Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
Jen by to bylo uchopitelnější. Každý to máme jinak. Žít x let s tím, že vedle mě nemohl růst a přitom se mu vlastně zachtělo mladého poupátka, vedle kterého se z něj stal obr ihned? Pátrat ve svém svědomí a vědomí, co jsem mohla udělat lépe a on jen chtěl mít klid a nechtěl se zaobírat starostmi o naše tři děti? To jsou jen příklady, není to z mého života. Ale kdyby se mi tohle stalo, chtěla bych vědět skutečný důvod. I třeba jen proto, abych si do konce života nemyslela, že to všechno byla moje vina.
Výsledek je stejný… To nezměníš…
@Honza 12 píše:
Jenže tohle nimrání se v tom. Hledání důvodů. Přemýšlet co jsem mohl udělat jinak… To k ničemu nevede.. Nic to nespraví.. Jen se tím člověk trápí a nevyřeší nic… Když už víš že je všechno pryč. Nevím. Pokuď vím že jsem dělal všechno jak jsem nejlíp uměl a dokázal, tak nemám potřebu se v tom vrtat. Prostě to neklaplo. Člověk má a měl by řešit věci, které může ovlivnit.. Jinak je to marný boj.
Ano, taky se nechci nimrat. A protože se nechci nimrat, tak já bych si počkala na ten opravdový důvod. Bez nimrání, rozebírání s kýmkoliv, v klidu i když ne v pohodě. Ale každý jsme jiný a ještě my dva jsme každý jiný živočišný druh
. Tobě to takhle ke klidu stačí a to je důležité. Já jsem špión a pátrala bych. A třeba bych se dopátrala, že jsem fakt k nesnesení. To by se mi sice nelíbilo, ale pořád by to bylo i pro mě lepší, než to, že už mu manželství se mnou nic nedává. Takový kidy… ![]()
@Kobliha51 píše:
Ano, taky se nechci nimrat. A protože se nechci nimrat, tak já bych si počkala na ten opravdový důvod. Bez nimrání, rozebírání s kýmkoliv, v klidu i když ne v pohodě. Ale každý jsme jiný a ještě my dva jsme každý jiný živočišný druh![]()
. Tobě to takhle ke klidu stačí a to je důležité. Já jsem špión a pátrala bych. A třeba bych se dopátrala, že jsem fakt k nesnesení. To by se mi sice nelíbilo, ale pořád by to bylo i pro mě lepší, než to, že už mu manželství se mnou nic nedává. Takový kidy…
A k čemu ti to bude? Změní to něco?? ![]()
@Honza 12 píše:
A k čemu ti to bude? Změní to něco??
Když tě nechce tak tě nechce…
@Honza 12 píše:
Nechtít mě může po roce, když pozná, jaká jsem mrcha neschopná proradná. Ale po deseti letech najednou zjistí, že mě nechce? To jako byl dlouhou dobu spokojený a najednou ne? A najednou se vedle mě nemůže vyvíjet? Pofiderní důvod. Ale jak říkám, je to každého věc. Tobě její důvod stačí, pochopil jsi to a tak to tak nech. Měj se pěkně!!! ![]()
@Honza 12 píše:
@Kobliha51 píše:
Nechtít mě může po roce, když pozná, jaká jsem mrcha neschopná proradná. Ale po deseti letech najednou zjistí, že mě nechce? To jako byl dlouhou dobu spokojený a najednou ne? A najednou se vedle mě nemůže vyvíjet? Pofiderní důvod. Ale jak říkám, je to každého věc. Tobě její důvod stačí, pochopil jsi to a tak to tak nech. Měj se pěkně!!!
