Zemřela babička - vyzvednutí balíku na poště

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
76347
3.1.18 00:19
@Tunrida píše:
Ježiš promiň, že tu diskuzi teprve dočítám. Si tu můžete houfně podat ruce, nemáte si navzájem co vyčítat :roll:

To myslíš vážně? 8o
Bráno čistě z právního hlediska - ten balík měla dostat mrtvá babička, myslíš, že ti pošťačka vyplatí důchod za někoho, kdo včera umřel?
Oni nemají doručenku, policie jim ji výslovně (nevlídně) odmítla vydat, mají jenom občanku mrtvé babičky a řeší se, jak obejít zákon a dostat se z citlivých rodinných důvodů k balíku, o kterém se neví, co v něm je a kdo ho odeslal.
A ti, kdo na tohle poukazují, si nemají co vyčítat s tím, kdo ten balík potřebuje nutně vyzvednout?
Fór večera. Dobrou a raď dál. :kytka:

• načítám...
675
3.1.18 00:23
@zudina píše:
Ja nikdy vyzvu nenosim, vzdy prijdu na postu ze tu mam balik/dopis a proste mi to na obcanku vydaj. Vyzva neni dulezita

Výzva důležitá je, vy máte balík na jméno a adresu uvedenou v občance. Ale v tomto případě to oni nemají a prokazovat se cizím průkazem je trestné. Jak jsem psala, zajděte na poštu nejlépe i s úmrtním listem a oni vám sdělí odesílatele se kterým si vy vyřídíte nové poslání k vám. A pokud tam bylo něco cenného a odesílatel by vám to nechtěl dát tak se to vyřídí později v dědickém řízení.

• načítám...
2258
3.1.18 00:25
@pikola píše:
Vždyť oni neví co to je ani od koho :nevim: mě by prostě v tu chvíli zajímal balík na poště fakt jako poslední, když bude na dobírku, tak to zaplatí a pak budou mít doma sadu hrnců?

Jo naprosto chápu, že by tě to zajímalo jako poslední. Já jen odpovídám na dotaz zakladatelky. A pokud ví, že to je dražší záležitost, pak možná tuší odkud to může být. A jestli jim na tom záleží - můžou mít pocit, že jim to pomůže - např. že to bude „indicie“ k tomu proč babička zemřela, nebo prostě považují toho kdo s nimi spadne do dědického řízení za hnusáka. Já tu fakt neposozuju co je správné a co ne. Zkrátka odpovídám na co se zakladatelka ptá.
A fakt nemůžem vědět, proč měli takové vztahy - nemusí být hned špatní oni, někdy se člověk nechá někým zblbnout a zanevře na příbuzenstvo, aby byl ten nový druh spokojený. Třeba se tím zakladatelky máma trápila. Kdo ví, to se prostě nedozvíme.

• načítám...
Tunrida
3.1.18 00:30
@sirikit píše:
To myslíš vážně? 8o
Bráno čistě z právního hlediska - ten balík měla dostat mrtvá babička, myslíš, že ti pošťačka vyplatí důchod za někoho, kdo včera umřel?
Oni nemají doručenku, policie jim ji výslovně (nevlídně) odmítla vydat, mají jenom občanku mrtvé babičky a řeší se, jak obejít zákon a dostat se z citlivých rodinných důvodů k balíku, o kterém se neví, co v něm je a kdo ho odeslal.
A ti, kdo na tohle poukazují, si nemají co vyčítat s tím, kdo ten balík potřebuje nutně vyzvednout?
Fór večera. Dobrou a raď dál. :kytka:

Tak oni jim policisté výslovně neodmítli vydat doručenku, oni jim nedovolí vzít nic. Tvoje srovnání s důchodem je velmi úsměvné, ale jistě velmi nutné, takže budiž.
Teda nikdo tady neví, co vlastně přišlo, ale samozřejmě už se babička okrádá, to je prostě jasný. Asi to je velké překvapení, ale vyřizování došlé korespondence je po smrti zcela běžnou činnosti, ale tady samozřejmě ne.
Ty jo, kdyby takhle vyváděli lidí kolem, když umřel děda, tak by babička dneska byla zamořená exekuční, kdyby se nemohla dostat k poště, která dědovi ještě dva roky po jeho smrti chodila.

• Upravit
Janli
3.1.18 00:33

Normálně zavolej na poštu a popros o opakované doručení. Když ti to nese doručovatelka, může to nechat třeba u souseda a bez občanky.

• Upravit
3.1.18 00:34
@Tunrida píše:
Tak oni jim policisté výslovně neodmítli vydat doručenku, oni jim nedovolí vzít nic. Tvoje srovnání s důchodem je velmi úsměvné, ale jistě velmi nutné, takže budiž.
Teda nikdo tady neví, co vlastně přišlo, ale samozřejmě už se babička okrádá, to je prostě jasný. Asi to je velké překvapení, ale vyřizování došlé korespondence je po smrti zcela běžnou činnosti, ale tady samozřejmě ne.
Ty jo, kdyby takhle vyváděli lidí kolem, když umřel děda, tak by babička dneska byla zamořená exekuční, kdyby se nemohla dostat k poště, která dědovi ještě dva roky po jeho smrti chodila.

Přesně, souhlasím. Kdyby mi nám babička, děda zamřeli a takhle něco přišlo, také bychom se to snažili vyřídit. Vůbec mě nenapadlo, že by mě někdo potom mohl obvinit z toho, že jsem babičku okradla. No opravdu zírám…

• načítám...
76347
3.1.18 00:34
  • načítám...
Anonymní
3.1.18 00:44

Tak jako tak by důchod vyplacený po smrti babičky musel být vrácen a mlhl by být vymáhan exekučně… zkušenost.

• Upravit
5533
3.1.18 01:23

Zakladatelko, jelikož u nás chodíval jeden čas naprosto neschopný doručovatel, který nikdy neházel oznámení do schránky, vždy stačilo jen zajít na poštu a zeptat se, zda tam nemám nějakou zásilku. Úřednice mi řekla, jestli ano nebo ne.
Být tebou, zajdu na poštu a zeptám se, jak to chodí, při úmrtí osoby, které daná zásilka přišla. Pokud vím, vrací se zásilka zpět odesilateli se zprávou o úmrtí adresáta. Pokud jde o něco hodnotného, co bylo placeno předem, tak by prodejce měl vrátit peníze zpět a řeší se to u dědického řízení - ale nevím úplně na 100%.

Jen tedy mě překvapuje, že vám policie nechala babiččin občanský průkaz. Úmrtí naší babičky sice neřešila policie, ale občanku i s babičkou si odvezla pohřební služba kvůli nějakému úředničení :think:. Prý se při úmrtí občanský průkaz odváží běžně :think:.

Každopádně bych skutečně kontaktovala poštu a hlavně žádné levoty.

• načítám...
17014
3.1.18 08:00
@Anonymousl píše:
viděli jsme jí, jen jsme neměli dobré vztahy v rodině, fakt se musíte chovat jako zmri, když někdo umře??? já kura babičku nevyužívám, tak jděte s těmahle kecama dop*dele!!!
:poblion: slovníku hodný dámy. O babičku jsi se nezajimala, ale o prachy, balíky vám jde. Ty slova by měly mířit na vás s mámou, ne zde.
  • načítám...
20916
3.1.18 09:44

Dobrý den,

diskuzi uzamykám kvůli napadání a urážkám, jak zakladatelky, tak ostatních diskutujících.

Děkuji za pochopení, :kytka:

Dominika

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová