Závist a naschvály, už jsem zoufalá

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3067
11.7.12 14:11
@simoušek píše:
A jak tu manzelku mam pozvat kdyz nas nema rada a pomlouva manzela.ale to nereste omlouvam se ze jsem zalozila toto tema kazdy jsme nejaky kazdy nejak zijem a nemuzem za to ze nas lidi nemaji radi

Já si osobně myslím, že je to o celkovém přístupu k okolí a životu. Lidé z tebe vycítí, jestli víc prezentuješ, co máte, kam jedete a tak.
Stačí, že vidí oblečení, auto. Pokud je k tomu ještě třeba odmítavý výraz v tvém obličeji, což by mohl být, podle toho, jak se stavíš k lidem: všichni jsou špatní, závistiví, negativní… tak to na mě dělá dojem.

A tady sis zase ověřila, jak jsou lidi hnusní, podle toho, žes neměla zakládat diskuzi, se ti to zase potvrdilo. Možná větší pokora ke všemu? :nevim:

• načítám...
31594
11.7.12 14:12

Jinak ještě zkušenost tady z emimina, při očekávání prvního dítěte jsem chodila na diskuzi. Začla tam chodit i jedna holčina. Její partner měl spoustu peněz. Nakupovala se výbavička, takže se samozřejmě i mluvilo o tom, co kdo zařizuje, co to stálo. A ona se vymykala, protože se kupoval nábytek za desítky tisíc, drahý kočár, pořád se kupovalo něco drahého a měla toho fakt plnou pusu. Upřímně - lezla mi na nervy a to jsem sama neměla hluboko do kapsy…
No nic jsem nepsala, ostatní holky taky ne, přeci jen v tom psaném projevu to člověk může vypustit, nepřečíst. Trvalo pár měsíců a postupem času začla být míň zaměřená na peníze a víc zaměřená na ty věci okolo - pocity, zážitky, plánování, plkání o běžných věcech. Postupem času jsem zjistila, že je to hrozně milý, srdečný a přející člověk. Ale musela nejdřív přestat furt mlít o penězích, o tom, co si koupili atd A rozhodně to tehdy nedělala schválně, nebyla to nějaká nafoukaná kráva, jen se vyskytovala ve společnosti, kde se o penězích běžně mluvilo, protože nebyly problém :nevim:

• načítám...
Anonymní
11.7.12 14:14
@carola píše:
Anonymko, já ti nevím. Mám kamarádku, která je taky hodně za vodou, ale naopak má kamarádek okolo sebe dost. Určitě se potýká i se závistí, ale ona je od přírody velká pohodářka a s ničím si hlavu neláme a je to taky moc hodná holka.

těžko říct, my jsme na malém městě. a tady prostě se peníze a sláva neodpouští :nevim:

• Upravit
29350
11.7.12 14:16

Ježíšmarjá, neřeš, že tě někdo nepozdraví nebo neodpoví na pozdrav… takoví lidi jsou a budou, na vesnici zvlášť, a když se člověk přistěhuje, tak ho „starousedlíci“ dlouho neberou na vědomí… zejména když nechodí chlastat pivo do místní putyky, netráví víkendy na místním fotbalovém hřišti nebo má prostě jen jiný životní styl… ale to ještě neznamená, že vás nemá nikdo rád a že jsou lidi zlí…
Svůj čas trávíme s těmi, s kým si máme co říct, koho máme rádi a kdo má podobné zájmy, záliby a názory na život… a když je někdo prostě jiný a vadí mu, jak žijeme, tak ho necháme žít v jeho světě… ale že by mě to mělo trápit, to ani náhodou… každý máme to, co jsme si vybrali, co chceme a jak to chceme…
Lidi si závidí i mnohem méně, i věci, co člověk sám nijak neovlivní… takže tím bych se nezatěžovala… užívejte si toho, co máte a prostě žijte tak, abyste si jednou mohli říct, že to za to stálo… osobně bych byla spokojená s tím, že nemusím počítat každou korunu a můžu dětem i sobě koupit to, co je potřeba… a dělala bych dál, co mě baví a nečekala, že mě bude celý svět milovat…
Své přátele si přece vybíráme sami… když nám nesednou sousedi, tak se s nimi přece nemusíme stýkat víc, než je běžné… a to, jestli mě někdo pomlouvá, nebo ne, to mi nevadí… lidi, kteří pomlouvat chtějí, tak to dělat budou, a kdo ne, tak ten to prostě dělat nebude… někdy pomlouvají i ti, co naoko budí dojem, že jsou nejlepší přátelé a jsou samý úsměv…
Nedovedu si představit, jaké naschvály vám můžou dělat… co tě vlastně konkrétně tak moc trápí?

• načítám...
4118
11.7.12 14:23

Když se podívám kolem sebe, pokud jste „velkopodnikatelé“ na vesnici, je jasné, že se na vás lidé koukají „jinak“.
Jediné, co můžu poradit, buď sama sebou a nauč se závistivce slušně ignorovat. Jde o člověka a ne o peníze. Pokud jim jde jen o peníze, nestojej ti za trápení, fakt ne :hug:
Pokud v tom žiješ od malička, mohla bys na to už být zvyklá, ne? :think:
Já osobně jsem se teda odjakživa schovávala (u nás to naštěstí šlo). Takže ani mí nejbližší vlastně nevěděli, co jsem zač :nevim:
Můj strejda se závistivcama bojoval úplně skvěle, prostě začal chodit do hospody na mariáš - za chlapama, kterým byl nevíc trnem v oku. Choval se úplně normálně, jejich hnusné narážky odrážel milými vtípky. Když pochopili, že je úplně normální člověk, a že ho nenaštvou a k ničemu nevyprovokujou, dali mu pokoj ;)

• načítám...
15319
11.7.12 14:27

Vždycky budou na světě závistiví lidi, ti, co pomlouvají, co neodpoví na pozdrav, co jen zírají, jak vypadáš a v čem jedeš. Tak se tím netrap a prostě si jich nevšímej, bude se ti líp dýchat. Ty je nezměníš tím, že se jejich přístupem budeš užírat a tím, že se budeš snažit se jim „zalíbit“.
A kamarády prověří jen čas, to tak taky bohužel je.
Na druhou stranu být tebou, tak se zamyslím, jestli před nimi nemluvím příliš často o penězích, kolik co stálo, co jsem si zas koupila nového, kde jsme byli na dovolené a tak.
Možná už to tady mezitím napíšeš, ale připojuju se k těm, co je zajímá, jaké naschvály ti kdo dělá.

• načítám...
ncc1701
11.7.12 14:28

Mám kamaráda, který jen pasivně vydělá měsíčně nějakých čtvrt milionu(pronájmy, provozovny apod.), k tomu chodí do klasické práce, kde si na dalších padesát přijde. A je to jeden z nejlepších přátel, které mám. Na nic si nehraje, o penězích nemluví, nikdy se nikomu neposmíval za nemoderní byt, staré auto, neznačkové hadry. Když něco společně podnikáme, vše platíme napůl jako rovný s rovným. Ke svým zaměstnancům se chová jako kolega s autoritou, ne jako nadřazený borec, co ví všechno.
Kdyby tedy platilo, že mít peníze = budit se nevoli v ostatních, pak by žádné přátele neměl. Ten pes bude, zakladatelko, zakopanej někde jinde. Protože pro přátelství, stejně jako pro vztah, finanční limity neexistují.

• Upravit
402
11.7.12 14:28

Ty me neznas tak si pis co chces! ja tady neresim penize ale okoli lidi jak se k nam chovaji proc pomlouvaji, jestli to je zavist nebo ne! nebo co ty lidi k tomu vede!

• načítám...
29350
11.7.12 14:31
@simoušek píše:
Ty me neznas tak si pis co chces! ja tady neresim penize ale okoli lidi jak se k nam chovaji proc pomlouvaji, jestli to je zavist nebo ne! nebo co ty lidi k tomu vede!

A to takhle útočíš vždy a všude? Nevím, komu jsi adresovala tento tvůj komentář, ale dostávám dojem, že jsi už předem „přednas. aná“ a od toho se možná odvíjí další reakce…

• načítám...
46669
11.7.12 14:33
@simoušek píše:
Ty me neznas tak si pis co chces! ja tady neresim penize ale okoli lidi jak se k nam chovaji proc pomlouvaji, jestli to je zavist nebo ne! nebo co ty lidi k tomu vede!
@Regina Hero píše:
A to takhle útočíš vždy a všude? Nevím, komu jsi adresovala tento tvůj komentář, ale dostávám dojem, že jsi už předem „přednas. aná“ a od toho se možná odvíjí další reakce…

Něco podobného mě napadlo. Jestli zakladatelka takto reaguje vždy a na všechno, tak se asi už nedivím, že ji lidi soudí, pomlouvají, nebaví se :nevim:

• načítám...
ncc1701
@simoušek píše:

Co je k tomu vede? Vzájemné chování jeden k druhému podle mě.

• Upravit
684
@simoušek píše:

Tak ja bych rekla, ze to v ty zavisti mozna ani nebude… :roll:

• načítám...
402
11.7.12 14:34

Tak ono je taky to ze nekteri nemaji radi meho manzela proto nemusijou aji me.ja nejsem namyslena jsem v pohode kazdyho zdravim slusne vsem okolo odpovim, tak nevim v cem to je.

• načítám...
4118
11.7.12 14:36
@simoušek píše:

8o Tady tě nezná nikdo!!!
Snažíme se ti tady pomoct. Takhle hnusná býváš i na své okolí? Pokud ano, chápu, že se k vám chovají ošklivě.
Asi jsi naštvaná, zoufalá… Dej se dokupy a opravdu se nauč pomlouvače ignorovat! Fakt ti za to nestojej :hug:

• načítám...
12154
11.7.12 14:36
@simoušek píše:
Tak ono je taky to ze nekteri nemaji radi meho manzela proto nemusijou aji me.ja nejsem namyslena jsem v pohode kazdyho zdravim slusne vsem okolo odpovim, tak nevim v cem to je.

Simo, ono to není jen v pozdravech. Zkus být prosím, konkrétnější v těch naschválech, co vám okolí provádí.
Já pořád nějak nechápu, co tě totiž rozčiluje. Teda krom toho, že ty mluvíš o penězích a nenávisti k tvému muži a o tom, že ti sousedé neodpovídají na pozdrav… :think: :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová