Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dendule4 nechápu jak někdo může převádět lásku na peníze a je mi z toho smutno. Zažili jsme si s přítelem hodně smutného a hrozně nás to dalo dohromady a neměnila bych. O tom je vztah.
@Malaga souhlas - je to jak když ženatý chlap lže milence jak se rozvede a roky plynou… Měla by mu dát volnost a nebýt sobec
@Anonymní píše:
@Kobliha51 V tý hypo je i jeho dluh, ale to je jedno, já neřekla, že ho živim, ale že jsem ho živila před tim, než vzal tu hypo, abysme sjednotili dluhy do jedný splátky..
Tohle je nedůležitý.. Slovy mojí ženy. Teď už skoro ex. Bylo to fajn. Nikdy jsi neudělal nic špatně. Ale už jsem se posunula někam jinam, a ty mě už nemáš čím obohatit… To se prostě stává…
Já bych si ho vážila už jen pro to, že si vzal po dost krátké známosti milionovou hypotéku, na sebe, tudíž s rizikem, že mu můžeš utéct a on bude nadosmrti platit!!Toť odpověď na Tvůj úvodní příspěve…
A dále, myslím si, že ho nemiluješ, stydíš se za něj! Tak se zachovej jako veliká holka, řekni mu to, přepiš si hypotéku na sebe a nech ho jít, ať si najde holku, která si ho vážit bude… ![]()
Klidně mi napište co si o mě myslíte, já se toho nebojim.
Jsem na sebe taky naštvaná, že jsem taková, ale prostě si nemůžu pomoct…
Třeba se ve mě něco hne…
@Anonymní píše:
@Regina Hero V době, když si bral tu hypo, tak už jsme nějaké problémy měli, ale oba jsme pořád věřili, že to nějak dáme…
spousta problémů se dá vyřešit a zvládnout, když oba chtějí…
Ale když si jeden druhého neváží, to je pak na dvě věci… s tím se moc nadělat nedá… pokud na něm opravdu nevidíš nic tak dobrého, co se ti na něm líbí, tak se rozejděte dřív, než v tom budou děti… co se ti na něm líbilo dřív? Mimo toho, že tě tak žral a udělal by pro tebe všechno…
@Anonymní píše:
@Bersaba Máš pravdu…
Nějaké rady na to, abych to začla vidět jinak?
Pro začátek rozhodně antikoncepci. Dokud si neujasníš, co od života a partnerského soužití chceš, tak by sis podle mě dítě pořizovat neměla.
Ale přebrat si to fakt musíš sama, co vlastně chceš a jestli ti to on může dát.
@Anonymní píše:
@Ginuš Já vim..Tak proč jsem taková? Nikdy jsem taková nebyla…:-(
Kamarádi mi tvrděj, ať se na něj vykašlu, že mě brzdí…Má rodina ho nemusí…
Já bych si ho chtěla vážit, chtěla bych s nim být, ale nevim za co…
Nebo jestli je to tim, že jsme spolu furt a ani mezi lidi nechodíme?
Mrzí mě, že jsem na něj taková..
@Bersaba Máš pravdu…
Nějaké rady na to, abych to začla vidět jinak?
víš za co si já vážím přítele - za to že je. On mi vždy pomohl když jsem měla problémy, nikdy se na mě nevykašlal a klidně mohl, neudělal to, má mě rád a já mám ráda jeho a o tom je vztah, život. Pokud by mi kamarádi řekli, ať se na něj vykašlu, tak bych je poslala někam a že ho nemusí rodina - třebas je to kvůli tomu, že vidí jak se k němu chováš a pokud před nima řekneš že on vydělává méň atd, tak ho jistým způsobem ponižuješ. Vztah není o penězích, ale o lásce, důvěře a pomoci. Pokud na to sama nepřijdeš, tak Ti nikdy nikdo nebude dobrý a vždy budeš hledat to špatné. Chyba je v bohužel asi v Tobě. Pokud ho nemiluješ, nech ho jít, ať může být šťastný s někým kdo si ho bude vážit ![]()
@Anonymní píše:
@Kobliha51 V tý hypo je i jeho dluh, ale to je jedno, já neřekla, že ho živim, ale že jsem ho živila před tim, než vzal tu hypo, abysme sjednotili dluhy do jedný splátky..
A co tohle?
Nezačla jsem podnikat proto, abych živila svýho chlapa…
Víš, když spolu dva žijí jako partneři, tak prostě je na tom jednou lépe jeden a po druhé ten druhý. A podle toho se navzájem i živí. To je úplně normální. A je zvláštní, že jsi ho živila, tzn. neměl peníze a pak si vzal na sebe hypo a nejednou peníze měl. Obvykle to bývá obráceně.
@Regina Hero Že je „nezkaženej“, nekouká po holkách a měl oči jen pro mě…Svůj volný čas by nejraději trávil se mnou…Dřív jsme si povídali jako kamarádi…Teď už si tolik nepovídáme… ![]()
@Anonymní píše:
@Regina Hero Že je „nezkaženej“, nekouká po holkách a měl oči jen pro mě…Svůj volný čas by nejraději trávil se mnou…Dřív jsme si povídali jako kamarádi…Teď už si tolik nepovídáme…
Tak tohle je dost vratký základ pro vztah, kam má přijít potomek.
@Anonymní píše:
@Regina Hero Že je „nezkaženej“, nekouká po holkách a měl oči jen pro mě…Svůj volný čas by nejraději trávil se mnou…Dřív jsme si povídali jako kamarádi…Teď už si tolik nepovídáme…
A jak by sis to představovala, aby tě to uspokojilo? Stačilo by si víc povídat? A je to proveditelné? Máte pořád tolik společného volného času jako dřív, nebo jste oba dva (nebo jeden z vás) víc v práci a není na povídání tolik prostoru? Nebylo by to stejné i s jiným mužem, kdyby byl na jeho místě? Že by taky nebyl čas na to povídání?
Pokud byste třeba měli dítě, tak se snadno stane, že se nesejdete na to povídání třeba i několik dní… zejména když miminko nebude spací typ a ty budeš pořád kojit, uspávat u prsa a muž bude v práci…
Příspěvek upraven 14.07.14 v 19:18
Na jednu stranu jsem ráda, že čtu, že je chyba víceméně u mě…Alespoň vim, že se s tim třeba dá něco dělat…
Dnes už jdu domu, zítra se ozvu. Díky.
@Honza 12 píše:
Tohle je nedůležitý.. Slovy mojí ženy. Teď už skoro ex. Bylo to fajn. Nikdy jsi neudělal nic špatně. Ale už jsem se posunula někam jinam, a ty mě už nemáš čím obohatit… To se prostě stává…
Hlavně, aby se neposunula směrem dolů. To by asi bylo pro ni překvapení. To jsou takový kecy v kleci. Ale po pravdě, do soužití rodiny nikdo nevidí. Ale tohle je od ní opravdu blbej důvod. Mohla vymyslet něco lepšího. ![]()
Nechapu.. Manzela si vazim za to, ze proste je jaky je. Umi me rozesmat i utesit. Umi me taky pekne stvat a taky si o tom rozumne promluvit. Respektuji jeho nazory i to, ze mi rika veci obcas neprijemne, ale pravdive a s vtipem. Taky plati sve stare dluhy, hypoteku a benzin na jezdeni do sve prace. A nic mu nezbyva. Co se tyce domacnosti, veskerych energii, internetu a jidla to je na me a taky mi nic nezbyva. Ale nikdy jsem mu to nevycetla. Jsme jedna rodina a i kdyz mame dva ucty penize jsou proste nas obou. Nejake rozpocitavani mi pro zdravy vztah nepripada v uvahu. Prezivame od vyplaty k vyplate, ale i tak si dokazeme uzit spoustu krasnych okamziku.
@Anonymní píše:
Myslíte si, že jsem kráva a že jsem zpyšněla a nebo mě tady někdo aspoň trochu chápe?
Jo, přesně tohle si myslím ![]()
A víš jak to je, čím víc se v hov. ně rýpeš, tím víc smrdí. Jinými slovy, když se v tom budeš utápět a litovat se, tím to bude horší.
A jestli ho máš celý život milovat za to, že si vzal hypotéku, aby splatil tvé dluhy? To nemusíš, ale většinou, když si lidi berou hypotéku, počítají, že spolu zůstanou. ![]()
Podle mě akorát hledáš chyby…Myslíš, že jsi tak dokonalá, že on ti nemá co vytknout? Pochybuju. Ale když jsi s někým ve vztahu, tak prostě některé věci musíš přehlížet. A nediv se, že ti neprojevuje lásku, když ho ponižuješ.
Nikdy nikdo nebude úplně podle tvých představ. Asi máš vysoké nároky, tvůj problém. Příští tvoje známost může být klidně zase tyran
![]()