Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to si, má milá, srandu fakt nedělám.
Kdybych vzala jen mou rodinu. Všichni bratranci a sestřenice si vzali pouze svobodné, bezdětné osoby a nikomu vztahy nerozvraceli. Rodina mého manžela také. Všichni. Holt dobrá výchova a jasně stanovené hranice a pravidla. Ty jsi evidentně někde ten špatný vzor sebrat musela ![]()
@Anonymní píše:
@Akinee odvestnikdo nikoho nikam neodvadi, neni to pes, je to clovek, ktery ma sve mysleni. A prece to, ze rodice ziji oddelene, neznamena, ze hodi dite pres palubu. Navic ja stale nic nedelam. A co s tim maji spolecneho rodice?
jsem dospela s ziju sama, a za svoje ciny a jednani jsem plne zodpovedna. Hodne hloupa poznamka.
Mě by jenom zajímalo, jestli všechny tyhle ty světice, co tě tady haní, jsou tak svaté jak vypadají ![]()
A navíc jenom taková malá poznámka: dvě třetiny všech svateb končí rozvodem… tak to těch milenek musí být tedy hodně v České Republice ![]()
@Margit. Tomanova dvě třetiny???
Mluví se o až 50%rozvodovost, což fakt nejsou 2/3 ![]()
Na druhou stranu, nesezdané páry se rozcházejí ještě rychleji a častěji než manželské páry ![]()
@truelly A vy me znate, a znate moji rodinu? A vite jak me rodice vychovavali?
rozebirate tu neco, o cem nemate ani poneti ![]()
@truelly no já Ti nevím… mě rodiče učili i slušnému chování k druhým… a zajímalo by mě, co by mi dcera řekla, kdybych jí jak ty píše zfackovala za to, jakýho chlapa si v dospělosti vybrala… jak píšeš, ten špatný vzor se někde prostě bere ![]()
@Náhodný host píše:
Platí to jen zčásti, nemyslím, že dnes má horší šanci lékařka nebo zdravotní sestra Bc proti holičce nebo kuchařce ap. Je plno lékařských párů a dosti sester uloví doktora. Prostě nesmí být moc náročná, znal jsem více žen zvl. dříve, sama měla maturitu, ale chtěla jedině vysokoškoláka. Přitom tehdy více dívek bylo s maturitou než chlapců, prostě učební obory byly pro kluky, holka mohla jít dělat cukrářku, holičku, ale nějaké strojní obory, elektrikářka nebo do dolů, to časté nebylo. Úrovní třeba zdrávky s maturitou byly tehdy spíš jako lepší výuční list, nebyly srovnatelné s gymnázii ani kvalitní průmyslovkou.
Tak vysokoškolačkám už v podstatné části nic jiného než brát chlapa s nižším formálním vzděláním nezbývá.
Protože už řadu let je víc absolventek VŠ než absolventů, mužů s VŠ už není dost na udržení takové zvyklosti.
Dá se tedy diskutovat, nakolik je mužů s VŠ v podstatě stejně, ale přibyly pseudoobory pro ženy (gender studies, sociální cosi a podobně). Ale formálně a v absolutních číslech je prostě výrazně víc vysokoškolaček než vysokoškoláků.
A co jsem zatím viděl, tak prakticky vysokoškolačka začne k sobě hledat taky VŠ a až po pár marných pokusech jde s požadavky dolů.
Souběžně s tím taky který rozumný chlápek si pověsí na krk ženskou s titulem z nějakého sranda oboru. Neotírám se o ten titul jako takový, ale třeba sám bych si dával pozor, jestli jeho hrdá nositelka není poněkud odtržená od reality.
@Margit. Tomanova coz onto, je to nazor, a jak uz tu nekdo psal, tak jako matka od rodiny bych na to taky koukala jinak, stejne jako ony by na to koukaly jinak v situaci te svobodne bezdetne, ale od toho jsem tu, abych si precetla jine nazory, ale co mi vadi, tak to jsou rozbory moji osobnosti, meho detstvi a vychovy. Ze ja se neurazim, ale timhle tady madam urazi moji rodinu, dela z nas rodinu kde vsichni rozvraceji vztahy a ja mam takovy vzor ![]()
@truelly to si vážně myslím, že jsem si to číslo vymyslela?
koukla jsem na nějaký článek na netu (zřejmě staršího data)
ale myslím, že to přesné číslo asi nehraje roli, jestli je to 2/3 nebo polovina, je to prostě dost nemyslíš? ![]()
@Anonymní píše:
@Margit. Tomanova coz onto, je to nazor, a jak uz tu nekdo psal, tak jako matka od rodiny bych na to taky koukala jinak, stejne jako ony by na to koukaly jinak v situaci te svobodne bezdetne, ale od toho jsem tu, abych si precetla jine nazory, ale co mi vadi, tak to jsou rozbory moji osobnosti, meho detstvi a vychovy. Ze ja se neurazim, ale timhle tady madam urazi moji rodinu, dela z nas rodinu kde vsichni rozvraceji vztahy a ja mam takovy vzor
Mě jen někdy napadá, jestli by byl člověk takhle upřímný i z očí do očí, když by ho nezakrývala rouška vymyšleného Nicku… ![]()
Naprostá většina spolužaček z vysoké má za muže vysokoškoláky. Včetně mě. Ono málokterý chlap snese vzdělanější ženu. Nechtěla bych, aby mi to bylo někdy otloukáno o hlavu, že já jsem ta vysokoškolačka. ![]()
Zakladatelko, dávám ti jen názorný příklad toho, jaký kolotoč pomluv by se v tvém okolí spustil, kdyby sis s ním něco začala a opravdu ho odvedla.
Jedná taková zničila manželství mojí kamarádce, tak se snažila, že ho prostě zničila. To, že za pár let zničila i toho chlapa, to už je snad jen karma ![]()
@truelly tak to potom vysvetluje ty komentare
to je jasne, ze budete drzet s kamaradkou, a chlap je vlastne chudak, ktery byl odvedeny jak pes, pritom to muselo byt hlavne jeho rozhodnuti, ze odejde od manzelky. A jeste je chudak znicenej
pry jedna takova. Jedna takova jaka? Jako ze vsechny svobodne a bezdetne, ktere si neco zacnou se zadanym chlapem, tak jsou stejne? Nevite okolnosti, nevite jak to bylo, to vi jen ten manzel a milenka. Nevidi do toho ani vase kamaradka. To, co je mezi dvema lidmi, se muzete jen domnivat ![]()
Jaká jedna taková? To by bylo na ban, ty komentáře, které se na její hlavu snášely z okolí a to tedy velmi, velmi širokého. Člověk až nevěřil, kdo všechno a jak rychle se o tom dozvěděl. Ale jo, z těch publikovatelných by to byla - mrcha.
@truelly to si delate srandu, ne?
to uz snad trochu prehanite, ne jen ze mi udelate psychologicky rozbor, ale nakonec resite uz i ze me rodice spatne vychovali