V pohodě…
Taky se měj pěkně…
@Honza 12 píše:
Výsledek je stejný… To nezměníš…
tak tahle reakce, to je jeden z krásných příkladů, proč mají mezi sebou muži a ženy určité konflikty pramenící z odlišnosti pohledů. žena OBVYKLE chce ten důvod znát a nimrat se v tom, chlap si řekne, je to takhle, nezměním to, tak jdu dál ![]()
@jajda32 píše:
tak tahle reakce, to je jeden z krásných příkladů, proč mají mezi sebou muži a ženy určité konflikty pramenící z odlišnosti pohledů. žena OBVYKLE chce ten důvod znát a nimrat se v tom, chlap si řekne, je to takhle, nezměním to, tak jdu dál
Asi jo.. A co když ani ten chlap vlastně nemá pravý důvod?
Ahoj, tak jsem zpátky..Včera když jsem přišla domu, tak tam ten můj už vařil…
Zeptala jsem se ho, „jak dlouho už se chovám jako kráva?“ Celkem koukal, ale řekl nevim..
Když dojde na řešení nějakého problému, tak moc nekomunikuje, jakoby se bál cokoli říct…Promluvili jsme si a řekli si, že to ještě jednou zkusíme (pokusy o dítě samozřejmě odložíme)
Nicméně jsem ráda za Vaše reakce, ač mě některé zamrzeli, myslím, že byli až moc drsné.
Já jsem holka normálně v pohodě, jen jsem vybočila někam, kam jsem rozhodně nechtěla a potřebovala jsem otevřít oči, poradit, slyšet, kde je chyba, protože každý říká něco jiného, vetšina lidí mi tvrdí, že se na něj mám vykašlat, že mám na víc, že mě v životě brzí a já pak „zpyšněla“ a stála si za svým, udržovala si svou hrdost (nevim, kde se to ve mě vzalo, vždy jsem měla sebevědomí na bodu mrazu)…
Tady slyšim přesně to, co chci, že je problém u mě (přeci jen se lépe pracuje se samou sebou než s tím druhým)…Když mě zase popadne nějaké podezření, určitě sem zavítám a nechám se poslat dop*dele
![]()
Díky ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, tak jsem zpátky..Včera když jsem přišla domu, tak tam ten můj už vařil…
Zeptala jsem se ho, „jak dlouho už se chovám jako kráva?“ Celkem koukal, ale řekl nevim..
Když dojde na řešení nějakého problému, tak moc nekomunikuje, jakoby se bál cokoli říct…Promluvili jsme si a řekli si, že to ještě jednou zkusíme (pokusy o dítě samozřejmě odložíme)
Nicméně jsem ráda za Vaše reakce, ač mě některé zamrzeli, myslím, že byli až moc drsné.
Já jsem holka normálně v pohodě, jen jsem vybočila někam, kam jsem rozhodně nechtěla a potřebovala jsem otevřít oči, poradit, slyšet, kde je chyba, protože každý říká něco jiného, vetšina lidí mi tvrdí, že se na něj mám vykašlat, že mám na víc, že mě v životě brzí a já pak „zpyšněla“ a stála si za svým, udržovala si svou hrdost (nevim, kde se to ve mě vzalo, vždy jsem měla sebevědomí na bodu mrazu)…
Tady slyšim přesně to, co chci, že je problém u mě (přeci jen se lépe pracuje se samou sebou než s tím druhým)…Když mě zase popadne nějaké podezření, určitě sem zavítám a nechám se poslat dop*dele![]()
![]()
Díky
To je fajn, že sis to uvědomila a je fajn, že bereš i negativní reakce a dokážeš si přiznat „chybu“. To se tu moc často nevidí. Držím palce, ať se vám to povede vyřešit
@jajda32 píše:
tak tahle reakce, to je jeden z krásných příkladů, proč mají mezi sebou muži a ženy určité konflikty pramenící z odlišnosti pohledů. žena OBVYKLE chce ten důvod znát a nimrat se v tom, chlap si řekne, je to takhle, nezměním to, tak jdu dál
Asi jsem chlap
![]()
@Honza 12 píše:
Taky mě tak příjdeš…
Ok, tak potom ale budu buzerant ![]()