřeba k něčemu obrana, není to válka. Je to jen výlev rodiny, kterou vytáčí křičící dítě a to z důvodů, o kterých nemáme tušení. Teď je řada na zakladatelce, jak zareaguje. Klidně se může svou reakcí postarat o klid a přežijí tohle období na obou stranách… a můžu tě ubezpečit, že to by psycholog řekl, kdyby tam přišla s problémem, že jí matka z emimina poradila, aby si k němu zašla, že neumí bušit správně do topení a správně vracet facky… velice by se podivil a dost možná doporučil, aby spíše naslouchala vlastní pocity než názory na emiminu…
demagogie ti jde moc hezky..gratuluju, a doporučuju méně básnického střeva a více vnímat čtené.. kde píšu at se u psychologa naučí lépe bušit? Tobě přijde normální když se někomu svírá žaludek a není schopen jít si se sousedy promluvit o tom. že dítě křičí vyjímečně, že malé dítě prostě křičet čas od času bude a holt se s tím nic moc nedá dělat atd atd? Být schoulený uzlík co nedokáže zazvonit a říct: dobrý den podle mě na nás bušíte nepřiměřeně a neadekvátně chtěla bych společně s vámi najít řešení? Je normální? Čekat až to vyřeší manžel protože já jsem příliš bojácná je normální? Mě teda přijde že naopak toto na řešení u psychologa je..
Ne to není o sousedech ale o zakladatelce že toto nedokáže..a tam ten psycholog pomoct může..ono obrana není válka a ani agrese - slovo asertivita znáš… je to jen postavení se za svůj názor a za svá práva.. takže???
@enia
ještě dovětek - zakladatelka píše - zkazilo mi to den..bušení sousedů, je mi na nic… myslíš že to opravdu není o ní, jak situaci uchopí a zpracuje?
@Anonymní píše:
Z vlástní zkušenosti si myslím, že u tohohle typu lidí je smírný přístup k ničemu. Akorát budou mít pocit, že mají navrch, budou si myslet, že je sousedka slabá - ne slušná, a troufnou si ještě víc.
Kašlat na ně a kdyby ještě prudili, tak je poslat do patřičných míst, tenhle typ lidí většinou pak zaleze.Taky sem měla tendence řešit všechno smírně, bylo to k prdu a ještě sem si připadala jako debil. Pak sem jednou nevydržela a zařvala si a najednou byl božský klid
Pokud na mě někdo hned na začátku vyjede, tak už se o smír fakt nesnažím a vystartuju taky. Slušný člověk by začal nějaký problém řešit normálně a na debila slušný přístup stejně nezabere, ta co.
to ano, ale co když ti lidé jsou slušní a dohoda zabere. Tenhle krok bych nepřeskakovala. Pokud nezabere, je prostor na další reakce.
Ahojky. Měli jsem taky. Druhej pro změnu špatně spal takže tu na nás pořád chodili, bouchali do topení. Bohužel v tomhle věku dítě nevypneš což asi nepochopí. Nám se sousedi změnili a ti nový jsou uplně ok. Navíc malej se naučil hezky spinkat, Honzíka přešel vzdor a Marta je sice v něm ale je o hodně klidnější. Takže tu občas někdo knukne, sem tam buši do topení naši kluci hračkou než je zarazíme. Ale oni to berou to v pohodě. Asi před měsícem nas pozvali na kafčo a kluci jim tam lítali a tak na ně začli bušit ty sousedi pod nimi. ![]()
@Sisulík píše:
demagogie ti jde moc hezky..gratuluju, a doporučuju méně básnického střeva a více vnímat čtené.. kde píšu at se u psychologa naučí lépe bušit? Tobě přijde normální když se někomu svírá žaludek a není schopen jít si se sousedy promluvit o tom. že dítě křičí vyjímečně, že malé dítě prostě křičet čas od času bude a holt se s tím nic moc nedá dělat atd atd? Být schoulený uzlík co nedokáže zazvonit a říct: dobrý den podle mě na nás bušíte nepřiměřeně a neadekvátně chtěla bych společně s vámi najít řešení? Je normální? Čekat až to vyřeší manžel protože já jsem příliš bojácná je normální? Mě teda přijde že naopak toto na řešení u psychologa je..
Ne to není o sousedech ale o zakladatelce že toto nedokáže..a tam ten psycholog pomoct může..ono obrana není válka a ani agrese - slovo asertivita znáš… je to jen postavení se za svůj názor a za svá práva.. takže???
básnické střevo není na škodu… jj, ta agresivní nálada toho obrovského množství názoru přepadla i mě, promiň. Byla jsi poslední příspěvek a já už byla tak rozladěná po těch předchozích, že jsem četla blbě. Jestli to bylo mysleno takhle, tak to ano. ![]()
Ale jsou prostě lidé, kteří toho nebudou schopni ani po letech strávených u psychologa. Tohle by jedno sezení by nepomohlo tomuhle problému. Nemusí jít zakladatelka zkoušet první pokus o smír. Klidně může jít manžel. Pokud mu otevře ženská, mohl by na ní i působit víc. Chlapi mají většinou přirozený nadhled.
@enia
básnické střevo je hajzlík a způsobuje i mě kupu kotrmelců v hlavě… i ženská je jen člověk no ni?
![]()
@enia píše:
básnické střevo není na škodu… jj, ta agresivní nálada toho obrovského množství názoru přepadla i mě, promiň. Byla jsi poslední příspěvek a já už byla tak rozladěná po těch předchozích, že jsem četla blbě. Jestli to bylo mysleno takhle, tak to ano.
Ale jsou prostě lidé, kteří toho nebudou schopni ani po letech strávených u psychologa. Tohle by jedno sezení by nepomohlo tomuhle problému. Nemusí jít zakladatelka zkoušet první pokus o smír. Klidně může jít manžel. Pokud mu otevře ženská, mohl by na ní i působit víc. Chlapi mají většinou přirozený nadhled.
tak já jsem člověk, který se umí ozvat, nedávno mladé puberťačky rušily hodinu cvičení, a já jsem jim normálně šla říct, aby byly zticha.
Jenže tady je to prostě jiný…oni jsou taky dost konfliktní ![]()
chlapa bych tam poslala, až se zas něco semele.
Zakladatelka
Tady zakladatelka…

děkuji všem, uvítám i další názory…
malýho třeba nenecháme s něčím mlátit, do něčeho kopat…
Sousedi bydlí nad námi, ti vzteklí.
Pod náma je paní, má už taky odrostlé děti-snad kolem 20-ti a víc. Ta tedy problémy nemá…i když jsme se jí omlouvali, malej pobíhá po bytě, tak to ho krotíme…nebo, s něčím šoupe, s čímkoli, co najde. Taky krotíme.
Dnes jsem si dala tu práci, a kluk celý odpoledne, od 16:30 není doma, jetě i teď…to jen pro představu, že celý den je venku…
Jako mimino v noci nikdy nebrečel, vzbudil se na kojení a pak spal…když jsme si ho dovezli z porodnice, tak jsem taky zažívala podobné úzkostné stavy jako teď, že bude brečet, a že sousedi budou nadávat…
Ach jo, zkazilo mi to den
Nemám ráda konflikty, a je mi z toho nanic