Životní rozhodnutí - strach z nového začátku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
26.2.17 08:33
@Anonymní píše:
Zakladatelka… Děkuji vám za názory, vidím že to vidíte vše stejně. Je pravda, že jsme to za ten půl rok zkoušeli nejméně 3×, já vždy dala šanci manželstvi, ale pod nátlakem mého milence jsem do toho nemohla jít na 100%, neustále mi psal, jak mě miluje, že ne že mě nedokáže žít, byl z toho opravdu špatný, za tu dobu i hrozně zhubl. Já vždy když se pohádala s manželem opět běžela k němu a tak to bylo již 3×. Vzhledem k tomu, že jsem stále na mateřské, tak mi i chce platit být a podpořit náš, chápe, že se k němu nechci stěhovat. Je opravdu hodně chápavý a chce mi maximálně pomoct, i kdyby to prý mezi námi nemělo vyjít…

Postupně z toho co píšeš, to na mě působí, že za to vše co se děje můžou dle tebe hlavně ti druzí…neumíš/nechceš převzít zodpovědnost za svá rozhodnutí a to mi přijde jako problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
26.2.17 08:53
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, předem se omlouvám za anonym, snad chápete…

Vůbec nevim jak začít… Jsem v manželství, mame jedno dítě, poslední 3 roky jsou dost křížové, neustále hádky, nezájem čehokoliv ze strany manžela ( vyjma sexu ), kolikrát jsem psala za tu dobu zde diskuse o tom, jak mě opět zklamal, jak sliboval, nedodržel, hodně z vás mě podporovalo v odchodu.

Stala se ale taková věc, že už půl roku miluji jiného muže, i on mě… I mé dítě. Manželovi jsem se hned přiznala, že jsem našla štěstí jinde… V tu chvíli klesl na úplné dno, změnil se, staral se… Opravdu jsem mu měla málo co vyčíst, ale jednu věc ano, neustále vyžadoval sex a já prostě nemohla, nechápal to, vždy mně vyčetl mého milence ( se kterým to bylo již dávno ukončené ) a posílal mě k němu.

Takových hádek bylo nyní opravdu hrozně moc, řekla jsem si, že to opravdu nemá smysl, začala si hledat nové bydlení, vyrizujeme rozvod… A ja jsem středem neustálých připomínek, jak jsem to vše zavinila já, jak si jednou uvědomím, že to byla chyba, že všichni chlapi jsou stejní a že na to doplatim… Přitom je to on, kdo mě neustále vyhazuje. Vše dokáže oživit proti mně tak, že on vyjde že všeho jako ten dobrý.

K druhému muži… Je to hodný chlapec, který mě vždy ve zlem podpořil, upřímně mě miluje a dal by za to být s náma snad úplně všechno. Říká, že jsem jeho životní láska, tě to tak cítí. ( Známe se déle, ne jen ten půl rok ), já to cítím dost podobně, ale mám strach začít nový život někde jinde, navíc manžel chce střídavou péči, dite půl na půl, což jsem z toho dost nesvá, nedokážu si to představit. :( Přemýšlím o ukončení vztahu s milým a opět slepit manželství. Protože se bojim neznáma a že to třeba nezvládnu. Jen by mě hodně mrzelo to, že bych už po několikáté ublížila mému milému, který již už opravdu věří tomu, že nám to konečně vyjde. Je mi oporou a vždy je tu pro mě. Ale zároveň mám i strach z toho, že já a manžel již nedokážeme normálně fungovat, neustále by mi to vyčítal, říkal, že já jsem ta kdo se má snažit, že to budu mít hodně těžké… on se vrátit nejspíš ani nechce. Ale myslim, že by tomu ještě poslední šanci dál, jenže to bych už na dobro přišla o člověka který upřímně miluje mě a koho miluju i já… Vím, že mi spousta z vás napíše, že bych měla být úplně sama, ale to bych opravdu nezvládla.

Tak ty sis našla jiného a za trest budeš mít střídavou péči… co k tomu říct?

Já bych se tedy v každém případě rozvedla, protože Ti Tvůj manžel bude vždy a za všech okolností všechno připomínat. A bude hodně intenzivní a otravný. Když manželství slepíte dohromady, tak on bude vědět, že od něj nikdy neodejdeš a když to budeš chtít udělat podruhé, tak to budeš mít mnohem horší. On se s tím srovná líp, když budete od sebe. I on má právo na svůj spokojený život, což život vedle nevěrné ženské nejspíš nebude…

K té střídavé péči. Všechno si pořádně rozmysli a pak mu to pěkně naservíruj. Že bude muset dítěti pořídit všechno, bude mu vařit, bude mu prát. Bude s ním na OČR a chodit po doktorech. To, že se chodí na třídní schůzky, je naprostá samozřejmost… je šance, že se toho lekne. Nechala bych mu už teď prostor, aby se komplet staral o všechno, aby si to chlapec vyzkoušel. Je větší pravděpodobnost, že z toho vycouvá, než že to bude prosazovat dál. Ještě by měl vědět, že Ti bude asi platit výživné, pokud má výrazně jiný příjem, než Ty.
Já bych mu na Tvém místě navrhla rozšířený styk. Mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
6509
26.2.17 08:54

Chjo, ten nový na Tebe je milý, protože o Tebe stojí.. tak nějak z logiky věci vyplývá, že se lidi ze začátku vztahu takto chovají, ale jinak ho vlastně neznáš, krom toho, že na Tebe tlačí.. stejně jako ten druhý.. Neřešila bych chlapy, ale sebe a dítě :kytka: :oops: Neřešila bych, jak se cítí ten který chlap, ale jak se bude v nejbližší době cítit dítě :oops: 8) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.2.17 08:56
@Aenne píše: á ja zase suhlasím s vámi, samota je po rozchode duležitá psychická rekonvalescence, veci se vyjasni…a zakladatelke bych poradila poslouchat svuj vnitrný hlas, svuj instinkt… ne racio a ani ne strach

smim osobni dotaz? Prosla sis nekdy rozchodem po opravdu dlouhodobem vztahu vcetne zminovane samoty?
Neni to rypani, jen chci vedet zda mas osobni zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
26.2.17 08:59
@Mrazivý dech píše:
No mám obavu, že tvůj milda je tak trochu hysterická osobnost, já když někde slyším nebo čtu o tom, jak nedokáže žít bez toho nebo onoho, tak vždycky zpozorním.A na druhou stranu chápu manžela, každý nejsme šutr na kterém, nezůstane ani šrám. Když chlap vidí, jak je ženská myšlenkami jinde, jak vlastně chce být i jinde i fyzicky a sex je podobný souloži s nafukovací pannou, tak to prostně nedá a ještě tu ženskou nakonec víc odežene. Proč jste nechodili do manželské poradny? Tam to je tohle alfa i omega, denní chléb? Teď je vlastně za minutu dvanáct a konec je hotovka. :nevim:

Já myslím, že je deset minut po dvanácté…
JO a do manželské poradny se nechodí, protože manžel nevidí žádné problémy. Problémy má vždy manželka a je to jen její problém… Že se něco fakt dělo zjistí manžel pravidla v okamžiku, kdy mu na stole přistanou rozvodové papíry. :?

• Citovat
  • Upravit
15225
26.2.17 09:01
@AniNevim píše:
smim osobni dotaz? Prosla sis nekdy rozchodem po opravdu dlouhodobem vztahu vcetne zminovane samoty?

Na to jsem ted myslela…

Zakladatelko, pokud uz rozvod bezi a stalo se to vse, co se stalo, uz rozvod dotahnete do konce. Nejak mi ale nesedi hned se stehovat k milenci. To bych nedelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.17 09:04

@Kobea zakladatelka… Já jsem do poradny chtěla jít jiz před dvemi lety, on před týdnem..Ale to jsem mu řekla, že je na ní již pozdě…

@AniNevim Ano prošla, měla jsem 5lety vztah, rozchod byl těžký, ale nebyly. Tom děti a ani rozvodové řízení. Byla to úplně jiná situace. Bojim se rozvodu, toho, že své dítě uvidím málo, bojím se toho, co bude následovat. Nemám moc ráda změny. Takže mě to vždy drželo u manžela. Navíc máme pěkný byt, mám to tu ráda, jen ta láska tu chybí…

• Citovat
  • Upravit
6509
26.2.17 09:07

@AniNevim Mno, a co bys potřebovala vědět?
Tak nějak jsem fungovala na bazální :lol: úrovni - děti, péče, práce, finance, takže co si budeme nalhávat, byla jsem dost vydaná pokud se energie týče.. ale lehce domýšlivě pyšná, že to dáváme 8) ;) Pak jsem vyšetřila prostor a k dětem, péči, práci a financím jsem přibrala sebe.

@AniNevim píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
26.2.17 09:13
@Anonymní píše:
@Kobea zakladatelka… Já jsem do poradny chtěla jít jiz před dvemi lety, on před týdnem..Ale to jsem mu řekla, že je na ní již pozdě…@AniNevim Ano prošla, měla jsem 5lety vztah, rozchod byl těžký, ale nebyly. Tom děti a ani rozvodové řízení. Byla to úplně jiná situace. Bojim se rozvodu, toho, že své dítě uvidím málo, bojím se toho, co bude následovat. Nemám moc ráda změny. Takže mě to vždy drželo u manžela. Navíc máme pěkný byt, mám to tu ráda, jen ta láska tu chybí…

S tou poradnou to znám. Nakonec jsem tam ex jednou dostala. On si z toho nevzal nic, já jsem se chvíli snažila fungovat podle doporučení, ale bylo to bez odezvy, tak jsem to vzdala.
Když jsem se s ním rozešla definitivně, tak uznal, že moje problémy byly fakt problémy a on že je bagatelizoval. Od té doby mě nenavidí… ale to je zas jeho problém. :nevim: Já jsem sama s dětmi a mám klid.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
26.2.17 09:14
@Magdaleeena píše:
@AniNevim Mno, a co bys potřebovala vědět?
Tak nějak jsem fungovala na bazální :lol: úrovni - děti, péče, práce, finance, takže co si budeme nalhávat, byla jsem dost vydaná pokud se energie týče.. ale lehce domýšlivě pyšná, že to dáváme 8) ;) Pak jsem vyšetřila prostor a k dětem, péči, práci a financím jsem přibrala sebe.

Já jsem to měla úplně stejně. První dovolená bez dětí, až když jim bylo 9 let. Teď už mám i docela dost času pro sebe. Nicméně těch hodně let před tím to bylo občas hodně kruté :?.

• Citovat
  • Upravit
16986
26.2.17 09:19

Jste vsechny nesmirne laskave, ze jste mi popsaly zkusenosti, ale ja jsem se ptala hlavne @Aenne, ktera to zakladatelce doporucila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.2.17 09:22

@Magdaleeena jinak tohle absolutne chapu. U tebe. Jsi silna. U zakladatelky se obavam stesku po blahobytu, ktery ji novy milenec zrejme nenahradi. Pokud by ji manzelstvi tak rozeziralo, tak by nechtela videt ani (blaho)byt, ani zadneho dalsiho chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.2.17 09:24
@AniNevim píše:

Jsem nepozorna, myslela jsem, ze je to na zakldatelku. Samota muze byt tezka, ale take osvobozujici. Zalezi na mnoha faktorech. Doporucuju osamostatnit se, pak hledat dalsiho partnera. Tadu uz partner je, ale nevim, jak to dopadne po opadnuti prvotni zamilovanosti. Ja bych v tomto s ditetem byla opatrna.

P. S. Ja byla sama po dlouhodobem vztahu dost dlouho. Dalo mi to hodne - ziskala jsem sebeduveru, zmenila jsem se, byla to dulezita zivotni zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
26.2.17 09:27

@Kobea Mno, jenže ty krize v životě prostě jsou, mají Tě posunout, podle mého ani nemůžou být pohodlné, nekruté, nevyčerpávající 8) Máš si tím projít, ideálně na cosik přijít a změnit (se), tak nějak se dostat na vyšší level :lol: Když schováš hlavu, utečeš (k jinému, koho neznáš, ale on na Tebe tlačí a říká, že Tě a dítě miluje).. neříkám, že to není řešení, ale risk, možná 50 na 50 :nevim:, mno, mně se s dětma nechce riskovat.
PS: Já neříkám kruté 8), ale náročné.. byť stejně zvláštní, jak běží čas, tak úlevně :lol: vidím fakt spíše to hezký.. jen když někdy zamyslím a vybavím konkrétní :cert:, mno, ale kvůli mě a dětem stálo/stojí za to :mrgreen:

@Kobea píše:
Já jsem to měla úplně stejně. První dovolená bez dětí, až když jim bylo 9 let. Teď už mám i docela dost času pro sebe. Nicméně těch hodně let před tím to bylo občas hodně kruté :?.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
26.2.17 09:30

@Aenne @Ukulina diky, krasne popsano. Snad si z toho zakladatelka neco vezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí