Znásilněna v 17 letech. Jak se s tím vyrovnat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2653
27.9.21 17:13

@Tableta presne tak, pro antikoncepci jsem si sla sama v 16 a rodice me tam fakt nedoprovazeli. Staci karticka pojistence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.9.21 17:14
@Anonymní píše:
Nebyl by problém jít sama na gynekologii. :,( Ale, je mi jasné, že tam budu muset objasnit co se stalo. :(

Nehlásila bych mu to hned mezi dveřmi, že jsem byla znásilněná. Ale možná už s nějakou pacientkou má zkušenost a mohl by poradit, co dál. Nevím, jak bych se v 17 zachovala, ale dnes bych šla v první řadě hned pro tabletku po. Nebo pro ni poslala kamarádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
27.9.21 17:15
@Anonymní píše:
Nebyl by problém jít sama na gynekologii. :,( Ale, je mi jasné, že tam budu muset objasnit co se stalo. :(

Nejsi povinna rikat doktorovi, co se ti stalo, reknes, ze jsi mela nechraneny styk a bojis se napr. pohlavni nemoci, tehotenstvi..,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3068
27.9.21 17:19
@alena1995 píše:
No, tam ty si byla samotná brzo a někdo jiný není. To snad není ani možný, že tady budeš ještě řešit takovou hloupost.Zakladatelko, nevím, co bych dělala, chápu, že nechceš na policii ani k dr, ale alespoň prosím, buď rozumná a zajdi si klidně sama k lékařce, nejde jen o těhotenství, ale také o pohlavní nemoc, nepodceňovala bych to. Jsi mladá, a věř, že s tímhle se sama poprat nemáš šanci. Není to ostuda, ty se nemáš za co stydět. Ale třeba pomůžeš tomu, aby to už ten člověk žádné jiné holce nikdy neudělal.

Já jen reagovala na to co psala zakladatelka.. myslela si, že když jí není 18 tak musí k dr. s mamkou. Tak jsem napsala, že může sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.21 17:21

Já se bojím i nepochopení od ostatních.
Jediný člověk který tu pro mne byl vždy je kamarádka. :,( Snažím se sebrat odvahu a zavolat jestli by mohla přijet.

• Citovat
  • Upravit
25024
27.9.21 17:23

Znásilnění si právě každý laik představuje přesně takto : dívka jde sama v noci (park je nejčastější představa), tak skočí úchýl, přemůže ji, vykoná a utíká pryč…

V praxi je většina znásilnění po a při různých akcích s alkoholem/drogami.. většinou se aktéři znají… největší počet znásilnění je pak mezi partnery (ale to hlásí jen ty, které se ho potřebují zbavit, příp. už to dále nedávají nebo tím sledují vlastní ekonomické zájmy)

pokud se v tomto případě jedná o první variantu - což nevylučuji - tak je BEZPODMÍNEČNĚ NUTNÉ se obrátit na paní učitelku nebo dospěláka, kterému důvěřuješ a neboj, výslech se dá udělat tak, že to řekneš jen jednou (za účasti soudce) a nikdo tě už nebude trápit… pokud se ti to fakt stalo, tak je mi to strašně líto, ale musíš to nahlásit, už jen proto, aby to neudělal znovu…

Tyto případy řešívám ve výjezdu, tak mi napiš klidně do SZ, napíšu ti jak to vše probíhá z hlediska „státu“, ale v první řadě nyní mysli na své zdraví a fakt běž na gyndu, absolutně NUTNÁ je tabletka PO - je to jen chemická záležitost a rozhodně lepší, než následně řešit těhotenství, na gyndu jít musíš, a to nejlépe hned ve středu (zítra je svátek)… a jinak já tam šla sama už ve 14 a normálně mě vzali… matku k tomu nepotřebuješ, obzvláště pak v 17 už vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8701
27.9.21 17:24
@Anonymní píše:
Jediný člověk který tu pro mne byl vždy je kamarádka. :,( Snažím se sebrat odvahu a zavolat jestli by mohla přijet.

Udělej to, uleví se ti a kamarádka s tebou může oběhat tu policii, doktora. Nepochopení… nic jsi neudělala, někdo ti ublížil a nemůžeš na to být sama.
Edit: a nebo jí jenom napiš, když se bojíš o tom mluvit, ona přijede a už ti to půjde lépe s ní o tom mluvit, když už bude vědět, o co jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
27.9.21 17:38
@Anonymní píše:

Neboj se :hug:

Ty se opravdu nemáš čeho bát, TY jsi nic neprovedla, bat se má ten co ti to udělal, rozhodně ne ty.

Nenech svůj strach tě ovládnout a zavolej té kamarádce a řeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
27.9.21 17:42

Tvoje pocity jsou normální, ten strach i stud, i to že se rozbrečíš. Musíš to říct policii i proto abys ochránila další případné oběti. Příště třeba nějakou ženu nejen znásilní ale rovnou ji zabije. Ty jsi nic neprovedla, potřebuješ podporu a pomoc. Mohli by pomoct i kamarádčiny rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.21 17:46

Napsala jsem kamarádce a zkráceně jsem ji řekla co se stalo. Teď je v práci, končí v 18h a pak zamnou přijede. Děkuji moc za podporu od vás. Když mi napsala, že dneska přijede tam se mi strašně ulevilo.

• Citovat
  • Upravit
8701
27.9.21 18:01
@Anonymní píše:
Napsala jsem kamarádce a zkráceně jsem ji řekla co se stalo. Teď je v práci, končí v 18h a pak zamnou přijede. Děkuji moc za podporu od vás. Když mi napsala, že dneska přijede tam se mi strašně ulevilo.

To je skvělý první krok, jsi statečná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
27.9.21 18:03

@Lucy75 po týdnu bude nějaký Postinor k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
4443
27.9.21 18:13

Ahoj, prober to s kamarádkou a můžete společně s mámou. Pokud je požádaš aby to nikomu neříkali nikdo to vědět nemusí. Policie ani lékař to nikomu hlásit nebude. Určitě je dobré doktora i policii navštívit. Ze zdravotního hlediska hlavně a pak případně psychologa. Na lince důvěry také určitě poradí. Zkus si uvědomit že ty jsi oběť, nemáš se za co stydět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.21 18:16
@Leviatan píše:
Ahoj, prober to s kamarádkou a můžete společně s mámou. Pokud je požádaš aby to nikomu neříkali nikdo to vědět nemusí. Policie ani lékař to nikomu hlásit nebude. Určitě je dobré doktora i policii navštívit. Ze zdravotního hlediska hlavně a pak případně psychologa. Na lince důvěry také určitě poradí. Zkus si uvědomit že ty jsi oběť, nemáš se za co stydět!

Já vím, že se nemám za co stydět, ale stejnak si nedokážu představit jít na policii a tam popisovat celou situaci, protože bych se tam 10× rozbrečela. Před týdnem jsem to neřešila, protože jsem si myslela, že to přejde. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.21 18:22

Z vlastní zkušenosti. Řeš to ted. Policie, lékař, mamka, psycholog. Protoze na to stejně nikdy nezapomenes a bude se ti to vracet. Ty se nemas proc stydět, i když ten pocit chápu. Mela jsem ho taky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová