Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@finduska No znám dost chlapů, co po prvním porodu řeklo, že u druhýho nechtěj být.
Jinak to, že vycházky napsal ještě neznamená, že jsou využívány, já je využila snad 3× a vždycky když mě chlap vytáhl do restaurace s tím, že se už na to slzavý zpruzelý údolí doma nemůže dívat…
a ted jsem se domluvila, že místo PN budu vybírat dovolenou, mám jí hodně, ale pracovat se nechystám…
tak dej vědět, co zítra. ![]()
Tak jak jste na tom, děvčata? Mně dneska zas přidal nějaký preparáty a vitamíny, už jím 9 kusů denně…
Prej to mám ještě alespoň dva týdny, ideálně 3 vydržet a pak mi dá větší volnost… ![]()
Tak jo noooo… A co vy?.)
kolik jsi? vetsi volnost
to je pro me vychazka
ja je mit nebudu az na MD a na tu pujdu 14.1. od 34tt. pokud tam dojdu
jinak ja zítra 30+0.Na Kontrole cipek furt to same,,steh drzi, vaha byla 1440gramu
pry je vetsi nu.odpovidal 30+2 místo 29+1.ale je to odhad.Nicmene uz jsem o dost klidnejsi.ted se mdlim za vanoce.abych ještě ten tyden dala
12tydnu v posteli
ale uz se to krati.ty uz to mas za par ![]()
@finduska 30+0 už? Krásný, vidíš, jak to utíká. ![]()
No doktor se u té větší volnosti tvářil dost šibalsky, za prvé že ubere nějaké vitaminy (zatím chápu, že magnezko, ale to ubrat stejně musí ![]()
no a za druhé se tvářil, že by snad i povolil trochu romantiky, jenže tam jsem se smála, že i kdyby povolil tak by do toho už chlap nešel…
Ten se bál ještě jsem břicho ani neměla… ![]()
@Aromalampa
jo takhle
me rikal,ze od 30tt bych mohla drobet ubrat leženi.to mi rikal ale ve 26tt ted ne
je to logicke potrebuju pomalu zatížit delohu.a na druhou stranu pred 3tydny jsem byla na cukru tri hodiny jsem ruzne posedavala a polehavala v cekarne
na manželovi
tak jsem vcera zalila kytky
a dnes vyprala jednu pracku
bylo zo asi 8ks
prosteradlo a rucniky
Takze prace na 5minut to povesit.
no dostala jsem od muze vynadano
ale neprehanim.jak pisu zatim dvakrat prace na 5minut jinak porad jen lezet a na zachod a do sprchy
magnezko i gynprodyl rikal do 35tt
Moc vás zdravím a snad nevadí, že se přidám. Budu teď v pátek 27tt. Od 23tt tvrdnutí břicha a naměřený čípek 3cm. Od té doby bez změny, beru Utrogestan, Magnosolv a mam klidový režim. Nemusím prý úplně jen ležet 24h ale hodně se šetřit. Pořád hledám jen zkušenosti a doufám, že se dočtu samé happy endy at se uklidním ![]()
@Nikku12
no ja mela cipek v 19tt 4mm
podstoupila jsem tedy cerkláž-steh a jsem dnes 30+0.Uz ted jsem dal ,nez jsem kdy doufala.S prvnim synem pred 8lety jsem ve 29tt skoncila v nemocnici s hrdlem1,7cm a lezela jsem do 35+1 v nemocnici
ted aspon lezim doma.ja tedy mam zatim striktni lezeni.ale tak ja jsem zasita a hrdlo 12mm ![]()
Ale 3cm neni nic hrozneho,zvlast kdyz je beze zmeny. Za spatny berou 2,5cm a hranicni 2cm… to bude urcite vse ok ![]()
@Nikku12 Taky verim, ze to bude vse ok. Pokud se mas jen setrit… my jsme ted v naprostem poradku (nechci nic teda zakriknout) a mam to obdobne jako ty. Uzivej odpocinek dokud to jde a prď na vsechno i na to vánoční šílenství. Dej nohy nahoru, cukrovi k tomu a nic neres. Ja mam cipek 2,3 cm a tqky mi staci jen odpocinek. A 3-5 cm je pry norma. Nemela bych byt tebou starosti. ![]()
Jee holky, vy jste hodne
to se mi bude klidne usinat
samozrejme preju vsem minimalne 38tyden. To by bylo zuzo, co ![]()
@Nikku12 ale tak me nevadi ani ten 36 a 37
ja mam syna 35+2 a byl uplne ok
2250g 45cm. Takze 37tt akorat at se nemusim valit jak balvan a pro zmenu se stresovat,ze se mu nechce
uz ted mam pocit ze se budu valit ![]()
@finduska mezi nama, bude mi stacit i 34 😁 kdyz bude v poradku a doklubana tak at si jde ven kdy uzna za vhodne
taky pri tom polehavani mam pocit, ze do brezna mi budou muset vysekavat vetsi otvor ve dverich ![]()
@Nikku12 a ty mas i vychszky ne se 3cm?Na dlouhou procházku to nebude
ale pohyb mit muzes
ja vtdy kdyz dojdu jen k autu tak omdlivam
jednou za 14dni ![]()
@finduska joo, fakt to mam z tohodle hlediska super. Zajdu i s manzelem na nakup, rozkazuju a hned ten den vic utece ![]()