Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@My Melody píše:Protoze generalizace se v bezne reci pouziva, napriklad kdyz reknes, ze Slovaci a Cesi patri mezi narody, ktere jsou vysoke, tak tim nerikas, ze kazdej Slovak a Cech musi byt nutne vysokej. Ale jsou vyssi jak jizani EU a to zas neznamena, ze na jinu Italie jsou vsichni Taliani krpati.
to stále nic nemění na tom, že tvé tvrzení není pravdivé. Ani kratší výmluva to nenapraví. Nestane se to pravdou jen proto, že si to moc přeješ.
@My Melody No já nevím, ale víš proč nejsem striktní vegetarián? Dřív jsem se o to dost zajímala, pak i o veganství. A zjistila jsem, že kvůli takovému vejci a mléku se zvířata zabíjí taky a v podstatě více, než kvůli porci masa. A ještě to zahrnuje mnohem více utrpení. Nedávalo mi smysl nejíst maso, ale jíst vejce a mléko. To už by bylo logičtější jíst maso a nejíst vejce a mlíko.
Ale obecně maso moc nemusím, dám si ho jen za čas. Mám asi výhodu, že ho moc nepotřebuji ani mi nechutná.
Každopádně hl. k zakladatelce - vždycky kvůli nám budou umírat zvířata. Už jen tím, že žiju, jím, chodím po zemi, cestuju, koupím si bundu z továrny, kvůli které vykáceli kus pralesa…to vše v sobě obsahuje zabití zvířat a ničení přírody. Neříkám, že musí být člověk rozežranej, zdravá míra a ohleduplnost a skromnost jsou nutné, abysme tady na planetě vůbec přežili…všichni tvorové. ALE omezovat se na úkor vlastního zdraví už je trochu přehnané. A že veganství není moc zdravé minimálně pro část lidí, to je prokázané studiemi.
A teda taky moc nevidím logiku v „nebudeme zabíjet zvířata“ a zároveň „budu si kupovat plastové boty, aby nebyly kožené“. Obávám se, že ty plastové ve výsledku těch zvířat zabijou víc.
@afd jak můžou cítit smrt? Můžou cítit krev a paniku. Smrt ne.
@afd píše:
Pro lidozrouty je clovek taky jenom jidlo. Predpokladam, ze s tim nemate problem.
Ne. Nemám. Lidožrouta žádného neznám. Ty ano?
Třeba chápu i to, že jsou národy, které běžně jedí psy, ačkoliv psy miluju a osobně bych je vědomě nejedla. Nevědomky jsem ho ochutnala. A jsou lidé, kteří jedí surmovky, a opice. Kdo jsem abych jim říkala, že nemají? A věřím tomu, že kdyby měli na výběr, tak si určitě dají raději kus krávy nebo prasete.
Příspěvek upraven 20.11.21 v 19:20
A teď si představte, kdyby ta zvířata, co se zabíjí, mohla mluvit…Ač to zní fakt divně, tak mi prostě přijde, že zvíře které jde na smrt nic neříká, nekřičí, tak s tím vlastně souhlasí.
A já bych naopak na zabijačku šla a ráda
. Strávila jsem u zabijaček celé dětství, tudíž ji znám spíše z pohledu dítěte. Spařování slepic a škubání, zabijačky prasat, morek, stahování králíků z kůže, držela jsem zobáky kačen, když se jim sekala hlava, atd. a víte co? Vždycky jsem si vážila zvířat, protože jsem se o ně starala… a pak je se vší úctou snědla
. Celá rodina u toho popíjela a mluvila spolu několik hodin, aniž by se dívala do mobilu,…
@GabinkaCh píše:
A teď si představte, kdyby ta zvířata, co se zabíjí, mohla mluvit…Ač to zní fakt divně, tak mi prostě přijde, že zvíře které jde na smrt nic neříká, nekřičí, tak s tím vlastně souhlasí.
Už slyším ta vulgární slova, když na louce šlápneš na travičku, či pavouka a zabiješ ho
.
@inkakřivák píše:
@Makca87 a kdybys slyšela ty slova, když zabiju komára!
Nedej bože to hovado, které když tě kousne, tak to fakt bolí
.
Deti by se zabijacky ucastnit nemely.
Si nedovedu predstavit dite, co drzi zobak kacene tesne pred smrti. A dite, co krmi kralika, hladi ho, a pak ho s uctou sni.
@Zeoli Proč ne? Na venkově dřív naprosto běžná situace. Děti králíky a kuřata krmily, a pak je snědly. A dělá se to tak i dnes. Aspoň bta děcka vědí, že maso neroste v chladaku v supermarketu, a vědí, co to dá práce a starání se. Proto jsem třeba koupila dvacet jednodenních kuřátek, aby viděla vnoučata, co to je za piplacku. A jaký měla ta kuřata úspěch! Dokonce je měly děcka i ve škole, a všechny třídy na ně chodily koukat. Pro sousedy atrakce jako hrom. Jo a na konci léta jsme je vybili, děti sledovaly i kuchani, aby viděly, jak vypadá žaludek a vole a třeba ledviny. Zajímalo je to.
@Zeoli píše:
Si nedovedu predstavit dite, co drzi zobak kacene tesne pred smrti. A dite, co krmi kralika, hladi ho, a pak ho s uctou sni.
No jo, podepsalo se to na mě, jsem masochistická vražedkyně a ráda sekám hlavy a stahuju z kůže, jak zvířata, tak lidi
.
@Zeoli píše:
hmm a pak dopadnou tak že si myslí že tvaroh se vylíhne v regálu v krámu hele oni to děti neřeší pro ně je to normální koloběh života ano pokud mají jednoho králíka oblíbeného nechají si ho ostatní ví že jsou k jídlu ![]()