Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, v žádném případě se nevracej k manželovi. Jednak z důvodu, že to už nikdy nebude fungovat a jednak proto, že jak jsi sama psala, ti to dá parádně sežrat a budeš skákat, jak on píská. Máš někoho, kdo o tebe stojí a kdo tě evidentně upřímně miluje, tak tu šanci nezahazuj a neubližuj mu!!Sama jsem na tom byla podobně, s bývalým jsme se 3× rozešli, 3× mi ublížil a nakonec jsem se zařídila sama a našla si někoho jiného, komu jsem už taky málem ublížila, kdy jsem se bála změny a nového začátku a proto se rozhodla raději zůstat s bývalým. Naštěstí tomu osud chtěl, zaplať pánbůh, jinak a dneska jsme s tehdejším milencem spolu a šťastní. Skoro rok jsme manželé, snažíme se o mimčo, kupujeme baráček a já jsem ta nejšťastnější ženská na světě, že jsem se rozhodla tak.jak jsem se rozhodla a neměnila bych. Vím, že kdybych to neudělala a zůstala s bývalým, byla bych do smrti nešťastná a nikdy bych si to neodpustila. Naštěstí v tom nebylo dítě, ale ani kvůli dítěti bych s jeho otcem nezůstávala.
Neboj se té změny!!A jak už tady některá holka psala, taky si nemyslím, že by klapla střídavá péče.
Hlavu vzhůru a jdi do toho - neboj se!!! ![]()
@Magdaleeena píše:
@Kobea Mno, jenže ty krize v životě prostě jsou, mají Tě posunout, podle mého ani nemůžou být pohodlné, nekruté, nevyčerpávajícíMáš si tím projít, ideálně na cosik přijít a změnit (se), tak nějak se dostat na vyšší level
Když schováš hlavu, utečeš (k jinému, koho neznáš, ale on na Tebe tlačí a říká, že Tě a dítě miluje).. neříkám, že to není řešení, ale risk, možná 50 na 50
, mno, mně se s dětma nechce riskovat.
PS: Já neříkám kruté, ale náročné.. byť stejně zvláštní, jak běží čas, tak úlevně
vidím fakt spíše to hezký.. jen když někdy zamyslím a vybavím konkrétní
, mno, ale kvůli mě a dětem stálo/stojí za to
Já jsem to měla opravdu drsné. Jsem zvyklá nazývat věci pravými jmény. Kolikrát jsem ryla pusou v zemi, bych asi nespočítala. Ustála jsem všechno bez ztráty kytičky. A nebudu tu psát, že to byla zívačka, když teda fakt nebyla. Já mám za minulostí tlustou čáru a už se k tomu nevracím.
Je to i forma varování pro ostatní. Myslet si, že po rozvodu je to s dětmi let na růžovém obláčku… tak to fakt není.
@AniNevim
Kdybys znala osobně, věděla bys, že jsem malá a slabá
![]()
Ale chápu, že povahově jsme různí, ale v životě může být všelijak, co se zdá ulehčením v současnosti, může být počátek špatného v budoucnu..
Naštěstí nevím, co nás čeká..
@AniNevim píše:
@Magdaleeena jinak tohle absolutne chapu. U tebe. Jsi silna. U zakladatelky se obavam stesku po blahobytu, ktery ji novy milenec zrejme nenahradi. Pokud by ji manzelstvi tak rozeziralo, tak by nechtela videt ani (blaho)byt, ani zadneho dalsiho chlapa.
@Kobea vzpomínám si, jak mi říkala kamarádka, jaké má problémy se spaním a že nechápe, že já při tom všem ne.. milovala jsem svých 4-5 hodin nic neřešit ![]()
Edit: Mno, a zeptám s ještě takto - když se ohlédneš kritickým okem po tom čase, kterým byl.. šlo udělat cosik jednodušeji? Ulehčit si život, ale tak abys byla v tom bodě co teď, případně pro Tě/děti lépe.. Myslím se zkušenostma, které máš teď..
@Kobea píše:
Já jsem to měla opravdu drsné. Jsem zvyklá nazývat věci pravými jmény. Kolikrát jsem ryla pusou v zemi, bych asi nespočítala. Ustála jsem všechno bez ztráty kytičky. A nebudu tu psát, že to byla zívačka, když teda fakt nebyla. Já mám za minulostí tlustou čáru a už se k tomu nevracím.
Je to i forma varování pro ostatní. Myslet si, že po rozvodu je to s dětmi let na růžovém obláčku… tak to fakt není.
@Magdaleeena píše:
@Kobea vzpomínám si, jak mi říkala kamarádka, jaké má problémy se spaním a že nechápe, že já při tom všem ne.. milovala jsem svých 4-5 hodin nic neřešit
Síla ženy
.
Taky to mám tak, že spánek léčí… večer slzavé údolí a ráno je zase pohoda a energie na další život
.
@terinka4444 píše:
Já ti to napíšu tak, jak to je, s vědomím toho, že tady budu za tenhle příspěvek rozcupována na kousky. Rozveď se a jdi. Lepit tohle je dle mne cesta do pekla, na to je život krátký. Neschavaluju nevěru a milence v manželství, o tom nebudu psát, ale tohle manželství se už nespraví, už je rozbité. A k dítěti, manžel chce střídavku, zase se nebude pouštět do nějakých genderových debat a kdo je jakým rodičem a kolik má toho práva a podobně, manžel chce střídavku, no a je otázkou, nakolik ji dokáže u soudu vybojovat. Čistě z hlediska pravděpodobnosti, přestože je trend posilovat práva otců, tak čistě z hlediska pravděpodobnosti je pravděpodobnější, že jí nedostane. Jen kvůli dítěti bych nefunkční vztah nelepila.
Já s tebou souhlasím ![]()
Nooo zakladatelko, jsi zářným příkladem, že nejvíc člověka vždy spoutává jeho vlastní strach. Jsi sama sobě rukojmím.
Na tvém místě bych dotáhla rozvod do konce a smířila se s tím, že děti neuvidím každý den. Je jasné, že tě již manžel nepřitahuje, protože miluješ toho milého. Pokračovat v manželství je opravdu jen srabárna, protože ty s manželem z touhy spát už nikdy nebudeš, protože jsi citově připoutaná k milenci a chceš mu být v jádru věrná. Ne protože na tebe tlačí, že tě miluje. Ale protože tě miluje a ty miluješ jeho.
Jenže mám obavy, abys v budoucnosti neopakovala stejný scénář. Milenec tě občas něčím naštve, nebo už nebude tak chápavý, protože už půjde o řešení vašich společných problémů a bylo by fajn kdybys to opět neřešila s nějakým chápajícím milým ![]()
Stejny pribeh v jinych okolnostech (prosim anonym): s pritelem nekolik let ve vztahu, dostal praci v zahranici, vzal to. rok jsme se hadali jestli se vrati nebo ja pujdu za nim, nakonec jsem souhlasila. blbe jsem to nesla, mela hsem tu skvele rozjetou karieru, kamarady, konicky. v den kdy jsem podala vypoved jsme se nahodou potkali s clovekem, se kterym jsme navzajem pro sebe meli velmi tezkou lec platonickou slabost. vecirek, party az do rana, x lahvi vina, stalo se co muselo. brala jsem to jakou dvoumesicni rozlucku, vztah s expiracni lhutou. bylo to nejlepsich a nejintenzivnejsich 60 dni meho zivota.
vypovedni lhuta vyprsela, ja se rozloucila a odstehovala za pritelem. ten mi nijak zvlast nepomahal se zadaptovat v novem prostredi, delal si svoje a za dva mesice navrhnul rozchod. ja jeste ve zkusebce, hlavu plnou meho dvoumesicniho pritele, dost neprijemne rozhodovani. rozhodla jsem se ze to dam v cizine sama, nechtela jsem z nej delat prevoznika.
rozuzleni? stejne jsme skoncili spolu, jsme manzele, mame dve krasne deti. doted jsem vdecna, ze jsem se napred postavila ba vlastni nohy a nesla ze vztahu do vztahu, protoze jsem mohla zvazit vsechny moznosti a byt presvedcena ze spolu chceme byt. ne je posunout c 2 na c 1, protoze c 1 mi zmizelo z rovnice. ne kazdy c 2 umi byt c 1. takhle spolu nejsme proto, ze jsme si „zbyli“, ale protoze oba chceme. jsme stastni.
@Kobea píše:
Tak ty sis našla jiného a za trest budeš mít střídavou péči… co k tomu říct?Já bych se tedy v každém případě rozvedla, protože Ti Tvůj manžel bude vždy a za všech okolností všechno připomínat. A bude hodně intenzivní a otravný. Když manželství slepíte dohromady, tak on bude vědět, že od něj nikdy neodejdeš a když to budeš chtít udělat podruhé, tak to budeš mít mnohem horší. On se s tím srovná líp, když budete od sebe. I on má právo na svůj spokojený život, což život vedle nevěrné ženské nejspíš nebude…
K té střídavé péči. Všechno si pořádně rozmysli a pak mu to pěkně naservíruj. Že bude muset dítěti pořídit všechno, bude mu vařit, bude mu prát. Bude s ním na OČR a chodit po doktorech. To, že se chodí na třídní schůzky, je naprostá samozřejmost… je šance, že se toho lekne. Nechala bych mu už teď prostor, aby se komplet staral o všechno, aby si to chlapec vyzkoušel. Je větší pravděpodobnost, že z toho vycouvá, než že to bude prosazovat dál. Ještě by měl vědět, že Ti bude asi platit výživné, pokud má výrazně jiný příjem, než Ty.
Já bych mu na Tvém místě navrhla rozšířený styk. Mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti.
Ke stridavce: spousta chlapu se povinnosti spojenych a detmi nezalekne, protoze jsou nachystani elegantne posunovat deti k babicce - sve matce
A to proto, aby se nemuseli omezovat. Ale jakoze se strasne staraji…
@Veveří hmm a představ si, že je i spousta chlapů který se o ty děti staraj a rádi jako můj manžel, takže v našem případě si myslim že snad ve střídavce nebude problém ![]()
@brumdinka nechtela jsem zobecnovat. Asi mam v okoli spis vic pripadu jak jsem psala.
@Aenne píše:
pŔesne, podle odborníku je to v případe rozchodu rodiču nejlepší řešení pro dite, pokud je otec dobrý otec.
Střídavka je prospěšná pro dítě jen za určitých podmínek. Pokud oba rodiče žijí ve stejném městě a dítě chodí do stejné školy. Jinak se to snad naštěstí nepovoluje. Dítě ja jako věčný nomád, který se stěhuje sem a tam. Jiný pokojíček jiní kamarádi..Poměrně by mě zajímalo v kolika procentech jsou tyto děti skutečně spokojené. Zeptat se přímo jich.