Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sany80s píše:
Já myslím ultimátum typu léčení do týdne nástup.
To je rychlé.
No tak to se muze rovnou rozejit, s tim bych nepocitala ![]()
@Zeoli píše:
No tak to se muze rovnou rozejit, s tim bych nepocitala
Já taky ne, ale za pokus nic nedá.
@Sany80s píše:
Já taky ne, ale za pokus nic nedá.
Mas pravdu v tom, ze je to ukazkovej alkoholik do lecebny patrici. Jenze deti nema, tak se obavam, ze zakladatelka pro neho je moc mala motivace.
@Zeoli píše:
Mas pravdu v tom, ze je to ukazkovej alkoholik do lecebny patrici. Jenze deti nema, tak se obavam, ze zakladatelka pro neho je moc mala motivace.
Jezis někdo kdo se 14× za rok opije ještě není ukázkový alkoholik patřící do léčebny. Je rizikový, takže by si měl sám pro vlastní dobro zkusit, jestli bez alkoholu vydrží a trénovat sebeovladani. Časem to může být už konečná, kdy si bude muset vybírat mezi abstinenci nebo alkoholismem.
@Nikolxx píše:
Jezis někdo kdo se 14× za rok opije ještě není ukázkový alkoholik patřící do léčebny. Je rizikový, takže by si měl sám pro vlastní dobro zkusit, jestli bez alkoholu vydrží a trénovat sebeovladani. Časem to může být už konečná, kdy si bude muset vybírat mezi abstinenci nebo alkoholismem.
Kdyz myslis.
@Nikolxx Jen tak pro zajímavost jsem vyzkoušela online kalkulačky alkoholtesteru (samozřejmě to nebude přesné, ale orientačně). A těch 14 opití ročně, který mě vadí nejvíc, tak z toho vychází tak pokaždý něco kolem 1,7 promile. :/
Jindy, kdy si dá pivko až čtyři, to neřeším.
@Nikolxx píše:
Samozrejme, ze on uz je alkoholik i kdyz neni lekarsky diagnostikovanej pokud si neni schopen alkohol odeprit.
Pochop, ze on sam zadne sebeovladani zkouset a ani sebe nijak omezovat v piti extraligy nebude.
Proste on zadnej problem nema, ten ma jen zakladatelka a naopak ona by s nim mela vic parit at on muze chlastat vice ![]()
A pokud zakladatelka si s nim poridi dite, tak musi pocitat s tim, ze on poradne s chlastem prilozi pod kotel, protoze s ni si vubec poradneho zachlastani neuzil. ![]()
@Anonymní píše:
@Nikolxx Jen tak pro zajímavost jsem vyzkoušela online kalkulačky alkoholtesteru (samozřejmě to nebude přesné, ale orientačně). A těch 14 opití ročně, který mě vadí nejvíc, tak z toho vychází tak pokaždý něco kolem 1,7 promile. :/Jindy, kdy si dá pivko až čtyři, to neřeším.
No me prijdou i ty 4 piva denně přes čáru. Přišlo by mi normální kdyby sel 14× za rok na 4 piva nebo nějakou tu oslavu, mezi tím si dal občas jedno se mnou, jinak už bych se bála jestli ho spis neznám pod vlivem, než strizliveho..
@Nikolxx To mám taky už obavy. Já moc alko nemusím, piju občas jen kvůli němu, za sebe by mi stačilo vínko párkrát do roka. Ale respektuju ostatní, že pijí o něco víc než já, což asi většina lidí. Jen se obávám, že partner tu neškodnou hranici překračuje často.
@Anonymní píše: …že jsem jako jeho máma. To vysvětlil tak, že ona mu taky vyčítá…
Tak mu nic nevycitej, ne. Jeho matka opravdu nejsi.
Jakmile si objedna alko, tak se proste zvedni a odejdi.
Nebo te nekdo drzi za nohu…?
@Anonymní píše: … piju občas jen kvůli němu, za sebe by mi stačilo vínko párkrát do roka…
Aha, uz chapu.
Je to marny, je to marny, je to marny.
Za mě je to alkáč a po první excesu by dostal výstrahu a po druhém bych se s ním rozloučila. Mám tedy nulovou toleranci k alkoholu. Tady ten pán je problematický a já bych nebyla ochotná dělat mu odvykacího kouče. ![]()
Zakladatelko, zbav se ho, dokud nemáte společné děti. Za pár let bude v lihu pořád. Jako dítě jsem žila v rodině, kde se dost pilo. Mám těžce naučený odpor k alkoholu a proto i nulovou toleranci k alkoholu. Pro dítě je hrozné koukat se na ožralé rodiče. ![]()
Preco tolerujes, co ti je neprijemne?
Vies ako to dopadne, ked sa pokusis o rozchod a das mu jasne najavo, ze je to kvoli pitiu? Chlapik sa na pol rok (na 2-5 rokov) prekona a neda ani kvapku. Ale! Pride stres, budete nevyspali kvoli detom/pride o pracu a on po alkohole siahne. Lebo dovod NEPIT neni z jeho presvedcenia, neni to jeho rozhodnutie… nevidrzi mu to. Naopak, je to sucast jeho zabavy v zivote a bez alkoholu sa bavit/zit nevie.
Takze bud to budes tolerovat a vezmes to, ze totak proste je a jeho pozitiva to pitie prebiju, stanovite si tvrde pravidla ohladom pitia aby si ty bola v pohode a on pil. Alebo sa utrapis, lebo ti to vadit bude. Alebo sa s nim rozides. Moznosti mas viac. Lenze ani rozchod neni stastny koniec pribehu, lebo dalsi partner, ktoreho stretnes moze mat vadu podobneho raazu (gembler?)…
@Nikolxx píše:
Taky pijes nebo pochaziš že slopající rodiny? Partner zakladatelky Neumí pít. Neměl by to dělat.
@k22 píše:
Preco tolerujes, co ti je neprijemne?
Vies ako to dopadne, ked sa pokusis o rozchod a das mu jasne najavo, ze je to kvoli pitiu? Chlapik sa na pol rok (na 2-5 rokov) prekona a neda ani kvapku. Ale! Pride stres, budete nevyspali kvoli detom/pride o pracu a on po alkohole siahne. Lebo dovod NEPIT neni z jeho presvedcenia, neni to jeho rozhodnutie… nevidrzi mu to. Naopak, je to sucast jeho zabavy v zivote a bez alkoholu sa bavit/zit nevie.Takze bud to budes tolerovat a vezmes to, ze totak proste je a jeho pozitiva to pitie prebiju ALEBO sa utrapis, lebo ti to vadit bude. Alebo sa s nim rozides. Moznosti mas viac. Lenze ani rozchod neni stastny koniec pribehu, lebo dalsi partner, ktoreho stretnes moze mat vadu podobneho raazu (gembler?)…
K první větě - protože se zakladatelka přizpůsobí, aby vztah „vydržel“. Paradoxně je to pak ve vztahu k nevydržení. A vím, o čem píšu, taky jsem si tím prošla.
V zakl. příběhu to není jen o jeho vztahu k alkoholu, ale hlavně o jeho nevztahu k tomu, co má ráda ona, k jejímu ( sportovnímu, aktivnímu) životnímu stylu. A přizpůsobuje se mu i v tomhle - raději vy výšlap na horách, ale jde se na procházku do města. Zakončenou, jak jinak, alkoholem v brutálním množství v baru.
Přitom si myslím, že s jejími koníčky v jejím věku, by neměla problém potkat nového partnera. Ti, kteří sportovali, cestovali, vybíhali " Everesty" a před 40 už by třeba chtěli rodinu… šance rozhodně není malá.
K poslední větě - to vidím přesně naopak, odejít od patologického partnera a se získanou zkušeností si dát šanci na nový vztah. ![]()
@Uslava píše:
Taky pijes nebo pochaziš že slopající rodiny? Partner zakladatelky Neumí pít. Neměl by to dělat.
Nepiju, naopak alkohol povazuju za zbytečné ničení zdraví. Abstinent taky nejsem, nepřijde mi nic hrůzného dat si občas víno nebo pivo, když někdo zrovna chce.
Ale když jsem byla mladší, pila jsem podobne jako on, stejne jako 98% mého okolí, takže i kvůli tomu to nepovažuju automaticky jako závislostni chování, když teď už pít alkohol nepotrebuju. (Pokud bych teda zahrnula spíš to, že pije 2×tydne 2 piva, ne 5×tydne 4 piva)
A za další, zavislostni chování má nějaké charakteristiky, které se nevztahují tolik k množství vypiteho alkoholu, jako spis k důsledkům tohoto pití. Bez přítele zakladatelky tyhle charakteristiky všechny zjistit nelze.