Zítra mají rodiče zabijačku a mě je z toho smutno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26271
20.11.21 19:02
@My Melody píše: :) Protoze generalizace se v bezne reci pouziva, napriklad kdyz reknes, ze Slovaci a Cesi patri mezi narody, ktere jsou vysoke, tak tim nerikas, ze kazdej Slovak a Cech musi byt nutne vysokej. Ale jsou vyssi jak jizani EU a to zas neznamena, ze na jinu Italie jsou vsichni Taliani krpati. :)

to stále nic nemění na tom, že tvé tvrzení není pravdivé. Ani kratší výmluva to nenapraví. Nestane se to pravdou jen proto, že si to moc přeješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
20.11.21 19:05

@My Melody No já nevím, ale víš proč nejsem striktní vegetarián? Dřív jsem se o to dost zajímala, pak i o veganství. A zjistila jsem, že kvůli takovému vejci a mléku se zvířata zabíjí taky a v podstatě více, než kvůli porci masa. A ještě to zahrnuje mnohem více utrpení. Nedávalo mi smysl nejíst maso, ale jíst vejce a mléko. To už by bylo logičtější jíst maso a nejíst vejce a mlíko.

Ale obecně maso moc nemusím, dám si ho jen za čas. Mám asi výhodu, že ho moc nepotřebuji ani mi nechutná.

Každopádně hl. k zakladatelce - vždycky kvůli nám budou umírat zvířata. Už jen tím, že žiju, jím, chodím po zemi, cestuju, koupím si bundu z továrny, kvůli které vykáceli kus pralesa…to vše v sobě obsahuje zabití zvířat a ničení přírody. Neříkám, že musí být člověk rozežranej, zdravá míra a ohleduplnost a skromnost jsou nutné, abysme tady na planetě vůbec přežili…všichni tvorové. ALE omezovat se na úkor vlastního zdraví už je trochu přehnané. A že veganství není moc zdravé minimálně pro část lidí, to je prokázané studiemi.

A teda taky moc nevidím logiku v „nebudeme zabíjet zvířata“ a zároveň „budu si kupovat plastové boty, aby nebyly kožené“. Obávám se, že ty plastové ve výsledku těch zvířat zabijou víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
20.11.21 19:14

@afd jak můžou cítit smrt? Můžou cítit krev a paniku. Smrt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
20.11.21 19:15
@afd píše:
Pro lidozrouty je clovek taky jenom jidlo. Predpokladam, ze s tim nemate problem.

Ne. Nemám. Lidožrouta žádného neznám. Ty ano?
Třeba chápu i to, že jsou národy, které běžně jedí psy, ačkoliv psy miluju a osobně bych je vědomě nejedla. Nevědomky jsem ho ochutnala. A jsou lidé, kteří jedí surmovky, a opice. Kdo jsem abych jim říkala, že nemají? A věřím tomu, že kdyby měli na výběr, tak si určitě dají raději kus krávy nebo prasete.

Příspěvek upraven 20.11.21 v 19:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
20.11.21 19:15

A teď si představte, kdyby ta zvířata, co se zabíjí, mohla mluvit…Ač to zní fakt divně, tak mi prostě přijde, že zvíře které jde na smrt nic neříká, nekřičí, tak s tím vlastně souhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
20.11.21 19:16

A já bych naopak na zabijačku šla a ráda ;). Strávila jsem u zabijaček celé dětství, tudíž ji znám spíše z pohledu dítěte. Spařování slepic a škubání, zabijačky prasat, morek, stahování králíků z kůže, držela jsem zobáky kačen, když se jim sekala hlava, atd. a víte co? Vždycky jsem si vážila zvířat, protože jsem se o ně starala… a pak je se vší úctou snědla :lol:. Celá rodina u toho popíjela a mluvila spolu několik hodin, aniž by se dívala do mobilu,…

• Citovat
  • Upravit
Makca87
20.11.21 19:18
@GabinkaCh píše:
A teď si představte, kdyby ta zvířata, co se zabíjí, mohla mluvit…Ač to zní fakt divně, tak mi prostě přijde, že zvíře které jde na smrt nic neříká, nekřičí, tak s tím vlastně souhlasí.

Už slyším ta vulgární slova, když na louce šlápneš na travičku, či pavouka a zabiješ ho :D.

• Citovat
  • Upravit
80286
20.11.21 19:23

@GabinkaCh nemáš to popletene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
20.11.21 19:23

@Makca87 a kdybys slyšela ty slova, když zabiju komára!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
20.11.21 19:27
@inkakřivák píše:
@Makca87 a kdybys slyšela ty slova, když zabiju komára!

Nedej bože to hovado, které když tě kousne, tak to fakt bolí :lol:.

• Citovat
  • Upravit
80286
20.11.21 19:33

@Makca87 ani nemluv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
20.11.21 19:39

Deti by se zabijacky ucastnit nemely.
Si nedovedu predstavit dite, co drzi zobak kacene tesne pred smrti. A dite, co krmi kralika, hladi ho, a pak ho s uctou sni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80286
20.11.21 19:43

@Zeoli Proč ne? Na venkově dřív naprosto běžná situace. Děti králíky a kuřata krmily, a pak je snědly. A dělá se to tak i dnes. Aspoň bta děcka vědí, že maso neroste v chladaku v supermarketu, a vědí, co to dá práce a starání se. Proto jsem třeba koupila dvacet jednodenních kuřátek, aby viděla vnoučata, co to je za piplacku. A jaký měla ta kuřata úspěch! Dokonce je měly děcka i ve škole, a všechny třídy na ně chodily koukat. Pro sousedy atrakce jako hrom. Jo a na konci léta jsme je vybili, děti sledovaly i kuchani, aby viděly, jak vypadá žaludek a vole a třeba ledviny. Zajímalo je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
20.11.21 19:48
@Zeoli píše:
Si nedovedu predstavit dite, co drzi zobak kacene tesne pred smrti. A dite, co krmi kralika, hladi ho, a pak ho s uctou sni.

No jo, podepsalo se to na mě, jsem masochistická vražedkyně a ráda sekám hlavy a stahuju z kůže, jak zvířata, tak lidi :lol:.

• Citovat
  • Upravit
27754
20.11.21 20:09
@Zeoli píše:
Si nedovedu predstavit dite, co drzi zobak kacene tesne pred smrti. A dite, co krmi kralika, hladi ho, a pak ho s uctou sni.

hmm a pak dopadnou tak že si myslí že tvaroh se vylíhne v regálu v krámu hele oni to děti neřeší pro ně je to normální koloběh života ano pokud mají jednoho králíka oblíbeného nechají si ho ostatní ví že jsou k jídlu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová