Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@tlustyhrosik dekuju. Samozrejme ze to budu resit, jak jsem psala. Kdybych to videla ja tak jdu na policii hned ala ja u toho nebyla, neznam je zanm jen to co mi pred par hodinama rekla mamka. Proste je to slozite ale resit to budu jen se omlouvam ze v sobotu vecer neletim hned na policii, chci aby se to reailo nejak setrne, vuci tem detem. Kdyz rodice budou mit podezreni tak deti nejak zpracuji, nejlip kdyby slo aby si nekdo pronluvil s detmi. Proste je to vazne slozite a proto se chci nejdrive poradit s nekym zkusenym
@JayLee Jako promiň, ale osahávání dcer mi nepříjde jako nic. Neznám matku zakladatelky, třeba je ona ta jednodušší, a mohla si to i vymyslet aby vypadala zajímavěji před dcerou, ale pokud se opravdu něco děje, tak by se to řešit mělo!
A to, že to těm dětem nevadí? No, tak jsou ještě malé aby chápaly, že to není normální. Jenže minimálně ta nejstarší už si to uvědomuje, a trpí tím.
@Ellusa dekuju,tohle je fqkt jedinej rozumnej argument ze vsech co tu kdo psal
@JayLee asi máš celkem silnej žaludek… mně by teda dost vadilo pokud bych se dozvěděla, že u sousedů se takovéhle věci dějí běžně.
a ne, není to jejich věc a právě kvůli takovémuhle nevšímavému okolí, lidem, kterým je jedno, jak spoustu dětí trpí, to dost dětí odnese psychickými následky do konce života. Je povinností každého člověka, který se dozví o takovémto jednání na to jednání upozornit orgány - policii nebo alespon OSPOD.
@JayLee píše:
a vsima si toho snad ostatní okoli?všude se pise, ze jen jeji mamka ale uz ne o kymkoliv dalším a nejednou tu byly tyhl diskuze a všichni hnedka radily okamzite nahlásit na pčr a sociálku a jak to dopadlo? nakonec skutečnost byla uplne jina
ja osobne byt to moji sousedi tak bych to ale vůbec neresila je to jejich věc a ktyrani tam nedochazi takze tot jen muj názor na věc
Můžu se Tě zeptat co považuješ za týrání, když tedy podle Tebe sexuální obtěžování nezletilých dětí, za týrání nepovažuješ? ![]()
@miruska11 A matce věříš? Mohla si to vymyslet? Nemyslím to nějak zle. ![]()
@miruska11 píše:
@tlustyhrosik dekuju. Samozrejme ze to budu resit, jak jsem psala. Kdybych to videla ja tak jdu na policii hned ala ja u toho nebyla, neznam je zanm jen to co mi pred par hodinama rekla mamka. Proste je to slozite ale resit to budu jen se omlouvam ze v sobotu vecer neletim hned na policii, chci aby se to reailo nejak setrne, vuci tem detem. Kdyz rodice budou mit podezreni tak deti nejak zpracuji, nejlip kdyby slo aby si nekdo pronluvil s detmi. Proste je to vazne slozite a proto se chci nejdrive poradit s nekym zkusenym
tady jde o to že si odporuješ a působíš nedůvěryhodně - nejdřív voláš na ospod - pak jim píšeš majl a pak oni volají tobě a to vše v sobotu cca po šesté večerní..a ted se divíš..
@miruska11 pokud by měla matka strach, že otec nějak půjde proti ní a dětem (myslím tím matku té holčičky) tak od toho jsou krizová centra, kde může být nějakou dobu i s dětmi, v péči psychologů. tato centra fungují 24h denně. a ti lidi jsou tam opravdu dobře školení.
předpokládám, že své mámě věříš, že si takové věci ani ona nevymýšlí a proto je potřeba fakt něco dělat. jde i o tvé sourozence, kteří tam bývají (i když „jen“ na půl hodiny).
@JayLee prave o to mi jde, ze takhle to zni jako jedna pani povidala. Ja to nevidela a neznam je. Nebo znam jen z videni a ze se pozdravime a to je vse, na me pusobi celkwm dobre ta rodina. Vypadaji spokojene. Proto je to tezke ze fakt nwmam dukaz, ale je mi jasne ze se tam neco deje. Ta holcicka trpi a at uz trpi z jakehokoliv duvodu rodice ji nechteji nijak pomoci. Takze tam asi neco bude a rozhodne to nechci nechat zajit az k tomu ze si vazne neco udela. Musi se ji pomoci ale nevwdela jsem jak.
@Lucinesshka píše:
@Burj Chalifa nechci se vam do toho nejak montovat, vicemene souhlasim s vama jen nechapu co je spatneho na jejim denicku??
tak špatného nic, jen jeho styl dotyčnou tak nějak charakterizuje.
Já prckovi ( 5 let) hladím nožky a prcku, on teda se navenek nijak neprojevuje. To zneužívání je prostě na tenkém ledě.
@JayLee píše:
a vsima si toho snad ostatní okoli?všude se pise, ze jen jeji mamka ale uz ne o kymkoliv dalším a nejednou tu byly tyhl diskuze a všichni hnedka radily okamzite nahlásit na pčr a sociálku a jak to dopadlo? nakonec skutečnost byla uplne jina
ja osobne byt to moji sousedi tak bych to ale vůbec neresila je to jejich věc a ktyrani tam nedochazi takze tot jen muj názor na věc
Tak tebe bych chtěl za sousedku, ty máš hooodně silnej žaludek.
@matkabagristy A masturbujes pred nim? Zakladatelka psala, ze dotycny pan pred detmi svymi i detmi jeji matky i pred jeji matkou ano. To neni na tenkem lede.
@Tereza1986 verim, ona by si to nevymyslela, prave ze za mnou jako jedinou prisla s tim co si o tom myslim ze to neni normalni, ale kdyz jim to pqk rekne, proc jim saha pod kalhotky a hladi je tak reknou zw je to normalni. Kdyz mamka vidi te holcicky ruce tak se jich na to ptala nekolikrat a pry ji sikanujou nebo ma nervy napr z koncertu a neresi to. Kdyz jim mamka rekla ze by s ni meli dojit k psychologovi tak rekli ze ne a ze to nechtej uz resit. Mamka by si to nevymyslela ale zase nechce te rodine ublizit tim ze to nahlasi a vazne se tam nic nedeje. Proto se ptala me a ja vas
@Bezejmený píše:
Tak tebe bych chtěl za sousedku, ty máš hooodně silnej žaludek.
jestli to nakonec není ten uchyl co si Dela dobře v přítomnosti děti.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat