Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak asi se nezklidní. Ale pokud nepije takto denně, ale pouze výjimečně. Tak bych v tom zas neviděla takový problém. Pokud je jinak v pohodě.
Tak záleží na tom, jak se potom chová a jak často ty akce jsou. Pokud je potom protivný a je to každý týden, asi bych šla od toho. Na druhou stranu mám spoustu kamarádů, kteří se umí jednou za měsíc pořádně rozjet a jako tátové jsou skvělí.
Jak je to casto?
Pri tom hovoru jsi jen naznacovala nebo jsi byla razne konkretni?
@Lelanda99 @Lucie_Sx @Aduš8 Tak pár piv si v týdnu dá, tyhle „přepaly“ jsou tak jednou do měsíce. Agresivní ale není. Jojo, řešila jsem to s ním několikrát, vlastně od počátku jsem mu řekla, že mi přijde, že občas nemá stopku, zda se tím nesnaží řešit třeba stres nebo depresi a tak.
Pak takto ještě několikrát a naposledy už to bylo i důraznější, že jsem mu řekla, že mám strach, aby to nesklouzlo k alkoholismu, toho se bojím, protože jsem žila s kvartálním alkoholikem.
Mrzí mě, že takto skončí většina našich výletů. A nechci, aby někdy moje děti měly takovej obrázek, že se tatínek na večeři či dovolené vyleje pokaždé jako váza.
@Anonymní píše:
@Lelanda99 @Lucie_Sx @Aduš8 Tak pár piv si v týdnu dá, tyhle „přepaly“ jsou tak jednou do měsíce. Agresivní ale není. Jojo, řešila jsem to s ním několikrát, vlastně od počátku jsem mu řekla, že mi přijde, že občas nemá stopku, zda se tím nesnaží řešit třeba stres nebo depresi a tak.Pak takto ještě několikrát a naposledy už to bylo i důraznější, že jsem mu řekla, že mám strach, aby to nesklouzlo k alkoholismu, toho se bojím, protože jsem žila s kvartálním alkoholikem.
Mrzí mě, že takto skončí většina našich výletů. A nechci, aby někdy moje děti měly takovej obrázek, že se tatínek na večeři či dovolené vyleje pokaždé jako váza.
Na vyletech by mi to teda vadilo, něco je si dat nekde víno nebo pivo venku, ale něco jinyho je se hned opit. Zkusila bych mu říct, at už to nedělá, a když to nebude zvládat tak to řeší. Třeba mu něco chybí a takhle to řeší.
Čekám, že se tady objeví názory, že na dítě už je čas za 5 minut 12 a že máš aspoň nějakého chlapa, dítě je vše, blbce se můžeš kdyžtak vždy zbavit a dítě Ti zůstane.
@Anonymní píše: …Mrzí mě, že takto skončí většina našich výletů. ,......
Kdyby to bylo sem tam oslava, tak budiz. Ale kazit vsechny vylety je na povazenou.
Zkusila jsi byt raznejsi? Nedovolit objednat, vylit mu to a tak.
Nebo tam vazne sedis, koukas jak si objednava a primo s tebou u stolu to pije a pak se ho chapave ptas, jestli chudacek nema depresi…?
@Lucie_Sx No, to bych nechtěla budit takovej rozruch. Jen jsem třeba řekla, že já už nechci další drink. On si ale objednal pro sebe. Jednou jsme i zkusila říct, ať už jdeme ven na vzduch. Ale párkrát už jsem byla ráznější, v tom smyslu, že jak mi ruply nervy, tak jsem při tý hádce doma v soukromí zvyšovala hlas.
Tak teď se ani nedivím, že ti bliká kontrolka. Pokud se takhle zřídí pokaždé, když má záminku, má problém s alkoholem. Jinak by si to dokázal v pohodě odpustit
@Aduš8 Jsme spolu rok a minimálně 10× měl takovej přepal. A ještě říká, že spolu skoro nepaříme. U všech těchto akcí jsem s ním byla.
Jako nejdelší doba, kdy byl během toho roku úplně bez pití, tak bylo po dobu nemoci, kdy bral antibiotika (cca. 3 týdny).
Já rozhodně ale nepotřebuju tolik, dokonce jsem jedno životmí období dobu pařila s kámošema i jen na vodě a užili jsme si to všichni i tak (oni teda pili alko).
@Klopotkova Chápala bych takovou reakci. Ráda pracuju, nejsem ale kariéristka, jen jsem neměla zatím štěstí. A rozhodně si nechci pořizovat děti jen proto, že mám čas. Přeci jen bych jim nedala moc hezkej dárek, když by neměly pohodovou rodinu a fajn tátu.
Dala bych od něho ruce pryč. Jsem z rodiny, kde se většina chlapů (táta, strejdové, bratranci) ráda napije a na rodinných sešlostech se v podstatě bez alkoholu vůbec neumí bavit. Anonym, stydím se za rodinu.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx No, to bych nechtěla budit takovej rozruch. Jen jsem třeba řekla, že já už nechci další drink. On si ale objednal pro sebe. Jednou jsme i zkusila říct, ať už jdeme ven na vzduch. Ale párkrát už jsem byla ráznější, v tom smyslu, že jak mi ruply nervy, tak jsem při tý hádce doma v soukromí zvyšovala hlas.
Tak to zkus, nez to zabalis.
Celkem nemas moc co ztratit.
Mozna by pro zacatek stacilo rict „Fakt mi vadi, ze uz zase pijes“, sbalit se a odejit.
Ahoj,
je mi už skoro 35 a zatím mi biologické hodiny netikaly, ačkoliv jsem si rodinu vždy uměla představit. Neměla jsem zatím moc štěstí na vztahy. Nyní by to víceméně bylo fajn, mám ho ráda a považuju ho za chytrého a laskavého člověka, co je rodinně založený. Sám už by děti chtěl co nejdřív. Já jsem častokrát na vážkách.
Pochybuju o sobě, zda jsem dostatečně zralá a zároveň mám občas obavy z partnerova pití. Většinou když spolu vyrazíme ven na večeři nebo na drink, tak v pití nějak nemá brzdu. Na jedné večeři dal během tří hodin 7 piv a dva panáky, nebo na poslední večeři (kde jsme se ještě stavili na jeho přání v baru) taky tak 5 piv, tři vína a asi tři džusy s rumem. Na mě je to moc. Párkrát jsem už o tom s ním mluvila, pokaždé slíbil, že se nad tím zamyslí, ale pak to stejně na další akci přepálí.
Tohle mě vždy tak zviklá, že jak je jednu dobu zlatej a laskavej, tak tímhle mi najednou zase začne blikat kontrolka.
Má smysl dál čekat, že se zklidní, nebo je lepší tohle neriskovat? Díky.