Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Myslíte si, že jsem kráva a že jsem zpyšněla a nebo mě tady někdo aspoň trochu chápe?
jak dlouho jste spolu žili, když si vzal na sebe tu hypotéku?
@Anonymní píše:
@Honza 12 Neberu to ve zlym, naopak…Chci vědět jak to je…
On se myslim změnil jen v tom, že už mě nemá tolik rád, dřív to na měm bylo vidět, teď už ne…A sex vůbec nevyžaduje…Dítě chce…
Nevim…
Já vim, že jsem tohle zavinila já, že občas bouchnu a párkrát jsem ho ponížila, ale já to tak prostě v té situaci cítila a cítím…
Nezačla jsem podnikat proto, abych živila svýho chlapa…To neni potom chlap..
Mě se na něm ze začátku líbilo, že byl do mě blázen a že s nim byla sranda a že byl optimista…To už teď neni…
Ten minulej byl aspoň pracovitej, šikovnej, tak bylo za co si ho vážit…
A on nejspíš cítí, že to tak cítíš. Co je na tom nepochopitelnýho? Jak dlouho myslíš, že můžeš partnera ponižovat a dávat mu najevo, že nestojí za nic, než to začne být znát na jeho přítulnosti?
Můj přítel má menší vzdělání než já, vydělává míň než já - ale nikdy jsem se nad tím nezamyslela, až teď - když jsem četla Tvůj příspěvek, doma mu taky občas něco trvá. Přesto je to ten nejlepší chlap na světě. Když je mi ouvej, tak mě drží nad vodou a vážím si ho za vše. Samozřejmě se semtam pohádáme atd, ale vím, že se máme rádi a jsme tu jeden pro druhého. Pokud jsi jinde a nevážíš si ho nech ho jít, není to pro něj fér - má přece taky nárok na to aby byl šťastný a nežil ve lži - a Ty taky.
@Anonymní píše:
@dendule4 Právě proto jsem sem vložila ten příspěvek, abych taky slyšela názor jiných…
Já měla dluh 1,2M a on 300tis, on splácí 7tis hypo a já platim 7 nájem + 6 jídlo a různý výlety, ubytko a tak…
Jemu z výplaty zbydou tak 4 tis, to dá za naftu a nějaké jídlo…
Pokud vezmeme jen ta čísla, co tu píšeš tak: 7 000 hypo si plať sama, on ti přidá 3 500 na nájem a 3000 na jídlo. On bude platit 6 500 a ty zbytek. A to v podstatě tak je, takže ty ho nikterak nedotuješ a to co mu zbyde je jeho, zrovna tak, jako je tvoje to, co zbyde tobě. Máš pocit, že ho živíš, ale není to pravda. Pokud jsi sem napsala všechny údaje. Přepočítej si to. POkud musíš přemýšlet o tom, za co si ho máš vážit, tak to už je špatně. A když ho shazuješ, tak on to cítí a proto o tebe nestojí. Vždyť ty o něj taky ne.
@Anonymní píše:
@Honza 12 Neberu to ve zlym, naopak…Chci vědět jak to je…
On se myslim změnil jen v tom, že už mě nemá tolik rád, dřív to na měm bylo vidět, teď už ne…A sex vůbec nevyžaduje…Dítě chce…
Nevim…
Já vim, že jsem tohle zavinila já, že občas bouchnu a párkrát jsem ho ponížila, ale já to tak prostě v té situaci cítila a cítím…
Nezačla jsem podnikat proto, abych živila svýho chlapa…To neni potom chlap..
Mě se na něm ze začátku líbilo, že byl do mě blázen a že s nim byla sranda a že byl optimista…To už teď neni…
Ten minulej byl aspoň pracovitej, šikovnej, tak bylo za co si ho vážit…
Nevím, nemám v těchto případech rád výrazy, kdo co zavinil.. Prostě jsi byla na dně. A byla jsi paf z jednoho chlapa kterej o tebe stál. A přitom jsi se dlouho hrabala z minulýho vztahu. Tak ti holt byl dobrej a pomohl ti zvednout sebevědomí na takovou úroveň. Že jsi začala být sebevědomá ženská, s vlastním podnikáním. A holt ti ten ufňukánek už leze na nervy… Tak do něho reješ. Do mouly jednoho.. Tohle fungovat nebude. Třeba on bude na dně až se rozejdete.. A pak mu tak, jako tobě pomůže nějaká ne příliš hezká a ženská holčina.. Spraví si sebevědomí, a přestane mu taková cuchta stačit.. Kdo ví…
No, myslím, že jsi to nejlépe vystihla touto větou:
Nechtěla jsem být sama a věděla jsem, že on mě „žere“.
Nechtěla jsi být sama… proto jsi ho chtěla… on byl jako poslušný pejsek a tobě to dělalo dobře… víc jsi o tom asi nepřemýšlela, protože bys na to vše nejspíš přišla dřív… ale nezdá se mi, že bys tohle všechno nevěděla za ty dva roky, než si vzal tu hypošku… to už tam snad nějaké náznaky byly, ne? Nebo jsi o tom ani nepřemýšlela?
@Ginuš píše:
Můj přítel má menší vzdělání než já, vydělává míň než já - ale nikdy jsem se nad tím nezamyslela, až teď - když jsem četla Tvůj příspěvek, doma mu taky občas něco trvá. Přesto je to ten nejlepší chlap na světě. Když je mi ouvej, tak mě drží nad vodou a vážím si ho za vše. Samozřejmě se semtam pohádáme atd, ale vím, že se máme rádi a jsme tu jeden pro druhého. Pokud jsi jinde a nevážíš si ho nech ho jít, není to pro něj fér - má přece taky nárok na to aby byl šťastný a nežil ve lži - a Ty taky.
Mám to stejně, manžel má taky nižší vzdělání, dělá ve fabrice a přitom je to ten nejlepší manžel a táta na světě
Vážím si ho už jen proto, že je!…Zakldatelčin postoj je sobecký a dětinský
A za co bys někoho chtěla milovat až do konce života?(chtěla bych vědět ten důvod, který by ti za to stál).Dík.
Když jsi potřebovala, tak ti pomohl, odrazila ses od dna, polepšila sis a co on?
využít a odhodit…tak to vidim já. Vadí ti věci, které jsi před tím neviděla. Změnila ses, ale k lepšímu? A že už tě nemá tolik rád jako dřív? Možná jen zrcadlí to, co mu dáváš ty sama. A co všechno dělá chlapa chlapem, jaký dle tebe musí být? Asi to utni, netrap sebe ani jeho. Určitě se to nezlepší, bude se to jen zhoršovat a ty ho budeš nenávidět a on nebude vědět za co.
Přijde mi žes ho okradla o dost let života, kdy mohl mít vztah s nějakou, která by to viděla jinak a vážila by si ho.
@Anonymní píše:
Myslíte si, že jsem kráva a že jsem zpyšněla a nebo mě tady někdo aspoň trochu chápe?
Já tě chápu… Takhle jsem přestal po deseti letech stačit svojí ženě.. Naštěstí nevím jak to mám napsat, mám svoje sebevědomí.. A ženy mají o mě zájem.. Takže jsem na tom pořád dobře..
@Ginuš Já vim..Tak proč jsem taková? Nikdy jsem taková nebyla…:-(
Kamarádi mi tvrděj, ať se na něj vykašlu, že mě brzdí…Má rodina ho nemusí…
Já bych si ho chtěla vážit, chtěla bych s nim být, ale nevim za co…
Nebo jestli je to tim, že jsme spolu furt a ani mezi lidi nechodíme?
Mrzí mě, že jsem na něj taková..
@Bersaba Máš pravdu…
Nějaké rady na to, abych to začla vidět jinak?
@Anonymní píše:
Nejsi to ani to, jen neumíš počítat a převozník tě omrzel. Nic na tom není. Rozejděte se, ty si vezmi sebou svoje dluhy a nazdar.
@Bersaba píše:
A on nejspíš cítí, že to tak cítíš. Co je na tom nepochopitelnýho? Jak dlouho myslíš, že můžeš partnera ponižovat a dávat mu najevo, že nestojí za nic, než to začne být znát na jeho přítulnosti?
Bingo
@Kobliha51 V tý hypo je i jeho dluh, ale to je jedno, já neřekla, že ho živim, ale že jsem ho živila před tim, než vzal tu hypo, abysme sjednotili dluhy do jedný splátky..
@Regina Hero V době, když si bral tu hypo, tak už jsme nějaké problémy měli, ale oba jsme pořád věřili, že to nějak dáme…