Založení rodiny a nejistota ve vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.11.21 15:03

@Chytrak Asi je pro mě těžký si to připustit, díky. Poslední dobou v sobě řeším, že v tomhle mu dost ustupuju. Moji rodiče by taky rádi vnoučata, mají ho rádi, takže občas se ptají, proč to tolik rozmýšlím.

Partner je jinak fajn, opraví cokoliv, objímá mě a tak, ale to pití mě znejišťuje. Z čeho cítíš, že mě má pod kontrolou? :)

• Citovat
  • Upravit
391
20.11.21 15:07
@Anonymní píše:
@Corttez Vařil pivo. A než jsme se poznali, tak jednu dobu fitko a běh. Ale po dobu našeho vztahu běhal jen jednou a ve fitku byl taky jen jednou (vždy se mnou, já cvičím téměř denně).Moc volného času nemá, je unavenej, tak spíš ve volnu dělá něco na domě, odpočívá, nebo hraje na mobilu. Jinak spolu jsme byli na několika výletech, ale v drtivé většině se na všech opil - ať už to byl turistický výlet po „horách“ nebo romantický prodloužený (nebo tak jsem to plánovala já) víkend někde v luxusním hotelu.

Z toho jak mi popisuješ tak asi není moc aktivní člověk, pořád unavenej, odpočívá, hraje na mobilu a dělá něco na baráku. Mno nevím no, já jednu dobu byl taky vymetač večírků ale přestalo mě to bavit a hlavně mě nebavili ranní opičky a z víkendu prdlajs. Ale přišlo to samo od sebe kolem 30tky, možná by to chtělo nějaký popud pro co by se nadchnul aby si priority v životě pozměnil. Zkuste nějakou sportovní aktivitu spolu vymyslet, to by ho mohlo nastartovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.21 15:18

@Corttez Tak prioritu má u něj práce kolem chalupy, koupil si boty na běhání, ale byl jen jednou. To samé s tím fitkem. Chtěla jsem zkusit ferraty (už jsem si nějaké slezla), ale on se tohohle bojí. Kolu nějak nepropadl, já dřív zkoušela i downhilly, ale to pro něj také není.

A když je čas na nějakej výšlap po horách, tak stejně několikrát zastaví někde v restauraci nebo hospodě, tak si pár piv dá. (Na jednom výletě to bylo 10 piv a několik panáků - mně teda stačil čaj).

Nechci nic, co by mu bylo nepříjemný, abych ho neodradila, tak jsem ráda za procházku i po městě, ale stejně se vždycky na nějakej drink chce někde stavit.

• Citovat
  • Upravit
391
20.11.21 15:31
@Anonymní píše:
@Corttez Tak prioritu má u něj práce kolem chalupy, koupil si boty na běhání, ale byl jen jednou. To samé s tím fitkem. Chtěla jsem zkusit ferraty (už jsem si nějaké slezla), ale on se tohohle bojí. Kolu nějak nepropadl, já dřív zkoušela i downhilly, ale to pro něj také není.

A když je čas na nějakej výšlap po horách, tak stejně několikrát zastaví někde v restauraci nebo hospodě, tak si pár piv dá. (Na jednom výletě to bylo 10 piv a několik panáků - mně teda stačil čaj).

Nechci nic, co by mu bylo nepříjemný, abych ho neodradila, tak jsem ráda za procházku i po městě, ale stejně se vždycky na nějakej drink chce někde stavit.

Je toho hodně co se dá dělat i celoročně, ale musí chtít to aspoň zkusit jestli se nerozhoupe ani k tomu tak je to marné. Nechci malovat čerta na zeď ale s postupem času to asi nebude lepší a je pravděpodobné že z něho bude opravdu ten klasický Čech s pupkem a lahváčem v ruce. Jestli ti to je opravdu tolik proti srsti, tak bych to zkoušel být tebou přes ty aktivity aby se zabavil i jinak než chlastem. Buď se pro něco nadchne a nebo ne a jestli ne tak se s ním hold naučíš žít s takovým jaký je a nebo si najdeš někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
20.11.21 15:44
@Anonymní píše:
@Chytrak Asi je pro mě těžký si to připustit, díky. Poslední dobou v sobě řeším, že v tomhle mu dost ustupuju. Moji rodiče by taky rádi vnoučata, mají ho rádi, takže občas se ptají, proč to tolik rozmýšlím.Partner je jinak fajn, opraví cokoliv, objímá mě a tak, ale to pití mě znejišťuje. Z čeho cítíš, že mě má pod kontrolou? :)

Kazdi rodice chteji jednou vnoucata. Ale to pri vyberu otce, kdyz ma tvuj partner takhle velkej problem s alkoholem vubec nemuzes brat na zretel. Oni s nim zit ani vychovavat dite nebudou. A klidne to mame pokud mate dobre vztahy rekni, urcite duvod tveho vahani pochopi. Jste spolu pouhopouhy jediny rok a ty uz ted mas z toho opravneny strach.

