Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mala.ještěrka píše:
@ÁjaMil A jak to budeš dělat, až bude starší chodit do školky? Náš starší od září nastupuje do školky, která je přes půlku Prahy a na hodně rušném místě. A došlo to tak daleko, že si manžel musel vyjednat v práci, že bude odcházet dřív (aby ho stihl vyzvednout) a zbytek dopracuje doma na HO. Jenom kvůli tomu, že to nejsem schopná odřídit![]()
![]()
Je to strašný a fakt to beru jako svoji velkou neschopnost
A museli jste ho za teto situace davat pres pul Prahy? Ono jet to autem v odpoledni spicce taky asi nebude uplny med…
@Svistice píše:
V čem bude řízení s automatem lepší? Jako že nebudeš muset řadit? Razeni je podle mě to nejmenší.
Pokud Ti dva instruktoři řekli, že asi ne, tak tohle nebude jen tím, že máš problém řadit(a i tam se dá naučit, při jaké rychlosti plus minus který stupeň). A nevyjezdenou bych tě se dvěma dětmi pustila tak maximalne po vesnici.
Tak řazení pro mě zrovna bylo jedna z nejvíc stresující věci v autoškole, za boha jsem si nemohla zapamatovat tu mapku s cislama, co je na té páce, a už vůbec ne to, na kterým čísle zrovna jsem, pak ho rychle najít a podle plánku se přesunout na další číslo a u toho ještě řídit ![]()
Já se do řízení rozhodne nehrnu ![]()
@veria píše:
Ve spodku kocaru vezes zpatky nakup, ne, kdyz uz jsi vyjela?Jako pro mne by to katastrofa byla, ale ja uz sem tim autem asi moc rozmazlena
Záleží na jak velkej nákup jedeš, co máš vůbec v tom batohu s sebou apod. I kdyby si ho pověsila na madlo kočáru, proste není to tak příšerně neresitelna situace. Byt na RD, tak mě nějakých 6 km fakt nestve ![]()
Já bych to ještě nevzdávala. Já sama jsem dělala řidičák v 18, měla jsem velký problém s jízdami, udělala jsem ho na podruhe a taky jsem si něco vyslechla o blbych řidičkach. Dlouho jsem v autě neseděla, až když se mi v 25 narodila dcera, začala jsem řídit, protože bych se jinak z vesnice nedostala. A dnes? Řídím denně. A myslím, že jsem opravdu dobrá řidička, zvládla jsem i cestu k moři odrodit sama. Nevěřím, že se to nenaučíš, chce to prostě jen trénovat a holt to budeš trénovat déle, než někdo jiný, ale zvládneš to.
@veria Tak rozjíždění je komplikovanejsi, o tom žádná. Mě to i při jízdách na krizovatce chciplo, ale na zisk papíru to nemělo vliv. ![]()
Chcipnute auto na křižovatce nebo že máš při osndesatce trojku není ve své podstatě život ohrožující.
Prehlizeni a neznalost značek, neschopnost dělat víc věcí najednou, špatný odhad vzdalenostinebo vyhodnocování prednodti už je průšvih. Auto je zbraň.
@Svistice píše:
@veria Tak rozjíždění je komplikovanejsi, o tom žádná. Mě to i při jízdách na krizovatce chciplo, ale na zisk papíru to nemělo vliv.
Chcipnute auto na křižovatce nebo že máš při osndesatce trojku není ve své podstatě život ohrožující.
Prehlizeni a neznalost značek, neschopnost dělat víc věcí najednou, špatný odhad vzdalenostinebo vyhodnocování prednodti už je průšvih. Auto je zbraň.
Ano, vim jak to myslis, ale ten zacatecnik se tak soustredi na razeni, ze jiz neni schopen tech dulezitejsich veci - prehlidne znacky, lidi, nediva se do zrcatek a tak podobne.
@veria píše:
A museli jste ho za teto situace davat pres pul Prahy? Ono jet to autem v odpoledni spicce taky asi nebude uplny med…
Museli. Musí chodit do speciální školky a takhle jediná ho přijala.
@Nimie manzel se asi zblazni, ale pokud to rizeni nezvladnu, nebude hold jina moznost. Dam tomu posledni sanci. A ano, holky nebudou vecne male, ale zim spis me to mrzi, ze to detstvi maji takhle izolovane. Mam kamaradku se kterou jsme ted zavedli (snad to vydrzi) ze se kazdy tyden jeden den stridame a jsme cely den u ni/u nas. Rano me/ji privezouanzelove a vecer zas odvezou. Zatim to bylo dvakrat a taky mile zpestreni. Spis hledam vyziti ktere jde bez auta a bez sileneho cestovani. Obe holky po obede jeste cca dve hodky spavaji takze taky neco s nima planovat treba na cely den jeste nejde.
Podle me bys ridit nemela. Lide jako Ty nemaji za volantem co delat, jsou riziko pro ostatni ridice. Prijde mi, ze bys tim vedome a hlavne dobrovolne ohrozila sebe i deti.. Abys po absolvovani dvou autoskol nezvladla ani vycouvat, to je na povazenou.
Ja jsem taky ze zacatku byla matla, ale nikdy mi zadny instruktor nerekl to, co Tobe.. slo o tu prirozenou nesikovnost, ktera se rizenim ztrati.
No, at uz se rozhodnes jakkoliv, doufam, ze Te na ceste nepotkam. Do provozu totok proste nepatri.
Prosimtě,40 km od Prahy a bus 2× denně? ![]()
Bydlim 60 km a bus tu jede co hodinu. A zbytek - ne, každý má holt na to řídit auto. Vidím, to u příbuzné - taky problém, taky se bála a nakonec bourala.
@Mala.ještěrka píše:
Museli. Musí chodit do speciální školky a takhle jediná ho přijala.
Aha, tak to je jasny.
@veria jako jasne, ja třeba tohle nechápu, my šli z Prahy oba plně vyježdění a aktivne řídící, lokalita se vybírala s ohledem na všechny situace, takze je tu bus, o kus dál vlak, ani autem se nemusí stát ve špičce, hlady neumreme - jezdi sem dovozy potravin a restaurací, zázemí základních sluzeb v obci nebo nejdal ve vedlejší pár km daleko, dost děti v okolí na hrani. Představa že to mám jako zakladatelka, tak se radši odstehuju zpatky. Na druhou stranu těch pár km fakt není problém, já si popojedu za službama protože bych to jinak nestíhala, ale cca tuhle vzdálenost běžné denně stejně absolvuju z jiných duvodu, fakt to není tak hrozné ![]()
Také jsme si postavili domek na vesnici. Naštěstí tu máme školu, školku, obchod, pizzerii, poštu… Já řidičák nemám a také mě to štve. Naštěstí se mi podařilo sehnat tu i práci, ačkoliv mizerně placenou. Ale družina u nás funguje jen od 6.30-15.30hod. Každý mě do řidičáku nutí, ale já mám prostě na silnici strach, navíc ještě vozit děti
. Mám řidičák tedy od 15ti na skútr, takže v případě nouze bych mohla od jara do podzimu dojíždět na skútru. Ale sama si prostě myslím, že jsem zrovna ten typ, co na silnici nepatří
, všechno mě hned rozhodí.
@Nimie no ja jsem bohuzel zavisla na Kosiku a na Rohliku, nekdy neco doveze manzel ale stve me kdyz zjistim zei neco doslo a mam smulu. A skoro pul denni vylet si kvuli oleji fakt delat nebudu… ja si velmi nerada stezuju. Nejsem takova. Ale ted to.uz na me nejak padlo a poprvy jsem to ze sebe takhle dostala ven. Dekuju za vsechny prispevky.
@ÁjaMil píše:
@Nimie manzel se asi zblazni, ale pokud to rizeni nezvladnu, nebude hold jina moznost. Dam tomu posledni sanci. A ano, holky nebudou vecne male, ale zim spis me to mrzi, ze to detstvi maji takhle izolovane. Mam kamaradku se kterou jsme ted zavedli (snad to vydrzi) ze se kazdy tyden jeden den stridame a jsme cely den u ni/u nas. Rano me/ji privezouanzelove a vecer zas odvezou. Zatim to bylo dvakrat a taky mile zpestreni. Spis hledam vyziti ktere jde bez auta a bez sileneho cestovani. Obe holky po obede jeste cca dve hodky spavaji takze taky neco s nima planovat treba na cely den jeste nejde.
Tam je spíš otázka co a jak dál. Nebezpečný řidič na silnici je prusvih, jakkoliv bych ti to přála, tak prostě pokud je to takový problém, je lepší pokud za volant fakt nesednes. A praveze holky budou starší a budou chtít tě zábavy víc. Pokud už teď se to nezvládá, tak do budoucna to bude jenom horší. Ale vzdyt tohle všechno jste museli s manželem probírat když jste vybirali pozemek, ne?