Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šáruší píše:
To je strašný ta písnička, taky u ní dneska brečím. Teď jsem četla rozhovor s tou paní, co o něm točí dokument, točili ještě před 14 dny a ta tam říkala, že byl smířený a nesmírně klidný, jediný, co ho bolelo, že opouští holky, že začal s rodinou tak pozdě, že to ho bolelo. Nedivím se, umíral, věděl to, ani nepodstupoval léčbu a koukal na ty cácorky. Koukám na tu píseň a brečím, nejdojemnější rozloučení s dítětem, jaké jsem kdy viděla. Už napořád bude tahle písnička jedinečná a tak strašlivě zoufale smutná.
Viď?
@KalamityJohn píše:Non dolet, Paete!
A po americky nevieťe???
Smutná zpráva. Už nám těch žijících legend moc nezbývá. Proto se musíme naučit o to víc, se jich vážit. Jako například Jiřinka Bohdalová, Helenka Vondráčková, Jaromír Nohavica. Jsou to naše národní poklady.
Mam Kaju Gotta spojeneho s detstvim. U me babicky jsem na nej tancovala, klasickej gramofon, a ja u vytrzeni. Mam rada pisnicku Leta prazdnin, a i jine starsi.
I kdyz jsem jeho hudbu v dospelosti vylozene neposlouchala, mela jsem ho rada za to, jaky byl.
Moje dcera si ho oblibila po pisni Srdce nehasnou, a od te chvile o nem basnila. K narozkam dostala jeho 4 CDcka, s nejvetsimi hity, tak jsem poslouchala s ni, a to bylo ted v lete.
Vedela jsem, ze bojuje s nemoci, ale netusila jsem, ze je na smrtelne posteli, takze to byl sok, ze zemrel.
Je mi ho lito. Ale mel dobry zivot. At se ma tam nahore dobre.
Ach jo. Nemůžu usnout.
Mistra Karla Gotta jsem nijak cíleně neposlouchala, ale on tu byl celý můj zivot, porad, stejně jako mych rodičů. Mluvily o něm moje babicky, které už nežijí…
Zna ho jako jediného českého zpěváka i dcera (6). Srdce nehasnou… je to prostě symbol meho dětstvi, jakysi majak. Jak rekl Honza Dedek, je v nasem ceskem DNA. Karel Gott - pamatuji se, jak jsem pri vyslovení jeho jména poprve vyslovila R, jak jsme jeli zigulikem na dovolenou a v rádiu hlásili, že slaví 50 (14.07.1989). Uplne presne si ty okamziky pamatuju, kdy a kde. Strasně me to zasáhlo. Od lidi, kteří se s ním osobne setkali, vim, že byl nesmírně slušný, vstřícný, pokorny, Člověk, Pan Zpěvák, legenda. Je mi moc smutno. Jako by něco skončilo.
Z reprizovaneho rozhovoru k 80 na ČT bylo cítit, že ví, co se chysta, ale snaží se to nedávat najevo, nechtěl lítost. Fakt se hluboce kláním pred takovou osobností. ![]()
Srdce nehasnou je strasne smutna ale nadherna pisnicka. Je to louceni, nejspis uz tehdy vedel ze se blizi konec. V zivote jsem opravdu uznaval jen dva zpevaky, jeden odesel pred deseti lety a ten druhy prede dvema dny. Mistre Karle odpocivejte navzdy v pokoji. Uprimnou soustrast rodine.
Když se mi narodil druhý syn, dali jsme mu jméno Karel. Nemáme žádného v rodině. Na otazku „po kom to jméno má? " jsem odpovídala "po Kájovi Maříkovi
a po Gottovi“ Náš Kája už téměř 20 let hrdě nosí své jméno. Jméno králů.
Minimálně jednomu člověku udělal Gott svým odchodem radost. Babiš si to teď řádně užije se státním pohřbem a dalším spektáklem pro lid. To je volební potenciál, o jakem se mu ani nesnilo!
@MP Krista píše:
Minimálně jednomu člověku udělal Gott svým odchodem radost. Babiš si to teď řádně užije se státním pohřbem a dalším spektáklem pro lid. To je volební potenciál, o jakem se mu ani nesnilo!
Nekteri lidi jsou strasni negativisti.
Kdyby nenabidnul statni pohreb, tak druha skupina bude nadavat, ze si nas stat nevazi umelce. Nikdy neni mozne vyhovet vsem. Jeden bude protivny, ze i ten statni pohreb mu bude zavidet a dalsi bude nastvany, kdyby to nabidnuto nebylo.
Rodine bylo nabidnuta moznost statniho pohrbu, ale rozhodnuti je stejne na rodine. Jeste to Ivana neschvalila a treba neschvali.
@Žirafa 69
Akorát mě napadlo co ta nejmladší dcerka? Píseň má jen se Charlottou, všichni píšou jak je to krásné rozloučení, jak bude mít Charlottka vzpomínku, ale ta mladší se tam ani ve videoklipu nemihne…ta nemá nic
Mě by to jednou strašně mrzelo
co se dá dělat
@robinka píše:
Ach jo. Nemůžu usnout.Mistra Karla Gotta jsem nijak cíleně neposlouchala, ale on tu byl celý můj zivot, porad, stejně jako mych rodičů. Mluvily o něm moje babicky, které už nežijí…
Zna ho jako jediného českého zpěváka i dcera (6). Srdce nehasnou… je to prostě symbol meho dětstvi, jakysi majak. Jak rekl Honza Dedek, je v nasem ceskem DNA. Karel Gott - pamatuji se, jak jsem pri vyslovení jeho jména poprve vyslovila R, jak jsme jeli zigulikem na dovolenou a v rádiu hlásili, že slaví 50 (14.07.1989). Uplne presne si ty okamziky pamatuju, kdy a kde. Strasně me to zasáhlo. Od lidi, kteří se s ním osobne setkali, vim, že byl nesmírně slušný, vstřícný, pokorny, Člověk, Pan Zpěvák, legenda. Je mi moc smutno. Jako by něco skončilo.
Z reprizovaneho rozhovoru k 80 na ČT bylo cítit, že ví, co se chysta, ale snaží se to nedávat najevo, nechtěl lítost. Fakt se hluboce kláním pred takovou osobností.
Jsem 68 rok. Karel tu byl celý můj dosavadní život. Nedilná součást. Když mi bylo smutno, pouštěla jsem si jeho Když milenky pláčou. Už to nebude jako dřív i když život se nezastaví a jde dál.
@MP Krista píše:že se nestydis