Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@finduska píše:
@Aromalampa a jak jsi na tom ty?
Ahoj, hele zatim stejne jako od minule, tedy vic uz se to nezlepsilo, ale ani nezhorsilo, takze vlastně dobrý, pořád neschopenka, pořád doma a setrit se. Tak jsem ráda, že to je tak. A co u vás?
@finduska píše:jo cukrovku uz mam za sebou, jsem 28+0, ja uz i sedím ze spis tak pololezim. Ale me se prcek pak dobre natocil, ze mi netlačí hlavou na hrdlo, jak ho mas ty?
@Pajacarre a mas take striktni lezeni,nebo se muzes pohybovat? Byla jsem na kontrole dvakrat v nemocnici az do odstraneni stehu-pokud tak daleko dojdu-budu chodit do nemocnice do Plzne pak mohu upatky k nam do nemocnicezatim na kazde kontrole steh ok a cipek 13mm ba obou.mimco krasne roste.daksi ko mam pristi stredu to mam i test na cukrovku
![]()
jede se mbou manzel v 8 tam mame byt.jsem zvedava jak zvladnu pres 2 hodiny sedet,kdyz doted mohu jen lezet
@Aromalampa je 29+0 kez bych uz take byla. Ted mam cil 28+0 dnes 26+0-i to je tedy luxusni.ale modlim se za kazdy den/tyden.Jsem doma porad vleze-uz dva mesice jen lezim
ale vcera vecer mi nebylo moc dobre.bala jsem se pres den mi tvrdlo bricho tak 7×-8× to by slo-rikal doktor ze do 20je to ok-i kdyz tedy vleze pri nicnedelani
ale večer od pul 9 do 10 nez jsem usnula snad co 5-10minut.ne moc bolestive ale tvrdlo.
( mam magnosolv 2krat denne coz je dost velka davka)jsem z toho nervozni nu.nekdy netvrdne vubec a nekdy dost.. ![]()
@finduska tak to musim zaklepat, tak jednou za dva dny si projdu bolestivym tvrdnutim, jinak ale tvrdne malo… ani jsem magnesia nezvysovala davky. No musej tam prckove byt co nejdyl, trochu mě uklidnuje, ze znama pred 12 roky porodila v 24+5 a prcek mel snad 890g nebo kolik to rikala a vse ok a malej uplne zdravej, tak kazdy den navic beru jako úspěch:)
@Aromalampa ty jo to ja mela ve 25tt odhad 760gramu to mel krasnou vahu na 24+5.to ve 29tt uz budete mit tak kolem 1200gramu a jak je tam kilo uz to zni lepe
ja se ted na ten 28tt upinam. 14dni snad to dam.kazdy den je pro me uspech
doufam,ze to dotahnu tak daleko jako ty 29+0 a to ty uz budes 32+0
To dame
![]()
Ahoj,taky počítám každý den. Zatím jen 24+3,ale snad to vydrží…musi
Jinak dle dr. Můžu i přecházet po bytě, něco si uvařit, pak zas lehnout. Ven procházky Teda ne. Ale když jsem dlouho na nohou, tak pak cítím tuhnutí břicha, takže jdu hned odpočívat.
Autem jezdím jen na kontroly, a taky to není krátká cesta, ale zatím držíme. Dr. Říkala, že prasknutí stehu by se nebála, spíš dávat pozor aby se moc nenamahal aby nezačaly kontrakce, to by byl konec.
Takže se setrim, a spíš tak podle sebe, rozhodně celý den neležím v kuse.
Zítra jdu na kontrolu, tak snad mě potěší.
Jinak máte nějaký výtok, případně hleny? Já občas hlen-jako kousky hlen. Zátky, což mě děsí, ale dr. To nijak neřeší.
@Pajacarre ja mam jen vodovy ale zavadim si vecer 2tablety gynprodylu takze to pry mam k tomu a taky dost toho prasku mam pocit,ze ze me spis vyjde ven(omlouvam se za popis)bez vlozky ani ranu.ake jine hleny nee.no ty si byla otevrena ale cipek dlouhy?kolik mivas na kontrole?ja furt tech 13mm me tedy naridili prisne lezet
uvarit atd nehrozi
@finduska
Ja mám po cerklazi funkční délku hrdla 18 mm. Ale byla jsem pootevrena na 5 mm, tou cerklazi se to snad stáhlo-nikdo nic Teda neříkal.
Takže se musím šetřit, stejne v papírech mám napsáno-vysoce rizikové těhotenství. To se mi nelíbí ![]()
Nic nenadelam. Musíme doufat, že to vydrží do nějakého slušného týdne..
Zdravim. Jsem ted hospitalizovana kvuli.krecim a tvrdnuti bricha s podezrenim na hrozici porod. Nevote nekdo jak dlouhy by mel byt delozni cipek ve 20 tydnu? Ja ho mam od zacatku 2 cm a pritom rikaji ze se zkracuje. On se ma prodluzovat tedy? Prominte ale je to me prvni tehotenstvi a jsem ze vseho vyplasena ![]()
@Lendie
cipek je 4-5cm. Ma se zkracovat az pred porodem.za zkraceny je uz pod tri a na hospitalizaci nekde uz pod 2, 5cm a nekde pod 2cm.
Ja ho mam ted 1,3cm jsem doma ale jsem cerklazi- stehu na cipku,ktery to by mel udrzet ale musim jen lezet.
Mas jako hodne bolestive krece?tvrdnuti?
urcite ti nasadili magnezko apod. Neboj udelaji vsechno pro to aby vas udrzeli.co vsechno ti rekli?
@finduska no prave ze moc ne… mam bolesti bricha..jednou za cas se to zmeni v krec. Lezim v nemocnici na magnesiu a drasliku. Mam delozni cipek od zacatku tehotenstvi 2 cm, jsem uzavrena a miminko je v poradku (odezvy apod. sedi k veku mimca). Jen jak rikam treba cely den vse ok a ted vecer zas bolest…ale nevim jestli to tady neni i tim, ze v cizim prostredi jaksi nemuzu na wc (i když jsem tu teprve 1 den), protoze me to boli i ve chvili kdy si sedam
. Nejhorsi je ze je to 1 tehotenstvi a ja nepoznam krec delohy a streva
. Doktor mi napsal jako krece delohy tak nevim
ale ma strach ze dojde k potratu ![]()
@Lendie no jde o to jake jsou ty bolesti. Tvrdnuti bricha je proste,ze mas to bricho na kamen.ja treba citim celkove v tele divny pocit a pak najednou jak se stahuje na kame a pak povoli.to je pry ok do 15×denne mi rekl doktor.ale nekdo to nema vubec.me tvrdne od 22tt.ale mb ekdy mene nekdy vice.pokud to nevede jeste vic ke zkracovani cipku melo by to byt ok.Je blbe,ze ti nic neřekli,zadne info jak dlouho si te tam nechaji,jaky bude postup
me hospitalizovali v 19+0 pro zkrácené hrdlo ale rovnou od prvniho dne rikali vsechny moznosti.Jako,ze hrozi potrat,ze klidovy rezim apod… ze budeme delat vysetreni na to a to a pak cerklaz. 2cm od zacatku tehotenstvi je zvlastni.ale neboj,cim vic se budes bat tim to bude horsi.Psychika je potvora.Ja uz lezim devaty tyden
je to na palici,ale da se to prezit.dnes jsem 26+2 modlila jsem se za 24tt pak za 26tt ted cekam na 28
takove male cile
a pokud to bricho netvrdne pravidelne treba 2×za hodinu nebo i vickrat bude dobre ![]()
@Lendie A nepřeslechla jsi se? Že by byl od začátku 2cm je od začátku na hospitalizaci… Jinak tvrdnutí břicha bys určitě poznala, já třeba ležím a najednou cítím, jak se mi břicho hlavně od pupíku ke stydké kosti stahuje a stáhne se do tvaru kopačáku s tím, že je opravdu jak kámen, úplně tvrdý pod kůží. A za chvíli to povolí a už je to taková ta polotuhá klasika, třeba můj chlap tvrdí, že mám břicho tvrdý pořád, tak na dotyk je klasicky určitě tvrdší, než třeba špíčky, ale jak ztvrdne děloha, tak je to staženej pocit a fakt hodně tvrdé…
@Aromalampa a jak jsi na tom ty?