Zlomenina lebky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15108
24.10.15 12:40
@Anonymní píše:
Ano, prvomatka :-D Vše ok, spal normálně… díky moc

Tak je dobře, že už jsi v klidu. Nedávno mi dcera poslala nějaký odkaz už nevím přesně jak to bylo, ale něco na ten způsob. U prvního dítětě, když sní písek, žížalu, hlínu, jdeme k lékaři, u druhého dítěte, mu utřeme kapesníčkem pusinku a u třetího přemýšlíme, máme li tedy vařit ještě oběd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.12.15 23:37

Domace nasili, vid!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.16 20:48

Mamky, lezime v nemocnici s dcerou 8 m s frakturou lebky…bez priznaku už 4.den. Mam ale otázku, jak se to hojilo pote…na co se muselo dávat pozor připadne jaka jste měly omezení? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
29436
22.2.16 09:27
@Anonymní píše:
Mamky, lezime v nemocnici s dcerou 8 m s frakturou lebky…bez priznaku už 4.den. Mam ale otázku, jak se to hojilo pote…na co se muselo dávat pozor připadne jaka jste měly omezení? Děkuji

Omezení žádná, v nemocnici si nás ani nenechali. Lebka srůstá zhruba půl roku a toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
5.5.17 15:23
@XMates píše:
Ahoj maminky. Mé dceři je necelých 10 měsíců. Minulý pátek odpoledne jsem si všimla,že má malá velkou, měkkou bouli na hlavě nad pravým uchem,kterou tam dopoledne neměla.Moc se mi to nelíbilo a tak jsme jí vzali do nemocnice,kde nás hospitalizovali na pozorování. Udělali sono měkkých tkání,sono mozku přes velkou fontanelu a zkontrolovali oční pozadí.Vše v pořádku. Doktoři tvrdili,že mi malá musela upadnout,nebo vypadnout z kočárku,ze schodů z přebalováku a pod. Malá už začíná chodit okolo nábytku,takže nějaký ten žuchanec občas je. Žádný velký pád,či pád z výšky. V pondělí se na RTG potvrdilo,že má 4cm velkou zlomeninu lebky. Chci se zeptat,jestli s tím máte některá zkušenost a zda to může být jen z těch drobných tukanců,všude máme koberce a dost jí hlídám. Všichni mi tvrdí opak,ale já jsem si jistá,že k žádnému velkému pádu nedošlo. Děkuji za jakoukoliv odpověd.

ahoj asi pozde ale pro ostatní. nam se stalo to samé. netusim ze by spadnul ale rtg ukazal na leve strane 6cm prasklinu lebky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.18 11:17

Dobrý den, prosim o radu - stala se nam ted rano takova vec…lezely jsme s malou (6 mesicu ) v posteli, obe jsme uz byly vzhuru, mala byla hodna, broukala si, hrala si s perinou atd. tak jsem jeste zavrela oci, ale neusnula jsem, porad jsem o ni vedela…mala lezela mezi mnou a postylkou kterou mame prirazenou uplne k nasi posteli a je privazana provazkem k rostu nasi postele. Mala lezela na brisku a byla hodna, ja vedle ni - oci zavrene ale vzhuru jak jsem psala. No a pak jsem slysela, ze posunuje moji sklenicku s pitim, kterou jsem mela polozenou na nocnim stolku, tak otevru oci, abych zabranila tomu, ze to vylije a uz jsem videla ze pada - musela si hrat s tim provazkem, kterym ta postylka byla privazana, no kazdopadne se ji to podarilo rozvazat a tim padem jak tlacila telickem na tu postylku tak ji posunula a padala tou mezerou mezi posteli a postylkou…stihla jsem ji jeste jednou rukou trochu zbrzdit, ale stejne spadla - padala teda po brisku, ne po zadech a dopadla na bricho - do hlavy se proto o zem neuhodila, ale pri tom padani se bouchla hlavou o hranu supliku nocniho stolku a ted ma primo mezi obocim modrinku. Chci se teda zeptat - nemohla si nejak vazne ublizit? Me samozrejme napadaji ty nejcernejsi scenare - zlomenina lebky treba (jsem takovy katastrofik)…celni kost by mela byt hodne pevna, ze jo? Ach jo, mozna se mi bude spousta z vas smat, ale ja mam fakt hrozny strach. Dekuji za reakce. PS: omlouvam se, ze jsem se tak rozepsala, ale chtela jsem tu situaci co nejlip popsat

• Citovat
  • Upravit
5808
21.9.18 11:25

Pravdepodobne si moc neublizila… Taky jsem „katasrofik“, v obdobne situaci jsem vzala malou na pohotovost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.9.18 11:30

Podívej se na profil uživatelky Pudloslava. Má tam perfektně popsané, co dělat v případě pádu.

• Citovat
  • Upravit
4
21.9.18 11:32

Nám malej padá pořád, jak stojí a pochoduje kolem nábytku… Jednou, když jsem ho uspávala, se vyřítil ze mě na noční stoleček, asi ho tam něco zaujalo a přitom se fláknul o kraj postýlky, taky ji máme naraženou k posteli. Hned se mu udělala boule a modřinka a zrovna ještě před spánkem, byl unavený. Tak jsem ho nechala, ale celou noc kontrolovala. Byl v pořádku a modřinka během pár dní zmizela. Byla to teda docela rána 8o
Prý máš kontrolovat zornice, jestli jsou stejné, jestli nezvrací, není více spavá než obvykle a 3 hoďky po pádu by spinkat neměla. A víc ji prostě sledovat, jestli se chová normálně. Jen ty víš, jak velká to byla rána, ale ty děti jsou na ty pády naštěstí gumovejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.9.18 12:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.9.18 12:14

jinak můj osobní názor, pokud si pád brzdila chytáním (a dítě letělo z postele na noční stolek), tak o ten stolek nejspíš padla vlastně jen z pár cm výšky.
Takže modřina může být řádná, ale ve finále žádná tragédie. Náš mladej měl okolo půl roka a ž roka na kořeni nosu modřinu pravidelně, až sme se smáli, že je jako klingon ;)
Pokud nezvracel, nelítaly mu oči, neusínal v neobvyklém čase nebo nebyl vidět nějakej jinej divnej rozpor s normálním chováním, tak sme to nachladili a jelo se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák