Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jege píše: Více
Ale o zakladatelce naše diskuze nevznikla, reagoval jsi s odsudkem na matku z příspěvku anonymniho tulipánu, kde šlo o sebevraždu otce, kde jsi na tu matku za to nepřímo házel vinu ![]()
@Jazmine píše: Více
Nepřímo? Přímo! Přečti si, co napsala tulipán, že ho „roky podváděla“, pak ho nechala, on to nezvládl, ona se tahala s chlapama a jí otec chyběl. Nic o tom, že by je nějak tyranizoval a trápil, jenom že matka nezvládla svůj chtíč a otec nezvládl nevěru a rozchod!
![]()
To by musela bejt plná Macocha, kdyby tam měla skočit každá kterou chlap podváděl v době kdy byla nejzranitelnější, v nemoci, nebo jí pak opustil kvůli jiné.
Tak to jsi ještě větši ubožák než jsem si myslela. Obviňovat kohokoliv ze sebevraždy jeho blízké osoby je těžce za hranou. Snad jen při večeru chlastáš
Samozřejmě že je zodpovědná za děti - ty to podáváš, jako by je chtěla nacpat po kouskách do baby boxů. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tohle jsi vystihla naprosto přesně.. Děkuji. Děkuji za Tvá slova.
Apropo anonymni tulipán píše, cituji:
„Můj táta byl paranoidní schizofrenik a máma ho taky roky podváděla. Pak se s ním rozvedla, on to nikdy nepochopil, pořád ji miloval a nakonec spáchal sebevraždu. Docela jí to zazlívám. Opustila nemocného člověka. Ona pak žila ve vleku dalších chlapů a mně táta chyběl.“
Nikde nepíše, že by si už schozofrenika brala. Rodiče dnešních dospělých se brali velmi brzy, tzn. klidně se nemoc mohla projevit až během manželství.
Za druhé, v příspěvku nikde nečtu, že by tulipán napřímo ze sebevraždy obviňil mámu. Mezi obviněním a zazlíváním nějakých okolností je dost propastný rozdíl..
Normální zdravý člověk sebevraždu kvůli partnerovi nespáchá. Pokud by dodržoval strikně léčbu, nebyl by nikdy nemocí oslaben, rozpoznávací schonosti by měl stejné jako zdravý člověk. Pak by nikdy svoje děti takhle hnusně neopustil. Tyhle výblitky sis fakt mohl odpustit. Obzvlášť, když uboze soudíš z nula informací, jen z pár řádků textu…
Vidíš si @jege vůbec do pusy? Uvědomuješ si vůbec, ze to co tady píšeš a dost pravděpodobně tulipán čte? Fakt ti přijde v pořádku přímo její mámu obviňovat za sebevraždu otce, tedy prakticky za vraždu? Je to absolutni hnus
těžce za hranou normální diskuze…
Uvědom si, ze pokud sama nechceš skončit jako psychicky nemocná, tak musíš odejít. Mne stačily čtyři roky s psychicky nemocným partnerem. Jeste chvilka a potřebovala bych toho psychiatra sama.