Ctu z toho co pises, jak pises, ze mu ustupujes. je videt kdo je u vas dominantni a ze se mu bojis narovinu rict, ze kdyz piti radikalne neomezi, tak s nim mit dite nebudes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.11.21 15:58
@Anonymní píše:

A když je čas na nějakejvýšlap po horách, tak stejně několikrát zastaví někde v restauraci nebo hospodě, tak si pár piv dá. (Na jednom výletě to bylo 10 piv a několik panáků- mně teda stačil čaj).

Tohle všechno + nechci mu mluvit do jeho chlastu, přizpůsobím se mu v čemkoli.
Má životní styl toho padesátiletého, který prý nechce - něco kolem domu, kanape a mobil… a chlast.

Kočko, zdrhej. Jednak ti správně blikají varovná světla ( v jeho případě by to měla být spíš laserová show) kvůli četnosti a množství alkoholu, bez kterého se zjevně neobejde.
A hlavně zníš jako šikovná, aktivní, sportující ženská a on je úplně jinde.
Zkus si představit rodinný výlet s dětmi v kombinaci s jeho zálibou v alkoholu.
Zkus si představit parťáka - sportovce, se kterým můžeš zažít společné ( později rodinné) aktivní víkendy, dovolené a podobný vztah k pohybu, jaká máš ty. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.21 16:22

@Chytrak Vztahy mám s rodiči super. On jim přijde navíc hodně fajn, protože je starostlivej a šikovnej ohledně nejrůznějších oprav a pohodovej. S tím pitím to asi netuší. Mám ráda i jeho rodiče, se kterejma taky vycházíme skvěle. Tak člověk zvažuje a snaží se dávat šance.

Naposledy jsme byla už v koncích, tak jsem mu řekla, že si to takhle s dětma neumím představit a že nechci, aby děti viděli svýho tatínka každej měsíc opilýho. Během této diskuze mu začaly téct slzy a tvrdil, že o mě nechce přijít a tak. Jenže neuplynul ani měsíc a vlastně se situace znovu opakovala když po večeři, kde jsme slavili tedy roční výročí to vzal pak zase zhurta a večer padlo minimálně 5 piv, tři svařáky a tři drinky s rumem. A pak si ještě zahulil.

A při týhle diskuzi zase říkal, že spolu málo paříme, nebyli jsme ani nikde v clubu a že by chtěl i s dítětem pařit tak jednou za měsíc. Tak se občas v těch jeho názorech nevyznám. Jednu dobu shání kočárek, postýlku, nosí informace o dětech od známejch a pak zase ty mejdany nedovede oželet. A to vzhledem k jeho práci máme společný vždy jen dva víkendy v měsíci.

• Citovat
  • Upravit
13048
20.11.21 17:14

Upřímně, člověk přes 30, co používá slovo pařit, by u mě klesl hodně nízko.
Jestli se neumí zabavit tak, že v jeho věku potřebuje pařit(ono to vlastně znamená chlastat), tak je to ubohý nedospělý alkoholik. To, co popisuješ, už je na léčbu, on se zchlastá, kdykoli je k tomu příležitost a nechápe, že co je ve 20 omluvitelné, to je po třicítce nepřijatelné.
Ano, jsme národ alkoholiků a někdo ti tu bude obhajovat, že alkohol a ožírání se do opilosti ke společenské zábavě patří.
To je právě to, co je v naší kultuře problém a co je důvodem toho, že tolik lidí chlastá přes míru.
A ne, ožírání se k dospělým lidem nepatří. Alkohol je společenská záležitost, ale to není důvod pro to, aby byl člověk opilý. Vždy se dá pít tak, že člověk není opilý.
Tady bych vůbec neváhala a klidně dala ultimátum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.11.21 17:37
@Anonymní píše: .....Nechci nic, co by mu bylo nepříjemný, abych ho neodradila, tak jsem ráda za procházku i po městě…

Nechces delat nic, co by JEMU bylo neprijemne, ale delas veci, ktere jsou neprijemne TOBE.

Nikdy, nikdy nevychazej nekomu vstric tak, ze ti v tom bude neprijemne, a uz vubec ne dlouhodobe.

Zvazujes rozchod, tak nemas co ztratit. Muzes byt razna. „Nechci, abys dneska na vylete pil alkohol. Je mi to neprijemne.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.21 20:05

@Lucie_Sx Díky, já se na to snažím koukat ze všech stran, nechci být žena, co by chtěla partnerovi zakazovat pití. Spíš počítám, že ve věku 30plus už chlap ví, co zvládne a nepotřebuje být opilý.

Taky si říkám, jak dlouho tomu ještě mám dávat šanci. A pak mě mrzí, když se občas tváří, že mu ubírám na zábavě, když jsem mu navrhla, ať si dá limit třeba 4 piv, že pak už to přestává mít pod kontrolou.

Jednou mi i řekl, že jsem jako jeho máma. To vysvětlil tak, že ona mu taky vyčítá, že když pije moc, tak říká blbosti a nedá se s ním mluvit.

• Citovat
  • Upravit
13048
20.11.21 20:44
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Díky, já se na to snažím koukat ze všech stran, nechci být žena, co by chtěla partnerovi zakazovat pití. Spíš počítám, že ve věku 30plus už chlap ví, co zvládne a nepotřebuje být opilý.

Normální chlap to ví, ale nedospělý začínající alkoholik to neví a nejspíš nikdy vědět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
20.11.21 20:47
@Anonymní píše:
Ahoj,

je mi už skoro 35 a zatím mi biologické hodiny netikaly, ačkoliv jsem si rodinu vždy uměla představit. Neměla jsem zatím moc štěstí na vztahy. Nyní by to víceméně bylo fajn, mám ho ráda a považuju ho za chytrého a laskavého člověka, co je rodinně založený. Sám už by děti chtěl co nejdřív. Já jsem častokrát na vážkách.

Pochybuju o sobě, zda jsem dostatečně zralá a zároveň mám občas obavy z partnerova pití. Většinou když spolu vyrazíme ven na večeři nebo na drink, tak v pití nějak nemá brzdu. Na jedné večeři dal během tří hodin 7 piv a dva panáky, nebo na poslední večeři (kde jsme se ještě stavili na jeho přání v baru) taky tak 5 piv, tři vína a asi tři džusy s rumem. Na mě je to moc. Párkrát jsem už o tom s ním mluvila, pokaždé slíbil, že se nad tím zamyslí, ale pak to stejně na další akci přepálí.

Tohle mě vždy tak zviklá, že jak je jednu dobu zlatej a laskavej, tak tímhle mi najednou zase začne blikat kontrolka.

Má smysl dál čekat, že se zklidní, nebo je lepší tohle neriskovat? Díky.

Kontrolku mas nastavenou spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
20.11.21 20:51
@RacionalniMuz píše:
Nepřeháněj - co jsem kdy viděl jakékoliv sešlosti, prostě se pije alkohol, na tom nic není - kdyby to bylo divné, nemáš v každém obchodě regály s chlastem. To stejné kouření - prostě to tak lidi mají a buď si jedeš vlastní linii, nebo se přizpůsobuješ davu. A jak psala zakladatelka, klidně si jela i vlastní linii na vodě a užila si to.

Kolem mě je naprosto standard, že jen vlezu do dveří na návštěvu (třeba se něco předává, půjčuje, cokoliv), mám okamžitě přistavenou židli a buď lahváče nebo kalíšek slivovice.

Pro zakladatelku je důležité, jestli je chlap agresivní nebo ne, a pokud není, jestli přecijen nejsou náznaky, to je nutné vysledovat. A pokud to netahá jejich rozpočet do červených čísel a naopak to představuje zanedbatelný náklad, tak bych v tom neviděl nic fatálního. Samozřejmě také není od věci o tom mluvit, rozumným konstatováním a hodnocením situace mu to trochu znechutí - jen to musí trefit tak akorát, aby to mělo na chlapa výchovný efekt, nikoliv se zabejčit a lemtat víc.

U nás doma to tak funguje - občasný nevhodný komentář a připomínka ženy mě donutí se případně zamyslet jak na uplynulým stavem, tak případně budoucím „pitím“, kdy pak ve výsledku některé akce raději vynechám, neboť tak sám uznám za vhodné (ale bez jejího komentáře bych samozřejmě šel a byl pod obraz)…

Ja se ji nedivim, taky bys se za takovou rodinu stydela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
20.11.21 20:59
@Sany80s píše:
Upřímně, člověk přes 30, co používá slovo pařit, by u mě klesl hodně nízko.
Jestli se neumí zabavit tak, že v jeho věku potřebuje pařit(ono to vlastně znamená chlastat), tak je to ubohý nedospělý alkoholik. To, co popisuješ, už je na léčbu, on se zchlastá, kdykoli je k tomu příležitost a nechápe, že co je ve 20 omluvitelné, to je po třicítce nepřijatelné.
Ano, jsme národ alkoholiků a někdo ti tu bude obhajovat, že alkohol a ožírání se do opilosti ke společenské zábavě patří.
To je právě to, co je v naší kultuře problém a co je důvodem toho, že tolik lidí chlastá přes míru.
A ne, ožírání se k dospělým lidem nepatří. Alkohol je společenská záležitost, ale to není důvod pro to, aby byl člověk opilý. Vždy se dá pít tak, že člověk není opilý.
Tady bych vůbec neváhala a klidně dala ultimátum.

Myslim si, ze i kdyby mu dala ultimatum, niceho by nedosahla. On je proste pitka a jestli se ho to bude drzet do konce zivota, je otazka, ale zakladatelka to nema zapotrebi testovat. Uz neni nejmladsi a jestli chce mit deti, tady ztraci cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
20.11.21 21:02
@Zeoli píše:
Myslim si, ze i kdyby mu dala ultimatum, niceho by nedosahla. On je proste pitka a jestli se ho to bude drzet do konce zivota, je otazka, ale zakladatelka to nema zapotrebi testovat. Uz neni nejmladsi a jestli chce mit deti, tady ztraci cas.

Já myslím ultimátum typu léčení do týdne nástup.
To je rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria