Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bublifucekk hezky jste to shrnula. Také se dívám na Dunaj a je to prostě úplně jiný level. I když českou Labuť nevynechám, tak je to spíš, aby bylo na co koukat.
Jde to strašně účelově…je tam tolik zbytečných linek…Ale, ukázka na díl 13 vypadá hustě. Je jasné, co se tam odehraje. Valerie, nebude nakonec tý Kristýny máma? Jinak, doufám, že to dopadne jak v originále a A & I spolu zůstanou
Má tuberkulózu a řekne, že to není nakažlivé?
To se to v té době nevědělo?
@Sára 1 píše:
Má tuberkulózu a řekne, že to není nakažlivé?To se to v té době nevědělo?
Nevim jak se to vědělo dříve, ale tbc se nakazis až když jsi s tím člověkem delší dobu v kontaktu. Jako představa že souložim s zenskou co ma tuberu, umírá, a dělám ji dite je fakt nechutná. Jestli si ji Petr vezme, tak bude úplně hlavu. Jinak z posledních dvou dílů jsem lehce ze stresu skrze toho nechutnyho ředitele. ![]()
@Sára 1 píše:
Má tuberkulózu a řekne, že to není nakažlivé?To se to v té době nevědělo?
Prababi ji prodělala někdy kolem 20 let a byla jediná, rodiče neonemocněli. Muselo to být někdy v té době před válkou, cca 36, protože ve 39 byla již fit a rodila své první dítě. Ale strávila nějakou dobu v sanatoriu ![]()
Moje babička jí měla po válce a také nikdo z rodiny t nechytil také byla v sanatoriu chytla to nějak v r.1949
@cecetka píše:
@bublifucekk Labut me nechytla vubec. Sleduji Dunaj a ten ma spad. Herecke vykony na jednicku. V poslednich dilech exceluje Leopold. 👍 Z. Studenkova nema chybu
Kde se dá koukat? ![]()
@lucypaja píše:
Moje babička jí měla po válce a také nikdo z rodiny t nechytil také byla v sanatoriu chytla to nějak v r.1949
Taky jsem googlila, že mě to zarazilo. 1 z 10 se nakazí a 50 procent umře, tak na 100 mebo 1000 lidi to bylo asi prd ![]()
@bubla Bůčková-no třeba to od ní postupně někdo chytí, ale pokud otěhotní, tak otázka, zda to to dítě přežije…
@Bubla Bůčková na uložto je prd, koukám tady
serialos-tecka-io/kategoria/dunaj-k-vasim-sluzbam/
Dobrý večer, děvčata, můžu mít prosbu? Seriál jsem si pouštěla k večerním domácím pracem, ale jak na potvoru jsem prošvihla před létem psolední díl nebo dva, a teď ten první. Můžete mi někdo prosím zrekapitulovat, o co jsem přišla?
Pochopila jsem, že
Vůbec nevím, jaký je problém s tím majetkem mezi Gruberem a Irenou, rep. celou rodinou, co se stalo s tím milencem (Viktorem?), jestli se ta Alena bude vdávat, a tak…
Předem díky za pomoc ![]()
@Slečna Ferka Nevím, jestli Ti to s mou špatnou pamětí na jména nějak víc objasním, když mi navíc taky trošku něco uniklo, ale…
Martu zastřelila nakonec ta Irena (sestra Petra, že?), sama to řekla (teď už nevím, komu
) a kterou skoro nachytala její matka (Kolářová),spíš jí zřejmě došla její orientace, když našla 2 skleničky v bytě Petra a za zavřenými dveřmi tu blondýnku, kterou Irena miluje.
Můžu Ti okopčit něco málo, co stejně moc děj neprozradí, ale o posledním dílu první série se píše, že:
Kristýna je zpátky v Labuti a prozradí kolegyním šokující informaci. Svěří se jim i se svou děsivou zkušeností. A všechno to náhodou slyší i Valerie. Jakub chce zajistit budoucnost pro sebe a Alenu. Zároveň se užírá žárlivostí. Skutečnou pravdu ale přitom nezná… Co se stane, až se ji dozví? Irena se tváří v tvář zlu zachová překvapivě charakterně…
A od další série jsou tu popisky, co moc neprozradí
https://www.csfd.cz/…a-1/prehled/ …ale - zítra v 19h na Nova Lady opakují čt. díl,který když chytneš hned na začátku, tak část předchozího děje tam vždy připomenou. ![]()
Hampl a Plesl hrají pěkný zmetky. B. Kaňok se s Pleslem (ten nacista) vyspala, aby zachránila svýho milýho, kterého jí „poslal“ nakonec domů, nebo na to ani neměl možná ani vliv, nevím. Pro něj byla jen další zářez na pažbě.
Ale z recenzí lze taky něco málo vyčíst. Moc jsem nepomohla, jistě se tu najde někdo s lepší pamětí. ![]()
https://www.csfd.cz/…a-1/prehled/
Děkuju. A prosimtě, proč zastřelila Irena tu Martu? Aby nepráskla ředitele, a ten zase Irenu?
Mně právě z těch popisů dílů nic není jasný…
Hlavně by mě zajímaly ty smlouvy, tam vůbec nevím, o co jde.
Každopádně děkuju, koukám teď na třetí díl ve webovém archivu.
@Slečna Ferka píše:
Děkuju. A prosimtě, proč zastřelila Irena tu Martu? Aby nepráskla ředitele, a ten zase Irenu?Mně právě z těch popisů dílů nic není jasný…
Hlavně by mě zajímaly ty smlouvy, tam vůbec nevím, o co jde.
Každopádně děkuju, koukám teď na třetí díl ve webovém archivu.
Ne, z toho fakt nic nejde pochopit, to píšou schválně, asi nechtějí prozrazovat děj, ale ty smlouvy…taky nechápu.
A navíc jsem teď zblblá, že si nejsem jistá, zda jsem pochopila správně, že to udělala Irena, když čtu tento název článku, jen že mi skrz zastaralý prohlížeč mi nejdou některá videa, tak tady se taky moc nedozvím. ![]()
https://tv.nova.cz/…obert-miklus
Edit - tady je toho možná trošinku víc
https://www.iglanc.cz/…irena-alena/
Ale co jsem třeba vůbec netušila, tak že peří (jako pervitin) byl už za dob Hitlera…ten Irenin bratr na tom vozíku to v posl. díle dlabal, respekt. mu to dávala (asi v tabletách) ta jeho přítelkyně-doktorka, pokud dobře chápu. Byl takový rozhodný, když to dával, ale pak asi bude bojovat se závislostí nebo absťákem…