Zítra mají rodiče zabijačku a mě je z toho smutno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
20.11.21 06:55

Nejsi v tom sama. Taky jsem na tohle citlivější. Účastnit se, vidět zabijačky nemůžu. Vždycky jsem byla a jsem zalezlá. Letos jsem pomáhala sousedům škubat kačeny a husy. Můj muž jim pomáhal při zabíjení. Já čistit. I to mi začalo dělat zle. Můj otec dlouhá léta choval ovce i na maso. Už přestal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
20.11.21 07:31
@Anonymní píše:
@Meggiska nene..ale mám 7 měsíční holčičku :)
Zakladatelka

Tak třeba to jsou pořád hormony, když předtím ti to nevadilo 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
20.11.21 08:20

Mi třebas tohle asi ani nevadilo, ale nesměla sem vidět přímo zabití zvířete ( králík, pipka, beran… ) jinak sem taky cíťa, takže chápu 🤷🏻‍♀️ Ale holt to k životu patří holka :hug:

• Citovat
  • Upravit
80285
20.11.21 08:59
@Lily-of-the-valley píše:
Já obrecela i králíky a slepice (jednu máme jako VIP ponechanou, ale se všemi to nejde). Nemám na to žaludek. Maso se teď snažím kupovat z lokálních zdrojů co to jde, ať aspoň nekupuju z velkochovu.
Jediný kdy jsem ochotna zabít já je, když sd jedna o zkrácení utrpení. Ale stejně na to nemám žaludek, a to jsem v tom vyrostla. [/cit
Ale to si moc nepochutnas ne? Jestli prodávají jen to, co pošlo stářím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
20.11.21 09:10

@inkakřivák kde tam píšu, že kupuju mršiny? :lol: píšu z lokálních zdroju:

Hovězí beru z farmy 10 km od nás, kde ty krávy chovají na velkých pastvinách. Vepřové málokdy, ale spíš právě z tech pašíků co je mají u příbuzných. Kureci co jde tak z farmy ve vedlejší vesnici, ale tam tu spotřebu máme větší a zdroje nejsou nekonečné, takže občas koupím I v obchodě (teď kupuju v Lidlu farmářské, ale stejně půjde jen o ten pocit). Králíky chová pulka rodiny.

Na druhou stranu, kupuju dost uzenin a tam mi to už takový problém nedělá :roll: takže mám taky maslo na hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10957
20.11.21 09:24
@Anonymní píše:
Holky ahojte..
Já vím že je to blbost..
Naši zítra mají u nás s přáteli zabijačku..a mě je z toho smutno.
Byla jsem se na toho čuníka kouknout a málem jsem brečela.
Je mi 23 let.. já vím že to k životu patří.. ale fakt je mi to líto.
Zabijaček už jsem zažila hodně ale nikdy mi to tak nebylo líto.
Měla jste to některá taky tak?

Tak rodiče uz asi na stare roky nepresvedcis na to, aby se stali vegetariany jako ty.
Tak bud rada, ze aspon kvuli tobe zvirata neumiraji.
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
20.11.21 09:43

Tak se stan vegetariankou. Mne to vadi hodne, tak jsem se ji stala. Neprijde mi to v pohode, ani ze to k zivotu patri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
20.11.21 09:53

Já znám třeba kluka, co šel po základce na řezníka. Viděl jatka a řezník z něj není, stal se dokonce vegetariánem. On se jim tam prostě šokem pozvracel. A to přitom doma zabijačku normálně dělali.
Tehdy to dostal od svého táty celkem sežrat, přitom on sám řezníkem nebyl, ale jeho máma měla rozum a šel na jinou školu.

Já taky od jistý doby omezuju maso a mléčné výrobky, co nejvíc to jde. Dcera třeba maso moc nemusí, takže to máme o to jednodušší. Ale být úplně bez toho, to nám úplně nejde. :?

Jak stárnu, tak věci, který mi kdysi tolik nevadily, mi dnes vadí dost. A od tý doby co jsem máma, tak o to víc. Třeba to, jak získáváme mléko. To je taky hodně smutná záležitost. Vidět na vlastní oči ty telátka samotné v těch oplastovaných boxech, to člověka celkem vyléčí z toho vychutnávat si kakao. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12663
20.11.21 10:01
@Anonymní píše:
Holky ahojte..
Já vím že je to blbost..
Naši zítra mají u nás s přáteli zabijačku..a mě je z toho smutno.
Byla jsem se na toho čuníka kouknout a málem jsem brečela.
Je mi 23 let.. já vím že to k životu patří.. ale fakt je mi to líto.
Zabijaček už jsem zažila hodně ale nikdy mi to tak nebylo líto.
Měla jste to některá taky tak?

To jsem mela jako holka, jezdili jsme k babicce na zabijacky..vzdy jsem zalezla pod duchnu abych to neslysela a nevnimala..ale od nasledneho dlabani rizku me to neodradilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80285
20.11.21 11:52
@Lily-of-the-valley píše:
@inkakřivák kde tam píšu, že kupuju mršiny? :lol: píšu z lokálních zdroju:

Hovězí beru z farmy 10 km od nás, kde ty krávy chovají na velkých pastvinách. Vepřové málokdy, ale spíš právě z tech pašíků co je mají u příbuzných. Kureci co jde tak z farmy ve vedlejší vesnici, ale tam tu spotřebu máme větší a zdroje nejsou nekonečné, takže občas koupím I v obchodě (teď kupuju v Lidlu farmářské, ale stejně půjde jen o ten pocit). Králíky chová pulka rodiny.

Na druhou stranu, kupuju dost uzenin a tam mi to už takový problém nedělá :roll: takže mám taky maslo na hlavě.

To chápu, a oni tam zvířata nezabíjejí? Pokud ne, kupuješ zdechliny. Pokud ano, je ta porážka stejná. Oni si totiž na prodej nesmějí zabíjet sami. Ledaže by měli samostatná malá jatka, a to by se asi nedoplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
20.11.21 12:01

Chápu tě. Říkám si aspoň, že takové prase, které se chová doma má mnohem lepší život než někde ve velkochovu a i ten způsob odchodu bude asi šetrnější, kór když se převáží zvíře někam na jatka a tak. Není to o nic horší než jít a koupit si párek v obchodě. Asi jsme i trochu tím odtržením od reality, co za získáním masa stojí,
ztratili k němu úctu v tom smyslu, že se jí zbytečně moc, plýtvá se a vyhazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
20.11.21 12:02

Mě vzal můj bývalý na rande na zabijačku, zrovna prase zabijeli, když jsme přišli. Nikdy už na zabijačku nejdu to bych se pozvracela. Mám občas co dělat u krájení masa. Nejhorší vzpomínky na dětství, když mě máma nutila škubat slepice které jsme vždy spařily horkou vodou, no mně se navaloval žaludek.

Asi bych se na celý den sbalila a šla pryč. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
20.11.21 12:08

@Ms.Ragdoll Ano, i získávání mléka je dost drasťárna, vemena nateklá zanícena a pak se jen kontroluje, kolik bakterií se do. mléka dostane. Naštěstí mně mléko nechutná a teplý, to se mi taky zvedá žaludek.

Přitom zrovna když se zamyslím nad mlékem, tak to k životu vážně člověk nepotřebuje. Bílkovin je tam poskrovnu, to už se vyplatí si dát tvaroh a zdravé jak nám to bylo vtloukane, to zase taky moc není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26271
20.11.21 12:09
@jahodacervena píše:
Ano, i získávání mléka je dost drasťárna, vemena nateklá zanícena a pak se jen kontroluje, kolik bakterií se do. mléka dostane. Naštěstí mně mléko nechutná a teplý, to se mi taky zvedá žaludek.Přitom zrovna když se zamyslím nad mlékem, tak to k životu vážně člověk nepotřebuje. Bílkovin je tam poskrovnu, to už se vyplatí si dát tvaroh a zdravé jak nám to bylo vtloukane, to zase taky moc není…

jen tak ze zvědavosti - z čeho myslíš, že je ten tvaroh? :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
20.11.21 12:11
@jahodacervena píše:
@Ms.Ragdoll Ano, i získávání mléka je dost drasťárna, vemena nateklá zanícena a pak se jen kontroluje, kolik bakterií se do. mléka dostane. Naštěstí mně mléko nechutná a teplý, to se mi taky zvedá žaludek.Přitom zrovna když se zamyslím nad mlékem, tak to k životu vážně člověk nepotřebuje. Bílkovin je tam poskrovnu, to už se vyplatí si dát tvaroh a zdravé jak nám to bylo vtloukane, to zase taky moc není…

Nebudu popírat, že způsob jak získáváme mléko není úplně ok. Ale tohle je co za ptákovinu? A tvaroh se vyrábí z čeho? To je jak říct, že syrové maso pro nás není dobré, ale řízek už jo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová