Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
To je alespon pristup! Chci byt krasna, stihla (doufam, ze i zdrava), ale nechci se prestat cpat rohlikem a salamem
. Ono to proste jinak nejde. Uricte zkubne, pokud budes jist mini-porce, ale za jakou cenu ![]()
A taky fyzická stránka. Být hubená, ale zadýchat se po chůzi do pár schodů… Já jsem po dvou dětech třeba docela spokojená, co se postavy týče, ale fyzička je katastrofa. Teď se teda léčím se zánětem průdušek, tak se zadýchám hned, ale jak to jde, tak něco dělám. Aspoň zumba a bazén. Není to nic moc, ale aspoň něco, co zvládám ohledně hlídání dětí a tak.
Takže to chce zhodnotit životní styl jako celek a neřešit jen bílé pečivo a salámy..
Hele, pokud chces zhubnout par kilo, tak to ze si das jednou tydne rohlik s kvalitni sunkou je v pohode. pokud bys ho mela kazdy den ke svacine, tak uz to je neco jineho.
jinak pokud budes mit hodne zeleniny, hodne vlakniny, lustenin atd. tak si klidne na nedelni snidani dej rohlik. nekdy to, ze se lidi snazi skrtnout s jidelnicku vsechno mozne vede akorat k tomu, ze se na to vybodnout uplne.
Někomu to pomoci může, obzvlášť, když má obezitua nezřízeně se přejídá. Při nadváze to stačit nebude.
Vyměň bílé pečivo za žitné, místo nějakých párků nebo čeho si kup krůtí šunku a klidně si to dávej denně.
A myslím, že to takovej ústupek není, dokonce si i pochutnáš.
Mi treba tyhle postupne kroky sly lip nez najednou ze dne na den zmenit uplne vsechno. prvni jsem omezila sladkosti, zacala cvicit, videla jsem male ale preci nejake vysledky, to me nakoplo, postupne jsem vyradila vetsinu peciva, zacala si skladat opravdu zdrave obedy, naucila se delat vynikajici salaty, proste postupne, ale cim dal tim vic me to i bavilo a vzdycky me ten dalsi krok nakopnul.
kdyby mi prvni tyden nekdo poskladal takovy jidelnicek, k jakemu jsem se dopracovala sama behem nekolik mesicu, tak ho s tim poslu k certu, ze takhle jist nedokazu.
Já bych ještě dodala dostatek kvalitních bílkovin. Za což se většina tuzemských „uzenin“ nedá považovat. A popřemýšlela bych nad tím proč je takový problém vzdát se pečiva a salámů, které navíc fungujou jako „jídla bez brzd“ (=jíš a tělo stále čeká na ty živiny) takže si myslím že se k původním porcím za čas stejně zase vrátíš (a do té doby budeš mít pocit odříkání)…
@Anonymní píše:
Jde zhubnout i tak že nepřejdu úplně na zdravou stravu, tzn. ze budu jíst stále bílé pečivo, uzeniny, ale vše v menších porcích?
No lze, ale budeš hladovět
Hele nemusíš úplně na zdravou, ale stačí nejíst, sladké nesmysly, slané a smažené, přidat zeleninu a ovoce(né moc, obsahuje také cukry), třeba luštěniny a to bílé pečivo by se ještě dalo skousnout, ale ty uzeniny jsou špatné i pro ty, co nepotřebují hubnout
Šla bych jen po šunce s vysokým obsahem masa, párky, také jen vysokoprocentní a teda klobása, paprikáš, uherák a podobné věci bych úplně vynechala..
Když omezíš energetický přísun, tak zhubneš. Ano, je to o velikosti porcí, ale jak už tu zaznělo - nejspíš budeš mít hlad a dlouho to nevydržíš.
Jsou i lepší cesty ![]()
Vlastní zkušenost: můžeš, ale budeš mít hlad, takže se budeš docpávat, nebo se trápit hlady a tělo si bude držet každou kalorii a stejně nezhubneš.
