Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Parninas píše:Že ji má každý posunutou jinde neznamená, že ten, kdo nemá trauma ze zabíjačky musí mlčet, aby se náhodou nedotknul citlivé duše. Já bych chtěla všechny ty citlivé duše vidět někde na opuštěném ostrově. Jak by se vrhaly za potravou…
Prostě máš tu hranici cítění v tomhle ohledu posunutou jinam. Není nutné si dělat srandu z lidí, co jsou na tyto věci citlivější.
@Russet píše: Že holt musím jíst to maso z toho hrozného velkochovu.
Přiznejme si, že volba konzumace těch velkochovních živočišných produktů u 99% ovlivňuje pouze cena. Každej chce ten nejlevnější flák a tak je mu úplně ukradené z jakého prostředí pochází. Je to čistá pohodlnost.
Já třeba nikdy nepochopím lidi, co i v dnešní době podporují klecový chov drůbeže. Máme tolik možností jak se dostat k etičtějším produktům. Ale né, každý potřebuje plato vajec za pár kaček.
@Parninas já se přiznám, že pro mne jsou směšní. Protože živě vidím tu situaci. Oni jsou citliví, protože máme přebytek. Když nebudeš mít co jíst a doma ti budou brečet děti hladem, tak klidně zakroutil krkem i té slepičí z klecového chovu třeba. To není citlivost, to je jednoduše rozezranost.
@inkakřivák píše:
@Lily-of-the-valley u nás na statku i krávy na mlíko chodily ven. Normálně měly otevřenou stáj a chodily ven a dovnitř, jak chtěly. A chodila jsem na statek dnes a denně dvakrát. Prasata měla u prasecaku ohrady, kam chodila taky. Ale beru, welfare je fajn. A když se na jatka dostane blbec, je to tragédie. Ovšem to platí všude. Blbec je nebezpečný ať je kde je.
Dojné krávy chodí ven na pastvu úplně běžně a to už v minulém režimu.
@Russet píše: Že ji má každý posunutou jinde neznamená, že ten, kdo nemá trauma ze zabíjačky musí mlčet, aby se náhodou nedotknul citlivé duše. Já bych chtěla všechny ty citlivé duše vidět někde na opuštěném ostrově. Jak by se vrhaly za potravou…
Ok boomer. ![]()
@inkakřivák píše:
@Parninas jaká bolest zvířat? Vidělas někdy zabíjet prase doma! Vyvedou ho na dvorek, dostane jednu mezi oči, dranzirak do krku a je to. A víš co? Jde většinou v klidu, když ho vede ta babka, co ho celý jeho život krmila. Poškrábe go pod krkem, a prase chrochta v naději, že dostane kývl žrádla. A ta krev? Lepší, když se chytí a spotřebuje. Čím víc se z prasete sní, tím míň prasat se musí zabít.
@Galateeia víš, že lev neloví?
Ano, smrt jako smrt. Co já jako konzument živočiných produktů můžu ovlivnit je život toho zvířete než ta smrt nastane. Já se neohrazuju k zabijačkám, to mi nepodsouvej.
@inkakřivák píše:
@Parninas já se přiznám, že pro mne jsou směšní. Protože živě vidím tu situaci. Oni jsou citliví, protože máme přebytek. Když nebudeš mít co jíst a doma ti budou brečet děti hladem, tak klidně zakroutil krkem i té slepičí z klecového chovu třeba. To není citlivost, to je jednoduše rozezranost.
Ano, protože nepoznaly nikdy nedostatek, mohou si dovolit plakat nad jedním pašíkem.
@inkakřivák píše:
Tak ale bavíme se o situaci, kdy ten přebytek v dnešní době máme, tak z mých osobních důvodů nadbytečné peníze investuju do etičtější stravy. Jako co to je za argument? To je jak říct, že jezdit na dovolenou je k ničemu, protože lidi dřív taky jezdit nemohli a taky žili.
@Parninas tak proč mluvíš o bolesti zvířat? Ty hrozně preskakujes. Když já mluvím o chovu, ty se odvolás na porážku a jaká to hrůza. Když já budu mluvit o porážce, ty začneš o hrůzách chovu.
Tak znovu. Ani ve velkochovech prasat nebo hovězího dobytka jsem nějakou brutalitu neviděla. I když nepopírám, že klidně může být, když tam bude dělat nějaký latentní agresor. Ale bacha, týraná kráva málo dojí a nepribyva. A jatka - zase, když tam nebude dělat sadistický blb, jde to.
@Russet píše:
Ano, protože nepoznaly nikdy nedostatek, mohou si dovolit plakat nad jedním pašíkem.
A teda když už se tu oháníš tím nedostatkem, tak by bylo fajn si uvědomit, že jíst třeba maso dřív nebývala takový norma, ale spíš nadstandard. V dobách nedostatku se jedlo mnohem víc vege pokrmů. ![]()
@Russet Moji rodiče hlad znali. A proto se u nás jedlo všechno. To co vlastně už nikde ani nekoupíš. Takže do polivky hezký i kuřecí hlava a běháky, kůže se jí, jedí se chrupavky. Králičí hlava se jí. Vepřová kůže se ji. Vepřové nožky se jedí. Zkrátka všechno. Nikdy by nevyhodili nic z toho.
Příspěvek upraven 20.11.21 v 15:52
@inkakřivák píše:
Pasirovana přes tu krávu, společně se siláží a senazi a senem. To propasirovane se vymyje a je tvaroh. Tak jsem si to vždycky myslela.
To říká vždycky můj děda, že nemá rád obyčejné vařené zemáky. Že ty jí pouze, když jsou projíté přes prase.
@inkakřivák píše:??? Kde píšu ty věci? Klidně se mrkni hned na druhou stránku, já se zabijačkou čistě obecně problém nemám.
@Parninas tak proč mluvíš o bolesti zvířat? Ty hrozně preskakujes. Když já mluvím o chovu, ty se odvolás na porážku a jaká to hrůza. Když já budu mluvit o porážce, ty začneš o hrůzách chovu.
Tak znovu. Ani ve velkochovech prasat nebo hovězího dobytka jsem nějakou brutalitu neviděla. I když nepopírám, že klidně může být, když tam bude dělat nějaký latentní agresor. Ale bacha, týraná kráva málo dojí a nepribyva. A jatka - zase, když tam nebude dělat sadistický blb, jde to.
Proč by to byla blbost? Tak snad nikdo normální nezabíjí s radostí
Ale patří to k životu.
@Parninas píše:
A teda když už se tu oháníš tím nedostatkem, tak by bylo fajn si uvědomit, že jíst třeba maso dřív nebývala takový norma, ale spíš nadstandard. V dobách nedostatku se jedlo mnohem víc vege pokrmů.
Tak určitě se jedlo masa méně než dnes a bylo to jedině dobře z hlediska zdraví i ekologie. Ale pokud nebyl hladomor, tak teda min. 2× týdně maso bylo ![]()