Znalecké psych. posudky - máte někdo zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.11.17 16:13

Takhle, ve spisu je něco velmi obsáhlého co soudkyně vůbec nečetla…, je to dost vypovídající o protistraně, tak mně zajímá jestli si to znalec MUSÍ celé přečíst…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.18 12:45

Ahoj, jaká je lhůta na vypracování, resp zpracování znaleckého posudku /psycholog/?
Nějak to nemůžu najít..
 děkuji

• Citovat
  • Upravit
13837
20.3.18 13:28
@Anonymní píše:
Ahoj, jaká je lhůta na vypracování, resp zpracování znaleckého posudku /psycholog/?
Nějak to nemůžu najít..
děkuji

to určí soudce. Přišlo usnesení, kde bylo, kdo je znalcem, jaké jsou otázky? Tam je i termín. Bývá to třeba do dvou měsíců od doručení spisu znalci (tedy kdy soud pošle spis znalci), ale kolikrát než spis znalci odejde, tak to může fest trvat. Může být jednání, kde se ustanoví znalec, pak si např. jeden z rodičů podá návrh na předběžko, druhý se proti tomu odvolá, spis tak musí jít na krajský soud a OS, tak nemůže spis zaslat znalci…takže záleží na okolnostech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.18 11:13
@Hadumi píše:
to určí soudce. Přišlo usnesení, kde bylo, kdo je znalcem, jaké jsou otázky? Tam je i termín. Bývá to třeba do dvou měsíců od doručení spisu znalci (tedy kdy soud pošle spis znalci), ale kolikrát než spis znalci odejde, tak to může fest trvat. Může být jednání, kde se ustanoví znalec, pak si např. jeden z rodičů podá návrh na předběžko, druhý se proti tomu odvolá, spis tak musí jít na krajský soud a OS, tak nemůže spis zaslat znalci…takže záleží na okolnostech :mrgreen:
Přišlo kdo je znalcem, otázky žádné. U znalce jsme už byli, spis asi viděla, protože něco věděla…mně jde o to jestli má znalec nějakou lhůtu nyní na zpracování?
  • Citovat
  • Upravit
13837
21.3.18 12:38
@Anonymní píše:
Přišlo kdo je znalcem, otázky žádné. U znalce jsme už byli, spis asi viděla, protože něco věděla…mně jde o to jestli má znalec nějakou lhůtu nyní na zpracování?

ano, má. A tu lhůtu mu stanovil soud, na ospodu lhůtu budou vědět, na soudu taky, znalkyně taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.18 09:08

https://www.facebook.com/…438639459264 Lhůty různé, spíš od dvou měsíců nahoru. Například tady příspěvek z listopadu s tím, že posudek bude končit v lednu, a to je soukromý posudek, čili se nečeká a ž soud pošle dokumentaci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.4.18 13:55
@Hadumi píše:
ano, má. A tu lhůtu mu stanovil soud, na ospodu lhůtu budou vědět, na soudu taky, znalkyně taky.

Tak ted jsem trochu zmatená, byla jsem se ptát na OSPODu - tam mi tvrdily že lhůta je dva měsíce od odeslání spisu znalci - to je asi lhůta na vypracování že? Koukám na stránky soudu a vidím že znalec odelal spis zpátky na soud 11.4. - předpokládám že tedy soud má již posudek - o tom se informace někomu dává? Myslím hlavně právníky…Soud asi žádnou lhůtu na další stáí nemá že?

• Citovat
  • Upravit
13837
16.4.18 14:31
@Anonymní píše:
Tak ted jsem trochu zmatená, byla jsem se ptát na OSPODu - tam mi tvrdily že lhůta je dva měsíce od odeslání spisu znalci - to je asi lhůta na vypracování že? Koukám na stránky soudu a vidím že znalec odelal spis zpátky na soud 11.4. - předpokládám že tedy soud má již posudek - o tom se informace někomu dává? Myslím hlavně právníky…Soud asi žádnou lhůtu na další stáí nemá že?

soud pošle spis ospodu i právním zástupcům, rovnou k tomu může dát i termín jednání. A jestli seš zvědavá, co tam bude, tak si dojdi na soud nahlédnout do soudního spisu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.18 14:44

@Hadumi
takže soud pošle to co napsal znalec na OSPOD i právníkům? Hned? Je mi divné že se mi právník neozval když už by to tedy měl mít…

• Citovat
  • Upravit
13837
16.4.18 15:32
@Anonymní píše:
@Hadumi
takže soud pošle to co napsal znalec na OSPOD i právníkům? Hned? Je mi divné že se mi právník neozval když už by to tedy měl mít…

pošle to, až se k tomu dostane. Některý si to nejdřív pročte, a pak až pošle, některý to pošle hned. Ale je to v soudním spise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.18 09:23

Ahoj, tak jsem konečně dostala ty posudky…No a zjistila jsem že znalkyně nedostala celý spis, ale jen výcuc který napsala sama soudkyně…Je to takto normální, nějak se mi to totiž nezdá…Podotýkám že sama soudkyně to celé ani nečetla

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.18 10:33

musím absolv. ZP psycholog, psychiatr - nařízeno policií

Ahoj - nemáte někdo zkušenost ? Policie vyšetřuje domácí násilí (psychické a pak i fyzické) páchané na mne manželem a teď mne jako poškozenou posílají ke znalci - psycholog i psychiatr - mj. věrohodnost mých výpovědí, intelekt osobnosti a zda netrpím duševní poruchou. Musím to absolvovat či nikoliv? Osobně se necítím duševně nemocná, děti mám též normální a též mám lékařské zprávy po napadení … a manžela tam prý pošlou až tehdy shledají-li důvod, manžel lže, že jsem hysterická a že mě zachraňoval…Nicméně jeho strana o něm vypovídá, že by „neblížil ani mouše“ a přitom spáchal řadu přestupků…
Obávám se že když narazím na blbce, budu mít jen další komplikace…a bude mě to stát spoustu času na úkor dětí…

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
3.12.18 10:49

1. máte právníka? Dobrého právníka? Nebo alespoň někoho z neziskovky pro pomoc obětem násilí?

2. je jasné, že takové vyšetření není nic příjemného, ale je lepší ho absolvovat. Případně je možné s pomocí právníka si zajistit vlastního znalce a nebo protiposudek.

držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.12.18 13:21
@Anonymní píše:
Ahoj - nemáte někdo zkušenost ? Policie vyšetřuje domácí násilí (psychické a pak i fyzické) páchané na mne manželem a teď mne jako poškozenou posílají ke znalci - psycholog i psychiatr - mj. věrohodnost mých výpovědí, intelekt osobnosti a zda netrpím duševní poruchou. Musím to absolvovat či nikoliv? Osobně se necítím duševně nemocná, děti mám též normální a též mám lékařské zprávy po napadení … a manžela tam prý pošlou až tehdy shledají-li důvod, manžel lže, že jsem hysterická a že mě zachraňoval…Nicméně jeho strana o něm vypovídá, že by „neblížil ani mouše“ a přitom spáchal řadu přestupků…
Obávám se že když narazím na blbce, budu mít jen další komplikace…a bude mě to stát spoustu času na úkor dětí…

záleží co vlastně chceš -) bez znaleckého posudku ho neodsoudí, i s ním to bývá těžké. Takže záleží na tobě, odmítnout můžeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
3.12.18 13:26
@Ou píše:
1. máte právníka? Dobrého právníka? Nebo alespoň někoho z neziskovky pro pomoc obětem násilí?

2. je jasné, že takové vyšetření není nic příjemného, ale je lepší ho absolvovat. Případně je možné s pomocí právníka si zajistit vlastního znalce a nebo protiposudek.

držím palce

což v trestním řízení za této situace, o které mluví zakladatelka, nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí