Založení rodiny a nejistota ve vztahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.11.21 11:36

Díky všem za názory. Já už to v sobě řeším několik měsíců. A to rozhodování je těžký. Je fakt, že asi opakuju stejný chyby a dostávám se do problematickejch vztahů (vztah s psychopatem a kvartálním alkoholikem). Proto se toho rizikovýho užívání alkoholu bojím, ale zase nechci být předpojatá.

Oceňuju, že současnej partner dokáže makat kolem domu, téměř veškerej volnej čas tráví se mnou, ale těžko rozumím tomu, proč každá večeře v restauraci nebo výlet skončí jeho opilostí. Když by si dal 4 pivka, tak to neřeším, ale ty kombinace 5 a více piv a pak do toho panáků se mi nelíbí.

Mám ráda jeho rodinu a oni mě, tak jsem se těšila, že to konečně „sedlo“ se vším všudy.

• Citovat
  • Upravit
13048
21.11.21 11:59
@Anonymní píše:

Oceňuju, že současnej partner dokáže makat kolem domu, téměř veškerej volnej čas tráví se mnou, ale těžko rozumím tomu, proč každá večeře v restauraci nebo výlet skončí jeho opilostí. Když by si dal 4 pivka, tak to neřeším, ale ty kombinace 5 a více piv a pak do toho panáků se mi nelíbí.

Protože je alkoholik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.11.21 15:27
@Anonymní píše:
Díky všem za názory. Já už tov sobě řeším několik měsíců. A to rozhodování je těžký. Je fakt, že asi opakuju stejný chyby a dostávám se do problematickejch vztahů (vztah s psychopatem a kvartálním alkoholikem). Proto se toho rizikovýho užívání alkoholu bojím, ale zase nechci být předpojatá.

Mám ráda jeho rodinu a oni mě, tak jsem se těšila, že to konečně „sedlo“ se vším všudy.

Uvnitr se nekolik mesicu uziras a najevo nedas nic :nevim:. Nebo jen lehounce, abys nenastvala.

Tohle kdyz nepredelas, hezky vztah mit nebudes. Ani s nekym dalsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.21 15:41

@Lucie_Sx Já mám pocit, že jsme mu to vždy řekla čistě a férově. Poprvé někdy v květnu, kdy jsem mu řekla, že mám pocit, že alkohol nemá pod kontrolou a zneužívá ho. Řešila jsem s ním, zda si tím neřeší stres nebo depresi.

A od tý doby ještě několikrát. V posledních dvou debatách, který už přecházely do hádky, tak i to, že takhle nechci, aby se choval otec mých dětí, že mám pocit, že mu ve významně ustupuju, a že většina výletů a večeří v restauraci skončí tím, že se opije.

• Citovat
  • Upravit
k22
400
21.11.21 15:58
@Dája999 píše:
K poslední větě - to vidím přesně naopak, odejít od patologického partnera a se získanou zkušeností si dát šanci na nový vztah. :nevim:

Dobre, lenze k patologickemu partnerovi sa clovek nedostane nahodou alebo ze mal smolu. Pokial si vadnych partnerov kocka VYBERA opakovane, je pes zakopany inde - a nie je to vadnymi chlapmi. Ono je celkom jedno PRECO (blb. detstvo a ine traumy), najviac zaujimave je AKO to napravit. Proste ma v sebe nastavene nieco chybne a kym to neopravi, tak spokojny, vyrovnany vztah mat nebude. Lebo na to potrebuje byt ONA sama aspon ciastocne vyrovnana. Mozno sa potrebuje len naucit pevne si stat za SVOJIMI zaujmami a neustupovat, nebyt makka a ked ona sama v sebe bude mat jasno - toto tolerovat nebudem - chlap to vyciti a nieco take si viac nedovoli, lebo vie/citi ze o nu pride. Lenze ona toto v sebe nema. Je makka a radsej ublizuje sebe. Psychoterapie? Rodinne konstelacie? Vztahovy guru, amazonsky samani…??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
21.11.21 16:18

Holka, on už je fakt alkoholik, je mi líto :nevim:

Tahle množství se mu projeví i na zdraví, v padesáti nejpozději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
21.11.21 16:19

Nevěřím vlastním očím co se tu všechno dočtu, ten chlap spojuje alkohol především se společností a večírky. Určitě má problém s alkoholem ale většina z vás ho už odsoudila. Měl jsem možnost s pár alkoholiky pracovat a můžu říci, že má do alkoholové trosky ještě hodně daleko.

To bych mohl odsoudit všechny z vás co se minimálně 3krát v týdnu díváte na Ulici, Prostřeno, výměnu manželek nebo jakoukoliv reality show. Proč? Protože je to podle mě úplné dno a člověk co tohle pravidelně sleduje neví jak efektivně naložit se svým časem.

Zakladatelko ten tvůj chlap není úplně přece v pr**li, neválí se ti každý den pomočený ve svých vlastních zvratkách v kuchyni s flaškou v ruce. Třeba potřebuje jen toršku popostrčit tím správným směrem, tak to zkus a pokud s ním nehneš, tak ok, jdi o dům dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
21.11.21 16:28

Mě se taky jeví jako opilec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
21.11.21 16:44
@k22 píše:
Dobre, lenze k patologickemu partnerovi sa clovek nedostane nahodou alebo ze mal smolu. Pokial si vadnych partnerov kocka VYBERA opakovane, je pes zakopany inde - a nie je to vadnymi chlapmi. Ono je celkom jedno PRECO (blb. detstvo a ine traumy), najviac zaujimave je AKO to napravit. Proste ma v sebe nastavene nieco chybne a kym to neopravi, tak spokojny, vyrovnany vztah mat nebude. Lebo na to potrebuje byt ONA sama aspon ciastocne vyrovnana. Mozno sa potrebuje len naucit pevne si stat za SVOJIMI zaujmami a neustupovat, nebyt makka a ked ona sama v sebe bude mat jasno - toto tolerovat nebudem - chlap to vyciti a nieco take si viac nedovoli, lebo vie/citi ze o nu pride. Lenze ona toto v sebe nema. Je makka a radsej ublizuje sebe. Psychoterapie? Rodinne konstelacie? Vztahovy guru, amazonsky samani…??

To je pravda a je na ní, jestli to bude dál zkoušet v tomhle vztahu s rizikem, že to nedopadne a odejde za rok/dva, nebo s jiným partnerem v jakékoli první jí nepříjemné situaci řekne, že TAKHLE ne.
Osobně bych se ve 35 letech nepouštěla do role „terapeutka v boji s tvými závislostmi“, určitě ne po roce vztahu, bez dětí. A právě s ohledem NA SEBE ( případně budoucí děti) si dala šanci.
Ale rozhodnout se musí zakladatelka.
Píše, že má fajn vztah s jeho rodiči, ale s nimi žít nebude. A ze strany mámy už komentář k jeho opíjení zazněl. Takže zřejmě žádná novinka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.11.21 21:51
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Já mám pocit, že jsme mu to vždy řekla čistě a férově. Poprvé někdy v květnu, kdy jsem mu řekla, že mám pocit, že alkohol nemá pod kontrolou a zneužívá ho. Řešila jsem s ním, zda si tím neřeší stres nebo depresi.A od tý doby ještě několikrát. V posledních dvou debatách, který už přecházely do hádky, tak i to, že takhle nechci, aby se choval otec mých dětí, že mám pocit, že mu ve významně ustupuju, a že většina výletů a večeří v restauraci skončí tím, že se opije.

Psi stekaji, ale karavana tahne dal.

Jen mluvis a skutek utek. Porad se mu prizpusobujes.
Kolikrat ses zvedla od stolu a odesla??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.21 22:48

@Lucie_Sx No, vlastně jsem se zvedla a odešla asi 3×. Ale nemyslim si, že tohle je správný řešení.

• Citovat
  • Upravit
297
18.12.21 03:19

Zakladatelko,
víš co je skvělý? Že ses přišla jakoby poradit.
Spousta žen sem píše, jak ten jejich chlastá/hraje bedny/mlátí je, ale ona ho miluje, no a tak si udělají mimíska, někdy dva. OMG!!

Je v pořádku, že ti alkohol vadí, vidíš to nyní jako problém a představ si to do budoucna!
To, co popisuješ, to je jakože moc, no. Ono se to může časem úplně snadno zhoršit /jako nemusí, ale…/ Neříkám, že by snad byl alkoholik, ale upřímně - taky by mi to vadilo.

Osobně bych toto nedala, rozhodnot se však musíš sama :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria