Zase ty tchýně :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vikca
31.5.10 11:56

Tchýně zajde tak daleko, jak ji pustíš. Před lety
k nám tchánovci přijeli nemocní, pod heslem bereme paralen a je nám líp. Tak jsem je vyhodila ještě z předsíně. Nemilosrdně. Tchýně by si k našim třem dětem
nikdy nedovolila nic, co by nám vadilo, přesně ví, kam může zajít. Stanov hranice tak, jak Ti to bude vyhovovat. Ve vší slušnosti (jednou budeme tady tchýně), ale jasně, srozumitelně a trvej na nich.

• Citovat
  • Upravit
1180
31.5.10 11:57
Pitrísek1 píše:
Wiolla, to víš, že jsem řekla, že jdemk ven. Máme u domu koně. Noa co ona?? Chtěla jít s náma :-P

já bych jí držela pevně v náručí a opakovala bych „NEDÁM, NEDOVOLÍM!“ Co ti může udělat? Nic, maximálně se urazit, tím líp pro tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
31.5.10 11:58
Pitrísek1 píše:
Holky, mám strach udělat scénu. Je mi to nějak blbé. Radši nekomunikuji a mám sklopený zrak:-) …

Teď budu tvrdá, ale: pak si za tuhle situaci můžeš sama!

Znovu opakuji, ostatní si k tobě dovolí jen to, co jim ty sama dovolíš. A ty jim toho dovoliš opravdu hodně. Tak se pak nediv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
31.5.10 12:00
Pitrísek1 píše:
Wiolla, to víš, že jsem řekla, že jdemk ven. Máme u domu koně. Noa co ona?? Chtěla jít s náma :-P

Tak ať jde. To je lepší varianta, než že ti dítě odvede. Když půjde s váma, tak je to v tvé režii a dělá se to, co chceš ty. Ona se jen přidává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
31.5.10 12:00

Pitrísku jsi dospělá??? JSI..Je to tvé dítě??? JE.

Prosím tě přestan fnukat a propleskni se !!!( to myslím v dobrém ) je čas se vzchopit..
Jak dlouho si myslíš, že tohle dokážeš vydržet?? Dokud ti malá nezačne říkat teto a babičce maminko moje milovaná???
Doporučuji se zdravě naštvat a udělat radikální řezy - neotvírat dveře, nekomunikovat, půjčovat jen když ty chceš, být tvrdá..
už mi jejich chování začíná připadat patologické..
Držím palce..
Ps. ty máš být pro své dítě jistotou pevnou jak skála - s tímhle přístupem , že sklopíš hlavu chceš obstát???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
31.5.10 12:04

lIZBETH PRÁVĚ, ONI JÍ VŠECHNO POVOLÍ, POTOM NA NĚ NATAHUJE RUČIČKY. Když si pro ni přijdu kolikrát mě ani nezaregistruje.
Ale MM jen řekne, že oni si ji chtějí taky užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
31.5.10 12:04

lIZBETH PRÁVĚ, ONI JÍ VŠECHNO POVOLÍ, POTOM NA NĚ NATAHUJE RUČIČKY. Když si pro ni přijdu kolikrát mě ani nezaregistruje.
Ale MM jen řekne, že oni si ji chtějí taky užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
31.5.10 12:05
Pitrísek1 píše:
Ale MM jen řekne, že oni si ji chtějí taky užít.

Nečekej co ti na všechno řekne tvůj manžílek a konej.. vše co píšeš už je dost, aby jsi změnila přístup.. fakt dost alarmující..to bych nehodila za hlavu.
bude to jenom horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
31.5.10 12:06

Teda jak jsou moje máma i tchýně v pohodě, tak kdyby si tchýně přišla pro malýho k našim, tak mamka by jí ho rozhodně nedala. :mrgreen: Ta by se rvala jak lvice…

Přesně tak a hlavně teda když už jsem svěřila dítě svým rodičům,tak chci aby ho hlídali oni a né,že si pro něj může kdokoliv přijít… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.5.10 12:11

Pitrisku, teď jsem dočetla diskusi, je mi to moc líto. :wink: Tohle je fakt problém a pouhá promluva s tchýní to asi nezachrání.

Velký problém vidím v tom, že manžel nestojí za tebou, defakto schvaluje chování své matky.
My máme také s tchýní své problémy, ale mám obrovské štěstí v tom, že manžel stojí za naší rodinkou a jde klidně i proti své matce.

Bude to chtít nějaký radikální řez, aby se problémy vyřešily. Nemyslím to teď nijak špatně, ale co zajít poradit se s psychologem? Vylíčit mu své problémy, třeba byste společně na něco rozumného přišli. Z tvých příspěvků je znát, že už jsi z toho vyčerpaná.
Přeju hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12959
31.5.10 12:11

Pitrí: Holky mají pravdu..Já bych to prostě řešila tak: Návštěva? - Pouze v případě,když zavolají předem a ty budeš souhlasit.
To samé s tím,kdy si ji budou chtít pochovat - zeptat se a ne ,že ti ji rovnou vyrvout z náruče..
A s tím ,že jí vše dovolí? Taky bych řešila,prostě se budou řídit tvými pravidly,jinak žádné půjčování nebude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
31.5.10 12:19

Holky, mám pocit, že tady promluva nepomůže. O psychologovi jsem uvažovala, protože se opravdu hrozně trápím. Jsem nepříjemná i na MM, kterého moc miluju. Je mi moc líto, že nám to kazí vztah. Nemůžem si ani malé pořádně užít, ABYCH NESTRSOVALA, kdy zazvoní tel.
S manželem v tomto počítat nemůžu, jenom mi vždycky nadá, co si jako stěžuju. Takže opravdu nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.5.10 12:20

Já se právě bojím, že tchyně od Pitriska je ten typ člověka, co si prostě nedá říct.

Stejné je to i u té naší. Dělá si věci po svém a nedá si říct, že my to máme jinak. Nicméně jsou to víceméně drobnosti - kupuje malému velké hračky, když ví, že bydlíme v malém a sotva se vejdeme nebo malému nosí kindervejce, které mu stejně nedáváme (čokoládu sežereme my a hračku vyhodíme, neb je na něj moc malá). Nedá si říct a kupuje to stejně. Vyhazuje zbytečně peníze a pak si stěžuje, že nevyjde.

Stejně tak mi malého rve z náruče při každé návštěvě, sotva otevře dveře. Malý samozřejmě k ní nechce, při každé návštěvě jí říkáme, že ho musí nechat 5 min okoukat a pak bude vše ok. Nikdy to nedodrží, malý řve, nechce k ní a tchýně odchází naštvaná :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4332
31.5.10 12:20

Pitrísku myslela jsem, že nebudu reagovat , ale po dočtení posledního vývoje událostí mi to prostě nedá.

Trefně Ti to tady děvčata vysvětlují - TY JSI MÁMA !!! TY ROZHODUJEŠ !!!

Ale k tomu je potřeba aby ses začala jako dospělá chovat - promiň mi tvrdost - ale zatím vůbec nejednáš jako máma dítěte, ale jako dítě, které se z druhým dítětem přetahuje o hračku :roll: . Hrozné na tom celém je to, že tou HRAČKOU je TVÁ DCERA . Proboha jednej , nenech se vytlačit ze života své holčičky !

Řekla jsi o tom jak se tchýně chová ještě někomu jinému, než manželovi , ve kterém oporu nemáš????

Chování Tvé tchýně mne nenechává v klidu, připadá mi takové nezdravé (lépe to nevyjádřím :oops: ) .

Normálně se seber a jdi ke tchýni a úplně stejným způsobem jako ona si VEM SVÉ DÍTĚ domů!!!! Pokud bude problém, tak pohroz, že už malou neuvidí. Musíš být tvrdá, protože jde o malou a ne o Tebe - sakra BOJUJ :zed: !!!!

Kdybych bydlela blíž, tak bych šla i s Tebou, jak mne to nadzvedlo 8-o :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
31.5.10 12:23

Jsem na ně nepříjemná, zlá, ale všechno marné…MM nad tím vším jen mávne rukou, ale mě to normální nepřijde.Jo a už vykládá, kam bude malá všude chodit do kroužků a bude za ní chodit a se vším se svěřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová