Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alenka84 píše:
@ropucha 02 jenže v zimě a v létě je světlo úplně jinak, takže to nějaký význam má…ale kdyby měl být jen jeden, tak za mě určitě zimní, jinak bych musela v zimě pracovat tak dvě hodiny potmě, fuj
Opravdu nemá, hodně jsem o tom četla, ale hádat se nechci.
Taky mi to vadí a cítím to na sobě, hlavně tu změnu na letní čas. Pár dní jsem po ránu jak praštěná palicí a trvá mi než se srovnám. Je fakt, že na MD jsem to nevímala, ale v obodbí, kdy se musí vstávat do práce a školy, školky tedy ano. I dcerce se hůř vstává těch pár dní než si zvykne.
@lucenka píše:
Tak u nás by to mělo jediný efekt… chodil by spát bez keců, že je venku ještě světlo. Takže bych to celkem uvítala.
U nás se taky děti diví, mají pocit, že jdou do postele pomalu v poledne. Ráno je nejde vzbudit. Jak to mám rozhozené já, ani nepočítám. Večer nemůžu usnout a ráno se má o to dříve vstávat…
@Krasavicaa Ne každý to zvládá v pohodě, já trpím nespavostí a každá změna mě rozhodí, tato je navíc dost velká. ![]()
@jessikka Do toho Thajska nás nikdo nepošle násilím na 7 měsíců, že? Letní čas nám násilím dají všem. Trochu rozdíl.
My to tentokrát ani nepostřehli - právě proto, že už máme školkový dítě, který si navíc zrušilo odpolední spaní, tudíž večer je prostě utahaný
Dokud byla menší a jela si po svým změna nezměna, tak jsem to trochu řešila a chvilku to trvalo, než jsme se sjednotili s novým časem. Teď naopak bylo fajn moct jí zahnat do postele vlastně „dřív“ a taky ráno, když mě tahala z postele v 6, tak když jsem si uvědomila, že je vlastně už 7, nebylo to tak brutální
Akorát to světlo po ránu, to mi chybí, ale ono je to i tím počasím - tady je zataženo, hnusně, mrholí ![]()
@LucaLuca prave ze na 7 mesicu by to bylo v pohode. Ale co ten tyden tam a gned zase nazpet. To musi byt pro telo teprve masakr. Ti, co jim jedna hodinka za pul roku vadi, to zakonite nemohou prezit. A netvrd mi, ze radsi neipousteji nase pasmo.
@Gerberka píše:
Jó, na mateřské – to se nedivím, že vám to nevadí. Běžně, jak byla ta změna, tak jsem si ten první týden chodila lehnout s malým a taky jsem si lebedila, jak mi to nevadí a co na tom ti druzí mají. Ale do práce/školky/školy – je to prostě nevýhodné.
Já třeba na mateřské nejsem
… a nevadí to ani dětem, ani manželovi, ani mně. V noci, než jdeme spát, přeštelujeme hodiny a do druhého dne na to zapomeneme.
Za dva tři týdny bude stejně světlo ráno i večer ![]()
@jessikka píše:
@LucaLuca prave ze na 7 mesicu by to bylo v pohode. Ale co ten tyden tam a gned zase nazpet. To musi byt pro telo teprve masakr. Ti, co jim jedna hodinka za pul roku vadi, to zakonite nemohou prezit. A netvrd mi, ze radsi neipousteji nase pasmo.
Bože, to bylo srovnáníí, že na dovolenou jedeš dobrovolně (čili i víš předem, že budeš mít jinej čas) a čas ti dají centrálně. Já třeba naše pásmo neopouštím…
Každý rok znovu a znovu, tomu říkám samonasírací systém.
Najděte si holky něco co vám vylepší náladu a udělá hezký den. ![]()
Nám to nevadí, nikomu. Kdyby nebylo některých hodin, které musím přeřídit ručně, tak to vůbec nepostřehneme. Vstávat do školy se dceři nechce nikdy, takže žádná změna.
@Gerberka Tak si kup zatemňovací závěsy a budeš mít v ložnici na spaní světla akorát.
@julina11
Nevadí to mě ani mým dětem, ale popravdě v tom smysl nevidím a klidně bych byla za zrušení. ![]()
@PetiteFillette píše:
Nám to nevadí, nikomu. Kdyby nebylo některých hodin, které musím přeřídit ručně, tak to vůbec nepostřehneme. Vstávat do školy se dceři nechce nikdy, takže žádná změna.
Přesně
Já si toho tentokrát všimla v neděli až poté, co jsem v kuchyni nevěřícně koukala na velké hodiny, na kterých bylo o hodinu míň… a jako blbec jsem se šla zeptat manžela, jestli máme náhradní baterky
![]()
I se skolkovym ditetem je mi to uprimne receno naprosto jedno. Za tyden se s tim srovna kazdy.
Na změnu času jsem se těšila a naprosto mi vyhovuje. Starší nebude vstávat okolo půl sedmé, ale až okolo půl osmé a mladší nebude mít poslední kojení okolo osmé, ale okolo deváté. Dneska na další kojení například vstávala v pět, to je nádhera. ![]()
I když jsem ještě doma s holkami nebyla, tak mi to vyhovovalo úplně stejně.
Tomu, komu večer v létě vadí světlo, ten ať si nakoupí žaluzie nebo závěsy. ![]()
@Vcielka píše:
Každý rok znovu a znovu, tomu říkám samonasírací systém.
Najděte si holky něco co vám vylepší náladu a udělá hezký den.
Souhlasím. Kéž by byl můj jediný problém změna času, to bych fakt byla šťastná ![]()