Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MrsNorris Samozřejmě jsou to akce. Býk je sakra nebezpečné zvíře.
citace
Zdrobnelinky bezne nepouzivam, ani slovenstinu uz od skoly moc nepouzivam… ale pamatuju si, ze jako dite na prazdninach u starych rodicu jsem vzdy poslouchala o kravickach, ne o kravach…to je jedna z mala zdrobnelinek, ktere znesu, pouzivam a libi se mi.
@Russet píše: Že ji má každý posunutou jinde neznamená, že ten, kdo nemá trauma ze zabíjačky musí mlčet, aby se náhodou nedotknul citlivé duše. Já bych chtěla všechny ty citlivé duše vidět někde na opuštěném ostrově. Jak by se vrhaly za potravou…
Jenze dnesni spolecnost je nenazrana. Ja si pamatuji dobu, kdy maso bylo jenom jednou tydne. Rozhodne to nikomu neuskodilo, dokonce to bylo zdravejsi.
@neumisa píše:
na základě jednoho rozhovoru a vlastní domněnky tvrdíš, že všichni zaměstnanci jatek jsou necitliví? Hustý… Prostě byl ten tvůj kámoš slabší kus. Je to práce, buď se přizpůsobíš nebo jdeš jinam.
Vzdy kdyz generalizujeme, je to problem, i v tomto pripadu. Kdyz se rekne, ze jiste povolani pritahuje jistej typ lidi, samozrejme generalizujes, tak jak kdyz reknes, ze politika pritahuje bezohledne, zraloci typy osobnosti jdouci po moci, generalizujes, ale vyjimky jiste jsou… tak jde rict, ze na jatky citlivej clovek delat nejde, ale jiste vyjimky jsou, lidi, kteri nemaji jinou moznost, nenajdou jinou praci… Poznam cloveka, ktery tam nevydrzal vic jak den, to je ten, o kterem jsem psala a poznam cloveka, kteremu to doslo postupne, az po case, delal tam a po case zjistil, co to dela s jeho psychikou a odesel.
@inkakřivák píše:
@MrsNorris ovšem místo deseti deka musím sníst mnohem víc zeleniny, ne?
Jakože bys musela sníst nejmíň sedmkrát víc třeba sóji, abys dostala stejný množství kalorií a proteinu jako třeba při konzumaci hovězího? To zcela jistě ne. ![]()
Zmiňuji to jen proto, že ani tyhle ad absurdum argumenty nefungují tak dobře, jak si to o nich lidé, co je používají, myslí.
@inkakřivák píše:
@Parninas tak proč mluvíš o bolesti zvířat? Ty hrozně preskakujes. Když já mluvím o chovu, ty se odvolás na porážku a jaká to hrůza. Když já budu mluvit o porážce, ty začneš o hrůzách chovu.
Tak znovu. Ani ve velkochovech prasat nebo hovězího dobytka jsem nějakou brutalitu neviděla. I když nepopírám, že klidně může být, když tam bude dělat nějaký latentní agresor. Ale bacha, týraná kráva málo dojí a nepribyva. A jatka - zase, když tam nebude dělat sadistický blb, jde to.
Nemate pravdu. Zvirata na jatkach citi pach krve a smrt. Boji se. Maso plne adrenalinu neni nejzdravejsi.
Proč se tady vůbec srovnává domácí zabijačka a jatka? Domácí zabíjačka je a vždy byla běžná na vsi. Jen dneska jsme citlivější ženy, že se toho nechceme účastnit.
@inkakřivák píše:
@topazio ono prase je neuvěřitelně uřvaný. Záchranáři kbelík a prase řve, jako by ho na noze brali.
@KalamityJohn Však jo. Prase, kráva, býk, kuře, ryba - je to jídlo, tak se zabije a zpracuje. Podstatné je zabít to rychlé a bez trápení.
Pro lidozrouty je clovek taky jenom jidlo. Predpokladam, ze s tim nemate problem.
@Kelsey píše:
Nevím proč se tam vlastně ocitnul. Otec je jinak vyučený zedník. Dělá to od vyučení. Ale za komunistů dělal s kamarádem i na jatkách chvilku. Povídal, že nejhorší zážitek byl, když býk zabil před jejich očima asi 150 kg chlapa. On k němu přišel nějak blbě. Býk ho namáčknul na cosi. Ten chlap neměl šanci, už neodešel.
Male zadostiucineni pro vsechna zabita zvirata
@MrsNorris píše:
Jakože bys musela sníst nejmíň sedmkrát víc třeba sóji, abys dostala stejný množství kalorií a proteinu jako třeba při konzumaci hovězího? To zcela jistě ne.Zmiňuji to jen proto, že ani tyhle ad absurdum argumenty nefungují tak dobře, jak si to o nich lidé, co je používají, myslí.
Napriklad nektere lusteniny obsahuji vic proteinu jak nektere druhy masa. Ja napriklad nejim maso od puberty, jde to… ale nejsem za veganske extremy, vajicka jim kvuli B6, veganka ze mne asi nebude, vegetarianstvi ale v pohode.
@My Melody píše:
Vzdy kdyz generalizujeme, je to problem, i v tomto pripadu. Kdyz se rekne, ze jiste povolani pritahuje jistej typ lidi, samozrejme generalizujes, tak jak kdyz reknes, ze politika pritahuje bezohledne, zraloci typy osobnosti jdouci po moci, generalizujes, ale vyjimky jiste jsou… tak jde rict, ze na jatky citlivej clovek delat nejde, ale jiste vyjimky jsou, lidi, kteri nemaji jinou moznost, nenajdou jinou praci… Poznam cloveka, ktery tam nevydrzal vic jak den, to je ten, o kterem jsem psala a poznam cloveka, kteremu to doslo postupne, az po case, delal tam a po case zjistil, co to dela s jeho psychikou a odesel.
tak proč generalizuješ? tvé tvrzení prostě není pravdivé, ať k tomu napíšeš jakkoli dlouhou výmluvu.
@My Melody píše:
Napriklad nektere lusteniny obsahuji vic proteinu jak nektere druhy masa. Ja napriklad nejim maso od puberty, jde to… ale nejsem za veganske extremy, vajicka jim kvuli B6, veganka ze mne asi nebude, vegetarianstvi ale v pohode.
Já jsem měla takovou jednu extrémní etapu v pubertě a samozřejmě to skončilo vyhořením. Teď už několik let výrazně omezuju, některé věci prakticky na nulu, protože jsem zjistila, že mi nechybí (vepřové), některé na 5% a pak si můžu dvakrát do roka dopřát luxusní kousek z dobrého zdroje (steak), něco se mi nedaří zredukovat o víc jak půlku (parmezán
).
Jo a ještě konzervovaný ryby jím - tam je to kombinace mého vnitřního preppera a výjimečné výživové hodnoty.
@neumisa píše:
tak proč generalizuješ? tvé tvrzení prostě není pravdivé, ať k tomu napíšeš jakkoli dlouhou výmluvu.
@afd píše:
Pro lidozrouty je clovek taky jenom jidlo. Predpokladam, ze s tim nemate problem.
A kromě demagogie z tebe nic nevypadne?
@MrsNorris píše:
Já jsem měla takovou jednu extrémní etapu v pubertě a samozřejmě to skončilo vyhořením. Teď už několik let výrazně omezuju, některé věci prakticky na nulu, protože jsem zjistila, že mi nechybí (vepřové), některé na 5% a pak si můžu dvakrát do roka dopřát luxusní kousek z dobrého zdroje (steak), něco se mi nedaří zredukovat o víc jak půlku (parmezán![]()
).
Jo a ještě konzervovaný ryby jím - tam je to kombinace mého vnitřního preppera a výjimečné výživové hodnoty.
Ja jsem si uz tak zvykla na bezmasitou stravu, ze maso uz nedam, ani kdybych se nutila, nejde to. Ryby neznesu, skusila jsem, nejde to. Ale vajicka jim bezne. A cokoladu miluju. A dobre vino taky. ![]()