Já taky nevydržím čistě na „zrní, zelenina, bílý netučný jogurt“, takže si dělám takový kompromis…
zadávám si to do kalorických tabulek na netu a prokládám zdravé a „méně zdravé“, tak aby to vycházelo. A do toho dost cvičím.
Ale je fakt, že takové ty úplné bomby, jako jsou sladkosti, lahůdky, klobásy nebo smažený řízek si prostě odpustím.
Většinou to dělám tak, že snídaně, svačiny a večeře jedu „dietně“ a k obědu si dám na co mám chuť, někdy je to zdravé, někdy méně. Takže třeba dnes to byly pečené brambory a kuř. plátek s plísňovým sýrem. A nemám výčitky ![]()
Ale pokud si myslíš, že když si dáš k snídani klobásu s rohlíkem, ke svačině větrník, k obědu řízek s bramorovým salátem a večeři zakončíš topinkama s ďábelskými tousty - a dáš si všeho „jen půl“, tak to fakt není cesta ![]()
Příspěvek upraven 19.02.15 v 12:29
@Anonymní píše:
Jde zhubnout i tak že nepřejdu úplně na zdravou stravu, tzn. ze budu jíst stále bílé pečivo, uzeniny, ale vše v menších porcích?
Bílé pečivo chceš zanechat, protože ti chutná a nejsi ochotna se vzdát, nebo protože je celozrné dražší? Když totiž by si jedla méně, tak by to tolik nestálo ![]()
A uzenina, té se vzdát nechceš, nebo ti kvalitní šunka přijde drahá? Nebo pokud by ti stačila pomazánka místo uzeniny? nějaká domácí, třeba tuňáková? ![]()
Rohlík ke snídani mi nepřijde tak strasnej. Když jsem držela dietu tak jsem ho taky snidala. S lucinou, nebo medem. Odpoledne pečivo už ne. Jinak dlouhodobe snidam ovesnou kaši z lidlu a je vynikající..
Příspěvek upraven 19.02.15 v 13:04
@Ali-Ali ano, přesně tak jak si to dělala ty, bych řekla že je šance u toho vydržet, ale to co píše zakladatelka, je šílenost, akorát tak zhubne a to jen možná a zachvíli bude dvakrát taková, nejde dlouhodobě vydržet hladovění.
Zakladatelko, ono ne nadarmo se říká, že se ke štíhlosti musíš projíst, pokud jíš uzeniny a salámy, nic ti to nedá, tělo bude mít málo energie, bude si ukládat veškerý tuk z jídla co mu dáš a nezhubneš, nebo zhubneš, ale nebudeš mít na nic energii, hubnutí je dlouhodobý proces
@viccca píše:
Rohlík ke snídani mi nepřijde tak strasnej. Když jsem držela dietu tak jsem ho taky snidala. S lucinou, nebo medem. Odpoledne pečivo už ne. Jinak dlouhodobe snidam o vesnickaši z lidlu a je vynikající..
ty píšeš z mobilu že? mě pobavilo.. pardon ![]()
@roksy25 píše:
No lze, ale budeš hladovětHele nemusíš úplně na zdravou, ale stačí nejíst, sladké nesmysly, slané a smažené, přidat zeleninu a ovoce(né moc, obsahuje také cukry), třeba luštěniny a to bílé pečivo by se ještě dalo skousnout, ale ty uzeniny jsou špatné i pro ty, co nepotřebují hubnout
Šla bych jen po šunce s vysokým obsahem masa, párky, také jen vysokoprocentní a teda klobása, paprikáš, uherák a podobné věci bych úplně vynechala..
Souhlasím
Někomu fakt stačí vynechat sladkosti, sladké nápoje, pochutiny a zhubne hned ![]()
Zakladatelko, zaregistruj se na Kalor. tabulkách a tam si piš, vše co sníš a uvidíš, čeho máš málo a čeho moc. Místo salámů si kup radši libové maso, ryby, tam jsou kvalitní bílkoviny a zasytí tě to víc, než hnusný tučný salám.