Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
díky holky
moc to nechapu ale od te vany jsem uplne v pohodě
tak jsem rada ![]()
mobifilinka píše:
ahojte holky!po delsi dobe se ozyvam i ja (i kdyz vas poctive ctu nejak nebyla nalada na psani).
![]()
Katus, mas krasnou holcicku, tak si s kojenim starosti nedelej, asi to tak melo byt a uvidis, treba se jeste rozkojis prave tim „uklidnenim se“, ze uz to proste nepujde
jinak u nas je vse pri starem. mimis roste, v patek KO, tak uvidime zase jak moc se vytahl/a
jinak pomalu zacinam pribirat. Jsem 15tt a z puvodnich 6 shozenych kg mam zpatky 1kg - kez by to tak slo i dal a po porodu bych mela jeste min nez kdyz jsem otehotnela, takze vlastne takova odtucnovaci 9 mesicni kuraale kazdopadne mi dava pekne zabrat. pres den jsem unavena, ale s tim se da jeste neco delat, ale jak se blizi vecer, zacina se mi zvedat zaludek na
. nastesti
tak obden nebo i ob dva, ale kazdy vecer se desim sprchovani. Holky me je vam tam tak zle! a to se sprchuji s otevrenyma dverma, jinak bych to neudychala… mate na toto nekdo nejakou radu? predem moc dekuji!
No tedy ty nevolnosti nezavidím, ale ubraná kilča ano. Hlavně, že je mimi v pořádku. To je to nejduležitější. Já zatím těhu nejsem. Snažíme se, ale mooc se bojím právě těch kil co v těhu naberu. Teď jsem před metráčkem. ![]()
Mobi
Já jsem to se sprchou mlěa stejně. Já jsem vodní živel, hrozně ráda se koupu, ale v nejhorším zvracení jsem chodila do sperchy fakt na 2 minuty a většinou i s kýblem, protože jsem hned ![]()
Normálně osprchovat (neudělalo se mi blbě a byla jsem tam celkem dlouho) se mi povedlo ve 23 týdnu. Pak už to šlo.
Já jsem jak už si četla zhubla v těhu 13kg a do teď jsem nabrala 15 kg, t.j. od původní váhy „pouze“ 2kg. Doufám, že se mi to povede udržet.
Držím palce, ať ti je už lépe.
Carli
Doufám, že se vám to brzy povede. ![]()
Barča
arcanobacterium píše:
Mobi
Já jsem to se sprchou mlěa stejně. Já jsem vodní živel, hrozně ráda se koupu, ale v nejhorším zvracení jsem chodila do sperchy fakt na 2 minuty a většinou i s kýblem, protože jsem hned
Normálně osprchovat (neudělalo se mi blbě a byla jsem tam celkem dlouho) se mi povedlo ve 23 týdnu. Pak už to šlo.
Já jsem jak už si četla zhubla v těhu 13kg a do teď jsem nabrala 15 kg, t.j. od původní váhy „pouze“ 2kg. Doufám, že se mi to povede udržet.
Držím palce, ať ti je už lépe.
Carli
Doufám, že se vám to brzy povede.Barča
Barčo, ty jsi tak moc fajn, tedy soudím podle psaní. ty jsi Mudr gynekoložka?
Carli
Jojo, jsem gynekoložka a děkuji za pochvalu. Já jsem vždy chtěla být lékařka a chtěla jsem se chovat tak, jak bych si to já osobně přála. Zatím jsem entusiasmus nestratila, tak doufám, že mi zůstane. ![]()
Sice je gynekologie asi jeden z nejtěžších oborů (hlavně porodnictví, kde má člověk v rukou 2 životy), ale podle mně nejkrásnější.
Na mateřské si budu dodělávat atestaci a pak je v plánu i soukromá ambulance, ale do nemocnice bych moc ráda chodila do služeb, protože kontakt na porodnici a zručnost na operačním sále je dobré nestratit. ![]()
Já si ale myslím, že v této diskusi se hlavně potkali super mamči a budoucí mamči. ![]()
Barča
arcanobacterium píše:
Carli
Jojo, jsem gynekoložka a děkuji za pochvalu. Já jsem vždy chtěla být lékařka a chtěla jsem se chovat tak, jak bych si to já osobně přála. Zatím jsem entusiasmus nestratila, tak doufám, že mi zůstane.![]()
Sice je gynekologie asi jeden z nejtěžších oborů (hlavně porodnictví, kde má člověk v rukou 2 životy), ale podle mně nejkrásnější.
Na mateřské si budu dodělávat atestaci a pak je v plánu i soukromá ambulance, ale do nemocnice bych moc ráda chodila do služeb, protože kontakt na porodnici a zručnost na operačním sále je dobré nestratit.Já si ale myslím, že v této diskusi se hlavně potkali super mamči a budoucí mamči.
Barča
Tak to jsme velice rády, že Tě tu máme. jsi opravdu fajn a vždy pomůžeš dobrou radou. V podstatě díky kilum navíc jsem tě poznala, protože asi bych tuto diskusi nenavštívila, kdybych byla hubenka. Já s kilama bojuju asi 3 roky, před tím jsem měla o 25 méně, takže se s tím těžce smiřuji a bojím se těhu a kil navíc. Ale tydy jste mi všechny dodaly tolik sebevědomí a podpory, že se cítím lépe. Teď jen aby to už vyšlo, 5 měsíců nezdaru není moc, ale když to nejde, stejně to vrtá hlavou.
. V dobrém Ti mimiska moc zavidím. Odkud vlastně jsi? ![]()
Carli
Jsem z Ostrova u Karlovych Varů. Je to takové miniměstečko, ale mně se tu hrozně líbí. Hlavně je to několik parků, okolo lesy, lyžování, plavání, no prostě se tu bude dětem moc líbit. Studovala jsem v Praze a původne jsem chtěla zlstat tam, ale teď už bych neměnila. ![]()
Já s obezitou bojuji už vlastně celý život. V dětství jsem nebyla vysloveně tlustá, ale měla jsem k tomu hodně náběh, takže jsem sportovala a dost na sobě pracovala. Mám výšku 173cm a když jsem nastupovala na vysokou (před 11-ti lety), tak jsem vážila 65kg. V průběhu medicíny jsem postupně nabírala skončila jsem někde kolem 80kg. Pak jsem nastoupila do práce a tam to začalo. Noční služby, nepravidelný režim (nejlepší pohled byl na nás v operační dny, kdy sme seděli v zeleném oblečení a v 5 minutové přestávce z ešusu do sebe ládovali oběd - jako v zákopech
), nesportování (byla jsem unavená a vůbec se mi po práci nechtělo) a kila šla rapidně nahoru a dopracovala jsem se až na 116 , se kterými jsem otěhotněla.
Jinak přesně vím, jak se cítíš. Já jsem byla ve stresu už po 3 měsících (i když vím, že to nic neznamená) a pak jsem 1 měsíc úplně vypustila a nečekaně jsem otěhotněla. Moc ti přeju, aby se to povedlo co nejdříve. ![]()
Barča
Zdravím po pár dnech.
Zítra jdu na tu gynekologii. Trochu se bojím, co mi řekne na ty moje tlaky a bolesti v podbřišku tak od 7 dne cyklu
Jinak budu mluvit o 6 měsících snahy bez otěhotnění, tak jsem zvědavá, co mi na to řekne a jestli už se začne něco dít. V hloubi duše ani moc nechci,aby se začalo dít, chci prostě jen otěhotnět přirozeně
Ale uvidíme ![]()
berbe přeju ti at otehotníš podle svých představ
carli ja jsem na tom jako barca.
3 mesice šílení, testování ovu a čtení zaručených rad. 4. mesic jsem se na všechno vyprdla a podařilo se i pres nemoc ![]()
berbe přeju aby to šlo bez lékařů, ale když to jinak nejde, lékaři umí opravdu hodně. jsem jim vděčná a přítel taky a nikdy nepřestaneme, dali nám to co nám přirozeně nešlo. není to snadná cesta, ale dá se to když máš před sebou cíl a víru.
carlo já otěhotněla téměř až po dvou letech a jen díky lékařům, jsem bez ovulace, myomy, takže u mě se nečekalo a hned se pomáhalo. vím jak je to těžké to mi věř. tlačil mě i věk, ale těhotenství tě odmění ![]()
Ahoj holky ![]()
Taky jsem vás četla, ale nepsala, neboť u mě není nic novýho. Ovu mám asi za sebou (ještě jednou díky za rady ohledně ovu testů a BT) a teďka už jen čekám, jestli přijde MS nebo ne (teda kéž by ne, ale takový štěstí já nemám).
cibi píše:
berbe přeju aby to šlo bez lékařů, ale když to jinak nejde, lékaři umí opravdu hodně. jsem jim vděčná a přítel taky a nikdy nepřestaneme, dali nám to co nám přirozeně nešlo. není to snadná cesta, ale dá se to když máš před sebou cíl a víru.carlo já otěhotněla téměř až po dvou letech a jen díky lékařům, jsem bez ovulace, myomy, takže u mě se nečekalo a hned se pomáhalo. vím jak je to těžké to mi věř. tlačil mě i věk, ale těhotenství tě odmění
Díky za podporu, já stale doufám, že to pujde přirozenou cestou. Dávam tomu ještě měsíc, pak zajdu za Mudr. První děcko jsem počala hned napoprve a hned po MS. Jenže to mi bylo 21let. Teď je mi 37, takže ten věk je opravdu asi znát. JInak OVU myslím, že mám. Uvidíme tento měsíc, tulíme se obden, tak snad to vyjde. ![]()
Ahoj holky,
zdravím z práce. Počasí stojí za starou belu, fouká tu studený vítr a sluníčko nikde
To je mi ale léto ![]()
Jinak ta hrozná pachuť po cukerinovém roztoku ze včerejška mě trápila celou noc ![]()
ahoj holčičky ![]()
tak se hlásím, že žiju… ale mám děsnej fofr… v pondělí jdu na tu plodovku, takže chci v práci co nejvíc udělat, abych mohla těch pár dní odpočívat… docela mě tlačí některé termíny, takže práce jak na kostele.
Jinak jsem to ve firmě oznámila… kupodivu reakce súdruha riaditeľa byla velmi neočekávaná a to v pozitivním slova smyslu. Byl chvilku zaražený, ale pak mi gratulovat a prej je to skvělá zpráva. Ještě skvělejší ale byla ta, že chci nastoupit do práce co nejdřív, to se tetelil blahem. Ani jednou mi neřekl, že jestli si nechci užít miminka a podobné kecy, kterými mě obvykle lidi častují, když jim řeknu, že nebudu na mateřské a za které bych vraždila (užít si miminka je jedna věc a zaplatit hypotéku druhá, že jo…).
A co mě teda úplně uzemnil bylo, že souhlasil se všemi podmínkami co se týká mé pracovní doby tak, částečného home officu atd. Dokonce mi zůstane po celou dobu k dispozici služební auto a to i těch 6 týdnů co budu doma po porodu. Takže super!
Teď jen doufám, že to opravdu myslel vážně a nebylo to jen ze strachu, že odejdu na rizikovku, ptž v listopadu nás čeká recertifikace ISO a to je pro něj otázka života a smrti, aby to dopadlo dobře.