Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, omlouvám se, že jsem se odmlčela, potila jsem se ještě se zánětem nosohltanu, tak jsem byla docela otrávená, ale mimochodem včerejší kontrola dopadla docela dobře, bylo mi řečeno, že čípek je o trošku níž, než by bylo ideální a trochu měkčí, ale že to je k tomu zánětu a že se snad do příští kontroly srovná, ať ležím, odpočívám, hodně se proplachuji vodou a slabým čajem, žádný sex a tak… a bude to dobrý
tak doufám. Cvičil jsem stahování pánevního dna a prý i to může mít vliv ![]()
@Aromalampa jako ze to je dobre cvicit?nebo spatne? Jinak to vypada dobre ![]()
@finduska
Ahoj, dneska mi udělali Cerclage, ležím, bojím se pohnout…
ProsimTe jak to probíhalo u Vas? Myslím 1.den,jit na WC, vstávání a tak?
A drží steh? Doma leží nebo i něco uděláš?
@Pajacarre vstat me nechali az druhý den prvni ne ,měla jsem cevku a kapacku a tamponadu.druhy den rano vse sundali.to jsem se docela nasmala kdyz vyndávali tu tamponadu
ale porad jen na zachod a fo sprchy jinak ležet.Po tydnu me kontrolovali -steh krasne drzel a hrdlo slo z 5mm na 36mm.
Doma ale porad jen lezet -chodim opravdu jen na zachod a do sprchy.Kdyz potrebuji neco v kuchyni a nikdo neni doma tak pockam az se mi chce na wc. Na Ko jdu pristi tyden to budu 23.. tak uvidim co bude
@finduska
Já taky jen ležím, ani na WC mě nepustí. Snad zítra.navic mi předtím brali plod. Vodu aby vyloučili zánět u miminka v děloze. To vyšlo dobře. Ale i kvůli tomu teď jen ležet a nic víc.
Já to vydržím, hlavně ať to dobře dopadne už.
Tak snad to bude dobrý a prezijeme to vcelku vid ![]()
@Pajacarre me prijali ve stredu a krev a stěry dělali hned ,plodovku ve čtvrtek a na sál jsem šla další středu.Koukala jsem na propouštěcí zprávu
3strany má ![]()
já doufám no,s nikým se o tom nebavím nahlas moc, protože nechci furt dokola říkat,že to bude ok a zakřiknout to ![]()
@finduska píše:
@Aromalampa jako ze to je dobre cvicit?nebo spatne? Jinak to vypada dobre
No asi dobré, když se mi to lepší, mně to říkala známá, ať to zkusím, tak jsem si tak v leže to pánevní dno cvičila, akorát jsem to u gynekologa v tý euforii, že to je mnohem lepší, neřekla, ale tak určitě to neuškodilo
@Pajacarre ahoj tak jak se mas? Jak to vypada? Ja poctivě porad lezim,mam fakt strach.jdu na wc a kdyz potrebuji neco v kuchyni nebo v koupelně tak jedine v ramci zachoda,jsem na sebe tak prisna ,ze si povoluji jednou za 1,5-2hodiny ten zachod
Ma hruzu ze skoncim zase v nemocnici ![]()
@finduska
Ahoj, u mě to zatím vypadá dobře. Nic se neděje, ale strach mám pořád, stát se může kdykoliv cokoliv. Je to strašně nejistý..
@finduska
Ahoj, možná v pondělí půjdu…
No snad bude všechno v pohodě. Zatím to drzi.
Tyse taky držíš, ne?
Jinak já můžu i chodit-Teda jen trochu, aby se to i postupně zatizilo. Ale bojím se a jsem opatrná.
@Pajacarre ahoj.no zatim drzim,jsem 23+2.ve stredu jsem byla na kontrole nevim jak je to mozne ale pri propzsteni melo hrdlo 36mm a ted zase jen 13mm.rikala jsem dokrorovi ze to proste nechapu,vzdyt porad jen lezim i v aute jsem lezela celou cestu a sedela jsem jen v cekarne cca 20minut.ale mimco tlacilo hodne hlavou na hrdlo.furt ji tam proste cpe.Mudr se tedy nevzrusoval,ze zatim ok.Steh drzi pevne a to je hlavni.no nadsena jsem nebyla.ale zatim jsem jeste doma.Fakt se bojim..
Je dobre ze uz take pujdes domu. ![]()
@Pajacarre
tak jak jsi na tom a jak fungujes doma?ja porad lezim uz tahnu 8tyden
dnes 25+1.no trochu to utika ale m9c ne ![]()
@finduska
Ahoj. Já jsem teprve dnes 25.tt. Už jsem skoro 2 týdny doma. Docela to jde, ale pořád mám strach, stát se může kdykoli cokoli.
A kam a jak často chodíš na kontroly? Do nemocnice nebo k dr.?
TAK HLAVNĚ, ABY TO VYDRŽELO, VIĎ ![]()
@Pajacarre a mas take striktni lezeni,nebo se muzes pohybovat? Byla jsem na kontrole dvakrat v nemocnici az do odstraneni stehu-pokud tak daleko dojdu-budu chodit do nemocnice do Plzne pak mohu upatky k nam do nemocnice
zatim na kazde kontrole steh ok a cipek 13mm ba obou.mimco krasne roste.daksi ko mam pristi stredu to mam i test na cukrovku
jede se mbou manzel v 8 tam mame byt.jsem zvedava jak zvladnu pres 2 hodiny sedet,kdyz doted mohu jen lezet ![]()